» »

WLAN prekinja

WLAN prekinja

Shatzy ::

Imam Linkysyov WRT54G router, en računalnik nanj priklopljen pre kabla, in pa dva laptopa wireless. Zadnje cajte me je router začel jebat, ker mi vsake pol ure prekine povezavo, in ko se poveže nazaj, mi javi no conectivity shit. Potem ko resetiram modem, router, ko domače wlan omrežje odstranim iz seznama omrežij, in ko ga računalnika ponovno zaznata in vnesem ključe, potem včasih dela. Zdej pa še to ne.

V podobni temi sem prebral naj določim statične IPje, vendar to ne pride v poštev, ker oba laptopa gostujeta tudi po drugih mrežah, kjer pa moj statični IP ne bi deloval. Po vsej verjtenosti.

Torej, kaj nej nrdim s tem routerjem??? Živci mi popuščajo, in se bojim da bo doživel čelno trčenje s steno.

Shatzy ::

Po prebiranju podobnih tem sem ugotovil, da router ni primeren za uporabo bit torrent protokla. >:D Kako je pa z wireless access pointi? A so isto občutljivi ne veliko količino odprith portov in velik promet? Se mi bo isto sesuvala povezava?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Shatzy ()

zee ::

imam enak router in bit torrent dela bp. Azureus je sicer nekaj jamral, da WRT54G ni primeren, vendar temu vsaj pri meni ni tako.

to da ti wlan prekinja je pa verjetno napaka na routerju. Doma imam urejeno brezžično povezavo med ruterjem in osrednjim hišnim računalnikom in dela brez prekinitev. Nastavljen imam statičen IP.
Prav tako uporabljam brezžično povezavo na prenosniku, kjer pa imam zaenkrat vklopljen DHCP in tudi nimam težav s povezovanjem.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Shatzy ::

Hm...jst mam hišni računalnik prkloplen kablom, in na njem sem včeri intenzivno vleku stvari dol, 8 torrentov je laufal na enkrat, pa mi je delal normalno. Medtem ko mi wireless povezavo kr naprej meče vn. Po 15 minutah. In morm resetirat modem in router, in slednjega mam pouhn kurac.

A se lahko nastav samo enmu računalniku statičen IP al morjo vsi met določenga?

BlazP ::

Shatzy: ti si pa pravega zamorca naredu iz tvojga routerja. 8 torrentov naenkrat je mimogrede 250 TCP/IP povezav, pa se to samo za download. Najbrz je se enkrat toliko za upload, kar da skupaj sigurno okoli 500 povezav. Tega pa mislim da noben domac router ne sfolga, tak da bi se spodobilo.

Problem z wirelessom je lahko tudi pri prenosnikih. Kaksno WI-FI kartico imata? Intelove 2200BG kartice nemalokrat povzrocajo take probleme z default gonilniki.

Shatzy ::

Sej vem, ampak zadeva je funkcionirala BP. Medtem ko zdele morm pa na vsake 15 minut resetirat modem in router. In ker se bo tem zamenja še IP mam pol ceu kup problemov, ker se morm na vseh straneh še enkrat vpisvat. Drgač mam pa jst Intel PRO/Wireless 2000BG kartico, ta drug laptop ma pa verjetn isto. A obstaja kaka rešitev z gonilniki??

NiKeC ::

Jaz imam pa podoben problem. Na Windows XP SP2 sem na notebooku že poskusil s PCMCIA wlan kartico in trenutno imam USB Wlan dongle. Problem je sledeč: po uspešno vzpostavljeni povezavi internet dela cca. 20 minut - nato se prekini. Pomaga le desni klik na omrežje in repair, vendar je to moteče delat vsakih 20 minut. Naj omenim, da sem v Device managerju tudi iz vseh USB in PCMCIA naprav odstranil možnost Turn off to save power. Stanje se je malce izboljšalo, vendar se še vedno 20 - 30 minut vse prekine.

Stric Google nič ne najde - ma kdo tukaj kakšno rešitev?

Lp

Shatzy ::

Jst sm izklopu enkripcijo povezave, tko da mam zdej nezaščiteno mrežo, in mi od takrat naprej ni niti enkrat se router obesu.

Phil ::

@NIKeC: če še nisi, poskusi namestiti najnovejše gonilnike. Meni se je na laptopu z Intel PRO/Wireless 2000BG dogajalo isto, po menjavi gonilnikov se je prekinjanje nehalo.
LP

NiKeC ::

izklopil sem enkripcijo povezave (WEP oz. WPA) ampak sem omejil na routeru dostop preko MAC naslova - sedaj dela brez problema. Mi lahko sedaj kdo prosim razloži kak je zdaj s to varnostjo? - Lahko kdo not pride na mrežo?


Lp,
Niko

edit: tudi to ne deluje: po cca 15 min me disconnecta... Ne pomagajo tudi najnovejši driveri ;(( ma še kdo mogoče kakšno rešitev?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: NiKeC ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1782555282 (3551) Kroos
»

[Router] Asus WL500g Premium FAQ (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Omrežja in internet
61982159 (13920) brez-imenko
»

Internet + IPTV preko WLAN omrežja

Oddelek: Omrežja in internet
2822932 (13759) umexteacher
»

Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Omrežja in internet
15543535 (19075) imallears
»

Ruter linksys wrt 54-gc

Oddelek: Omrežja in internet
112088 (1818) Vice

Več podobnih tem