» »

Posiljanje paketa iz ZDA v SLO

Posiljanje paketa iz ZDA v SLO

Limit-sky ::

Zanima me, ce je ze kdo posiljal ali dobival kaksen paket iz ZDA. Kako je s carino in davki? Gre pa za naslednjo stvar. Narocil bi iz ameriske trgovine sportno robo v vrednosti 800 $. Verjetno, ce narocim direktno placam carino in davek. Imam pa tudi znanca v Pittsburghu in bi lahko narocil robo on na svoj naslov, tam zadevo prepakira, vzame iz paketa racun in ostale papirje, na novo zavije in mi poslje kot, recimo, darilo. In na paket napise vrednost okoli 50 $. Ali nasa carina vsak paket odpre in ga pregleda in "oceni", ter na podlagi tega doloci carino ali pac, ker gre za darilo ni carine?

Ce ma kdo kaj izkusenj, se priporocam...

Kebab ::

Ne vem točno kako je v slo, si naročam v Avstrijo. In tam plačaš carino na vse kar je več kot 20 USD. In ja, carinijo tudi poštnino :\

Verjento pri nas ni kaj dosti drugače tako da naj obvezno razpakira iz orig. embalaže in napiše gor "gift".

Tody ::

tvoj znanec naj pokliče na DHL/UPS ... in reče hočem poslat paket v Slovenijo. Težek toliko in toliko. Z vsemi zadevami vred. Koliko stane ?

in DHL bo naredu vse za njega

Charlemagne ::

Glede pošiljanja blaga iz ZDA je zadeva naslednja
- če boš naročil pošiljko v Slovenijo direktno iz trgovine, plačaš najprej poštnino po ceniku trgovine, potem še carino (za športno opremo se mi zdi da je 17%, samo ne drži me za besedo) in na vse skupaj še 20% DDV ter na koncu še stroške našega špediterja. Običajni overhead je torej okrog 40% nakupa. Višino carinske stopnje za športno opremo sicer najdeš na spletni strani carinske uprave RS.
- če ti blago pošlje neka fizična oseba je postopek dejansko zelo podoben, samo vrednost, ki jo določi carina, ni nujno enaka tisti, ki si jo plačal v internetni trgovini; meni se je celo zgodilo, da so mi za določen izdelek obračunali kakih 30% višjo osnovo od dejansko plačane, ker pač ni bilo podatka o vrednosti, saj mi je nekdo zadevo poslal kot fizična oseba in brez računa.

Zgodovina sprememb…

bastadu ::

Mene pa zanima, ali carinik zmeraj odprejo paket in pogledajo kaj je notri, ali se lahko kar nekje zunaj nalepi račun, da lahko glede na tega izračunajo davek in carino?

ali3n ::

Meni so odprli še vse pakete (avtodeli); večinoma se da zment, da ti nardijo dva računa - enga v paket in drugo polovico z navadno kuverto po pošti... tko da se da malo ceneje prit skoz.
In ja - pri obračunu carine in DDVja si v osnovo vzamejo tud poštnino (barabe); do danes sem mislil, da to počnejo samo naši, očitno tud avstrijci... mi pa ni logično - ddv in carina na "storitev", ki je bla opravljena v tujini..
Pakete prejemam prek US postal service (njihova pošta) - letalsko.... pošiljka potuje cca 14 dni, s tem da pride v treh dneh v Pariz (se tam zatakne za nekaj dni), nato pa obleži na carinskem oddelku pošte (Vič)... poljubno dolgo.
Če v pošiljki ni računa, ti pošljejo "obvestilo" da jim dostaviš fakturo; oz. kar sami ocenijo vrednost (ebay, google,... znajo pogledat).

Pred nakupom si je treba mal preračunat (worst case scenario) kolk bo vse prišlo.... in pol ugotoviš a se splača al ne;
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Limit-sky ::

Ok, hvala vsem za odgovore.

Kaj pa ce se z znancem v ZDA dogovoriva, da on naredi oglas na ebayu, jaz pa kupim za recimo 50 $. Potem jim pa dostavim potrdilo o nakupu preko ebaya.

BluPhenix ::

Ja ta carina in DDV na poštnino je razkurila tudi mene.

Jaz človeku pošljem 15$ da pokrije stroške poštnine in potem mi naši obračunajo davek na to. WTF. Davek plačaš 2x, najprej v ameriki, potem še pri nas, totalno neumno in svinsko. To je kot bi jaz pošiljal nekomu v sloveniji pismo, ob bi pa moral plačat še DDV na poštnino.

Pa še klical sem prvič, ker mi ni bilo jasno a mi na drugi strani reče:"ja seveda obračunamo DDV s poštnino...", kakor češ, saj to je pa ja logično...

Sploh je zadeva neumna, ker to delajo samo pri naročilu paketov, za katere si pošiljatelju že nakazal denar za poštnino. Po povzetju ne, za pisma tudi ne. Pač kot jim paše...
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Charlemagne ::

Še vedno se lahko carina odloči, da vrednost blaga občutno odstopa od deklarirane in obračunajo carino na podlagi dejanske vrednosti...

Jan987 ::

Kaj pače bi ti poslal znanec kot darilo? Ali bi nato tudi obračunalni poštnino?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ebay carina iz ZDA (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6733192 (1980) Nesta

CARINA ebay (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Omrežja in internet
27094036 (70901) Tilen
»

Nakup iz tujine (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
608245 (4888) Dr_M
»

Online nakup iz ZDA -raport

Oddelek: Kaj kupiti
395555 (4442) mlav
»

Naročanje iz ZDA po netu (1700+ T-bred)

Oddelek: Kaj kupiti
293921 (3456) Tarzan

Več podobnih tem