» »

Crysis

Crysis

««
44 / 53
»»

Meizu ::

Mah, ne ti mislit, da si jst ne morm sestavit sistema, da bo že lahko gonil prihajajoče špile. Se ne sekiram. Preigram itak špile, ki so najbolj igralne. FC2 bo itak na zahtevnostni ravni Crysisa, tko da me ne sekira kej preveč, ostali špili pa, kot sm že povedal, se zadovoljivo gonijo že na 8800GTS320mb. Za tiste špile, ki jih jst igram, je že 8600GT zadosti. Sam za kk Crysis, al pa COD da ga igraš na high, je pa vseeno zanimivo imet v rokah vsaj kakšno 8800GTS640mb. Anyway, IMHO so tisti, ki hočejo vedno takoj vse met najboljše in vse špile gonit na max ditajle defektni in razvajeni ljudje.

Edit:

Igrabilno pomeni 60 FPS v povprečju pri ločljivosti 1920x1200. Da ne bo pomote.

Pomota je kr ja. To velja za tiste, ki si lastijo tak ekran. Mojo 22'' lepo goni HD4870 zelo dobro. Za tiste "tahujše" (po tvojem) špile, imam pa zraven vedno tudi 17'', da se v vsakem slučaju preselim na manjšo resolucijo, kar malce poviša framerate in tudi kvaliteto ekrana (bolje nativna resolucija 17'' na 17'' LCDju kot pa nativna 17'' na 22'' LCDju, normalno).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Meizu ()

Tilen ::

Anyway, IMHO so tisti, ki hočejo vedno takoj vse met najboljše in vse špile gonit na max ditajle defektni in razvajeni ljudje.

Še en slovenec? ;)

Sicer se pa strinjam s tabo po večini. Motijo me edino testi, kjer je peak FPS ne vem 60 za 2 sekundi ko lik pogleda v steno, povprecje je pa ne vem 25-30 fps. Potem se pa oglašuje se ve kako. Sploh so se pa itak super fino znašli s tem (blesavim) motion blurom, ki je že praktično povsod in "puca" diapozitive.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Ja, recimo pri Crysisu je ravno zaradi motion blura špil dejansko igrabilen že pri 25FPS... Sam pri Crysisu recimo tale motion blur kr lepo izpade. Tudi realno je, da če se hitro pomikaš ali pa neka stvar v realnosti švigne hitro mimo tebe, je stvar videt zamegljena. Ti da tak, kinematografski efekt... Sam recimo kšne dirkačine, ko pa ti dejansko tko zmegli stezo da še niti razlike med travo in dejansko cesto ne vidiš, to pa ni več realno. TO je pa sam nabijanje efektov, če mene vprašaš.

destroyer2k ::

Evo sedaj upanje da crysis bo delal lahko na najvišjih resolucijah z solidnim fps-jev. Eni razvijalci delajo program, ki bo izbolšal sli in crosfire in najbolše v tem je da tudi mislijo nad 4 gpu narediti to delovanje, tako da bodo lahko uporabili še v druge namene (gpu super računalnik), rekli so da z njihovim programom so lahko povečal fps-je z 2 kartico za 90-95% v crysis-u, ampak ta program pride naslednjo leto. Samo vseen zanimiva novica, tukaj je še link če vas kaj o tem zanima.
(v tem članku ne govori o crysis, ker sem drugje bral intervju in se ne spomnim kje sem že bral tako da bom dal tale link)
http://xbitlabs.com/news/video/display/...

Pa za single grafo bo kej tega? :(

Ne ta program je namenjen za multi gpu povezavo. Čeprav jaz v igralnem svetu vidim mali odstotek potenciala (ker pač nima ih veliko 2 grafične skup vezane), ampak za druge aplikacija pa ima zelo velik potencial. Se lahko da bo pa nakoncu to zanič ampak dvomim, če se bo vredi izkazalo bomo pa kočno lahko šli na multi gpu rešitev brez da bi se bal za premali izkoristek.

iLichu ::

za cod po moje ne rabis 8800gts,ker mam jst 95 fpsjov z ati 3850 :D

No, še toliko boljša novica za nas, ki nismo ravno prenapolnjeni z denarjem...

to mas pa prow :D sam če bi mel vec dnarja bi si kr privoscil drazje kartice :)

Ja jst tudi, hehe... :P Dobro, ne bom rekel, da je HD4870 švoh, ker ni, ampak vseeno bi rad videl en lep CF iz teh dveh :)

_Enterprise_ ::

Aja vse nahigh DX9 s tweakom za DX10 in Natural modom, tko da je vse skupej še malce bolj zahtevno.
Torej se reče tweak za very high in ne za DX10! Mater, a se eni res še ne znate naučit, da na XPjih ne bo nikoli DX10 in da vhigh ni DX10?
Mah, ne ti mislit, da si jst ne morm sestavit sistema, da bo že lahko gonil prihajajoče špile. Se ne sekiram. Preigram itak špile, ki so najbolj igralne. FC2 bo itak na zahtevnostni ravni Crysisa, tko da me ne sekira kej preveč, ostali špili pa, kot sm že povedal, se zadovoljivo gonijo že na 8800GTS320mb. Za tiste špile, ki jih jst igram, je že 8600GT zadosti. Sam za kk Crysis, al pa COD da ga igraš na high, je pa vseeno zanimivo imet v rokah vsaj kakšno 8800GTS640mb. Anyway, IMHO so tisti, ki hočejo vedno takoj vse met najboljše in vse špile gonit na max ditajle defektni in razvajeni ljudje.
Smo še pametni, kaj? Kaj, ko bi se ti malo pozanimal o tehnologijah v CryEngine 2 in šele NATO klatil bullshit tipa "Crysis je močno neoptimiziran"?

In kaj ti daje vedet, da bo Far Cry 2 požrešen? Palme mogoče? Dunia je pošten pogon, ampak ni pa na ravni CE2 in če ga bodo konzole poganjale brez problema, ne vem kako ga nebi PCji.

Zgodovina sprememb…

Enterprise, pejdi kam drugam te tvoje izpade kontrolirat.

Aja, btw zakaj si moral citirat celoten moj odstavek, ko si se pa naslonil le na stavek: >FC2 bo itak na zahtevnostni ravni Crysisa, tko da me ne sekira kej preveč<

Dej ne pametnjari.

Edit: No pa tweak za very high, jebote si picajzljast.

Zgodovina sprememb…

Berserker ::

Mene zanima če je v Crysisu na very hard kaj bolj lomljiva okolica kot na hard, al je sam lepša grafika?

Heh, very hard ne obstaja, very high pa že. Sicer pa na fiziko vpliva samo le-tej namenjena nastavitev, in če obstajata tako high kot vhigh, potem nekaj more bit. Veliko verjetno ne.

Ma saj je lepa fizika sam nerazumem zakaj ti vzeme healt al kr celo življenje ce žoknes salonitko pol metra nad sabo ki pade na tebe? ( verjetno ker se azbesta fajn najeŠ =) šalim se!)

Sej mogoče majo pa Korejci salonitke iz urana ;D

Enterprise: Argumenta zakaj naj bi bil FC2 tako požrešen nimam, zanašam se le na podatke o strojnih zahtevah, ki so jih navedli ST forumaši.

Kar se tiče izdelave pogonov - Pojma nimam, ker nisem v tem specializiran. Če ti si, pol super, drugače pa kaj čmo.

Tole men ne deluje požresno kot crysis :D(podtke sm dobil z njihove strani)

Minimum System Requirements:
CPU: Intel(R) Pentium(R) 4 2.4 GHz or AMD(R) Athlon™ 64 2800+ processor or any 1.8Ghz Dual Core Processor or better supported
Video cards: Nvidia(R) GeForce™ 6600 or better or ATI(R) Radeon(R) x1600 series or better
RAM: 512MB (1GB for windows Vista)
Hard Drive Space: 8GB of free space
Optical Drive: DVD Drive
Network card for multiplayer play

Reccomended System Requirements:
CPU: 2.4GHz Dual Core or better
Video cards: Nvidia 8600 or better or ATI 2600 or better
Ram: 2GB
Hard Drive Space: 8GB
Optical Drive: DVD Drive
Network card for multiplayer play

Ok, podatke ki sm jih jst prejel so bli malce drugačnejši. Reccomended je zahteval 7800GT grafo, za high settings pa 8800GTS.

Zgodovina sprememb…

Sam mislim da bi to morali v Farcry 2 temi napisat. Sam zakaj se čudite da bo tak zahtevni Fc 2? Saj tisto požiganje savane pa tak velika okolica, vreme in ostalo nekaj zahteva. Bo slučajno igra imela kakšni loading ko boš tak šal z enga konca na drug?

Kašne prbijate, no. CryEngine 2 teče na Radeonu 9800 in bi tekel tud na PS2, pa je še vedno najzmogljivejši. Te "minimum" in "recommended" requirements ne pomenijo nasstavitev, pri katerih bi špil tekel na najvišjih nastavitvah.

Ja, Enterprise, to pa verjetno že vsi vemo.

tr33k - Igra ne bo imela loadinga. Vse se bo naložilo na začetku in se boš lahko prostovoljno premikal po celotni mapi.

Senitel ::

-Engine določa kvečjemu nek maksimum kar se da naredit, ne pa minimuma. Tudi v Unreal Engine 3 lahko narediš tetris, ki bo tekel na GeForce FX 5200.
-V tako obsežnih igrah se ne naloži vse na začetku, ampak se stvari nalagajo dinamično in po potrebi.

Ja no, sej to jest govorim. Da ni taka senzacija, če bodo na konzolah gnali CE2, kot jo nekateri delajo. Jest sem napisal samo, da tele sistemske potrebe ne povejo kaj dosti.

Na nekem reviewu je blo rečeno Senitel, da se bo FC2 mapa naložila v celoti in ne bo vmesnega nalaganja.

Potem bo dunia močnejša od cryengine 2 al še slednji prevladuje ker ima crysis lepso grafiko. bosta imela crysis 2 in 3 tudi isti pogon kot 1 al bojo do te izdelali cryengine 3

asm če bo tok zahtevna igra ,kako bo tekoče delala na konzolah :/

Meizu: Čisto vsega 100% ne boš imel v pomnilniku (razen če bodo zahteve za ene 8GB pomnilnika), ne boš pa gledal loading screenov. Recimo tudi v MS Flight Simulator lahko letiš okrog sveta pa ne boš videl loading screena vmes.

Meizu

Vmesnega nalaganja bo celi čas, ampak ne boš ga opazil podobno kot pri oblivion vse se bo stremal.

Aha, tako torej. Tega pa niso omenili v reviewu. Sam da se ne bo nalagalo je povedal. Dobro, zdej vem :)

Jst ::

Crysis ima tudi dober sistem streaminga, ki pa je res dober samo v 64binem okolju. (V 32 bitnem okolju se uporablja drugačen algoritem) Zakaj tako, ne vem.

--
Me pa res zanima, zakaj Crysis tako ne mara Viste...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Daj ilichu zadeva bo bolje tekla kot na pc-ju, tam se najbolj trudijo(vsaj pomoje, ne me ostro gledat).

Potem bo dunia močnejša od cryengine 2 al še slednji prevladuje ker ima crysis lepso grafiko. bosta imela crysis 2 in 3 tudi isti pogon kot 1 al bojo do te izdelali cryengine 3
Kaj si hotel s tem povedat? Dej model, pejd mal se z vodo polit :D

Nem se polil se lahk kr sam =), za tebe: bo crysis 2,3 poganjal cryengine 2 al kaj novega.

men se zdi da bojo fural isti engine,sam mal ga bojo poboljsal usake tok,to ti je k Half Life episodes :D

Nimajo nobenega razloga, da spremenijo pogon.

Ja no, kolk so pa sploh izkoristili cryengine 2 še lahko kaj izbolšajo kot za Half life epizode.
Sam ko pride crysis 3 recimo čez 4,5,? nebo pogon tedaj zastarel, če gledamo da tehnologija hitro raste in se tudi zastara ?

A lahko sam neki povem - ne fantaziraj. Bolje zate. Vse kar bo ptorebno zvedet, boš zvedel v pravem času. 2 del Krajsisa je šele v izdelavi, ti pa že o tretjem delu nakladaš. Pa šesti čut mi trdno pravi, da tretjega dela ne bo. Razen če je že kje napovedan.

Ne nakladam sam pišem in me zanima če bo cryengine2 tedaj še zmožen dobro poganjat nadaljevanje, samo vprašanje za vnaprej. Nisem pa nič spraševal o 2 in 3 delu, kaj se zgodi tak da ne me napadat. Če bo nadaljevanje pa ne bo nič hudega, saj po malem ži pričakujem 1.5 in 2, razplet in ostalo itd...

Kako pa naj vemo? Sej nismo zaposleni pri Ubisoftu da bi to vedli. To je isto, kot bi te zdej vprašal, aha, torej Ferarri Enzo je zunaj, kaj bo njegov naslednik? A mogoče kdo ve? Kaj pa naslednik naslednika? A to mogoče kdo ve?

Saj sem napisal, za vnaprej in res ni nič znano lahko pa sklepate zato se pa ne rabiš jezit. Se nebom več spuščal debate o pogonih.

tr33k

Pogon ne bo zastarel, to kar zdaj smo vidli v crysis je bila dumb down verzija cry engine 2. Če se prav spominjam cryengine 2 je bil zgrajen na osnovi da bo ostal še pri konkureci z grafiko okoli 4-6 leta (mmo igro delajo dolgo se in zaradi tega hočejo narediti pogon ko ne zastari hitro).

No no, ne spet preveč bluzit. Čez 4 leta bo grafika v igrah zelo napredovala in takrat bo Crysis ravno tako grd, kot je zdaj nam Far Cry. Torej bodo zamenjali pogon s kakšnim poštenim raytracerjem.

_Enterprise_

Kdo bluzi nisem jaz rekel da crysis bo takrat lep zgledal, to sem rekel za cryengine 2 in tudi nisem to jaz rekel ampak je crytek rekel to. Drugače raytracing to pa je bluzenje, ker to pa še kmalu ne bo v uporabi kaj.

Ne, ker CE2 ni raytracer in bo zato v primerjavi z njim zgledal... "manj lepo".

Glede raytracinga kot bluzenja, mogoče nisi slišal o AMDjevi Cinemi 2.0, ki teče s 60 fpsji na 4800 GPUjih?

_Enterprise_

Ja ampak ti ne veš v čem je fora tudi glede tega razlagat se mi resno ne da o tem, ker je dosti problemov in zakaj se ne bo uporabljal tole še tako kmalu. Drugače tudi na nvidia lahko teče to, če bi priredil, ampak trenutno je dosti problemov. Za larabee pa breveze kaj študirati, da bo zelo uporabljen, ker tudi ne bo podpiral dx ali opengl.

Govori se o časovnem razmiku dveh ali več let. V tem času se zna marsikaj zgodit.

Larabee bo podpiral DX (in OpenGL). Raytracing? Not the way you imagine...

Jst ::

Ampak enkrat jim bo zmanjklalo "dirty hackov" in bo potreben paradigm shift. Če bo to raytracing ali kaj drugega, se ne da napovedati. Bo pa potrebna temeljita sprememba arhitekture in način, kako se sestavi sliko v GPUju.

Kdaj bomo do te meje prišli? Hja, glede na Crysis engine, bi rekel 10+ let.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Senitel

Če po spletu novice prihajajo da bo intel uporabil drug način in dx in opengl ne bo podpiral.

_Enterprise_

No nahitro bom povedal eden izmed glavnih problemov raytracing, tisto video je bil rendiran v 720p in sedaj, če bi dali v 1080p bi bilo zelo neigralno. Tako da more se grafična moč zelo povečati in večino gamerjev bo moralo kupiti takšne grafične in to se pa ve da večino kupo vsakih 3 lete grafično novo. Ostale težave ne bom več povedal.
««
44 / 53
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Crysis 3 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Igre
23843915 (27061) kajetan
»

Far cry 2 (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

564128233 (82045) Assass1n
»

Radeon 4870 in Crysis

Oddelek: Strojna oprema
482324 (1651) SebaR
»

Februarja že GeForce 9? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
1008705 (8701) Senitel
»

DX 9 vs. DX 10 (strani: 1 2 )

926963 (6001) kobilica

Več podobnih tem