» »

Laptop vsake toliko šteka...

Laptop vsake toliko šteka...

Isht ::

Imam manjši problem, pa me zanima, če je kdo že imel podobne težave:

Na laptopu z WinXP se vsake toliko zgodi, da laptop začne mlet zeloooo počasi. Če odprem TaskManager (če mi ga sploh uspe odpret), mi pokaže, da proces z imenom 'System' kuri CPU 100%. To ni proces 'System idle process', ampak 'System'. Vsi programi sicer še delajo, zelooo počasi (ene 100x počasneje) - Explorerjevo okno se od trenutka, ko ga zaprem, do trenutka, ko izgine, zapira nekje 3 minute.
Sicer je laptop 2ghz, 1024 RAM, 100GB 5400 disk.
Sumim, da ima problem neke veze z mrežno povezavo (laptop imam doma na Switchu skupaj s PCjem povezan na ADSL), ker se problem pojavi izključno, ko je laptop na mreži. Če mrežni kabel izpulim iz laptopa, ko začne štekat, se po kakih 5 minutah stvar 'umiri' in začne delat normalno.
Najprej sem sicer mislil, da je problem povezan kaj z Touchpadom - in sicer da se softversko touchpad ne mara z Tabličnim delom (laptop je TabletPC), ko bi recimo slučajno medtem ko rišem s svinčnikom po ekranu se dotaknil touchpada... Je to možno?

Na Microsoft Support sem našel samo takole varianto:
Link Je možno, da je to ta problem?
Hotfix sem že našel nekje drugje (ker za ta hotfix moraš klicat na Microsoft, na netu ga nimajo), pa ga bom poskusil danes inštalirat.

Poskusil bom, če tudi novejši BIOS za laptop kaj pomaga... Več pa že nimam idej. Jih ima kdo drug?

Isht ::

Še to: Laptop ima vgrajen LAN, pa tudi Wireless network in Bluetooth. Mrežo imam speljano preko LANa...
A kdo ve, kaj bi WinSNMP aplikacija počela v taki konfiguraciji, če je to tak primer, kot je opisan v Microsoftovem članku?

Isht ::

Update:
Problem je definitivno v mreži...
Če laptop prižgem, ko je ETH kabel vklopljen vanj (in v switch ter posledično v drug računalnik ter ADSL), se Windowsi postavljajo okroglih 15-20 minut.
Če ga prižgem brez vklopljenega kabla, se postavi v normalnem času (recimo 3-4 minute, da so zagnani vsi programi v Taskbaru, kar sicer ni hitro, ampak računajte, da imam gor inštaliranega morje programja).

Hotfix ni deloval, problem se še vedno pojavlja.

Ima kdo kake ideje?

Mogoče je problem v switchu. Itak sem nameraval Switch zamenjat za router, ki ga dobim v nedeljo ali ponedeljek. Bom poskusil, če bo to rešilo problem.

opeter ::

Sicer bo to bolj smešno vprašanje... si poskušal namestiti nove/druge gonilnike za mrežno, Bluetooth, Wireless? Vse to deluje?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

Isht ::

Vsi gonilniki so najnovejši... Bios sem tudi posodobil. Ne vem, nimam pojma kaj naj, razen da poskusim cel sistem postavit na novo. Bom videl, če bo kaj pomagalo.

Hvala vseeno.

JanezekNovak ::

Tole je bolj wild guess, ali ti avtomatično dodeli IP address!?

Če ti, probaj dodelit sam IP mrežni kartici.
http://www.euroairsoft.com/

Duhec ::

Kot prvo zamenjaj UTP kabel in ga vklopi v kak drug vtič na switchu. Če je isto počasen potem preveri proti malware škodljivcem v sistemu, ki komaj čakajo, da se vzpostavi mreža in začnejo s svojo obremenilno dejavnostno/razmnoževanjem v ozadju.
Proti zajedalcem preveri s kakšnim online skenerjem ( BitDefender, Symantec Virus detection, ...- potrebuješ IE in ActivX), ali lokalno s SpybotS&D, AD-Aware SE, MSAS ...

_sem_ ::

Podobne sitnosti se včasih dogajajo, če imaš priključen mrežni disk, ki ni dostopen (npr. kadar nisi v službi). Kadar se spomni pol minute išče vsak tak share, računalnik pa je medtem bolj ali manj zmrznjen. Pomaga Tools/Disconnect network drive v Win Explorerju.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793564654 (1483) c23po
»

Žični prenos podatkov (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7510169 (8690) joker16_7
»

povezava preko switcha ne dela (siol modem -> switch -> laptop)

Oddelek: Pomoč in nasveti
375371 (4875) BorutK-73
»

IPTV na PC: STB vs. VLC (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Omrežja in internet
483126849 (51049) Looooooka
»

Je taka mreža možna?

Oddelek: Omrežja in internet
151562 (1316) Hair

Več podobnih tem