» »

Slovenici smo drugi najbolj inteligenten narod na svetu...

Slovenici smo drugi najbolj inteligenten narod na svetu...

1 2
3
4

perci ::

No, jst pa pravim, da je to trenutno zelo zelo težko dokazati. In če nečesa ne moreš dokazat, potem to ni kaj dosti več kot špekuliranje - ali pa gostilniška debata, kot sem že zgoraj povedal.

Thomas ::

Najenostavnejša in najverjetnejša hipoteza je pač tista, o njihovi izjemni inteligenci. To mnogi mislimo, kar je bilo pa sporno zate, Perci.

Nimaš pa ne sam boljše teorije. Kot tisti ne, ki iz Wikipedije brišejo nekatere "najbolj obremenilne" citate. Politkorektorji! :D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

perci ::

Hehe, Thomas - če ti tko pravš :).

No, kaj sem še hotu rečt - te Nobelove nagrade ne dokazujejo kaj dosti - kdo je pa reku, da so nobelovci najpametnejši?

Druga stvar je pa vprašanje kako adekvatno merit pamet? Če so to Nobelove nagrade, potem OK - je morda za sprejet vašo hipotezo.

Jst osebno pa menim, da je težko postavit neka enotna merila za merjenje pameti.

Recimo od rojstva gluhi otroci v naši družbi dokaj težko funkcionirajo. Težje kot od rojstva slepi. Ker nimajo predstave o besedi, si vse zadeve predstavljajo v slikah. Težko jim je že sms napisat, kaj šele kaj bolj kompleksnega. Na neprilagojenih IQ testih (recimo wechslerjevih) so slabi. A lahko rečemo, da so or rojstva gluhi ljudje na splošno manj pametni? IMO NE.

Thomas ::

Od rojstva gluhi so zagotovo v povprečju manj pametni. Kakorkoli smiselno že definirali to pamet ali inteligenco.

Kar seveda NE pomeni, da naj imajo pa zato zdaj neke pravice omejene zato, ker so gluhi in posledično manj pametni.

Tak sklep bi bil nacističen. Da pa gluhi niso manj pametni zato, ker bi pa potem nacisti delali svoje nacistične sklepe ... je pa tudi ena velika oslarija.

Kar je, je. Če so najpametnejši Aškenazi Židje, v žalost zlasti nacijev (in arabskih nacionalistov) - so be it. Če bi se izkazalo pa recimo, da so najpametnejši Švicarji ali Zulujci, so be it. Vendar to se ni.


Od tistih Nobelovih nagrad imamo vsi koristi. Če se pa tebi zdi Perci, da bi kako bolje definiral inteligenco - potem izvoli! Meni se samo zdi, da bi tile piplčki spet prišli izredno dobro skoz!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

BigWhale ::

Hm, ja, tudi pri meni se je porajalo vprasanje o tem, kako merodajno za 'pamet' je stevilo nobelovih nagrad.

Na koncu vedno prides do tega, da, je poleg IQja, potrebno se marsikaj vec. Nobena genetska predispozicija, da si bolj pameten od ostalih ti ne bo pomagala, ce si rojen ob napacnem casu in na napacnem mestu. Pa tudi, ce sta ta dva pogoja izpolnjena in imas VSE pogoje, da se tvoj intelekt izkaze, je vse skupaj brez veze, ce si poleg pameti podedoval se lenobo... ;)

Lahko bi rekel, da so zidje bolj pametni kot ostali ampak kaj jim je pa to koristilo? Zidom, kot narodu? Nic, od kar obstajajo imajo same probleme... ;)

perci ::

Thomas: Ma to, da so gluhi manj pametni je pa taka bedarija, da res ni. Hocem rect, o tem so si strokovnjaki na jasnem, da to ni res.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

Thomas ::

> Nobena genetska predispozicija, da si bolj pameten od ostalih ti ne bo pomagala, ce si rojen ob napacnem casu in na napacnem mestu.

Pa vendar jih je bilo rojenih preko 100 milijonov v tapravem času in v isti državi, ki pa Nobelove niso dobili.

Težko zanikaš to.

> Lahko bi rekel, da so zidje bolj pametni kot ostali ampak kaj jim je pa to koristilo? Zidom, kot narodu? Nic, od kar obstajajo imajo same probleme... ;)

Tukaj se pogovarjamo predvsem KAKŠNA so dejstva. To nekoliko vidimo.

Kaj jim je koristilo kot narodu?

Zgleda, da je zadeva stara komaj kaj več, kot 1000 let. Torej ta genetska dispozicija. V tem času so doživeli eksplozijo. Iz nekaj tisoč, v mnogo milijonov.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

> Ma to, da so gluhi manj pametni je pa taka bedarija, da res ni. Hocem rect, o tem so si strokovnjaki na jasnem, da to ni res.

Hja, to si TI rekel. Ob podpori vseh politkorektorjev, jasno.

Jest zase vem, da bi ne bil tako pameten, če bi bil od rojstva gluh, ali slep. Ti pa kar delaj silo svoji pameti s vojo politkorektnostjo naprej. Izvoli!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

>> Jest zase vem, da bi ne bil tako pameten, če bi bil od rojstva gluh, ali slep.

Ne rečem pa, da ne bi bil še vedno pametnejši od koga tukaj. :D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

perci ::

Kaj je inteligenca? Sposobnost abstraktnega mišljenja? Sposobnost pomnjenja? Če ja, potem ne bil nič manj pameten, če bi se rodil gluh.

Thomas ::

Inteligenco treniramo (tudi) v dialogu z drugimi. Če smo gluhi ali slepi, so treningi slabši.

Preprosto.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

perci ::

to je res...ampak ob rojstvu sta gluh in negluh enako pametna...pa tudi otroci gluhega ne bodo zaradi njegove gluhosti nič manj pametni kot od slišečega - možganski material gluhega ni nič slabši, samo družba ga naredi manj pametnega

A nismo o genetiki govoril tukaj? Ne o družbenih vplivih? Al zdej tut to vključujemo? Ker potem lahko komot postavimo hipotezo, da so pigmejci najpametnejši. Samo pogojev nimajo, da bi razvili svojo inteligenco.

Vsaj jst sem razumel, da govorimo o genetiki.

Thomas ::

> ampak ob rojstvu sta gluh in negluh enako pametna

Slep in neslep že. Gluh in ne gluh pa ne, ker zarodek posluša in reagira že pred rojstvom. Če ni gluh.

> pa tudi otroci gluhega ne bodo zaradi njegove gluhosti nič manj pametni kot od slišečega

Odvisno. Dedno izredno težko, vzgoja pa zna biti nekoliko "podnivojska". Ampak ne pravim, da je to katastrofa. Ne.

> A nismo o genetiki govoril tukaj?

Jah kakor kdo. Jest sem razlagal bolj na široko, da bi (tudi ti) razumu. In še.

> potem lahko komot postavimo hipotezo, da so pigmejci najpametnejši. Samo pogojev nimajo, da bi razvili svojo inteligenco.

Hipotezo lahko postaviš, kakršnokoli. Ampak recimo za tole boš težko našel kakšna dejstva, ki bi jo podpirala - in bo hipoteza odveč.


> Vsaj jst sem razumel, da govorimo o genetiki.

Ja, ja, sej smo. Aškenazi so (precej očitno) genetsko pogojeno inteligentnejši. Nekatere od njih potem še spodbuja okolje, nekatere ne. Vendar ni videti, da bi bilo to okolje (kultura) brez genetske pogojenosti zadosti.

To smo razčiščevali, Perci, medtem ko si se ti sekiral ... politkorektnostno?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Utk ::

hja, če je sposobnost računanja, pomnenja, karkoli kar je že bilo omenjeno tu, neke vrste inteligenca, potem je lahko tudi vid in sluh neke vrste inteligenca. Tisti, ki ne slišijo, vidijo, niti nikdar niso, nekaterih stvari enostavno ne morejo razumet, razložit. Morda se jim zaradi tega bolj razvije kaj drugega, ampak to je spet drug problem. Če vzamemo neko najbolj splošno inteligenco, neko sposobnost razumevanja stvari, sklepanje iz tega in tako naprej, gluhi in slepi sigurno so tu prikrajšani. Lahko pa enako dobro računajo in razumejo kemijo, kvantno fiziko, to bi še morda verjel, čeprav vprašanje. Ampak nekje jih zmanjka...

Tear_DR0P ::

thomas nobelova nagrada ni pokazatelj inteligence - nikoli
in tudi židje niso v povprečju nič bolj pametni kot nežidje, tudi črnci v povprečju nimajo daljšega kot belci, majo pa manjša ušesa recimo in zato ne mormo rečt da slabše slišijo
ta tvoja floskula o inteligentnostni premoči židov nad nežidi je ista bedarija kot trditev da imajo samo črnci smisel za ritem in potem to dokazovat z jazz in latino tolkalisti.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

MadMicka ::

No, tega da Nobelova nagrada indicira na to, da je prejemnik visoko inteligenten, ne moremo zanikati. Težko si je namreč predstavljati (jaz si tega ne morem), da bi npr. Nobelovo nagrado za kemijo v hudi konkurenci dobil nek kemik s povprečnim IQ-jem.

Thomas ::

> tudi črnci v povprečju nimajo daljšega kot belci

Ja, pa bledi so ravno ene tolk, ane?

Na:

Race Average Penis Size
Asians 4-5" in length and 1.25" in diameter
Caucasians 5.5-6" in length and 1.5" in diameter
Blacks 6.26-8" in length and 2" in diameter

Link, modrina!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Nejc Pintar ::

@Tear_DROP: Zakaj ne bi imeli daljšega? Aja ker to omejuje belo raso.
Morš se zavedat da ni razlika sam v barvi kože.
Lahko je biti prvi, če si edini!

MadMicka ::

Nejc Pintar, ti si pa tako kot dostikrat dosedaj popolnoma zgrešil poanto. Tear_Dropove trditve ne gredo v korist ali večvrednost bele rase temveč v enakost ras za razliko od tvojega podtikanja. In kar se tiče človekovih temeljnih svoboščin in pravic, je stvar jasna: vsi različni vsi enakopravni.

Thomas ::

> Tear_Dropove trditve ne gredo v korist ali večvrednost bele rase temveč v enakost ras

Seveda gredo v "korist enakosti ras". Vendar ker so bluz, nič ne "koristijo tej enakosti".

Črnci imajo daljše in sploh masivnejše tiče od belcev, to je dejstvo, Mici. S tem se boš morala sprijazniti.

Da so pa Aškenazi v povprečju najverjetneje pametnejši od Slovencev ... pa tudi.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

perci ::

Da so pa Aškenazi v povprečju najverjetneje pametnejši od Slovencev ... pa tudi.
Zato, ker so bolj avtistični, kot Slovenci, ane? :D LOL

Tear_DR0P ::

Morš se zavedat da ni razlika sam v barvi kože

v bistvu so črnci na splošno prilagojeni vročemu podnebju afrike, thomas za tiste meritve me pa zanimajo lastnosti populacije. niso vsi črnci dvometerski masaji
temeljne razlike med črnci in belci so v dolžini okončin (v razmerju do ostalega telesa) obliki in velikosti nosa, ter ušes, barvi kože,...
jst osebno sem precej neandertalca in sem blazno prilagojen na mraz in sem tud (to je zarad navajenosti) sposoben hodit danes okrog v kratkih rokavih, če me postaviš v kratkih rokavih v savano, bom umrl v nekaj urah - sm že doživel kolaps zarad vročine v južnih deželah evrope - ampak tle gre spet za posploševanje iz mene na ostale
najverjetneje je res brezvezen bluz tisto kar sem napisal za dolžino penisa, šlo je samo za izzivanje - na vročini ti daljši penis pomeni večjo površino in manjše pregrevanje, dolg penis ti pa na mrazu odpade
IQ svetovne populacije pa se najverjetneje manjša, saj v povprečju manj inteligentni ljudje sedaj lažje napravijo potomce in ti potomci lažje prežvijo
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

DSmidgy ::

A negiraš to?
->Židje pred Hitlerjem, so mnogi komaj vedeli, da niso Nemci. Židje v Ameriki danes, mnogi komaj vedo, da so Židje.
Razloži ali daj link!


je podobno kot ČE bi rekel:
Thomas: _marko, ti si peder.
jtype: _marko, a negiraš to. Razloži ali daj link!


Edini problem, ki še ostaja je ali se židje rodijo z višjim IQjem, ki ga podedujejo ali pa se rodijo z nekimi navadami, ki jim omogočajo uspehe in jih seveda tudi podedujejo.

Ali pa jim te navade vcepijo starši. Tako kot določene navade Hamas vceplja arabskim otrokom. Možgani se bolj razvijajo, ko si mlad. In če takrat uporabiš prave prijeme (za razliko - tukaj imaš žogo, pejd se ven igrat) to verjetno zelo pomaga.

Jaz sem slišal, da so pri Judih stvari čisto drugačne. Za razliko od "tretjih" držav, kjer starši niso nevem kako kvalificirani za intelektualno vzgojo svojih otrok, od zahoda, kjer se jim nataterim fučka za vzgojo ima judovska skupnost to lepo uštimano. Titovo: učite se, učite se in še enkrat učite jemljejo dobesedno (vsaj v Evropi pred 2. s. v. je bilo tako), tako kot Japonci - samo da je tradicija mnogo daljša. Verjetno mora pa biti tudi kaj genetskega, če procentualno poberejo veliko nobelovih nagrad. Niso pa geni vse.

P.S. nisem vedel, da obstaja že tretja stran - post se nanaša na tiste iz sredine 2. strani.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DSmidgy ()

Thomas ::

> Thomas: _marko, ti si peder.

KDAJ HUDIČA sem kaj takega trdil!!!

Čeprav ... roko na srce ... mau me pa točno to res zanima, kakšne sexualne preference imajo Singularitanci. Ne samo marko, vsi.

Enkrat bom to še kej povprašal, samo zanesljivo ne v tej temi.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

DSmidgy ::

Sem napisal:
je podobno kot:

Se opravičujem, ker je prišlo do nejasnosti.
Dostikrat se meni tudi zgodi, da površno berem - na žalost tudi pri kontrolkah/izpitih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DSmidgy ()

perci ::

A na opazko o avtistih (kar je zate očitno sinonim za višji IQ) pa ne boš odgovoril? Pametno :D.

Thomas ::

Zakaj pa ne? Bom.

Matematična inteligenca, if you know what I mean, je češčejša pri moških, ravno tako kot avtizem. Genetsko ozadje pogooglaj, se mi ne ljubi it v detajle zdej.

Se pač en del možgan uporabi za ta talent, namesto za druge, bolj vsakdanje zadeve. Te korelacije so najdene.

Torej, inteligenco si lahko večaš kot kakšen Einstein - z večjo možgansko maso - ali pa da relociraš kakšne spretnosti na mesta, kjer bi "morale" biti druge.

Mislim, da se Aškenazi zatekajo k "Einsteinovi" varianti!

Še kej?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Tear_DR0P ::

tlle aškenazi so zelo zanimivi
poznajo inbreeding in stroge družinske/religijske/skupnostne zakone.
me zanima koliko odpadnikov skupnosti aškenazi je tudi tako zelo uspešnih - al so oni pa malo manj uspešni, ker se ne podrejajo strogi tradiciji
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

perci ::

Matematična inteligenca, if you know what I mean, je češčejša pri moških, ravno tako kot avtizem. Genetsko ozadje pogooglaj, se mi ne ljubi it v detajle zdej.

Hmmm, to je približno tako, kot da bi jst ugotovil, da so posiljevalci večinoma moški in dobri matematiki večinoma moški. Iz tega sledi logičen sklep, da večji posiljevalec kot si, bolj si pameten.

Se pač en del možgan uporabi za ta talent, namesto za druge, bolj vsakdanje zadeve. Te korelacije so najdene.

Hja, to lahko isto drži tudi za gluhe in slepe. Pa si ravno prej razlagal, da so gluhi in slepi manj inteligentni.

Torej, inteligenco si lahko večaš kot kakšen Einstein - z večjo možgansko maso - ali pa da relociraš kakšne spretnosti na mesta, kjer bi "morale" biti druge.

Mislim, da se Aškenazi zatekajo k "Einsteinovi" varianti!

Zdej ne stekam, zgori si reku, da so židje verjetno bolj avtistični - zdej pa praviš, da si večajo možgansko maso?

Pa, ko si se že na spole spravil...avtizem je češčejši pri moških, ki imajo iq večji od 35, pri manjših iqjih pa je pogostejši pri ženski. Pa, da ti še s kakim podatkom postrežem: cca. 50% avtistov je globoko retardiranih (iq manjši od 50), 25% jih ima od 50-70, medtem ko je le cca 25% avtistov povprečno inteligentnih 90-110. Zelo zelo redki so dustin homfmani (rain man-i) med avtisti.

Vir: Abnormal Psychology, An Integrative Approach, Barlow D.H. (profesor na Boston University) in Durand M.V. (profesor na University at Albany-State University of NY)

Tko, da govort, da so avtisti bolj inteligentni je hudo hudo napačno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

Thomas ::

> Iz tega sledi logičen sklep, da večji posiljevalec kot si, bolj si pameten.

Ne sledi.

> Zdej ne stekam, zgori si reku, da so židje verjetno bolj avtistični - zdej pa praviš, da si večajo možgansko maso?

Za avtističnost, sem rekel za Mensarje. Kar se Aškenazijev tiče ... pri nekaterih je lahko oboje.

> Tko, da govort, da so avtisti bolj inteligentni je hudo hudo napačno.


Link za začetek.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

perci ::

Aspergerjeva motnja ni oblika avtizma - se obravnava ločeno. Je pa res, da je ta motnja pogostejša pri moških kot pri ženskah.

Ti kr vpraš, če te še kej zanima.

perci ::

tole si reku, Thomas
Slovenci ne vem, da bi bili bolj avtistični, kot drugi. Trdim samo, da so tisti z večjim IQ nekoliko avtičnejši od drugih.


In to je popolna oslarija. Avtististi so v večini globoko retardirani, le 25% jih dosega iq na meji povprečnega.

perci ::

Še dva filmčka za predstavo kako zgleda avtizem (pa tole ni neka huda oblika)
Film 1
Film 2

Thomas ::

Ti misliš Perci, da bo še druga, revanšna runda, potem ko si izgubil prvo, v kateri si zastopal politkorektnostno "enakost ras"?

Ne bo.

Najprej, avtizem ni isto, kot avtističnost. Zelo malo je "pravih avtistov", medtem ko je "do neke mere avtističnost" zelo razširjena. Takorekoč nujna za matematične in podobne genije. Ne pa čisto nujna. Imam o tem en članek v Sciam, ki ga ni na netu. Bom pa poleg tegale, poiskal še kakšen relevanten link o tem.

Prvi link.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

perci ::

Jst sploh nisem zastopal enakosti ras. Jst vem, da so skoraj zagotovo različne. V inteligenci namreč. Čisto možno, da so židje inteligentnejši. Čisto možno, da so berberi še bolj. Sam dokazov za kaj takega pa ni. Samo ugibanja.

Da je pa avtističnost kaj drugega kot lastnost nekoga, ki ima avtizem, je pa zanimivo.

Se mi zdi, da se mal vn vlečeš, ker ti zmanjkuje municije. Vsaj une taprave, slepe vidim da imaš dosti :D.

Če par primerov rainmanov tukile postaš, nisi kej dost naredu. Svet je velik, na 100.000 ljudi se pa tut tak dustin hoffman najde :).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

Thomas ::

No citat iz tistega mojega drugega linka:

A little bit of autism genes may provide an intellectual advantage and too much of the genetic may cause a severe case of autism.


To je zdej precej razširjeno mnenje, ti Perci, si pa mau irelevanten s svojimi posteki.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

noraguta ::

pa dobr no , preved vsaj citat če češ kej povedat ne pa iskat copy paste za svaoje trditve. ni ne vira ne nič od kje si skopiral strgano iz konteksta vrdno nič ---
artikuliraj se al pa nehaj nabijat.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

para! ::

To je citat iz njegovega drugega linka.

lp
Death before dishonor!

Thomas ::

> artikuliraj se al pa nehaj nabijat.

Ker se ti noraguta, očitno ne zmoreš artikulirati, pa ker bi človek pričakoval, da boš sledil lastnim nasvetom ... smo domnevali, da si utihnil.

Pa še nekaj grgraš.

p.s.

Hvala, para!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

perci ::

A little bit of autism genes may provide an intellectual advantage and too much of the genetic may cause a severe case of autism.

Tole je oslarija. O natančnih vzrokih avtizma vedo danes povedati zelo malo. Je dokazano, da tut genetika do dolocene mere vpliva, se zdalec pa to ni edini razlog. Dalec od tega pa, da bi lahko trdili, da malo avtisticnega gena pa vpliva na pametnost osebka. Niti se ne ve za kateri gen gre, niti kaj tocno je z njim, da povzroca avtizem.

Za povrh je pa treba povedat, da so eden izmed vzrokov avtizma tudi možganske poškodbe, kar je dokazano s tem, da ima med 30% in 70% avtistov določene nevrološke abnormalnosti, kot npr. nerodnost, čudna držav, hoja...

Nikjer pa ni dokazano, da bi ta tvoj t.i. avtistični gen povzročal višjo inteligenco. Konkretno se ne ve tocno za katere kromosome sploh gre, eni so se sicer izkazali za verjetnejse (kromosom 15), nej bi pa blo do 10 genov vpletenih v to zadevo. Kako tocno vplivajo na motnjo, ni znano.

Slabo guglaš Thomas. Nč, grem jst diplomo pisat.

Thomas ::

Tretji (edu) link.

In citat iz linka:

Some recent research suggests that this may even be a form of autism.



Ampak preberite vse, je zanimivo!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

perci ::

Gole nedokazane in z dejstvi nepodprte špekulacije. Ampak tega niti ne zanika. Pravi pa, da neke neimenovane študije tako pravijo.

Ni pa fer, da jst podpiram svoje trditve z imeni dveh priznanih univerzitetnih profesorjev, ti pa daješ linke homepagea nekega študenta računalništva Sameer Joshija. A se ti mal hecaš?

Mogoce bi link tega študenta raje predstavil v kaki tvoji AI temi, glede na to, da se očitno ljubiteljsko ukvarja tudi z AI. Link

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

Thomas ::

Najbrž si prezrl, kdo je avtor drugega linka, ki sem ga dal:

Temple Grandin, Ph.D.
Assistant Professor
Colorado State University
Fort Collins, CO 80523, USA

Al se samo spakuješ, tako kot večkrat, Perci?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

perci ::

Ja in? A pravi, da so inteligentni ljudje avtisti? Ne, pravi, da so tudi avtisti lahko inteligentni. In v dolocenih primerih imajo dolocene sposobnosti zelo razvite - kar pa ne pomeni, da so bolj inteligentni. Kot npr. Rain man, ki ¸je znal cel imenik na pamet. Sam ce bi mu sel iq zmerit ne bi imel prav visokega. Sej model se zase ni znal poskrbet. Je bil pa super za black jack, ja.

perci ::

No, sem šel še mal research delat, ker so se mi nekatere trditve tele Temple Gradin Ph.D. zdele zelo čudne. No, nič čudnega, saj nima doktorata iz psihologije ali psihiatrične medicine, kot je verjetno Thomas mislil. Ne, "animal science" poučuje.

Jap, ženska poučuje o živalih.

Ima pa tudi sama aspergerjevo motnjo. Ugotovila je tudi, da je pol njene familije blo ali inženirjev in matematikov in iz tega je naredila sklep, da če je tako, potem pa že mora bit nekaj na tem, da so inteligentni ljudje praviloma avtisti.

Torej, nič pametnega na Thomasovih linkih. Zeh |O.

Thomas ::

Aha. Za Percija so linki prešvoh, ni problema. Later.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Tear_DR0P ::

sm mislu da boste do zdej že kej pametnega pogruntal, sam thomas spet primerja izbrance s povprečjem
tud jst sm šel gledat on link o dolžini penisov in nism našu nič relevantnega, sicer pa nisem zelo iskal, sam nisem našel ne na kakšnih ljudeh oni delajo raziskave, razen tega da je bil graf povprečnih dolžin izmerjen na belcih
cel narod je zelo težko inteligentnejši od drugih, to pa zato (tudi thomas nas uči da je tako prav) ker je narod ena čudna izmišljotina, slovenec sicer res živi na ozemlju slovenije, njegovi predniki so pa prav lahko prišli iz bogve kje
in če so tile aškenazi živel pri nas, so sigurno pustili kakšen gen tod okoli, morda ravno tega za inteligentnost in ni čudno da smo sedaj slovenci tako pametni
thomas jst mam občutek a ti bereš tako kot je naša lucy brala na RSTju. ona je vse prebrala in vse vedela, med razlago je vedno citirala razne avtorje in od kod je kaj prebrala. Ko pa sem ji za seminarsko prepisal eno poglavje iz knjige (študijsko gradivo) me je ocenila z 9 - iz tega lahko sklepam da še našega predpisanega študijskega gradiva ni prebrala, kaj šele vseh tistih knjig iz katerih nam je devala citate
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Thomas ::

Kdor želi, naj kupi tole.

In prebere.

Povem samo to, da je zelo v sozvočju z mojimi trditvami tule ... pa zelo je computing oriented razlaga ...

:)

Za presrance tipa TD in Perci seveda ne bo dovolj, avtorja sta iz enga drugega področja in tko naprej ... :P
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Mercier ::

Teli Aškenaziji so bolj ekonomisti, že odkar so krščanarji razglasili kamatarenje za greh. Niso ravno kramp pa motiko gonili kot moji predniki. Pa, v vseh teh letih se pa mora nekaj več na kulturo nalovit. A nimajo zato več Nobelovih nagrad?

Mislim, vsa čast myth-busting hype-u, ampak prav silit pa se mogoče ni treba.
1 2
3
4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

IQ in število otrok (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10119310 (16030) Matako
»

"Rasa" in športna sposobnost (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7918801 (17176) Phantomeye
»

Afričani niso čist diht (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Problemi človeštva
78680022 (69673) guest #44
»

Geniji in genetika

Oddelek: Znanost in tehnologija
253316 (2407) nevone
»

Trend naraščanja podpore desnici v Evropi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
854492 (4492) jype

Več podobnih tem