» »

SIOL nove podražitve za praktično vse pakete

SIOL nove podražitve za praktično vse pakete

bond007 ::

Spet so potiho podražali praktično vse pakete. Dve podražitvi v zelo kratkem času, številni izpadi so zame preveč. Jaz odhajam konkurenci, pa vi?

NOVE CENE ADSL PAKETOV

Še povezava do debate na siol forumu: KLIK
  • spremenilo: bond007 ()

Wox ::

Ja... Nič ne vidim da bi se kaj podražlo. Jaz jim celo plačujem več, kot majo tam napisano. Neki Solo paket (1024/256) za ISDN naročnike bi naj bil 7.200SIT. Jaz jim pa pačujemza isti hec 8.000SIT. Nič jasno.
Commodore 64

Ibex ::

Podražili so se solo, duo in duo študent.

Wox ::

Mojga paketa sploh nimajo navedenega. Plačujem pa 8.000SIT za 1024/256 + 200 za anti-spam (ali pa za spam:D ). A lahko kdo razloži malo v čem je tu fora? Ne bi zdaj rad gnjavil SiOL pomoč, ker majo itak zadosti dugega dela.:))
Commodore 64

TyKee ::

Viharnik ti uporabljaš stare storitve, torej ne Triple Play.

Tvoj cenik se nahaja tukaj:
http://www.siol.si/index.php?id=556 čisto spodaj!

Seveda pa teh paketov ni mogoče več na novo sklenit, ampak so le obstoječi paketi.
Zamenjaš na Solo pa se obvežeš 24 mesecev, če se ne motim in plačuješ 7.200 :)

korenje_ver2 ::

jaz se ta mesec ze selim na telemach.

Hoci ::

Mal offtopic...

A za nove Siolove modeme Alcatel F@st 3302 že kdo ve kako se v nastavitve pride ker je treba vpisat username pa password pa ne pridem noter.

Hvala

Slowenc ::

Cene klicev (cena minute klica):

- Klici znotraj omrežja SiOL: 0 SIT

- Klici v omrežje Telekoma Slovenije: 6,30 SIT

- Klici v mobilna omrežja Mobitel (NMT, GSM): 78,00 SIT


Tole v mobilna omrežja je pa kar dosti dražje kot pa če imaš navaden telefon (55 SIT), to je zame čisto odiranje.
Potem gredo pa še dražit internet, medtem ko vsi kablaši znižujejo cene.
Komaj čakam da pride WIMAX.

Tole bo še zanimivo.
Skiny gate.

Wox ::

Hja, zdaj mi je vse jasno. Da sem prišel zadevi do dna, pa sem porabil celi dve uri. SiOL me je sicer o spremembah obveščal, vendar bistvo je v drobnem tisku.
Tole odgovor SiOLa na moje vprašanje o razliki med standardnim starim paketom in novim Solo paketom za noročnike ISDN:

Spoštovani,

Veseli nas, da ste se z vašim vprašanjem obrnili na nas.

SiOL je ponudil nove pakete vsem naročnikom, tako novim kot starim. Paketi vsebujejo naprednejše storitve preko ADSL. Izbirate lahko med paketi SOLO, DUO, DUO PODJETNIK, DUO ŠTUDENT in TRIO. Vpis prijav za nove pakete ADSL poteka preko spletne strani http://www.siol.si/index.php?id=58. Nekateri paketi zahtevajo za nemoteno delovanje določene tehnične zahteve, zato je potrebno najprej narediti poizvedbo. Naročnik prejme dva aneksa ter pogodbo z novimi pravili. V primeru, da se zavežete za 24 mesečno naročnisko razmerje, je namesto 50.000 sit potrebno plačati le 2 sit za modem in priključnino.

Pakete in cenik si lahko ogledate na spletni strani http://tripleplay.siol.si/.

Cenik za stare pakete pa je še vedno objavljen na strani http://www.siol.si.

V primeru dodatnih informacij nas prosimo poklicite na tel. st. 080 1000 - 24 ur na dan ali nam pišite na elektronski naslov info@siol.net. Z veseljem Vam bomo pomagali.


Tole je pa moj odgovor:

Spoštovani,

Kot kaže se mi začenja svitati o čem se tu gre. Kaj takšnega si seveda o največjem slovenskem ponudniku internetnih storitev nisem upal niti predstavljati. Razumem, da je zdajšnja oprema (modem) od Telekoma. Vendar vseeno bi, če bi seveda bili poštena firma, starim naročnikom omogočiti avtomatski prehod iz starega paketa 1024/256 na paket Solo, saj ta ponuja povsem isto. Telekomov modem pa bi brezplačno zamenjali s svojim. Če ste si upali pred nekaj meseci, mislim da je bilo to januarja ali februarja letos, spremeniti paket 1024/768 meni nič, tebi nič nazaj na 1024/256 brez predhodnega obvestila (vsaj tri mesece pred spremembo paketa, kot je navedeno v pogodbi), potem bi morali biti do starih naročnikov toliko fer in jim avtomatsko spremeniti paket v Solo, ki je sedaj 860SIT cenejši od starega paketa. Dobro, letno to znaša 10.320SIT. Ni ne vem kaj. Je pa nepošteno do stari naročnikov. Brez pogodbe, se razume. Tehnično gre za isto stvar, birokracija me pa zanima.
Jaz razmišljam sedaj takole. Ne, nove pogodbe za Solo paket ne bom sklenil, ker se potem še za nadaljni dve leti zavežem, da bom vaš naročnik. V teh treh letih, koliko sem vaš naročnik na ADSL, se niste pokazali kot zaupanja vredno podjetje. V času ko ISPji ponujajo vedno več za vse manj denarja, je pri vas prav obratno. Tudi za naročnike vam ni kaj prida mar. Važno vam je le, da podpišejo pogodbo, ki jih zaveže še za nadaljni dve leti. Zato bom ob prvi pravi priliki zamenjal ISPja. V naslednjih dveh letih se bo sigurno našel ISP, ki bo znal bolje prisluhniti potrebam nekega malega "fizičnega" uporabnika.

S spoštovanjem
Commodore 64

Kami ::

Malo do ta post deloval nasiln ampak žal tako je.

Kmalu bom imel dovol takih in drugačnih postov kako siol smrdi, sux in podobno.

Nedavno nazaj, dokler triera in ostali ISP-ji niso povečali hitrosti, je siol ponujal najhitrejši dostop v slo (za fizične uporabnike) 4mbit/512 in pred tem še 8mbit/768 je bilo za vse kul.

Takrta je bila triera dosti dražja in tudi ostali ISP-ji, in niso imeli niti takih hitrosti.

Takrat se ni noben od nas bunil, zaj pa se vi bunite, ko siol več nima najhitrejše in najceneje.

Pač taki obstajajo, boste šli iz siola na drugega ISP-ja, boste kleli siol za tem pa ko bo siol naredil korak naprej (adsl2 ali pa kaj drugega) pa boste začeli, kak ta ISP smrdi, slabi, dragi, počasni in še nevem kaj...

Sicer pa to ni nič novega, taki obstajajo in vedno bodo.

kopernik ::

Ja, ravno to je prednost normalnih trgov. Da lahko izbereš izmed večih ponudnikov sebi najustreznejšega. Ne vem, kaj je tu spornega ?

Ibex ::

Hoci modem ni alcatel ampak sagem. Navodila nisi dobil?

JanezekNovak ::

Viharnik, bi lahko tudi njihov odgovor napisal, ko (če) ga boš dobil!?

Najlepša hvala za to.
http://www.euroairsoft.com/

zbogi ::

Viharnik, edino pravilno, jst bom tud s tem ko mi poteče status študenta, konkretno premislil, ali bom še na SIOLu.

Hoci ::

@Smack

Ups pa res je sagem...

Navodil pa nisem zraven dobil a se jih s kje da dl-jat al pa naj mi prosim kdo pošlje na:

hoci.ho(@)gmail.com

Brane2 ::

To, da SiOL muti s Telekomom, je že dolgo časa jasno.

Da niso vedno ravno najbolj taktni, tudi. Mislim pa da ni ravno velike osnove za to, da nategujejo uporabnike.

Če je posledica državnega monopola daleč najcenejša storitev, potem lepo prosim za prehod v komunizem.

Dolgo časa smo imeli zavidljivo dober dostop za majhne denarje.

kako in kaj imajo s Telekomovo opremo ne morem 100% vedeti a rečeno mi je bilo (080 1000- informacije), da so pri tistih paketih, kjer so vezani na Telekomovo opremo (= modem pri uporabniku + DSLAM) pač vezani na Telekomove pogoje. Pri tistih, kjer montirajo svojo opremo, pa ponujajo tudi svoje pogoje. Ni rečeno,d abi SiOL "prav zlahka" lahko ponudil obstoječim lastnikom 1024/256 "Solo paket", ker ni jasno, komu bi zaračunali montažo nove opreme.

Če tako pogledaš, niti iso tako zelo dragi. Za 4 SIT dobim novo opremo za Trio, če se vežem nanje za 2 leti. Hiter vpogled v cenik pravi, da mi dajo za cca 100kSIT opreme, v tem času bom pa plačal cca 324 kSIT ( skupaj z DDV). Torej je vrednost opreme cca 1/3 storitve, ki jo bom plačal v 2 letih, s tem da opremo dobim takoj. Za razliko od prejšnjega ADSL paketa sem po izteku tega roka sam lastnik te opreme.

Skozi ta čas, odkar imamo ADSL (IIRC več ko dve, če ne tri leta) lahko rečem, da je izkušnja s SiOLom vsaj zame daleč nad vsem do sedaj.

Telesmeh mi je malodane počil dol slušalko, ko so slišali da gre za Sostro. Vsi ostali so nekaj praskali a nič naredili. Edino SiOL mi je v bajto spravil najprej 512/128, pozneje pa celo 4096/768 in to za majhen denar.

Pred tem sem na ISDNju natolkel 70-80 kSIT mesečnih telefonskih računov, predvsem zaradi interneta in to za ubogih 64 kbit/s, SiOL mi je pa prinesel stalni dostop, večdesetkrat višje hitrosti ob hkratni uporabi ISDNja, sedaj pa celo VoIP in TV, vse za drobiž v primerjavi s prejšnimi računi.

Saj konkurenca bo imela možnost pokazati kaj več. Resno upam, da bo Gratel naredil kaj, a pošteno rečeno, že tale paket mi POVSEM zadostuje- kot home userju. Če dobim kdaj 100 Mbit ali dajbog 1 Gbit na vrata brez vseh omejitev, fino, ampak tudi brez tega ne bom umrl.

Sploh pa, govori se, da ADSL2 pride _ZELO_ kmalu. Točnihh pogojev (hitrosti, paketov, cen) še ni, a pravijo da se obstoječi userji naj načeloma ne bi sekirali. Kot vedno do sedaj, bo tudi tu na voljo ugoden upgrade...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Wox ::

@Kami: Govorim o odnosu SiOLa kot podjetja, do uporabnika njihovih storitev. Celo na zavarovalnici pri plačilu premij nagradijo zvestobo z nekaj procenti popusta. SiOL pa starim (zvestim) naročnikom zaračunava višjo ceno za isto storitev in nas vabi k podpisu nove pogodbe, ki nas bo zavezala še za naslednji dve leti. S tem se jaz ne strinjam. Z birokracijo. Kapiraš?
Drugače tehnično gledano, nimam proti SiOLu nič. Še tistih nekaj izpadov na mesec jim ne zamerim, ker nisem neki internetni odvisnež.
Commodore 64

m_a_t ::

heh... in kako mislite, da bo ko pride nova tehnologija ven (adsl2)? Zahtevali bodo vezavo še za kaki dve leti ali pa bo treba plačat kakih 50k za zamenjavo storitve. Po moje.

Brane2 ::

Kaj je narobe s tem, če ti dajo modem, ki je nekaj vreden ?

Če ti ni všeč, pač skeširaj zanj takoj ob prevzemu paketa in pač ne boš več vezan...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

zbogi ::

Brane2, vse lepo in prav, 2-3 leta nazaj je bil Siol brezdvoma najbolj ugoden. Samo ti malo mešaš, ti si mogel takrat naročiti IDSN. In tega ti je pripeljal Telekom. Če ti povem da so ljudje par let pred pojavo IDSNa plačevali za 3000DEM navaden priklop za telefon, pol se je pa kr naenkrat pojavil ISDN in si za cca 50kSIT dobil telefonski priključek bilokje. Plus to da smo večina telefonske infrastrukture plačali uporabniki sami in si to zdaj veselo lasti Telekom. Za ISDN in ADSL ni blo treba nič vlečt novega kabla, samo preklop na centrali, pa so Telekomovci vselo to zaračunaval.
Eni majo prelepe izkušnje s Siolom, večina pa ne. To da vedno ko sem mel probleme z konekcijo, sem se vedno mogel obrnit na Telekom, češ da so oni krivi, pa čeprav je bilo večino časa jasno da Siol serje, ker je bil izpad pri vseh treh mojih kolegih, Celje in Ljubljana in dvomim da bi Telekom mel težava isto časno na več centralah. Da ne govorim o mnogih neobveščenih izklopih, večinoma sredi noči, ko so bli po par tednov konstantno izpadi po več ur od 2-5ure, pa men je vseen, jst sem takrat internet rabil in bi jim mal ne plačal računa. Da ma kolega probleme z linijo od kar je dobil ADSL, podobne težave so na tem forumu pestile tudi druge, ipd.
Da ne govorim o določenih obljubah izpred par let, ki se nekako niti približno niso izpolnile. To da ni konkurence je itak vsem jasno, ker postavljat novo infrastrukturo je bistveno težje, kot pa ponujat dodatne storitve. Naj telekom pusti na obstoječo strukturo ostale operaterje, sej je vendarle to naš priključek, pa bomo vidl kok bodo cene pol.
Pa stopte mal našim sosedom Italianom pogledat, kak pri njih stoji ponudba interneta, pa bi si takoj želeli bit tam.

Wox ::

@Brane2: Mod3m je torej komunikacijski prehod? Stane 29.400,00 SIT. Plus priključnina 21.360,00 SIT. Znese 50.760SIT. Zdajle mam "komunikacijski prehod" Siemens, sposojen od Telekoma. Telekomu sem že pred tremi leti plačal priključnino za ADSL 30.000SIT. Pred petimi leti pa okoli 100.000SIT za ISDN. Zdaj, če se nočem vezat za 2 leti, moram plačat še enkrat priključnino+"mod3m" SiOLu, ki je itak Telekom pod drugim imenom? Za mene je to nateg, in SiOLu sem to tudi povedal. Naj se med samo pomenta kako in kaj. Naročnike pa naj ne nategujejo na suho.
Commodore 64

simoncek ::

Zej bo pa spet toliko naročnina, kot je bila prej, z razliko da so zmanjšal uploud.;((
Tako da sedaj dobimo manj za isto denarja kot prej. ;(( ;(( ;((
simoncek

Brane2 ::


Brane2, vse lepo in prav, 2-3 leta nazaj je bil Siol brezdvoma najbolj ugoden. Samo ti malo mešaš, ti si mogel takrat naročiti IDSN. In tega ti je pripeljal Telekom. Če ti povem da so ljudje par let pred pojavo IDSNa plačevali za 3000DEM navaden priklop za telefon, pol se je pa kr naenkrat pojavil ISDN in si za cca 50kSIT dobil telefonski priključek bilokje.


Saj to vem. Poleg tega, še se spomnim časov, ko smo za prvi ISDN plačali 150 kSIT.
Pozneje sem zamenjal firmo in lokacijo in za drugega plačal IIRC 50 kSIT ali nekaj takega.
Zatem je postal bistveno cenejši, sedaj pa ga lahko tudi nimaš. Saj vse to vem. Ampak kaj ima SiOL s tem ?


Plus to da smo večina telefonske infrastrukture plačali uporabniki sami in si to zdaj veselo lasti Telekom. Za ISDN in ADSL ni blo treba nič vlečt novega kabla, samo preklop na centrali, pa so Telekomovci vselo to zaračunaval.


Welcome to democracy. Nategujejo te isto, a sedaj se lahko vsaj buniš. Poleg tega, tudi to ni kaj dosti povezano s SiOLom...


Eni majo prelepe izkušnje s Siolom, večina pa ne. To da vedno ko sem mel probleme z konekcijo, sem se vedno mogel obrnit na Telekom, češ da so oni krivi, pa čeprav je bilo večino časa jasno da Siol serje, ker je bil izpad pri vseh treh mojih kolegih, Celje in Ljubljana in dvomim da bi Telekom mel težava isto časno na več centralah.


Teleom in SiOL sta, vsaj pri straih paketih tewsno povezana. Telekom je bil lasntik vse ADSL opreme, SiOL pa lastnik opreme, na katero so se vsi ti silni DSLAMI prištekali in preko katere so se povezali na različne backbone.

Jasno je, da folk tega ni ločil in da je masa očitjkov letela na SiOL, ker so pač od njega dobivali račune. Nič ne rečem, če dobiš račun od SiOLa, zakaj bi nadiral koga drugega, ampak saj Telekom je imel takrat isti deal tudi z drugimi (Amis itd). Kaj lahko ti naredijo, če se tebi modem na DSLAMU zaglupi ?

KAdarkoli sem imel s SiOLovim supportom izkušnje, so bile te pozitivne. Ja, na začetku ti slušalko dvigne dresirana opica, ampak ta je tam bolj kot protiutež opicam, ki težijo brezveze na support. Ko mirno razložiš issue, te prevežejo na bolj inteligentno bitje, s katerim se kar nekako da pogovarjat. Vsaj IMHO povsem primerljivo s komerkoli drugim in daleč nad našim povprečjem...


Da ne govorim o mnogih neobveščenih izklopih, večinoma sredi noči, ko so bli po par tednov konstantno izpadi po več ur od 2-5ure, pa men je vseen, jst sem takrat internet rabil in bi jim mal ne plačal računa. Da ma kolega probleme z linijo od kar je dobil ADSL, podobne težave so na tem forumu pestile tudi druge, ipd.


S temi pogoji si se verjetno strinjal v pogodbi. Če bi rad imel poaket z večjimi garancijami glede minimalne dosegljivosti in hitrosti, ga ne boš dobil za socialne denarje.



Da ne govorim o določenih obljubah izpred par let, ki se nekako niti približno niso izpolnile. To da ni konkurence je itak vsem jasno, ker postavljat novo infrastrukturo je bistveno težje, kot pa ponujat dodatne storitve. Naj telekom pusti na obstoječo strukturo ostale operaterje, sej je vendarle to naš priključek, pa bomo vidl kok bodo cene pol.


Saj nova kankurenca je že povedala,d a ne misli cen spuščat, vsaj ne še par let.


Pa stopte mal našim sosedom Italianom pogledat, kak pri njih stoji ponudba interneta, pa bi si takoj želeli bit tam.


Mogoče. Vsi mi imamo pluse in minuse. Ne moreš zahtevat samo plusov in iskat nedosegljih zgledov. Zakaj se ne bi primerjali denimo z bogato Švico ali recimo z Beneluxom ?

Raje poglejmo kako stojijo stvari v bivših bratskih republikah, pa bo marsikaj takoj bolj jasno...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Slowenc ::

Tako da sedaj dobimo manj za isto denarja kot prej.

Narobe.

Sedaj dobimo manj za več denarja. ;( ;(
Skiny gate.

zbogi ::

Lej, SIOL je Telekom, to, da si mogel met ISDN, če si hotel met ADSL je čista telekomova monopolna fora, če bi bil SIOL samostojen, pol tega ne bi rabil, ker siolu čist en kurc koristi če maš ti ISND al pa ne. To da če bi SIOL mogel vlečt novo infrastrukturo, bi bili paketi ne 8 čukov, temveč 15k in priklop 300 čukov ne 30. To da je bil takrat siol edini ponudnik ADSLa, in ubistvu je še danes, prek obstoječih povezave je tud nateg, beri monopol, ipd....

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zbogi ()

Brane2 ::


@Brane2: Mod3m je torej komunikacijski prehod? Stane 29.400,00 SIT. Plus priključnina 21.360,00 SIT. Znese 50.760SIT. Zdajle mam "komunikacijski prehod" Siemens, sposojen od Telekoma. Telekomu sem že pred tremi leti plačal priključnino za ADSL 30.000SIT. Pred petimi leti pa okoli 100.000SIT za ISDN. Zdaj, če se nočem vezat za 2 leti, moram plačat še enkrat priključnino+"mod3m" SiOLu, ki je itak Telekom pod drugim imenom?


Tako nekako.


Za mene je to nateg, in SiOLu sem to tudi povedal.


Kaj točno je tu "nateg" ? Misliš, da bosta obdržala na skrivaj v bistvu staro opremo, tebi pa zaračunala novo ?
Zakaj bi to naredila ? Saj verjetno so te modeme naročili na vagone in jih dobili po dumpinških cenah, a tudi tako bosta založila brdo denarja, ki ga bosta dobila nazaj čez čas. Saj če bi tak modem kupil zunaj, verjetno ne bi kaj cenej skoz prišel.

Resno ne vidim logike, da bi ti po nepotrebnem zamenjali modem, saj je to zanje povezano z nevšečnostmi in stroški.


Naj se med samo pomenta kako in kaj. Naročnike pa naj ne nategujejo na suho.

Saj očitno sta se. NAročniki na nove pakete pa baje kar dežujejo.

Vsaj jaz nimam kaj razmišljat. Obstoječi 4096/512 za 21.400 SIT/mes ali Triple play (4096/512+VoIP+SiOL TV) za 13.000 SIT/mes, to sploh ni več vprašanje. Po moje bom kar nekaj prišraral tudi pri telefonu, ker bo masa partnerjev na VoIPu...
On the journey of life, I chose the psycho path.

zbogi ::

Zdej naj nekdo men tle mal razloži, če si jst to prav razlagam.
Če naročiš trio, z 4mbit linijo, plačaš 15kSIT. Dobiš možnost telefoniranja, pri ostalih naročnikih ADSL zastonj impulze, in TV. Torej lohk scanclaš naročnino za ISDN in Cabelsko TV. Zdej TV verjetno ne bo delal prav dobr če maš 1mbit in mal dwljaš, ker je linija verjetno vezana. In zdej ta TV je tak, da bom jst lohk surfal na kompu, pa gledal TV na televiziji al bo vse na kompu!

ker mogoč, bi se pa to clo splačal, ker zdej plačuješ vedno ISDN in butast kabel, pa če gre to stran, pol bi še šlo.

Sc0ut ::

Moteče je edino to, da si v bistvu enkrat že plačal priključnino. najemnino, vodarino, mitnino, mostnino al bilokaj. Sedaj pa če greš na nov paket pa morš spet plačat. To je edina moteča stvar, da moraš vse še enkrat plačat. In mislim, da je marsikomu vseeno če zdaj dobiš modem po dveh letih al ne, al bilokaj, to majo oni pač pravniško zavarovano rit. Nas, uporabnike to vse ne zanima.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

Brane2 ::

AFAIK ti SiOL TV požre 4 MBit/s, torej ob njem ob trenutno razpoložljvih modemih ne moreš imeti paketa, hitrejšega od 4096/512.

Se pravi, prenos ki ga zahteva TV program se ne šteje v naročenem paketu in poteka sicer skozi isti modem, vendar ne motijo internet browsanja.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::


Moteče je edino to, da si v bistvu enkrat že plačal priključnino. najemnino, vodarino, mitnino, mostnino al bilokaj. Sedaj pa če greš na nov paket pa morš spet plačat. To je edina moteča stvar, da moraš vse še enkrat plačat. In mislim, da je marsikomu vseeno če zdaj dobiš modem po dveh letih al ne, al bilokaj, to majo oni pač pravniško zavarovano rit. Nas, uporabnike to vse ne zanima.


Mah, moteče je že to, da moram SPLOH kaj plačevat. Kolk bo to vplivalo na ponudnike, je pa drugo vprašanje.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Wox ::

Kaj točno je tu "nateg" ? Misliš, da bosta obdržala na skrivaj v bistvu staro opremo, tebi pa zaračunala novo ?
Zakaj bi to naredila ? Saj verjetno so te modeme naročili na vagone in jih dobili po dumpinških cenah, a tudi tako bosta založila brdo denarja, ki ga bosta dobila nazaj čez čas. Saj če bi tak modem kupil zunaj, verjetno ne bi kaj cenej skoz prišel.


Modem? Modem oz. kumunikacijski prehod (men bi blo ljubše, če bi ga poimenovali komunikacijski vmesnik) nima pri nategu nobene veze. Nateg je tole:
- Tehnično gledano oba paketa ponujata isto (stari standardni paket in Solo). Sta torej ena in ista zadeva. Po stari, zdravi kmečki logiki bi moral Solo nadomesti standardni paket. Brez podpisa kakršnekoli pogodbe (z novimi pravili igre). Pri SiOLu očitno ne!
- Za stari standardni paket plačuješ 860SIT več od novega Solo paketa. Razumeš? Za isto zadevo, pri isti firmi sta dve različni ceni.

Resno ne vidim logike, da bi ti po nepotrebnem zamenjali modem, saj je to zanje povezano z nevšečnostmi in stroški.

Tole ne razumem glih. Verjetno ti ga ob prehodu na Solo zamenjajo, ker tale tu je od Telekoma. Če pa ni potrebe, tudi ne vidim potrebe po preimenovanju ene in iste storitve.

Saj očitno sta se. NAročniki na nove pakete pa baje kar dežujejo.

Ne pozabi Brane, da ljudje smo ovce.

Vsaj jaz nimam kaj razmišljat. Obstoječi 4096/512 za 21.400 SIT/mes ali Triple play (4096/512+VoIP+SiOL TV) za 13.000 SIT/mes, to sploh ni več vprašanje. Po moje bom kar nekaj prišraral tudi pri telefonu, ker bo masa partnerjev na VoIPu...

Res je. Novi paket Triple play ti je pisan na kožo. Kar pa ne pomeni, da je vsem. Meni je stari standardni čist OK in nočem met nobenga Sola al kaj že je. A ne razumem, zakaj moram plačat zanj več, kot pa plačujejo tisti, ki majo tehnično gledano isto zadevo, samo imenuje se drugače.
Commodore 64

Brane2 ::


Modem?


na stvari rad gledam neposredno. In pri tej zadevi gre za elektroniko, ki počne natanko enake zadeve na natanko enaki parici kot 56K modem, le da:

- je penaljena za parico, ki na sebi nima 3.5kHZ filtra, torej je njena pasovna širina vceliko večja
- ima namesto COM porta na sebi Ethernet ali USB port in MOGOČE drugačen protokol (ppOE ali kaj podobnega)


Modem oz. kumunikacijski prehod (men bi blo ljubše, če bi ga poimenovali komunikacijski vmesnik) nima pri nategu nobene veze. Nateg je tole:
- Tehnično gledano oba paketa ponujata isto (stari standardni paket in Solo).


Ravno TEHNIČNO gledano to ni nujno res. Tehnično gledano je možno,d auporabljajo kak gear, ki uporablja naprednejše tehnike modulacije itd.

Tebi je mogoče vseeno, kaj piše na tvojem "komunikacijskem prehodu", oni pa rabijo združljivo robo na drugi strani parice in ta roba mora pasat na DSLAM in ta mora zagotavljat določene prepustnosti, odzivne čase itd. Jasno je, da bo vsak ISP provider uporabljal kombinacijo, ki mu bo najmanj parala živce.

Poleg tega je čisto možno da recimo počnejo kar počnejo, ker bo mogoče obstoječi komunikacijski prehod na strani DSLAMa recimo zdržljiv tako z obstoječimi kot prihajajočimi ADSL2 modemi ali kaj takega. Kolega dela na Telekomu (servisira probleme ADSL in ISDN omrežij, večinoma na terenu) in od njega sem slišal precej zanimivih zgodb. Zato lahko verjamem, da vsi ponudniki najraje pokrijejo svojo rit ravno s tem- uporabo preverjene opreme.


Sta torej ena in ista zadeva. Po stari, zdravi kmečki logiki bi moral Solo nadomesti standardni paket. Brez podpisa kakršnekoli pogodbe (z novimi pravili igre). Pri SiOLu očitno ne!


Po stari kmečki logiki je krava prodana, ko denar zamenja roke. Če se po tem pojavijo dvomi, "poznejših reklamacij ni".


- Za stari standardni paket plačuješ 860SIT več od novega Solo paketa. Razumeš? Za isto zadevo, pri isti firmi sta dve različni ceni.


Pač preidi na drugi paket.

Če te ne moti različna cena ISTEGA paketa glede na vrsto ljudi (=si/nisi študent), zakaj sedaj ta panika ?


Tole ne razumem glih. Verjetno ti ga ob prehodu na Solo zamenjajo, ker tale tu je od Telekoma. Če pa ni potrebe, tudi ne vidim potrebe po preimenovanju ene in iste storitve.


Ni nujno, da je to ena in ista storitev. Prvo ponujajo v povezavi (=po pogodbi) s Telekomom, drugo pa samostojno.


Res je. Novi paket Triple play ti je pisan na kožo. Kar pa ne pomeni, da je vsem. Meni je stari standardni čist OK in nočem met nobenga Sola al kaj že je. A ne razumem, zakaj moram plačat zanj več, kot pa plačujejo tisti, ki majo tehnično gledano isto zadevo, samo imenuje se drugače.


Zato, ker je zanj potrebna druga oprema, ki ga omogoča. Če misliš da ni, pač urgiraj pri društvu za zaščito potrošnikov in se spusti v dokazovanje... :\
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

fizolcek ::

- Tehnično gledano oba paketa ponujata isto (stari standardni paket in Solo). Sta torej ena in ista zadeva. Po stari, zdravi kmečki logiki bi moral Solo nadomesti standardni paket. Brez podpisa kakršnekoli pogodbe (z novimi pravili igre). Pri SiOLu očitno ne!


Telemach ponuja nove cenejse pakete in ce obstojeci narocnik hoce nov cenejsi paket, vsaj po informacij tukaj na slo-tech, mora podpisati aneks za 2 leti. Pa mu se novega modema ne prinesejo, samo na obstojecem mu spremenijo hitrost. Pa ti men povej kje je tukaj logika. Siol, ce se kdo se spomni je enkrat to ze naredil, standardni paket je dvignil iz 512kbps na 1mbps brez komplikacij.

Wox ::

Brane, sej ni panike. O kompatibilnosti strojne opreme v njihovem omrežju ne bova debatirala. To je že tehnika in poslovna skrivnost vsakega podjetja. Itak pa mene kot uporabnika to sploh ne zanima. To so njihovi problemi. Mene zanima samo kakšna je cena, hitrost povezave in da dela, ko želim plačat položnice prek Klika:D . Kot uporabnik njihovih storitev vem tudi, da sem priključnino za ADSL že plačal in da novih pogodb, kakršnih že koli ne bom podpisoval. Komunikacijski prehod pa... naj ga kr majo:D .
Sicer pa, ostajam na SiOLu itak. Na moji lokaciji boljše alternative ni. SiOL je vseeno najboljši, čeprav zdajle ko to pišem spet ne dela. Pa kaj češ. Takšno je življenje. Bom počakal nekaj časa. Saj bodo cene Solo, Dual in Trio slej ko prej prilezle nazaj na ceno starih standardnih paketov.:D
Commodore 64

link_up ::

zakaj pa mislite, da dajo zraven se klicni dostop pri adsl :D :D :D
In and Out

bigk ::

Pregledal sem ponudbo za ADSL od podjetij Siol, Perftech, Amis in Volja in kot kaže je najcenejši paket za 4096/512 po ceni 10.690 SIT. Kakšne so izkušnje z Volja ADSL?

P.S.:
Trenutno nisem vezan k nobenemu ponudniku.
l.p.

//bigk K

fizolcek ::

Siol te pride 7.200 plus 3.000 nadgradnja na 4096/512, torej 10.200. Se pa ponudne malenkostno razlikujejo kaj vsebujejo v paketu, tako da se lahko odlocis po tem ali pa po tem koga bi rad podpiral/nepodpiral, bistvenih razlik ne bi smelo biti.

Nebomgabiksa ::

bigk naredi sem enako kot ti in pregledal ponudbe. Trenutno sem na SiOL-u in bom tam do nadaljnjega tudi ostal. Imam občutek, da je bil ta 5.9.05 nekakšen booom (ADSL brez ISDN) in so tako ali tako razlike minimalne. Bom počakal še na kakšno akcijo :))

Drugače pa za odjavo ISDN plačaš dobrih 10K in prihraniš na naročnini 1.300 SIT/mesec.

wind ::

Tole oblublja T-2 v današnjem Delu:
»Če bo Telekom Slovenije izpolnil svoje obveznosti, bomo prvega oktobra začeli komercialno obratovati. Tedaj bi morali imeti 122 delujočih lokacij po celotnem področju Slovenije. V prvem koraku bomo uporabnikom ponudili širokopasovno tehnologijo vdsl prek bakrene lokalne zanke s hitrostmi 50 Mb/s, v kratkem bomo ponudili tudi dostop vdsl s 100 Mb/s. Pripravljamo še ponudbo storitev prek optičnega omrežja, ki bo segalo do vsakega uporabnika. Tega bomo konec leta preskusili v Kranju,« je rekel Matevž Turk. Napovedal je še, da bodo že takoj ponudili več kot sto televizijskih kanalov v standardni in visoki ločljivosti, pozneje pa bodo omogočili tudi video na zahtevo: »Zato se bomo v prihodnosti zagotovo povezovali s kakovostnimi ponudniki vsebin.«

In SiOL:
Na Siolu se konkurence, ki ne sodeluje pri novem partnerskem programu Telekoma Slovenije (za partnerstvo so se denimo odločili na Voljatelu in Amisu), zavedajo. Helena Čerin, odgovorna za odnose z javnostjo pri največjem internetnem ponudniku, nam je zagotovila, da bodo začeli novo tehnologijo adsl 2+ tržiti proti koncu leta, prenovili bodo tudi svojo internetno televizijo. »Storitev bomo ponujali na enaki tehnologiji, verjetno pa bomo predstavili drugačne naprave, televizijske komunikatorje,« je še povedala Čerinova.



Me zanima kakšna bo cena za 50Mb/s. :D
w

Boeing ::

Me zanima kakšna bo cena za 50Mb/s.

Preprosto - ne bo je. Ker ne bo takega paketa.


Če bojo ponujali pakete do 15m, bo to veliko. Vedite, da siol, kljub temu da je to s telekomom praktično ena in ista firma, nima čisto pošlihtanih nacionalnih povezav in povezav v tujino in če naenkrat ponudijo preveč, jim bo vse skupaj samo veselo crknilo.

Ampak ne bojo, ne se bat. Slovenci, takšna raja kot smo, bomo zadovoljni z drobtinicami od tehnologij.
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Brane2 ::

Ja, ravno za to sem danes klical SIoL.

Imam 4M paket,a tujina ne gre nikamor. Tip mi odvrne, da so verjento tuje mašine verjetno zabasane, ker "na SiOLu ni problema". "Mi resno sugerirate, da je npr. Google zabasan ? Ali pa recimo CNN ?", ga povprašam.

Nakar tip potegne "keca iz rukava" in reče, "no pa preveriva hitrost" in me pripravi do tega, da potegnem neko demo igro s SiOLovega strežnika in mu povem kolk hitro se nalaga.

Umru sem od smeha. 500 KB/s za download z enega konca parice telefonske parice na drugega.
Yeah, nor dosežek... :\
On the journey of life, I chose the psycho path.

bosstjann ::

Brane2 to pa zato ker si siol lahko privošči da 20 preproda svoje povezave. ja sej nekakratno je normalno ker se lahko predpostavi da res nebojo vsi na enkrat gor in se tako varčuje ampak 20X je pa res mal preveč in zato majo zabasano tujino no včasih pa tut lokalne povezave(remeber high ping from štajerska)

vprašanje kolk ma silo adsl uporabnikov? cca 100k
koliko ma siol najetih vodov v tujino ? cca 5 Gb brez upoštevanje klicnega in najetih vodov dobimo že kvocient 20

lp boštjan

xenon74 ::

Ja, ravno za to sem danes klical SIoL.

Imam 4M paket,a tujina ne gre nikamor. Tip mi odvrne, da so verjento tuje mašine verjetno zabasane, ker "na SiOLu ni problema". "Mi resno sugerirate, da je npr. Google zabasan ? Ali pa recimo CNN ?", ga povprašam.

Nakar tip potegne "keca iz rukava" in reče, "no pa preveriva hitrost" in me pripravi do tega, da potegnem neko demo igro s SiOLovega strežnika in mu povem kolk hitro se nalaga.

Umru sem od smeha. 500 KB/s za download z enega konca parice telefonske parice na drugega.
Yeah, nor dosežek...



S temi pogoji si se verjetno strinjal v pogodbi. Če bi rad imel poaket z večjimi garancijami glede minimalne dosegljivosti in hitrosti, ga ne boš dobil za socialne denarje
http://setiweb.ssl.berkeley.edu/team_display.php?teamid=30319

Brane2 ::

Res je.
On the journey of life, I chose the psycho path.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dražji ADSL pri SiOLu (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
17617370 (11053) Keyser Soze
»

Končno ADSL po "navadni liniji"!!!!!

Oddelek: Omrežja in internet
363633 (2272) Frizzy
»

ADSL brez ISDN - končno (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
11216710 (11337) Tr0n
»

ADSL brez ISDN že prihodnje leto? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
13114229 (10116) Bistri007
»

Kaj pa mi na Telemachu? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
707867 (6173) DeLonghi

Več podobnih tem