» »

ebay nakup

ebay nakup

davidtu ::

mene zanima kako je ti na carini ocenijo izdelek, ce je leta rabljen. kako vejo kolko davka morjo zaracunati... vem da 20% ampak ce ni racuna. kako ocenijo kolk ga morm placat. a jim mors kaksn racun predlozit al pa kaj. in kaj ce ga nimas? je ze kdo kupoval kaksne vecje stvari v ameriki nj mal razlozi...

Lp hvala

Fury ::

Ce kupujes elektroniko itak ni carine iz ZDA... drugace pa jim posljes sprintan ebay page kjer se vid kok si placal in jim bo to ql (jest sem tko naredu).

pingec ::

Mal več povej, komu? kam? kako oni vedo na kaj se to nanaša? Ker men so tehtnico, ki je bil celo pod 8k lepo pocarinili in sem plačal 3k dodatno :(
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

flipflop ::

Kako ni carine, za računalniške komponente tudi ne? Potem plačaš samo poštnino in kakšen davek?

Ne vem tocno na kaj se nanasa - treba zakon pogledat. Nisem se osebno nic iz ZDA uvozu je pa prjatu pa ni mel carine. Mislim da za vso elektroniko velja (za rac. komp. 100%)

Drugace pa sem jest dobil pismo od carinske poste kjer je vse pisal not in sem samo po faxu poslal (lahko tut posljes sam je pocasnej) printout iz ebaya in so tisto pocarinil (ker je blo iz Hong Konga to).

OZZY ::

na elektrnoko ni carije je pa davek, ki je 20%.

če ni zraven računa potem moraš dokazovati z nekim dokazilom o ceni. Najbolj je pač da sprintaš stran od ebaya z tem artiklom in ga pokažeš. Če pa nočeš pa naredi kot jaz...e-mail in pogovor z prodajalcem, kjer sem zamenjal cifre z manjšimi in sem to pokazal. Seveda je blo notri omenjeno, da je stvar rabljena.
Go with the flow.

ja kaj pa ce mi friend gift posle njegov rabljen komp. k si bo novga nabavu. kak ti pa pol ocenjo kolk je vreden izdelek... uglavnem kriza ;)
al pa kaj se nardi ce dobis original racun z stemplom na njem je pa zelo mansim zneskom kot je v resnici. Da pac davka manj placas ;) a mislte da bi nasedl...

A je ze kdo kej tazga delu

Seveda, dolker je nek smiseln znesek.. ce gor pise 10$ pa je not LCD pol bojo oni "po svoje ocenl" in ti bojo dal 600$ (kr ena cifra) za osnovo pa tut ce je monitor 200$ kostal :)

Witboy ::

Kukr se jst spomnem je bila vcasih neka carina za izdelke kupljene izven EU nad 100k sit. Sam nism pa sigurn kak je to tocn definiran oz. ce je se :|

ja ce kupim v ameriki za 1000 dolarjev a lohka na ene 600 znizam ;) pa napisem da je used pa gift :) a mislte da bi slo skoz

Ja no poprav ebay izpisek pa je... sam ne napisat da je vrednost 100$ ce je not ocitno LCD 200" TV :)

djte men povedat kaj ce bi ti sorodnik svoj laptop podarju. in pac kak bi pol to ocenl kolk mors davka placat?

krneki ::

Če jim ti ne boš predložil računa bodo dobesedno zgooglali ceno in uporabili tisto kot osnovo. Najboljši način je, da ti stvar prinese kot osebno prtljago, ko enkrat pride na obisk, tako se izogneš vsemu.

ya in kaj pol ce se ne strinjas s ceno k so jo dolocili?

krneki ::

Ker gre tu za poštno pošiljko se mi točno ne sanja, kako se rešujejo taki spori, samo je vedno tako, da prvo plačaj potem se pa lahko pritožuješ. Drugače je pa tako, če nočeš plačati carine/davka dobiš prvo poziv, potem sledi odločba, sklep in rubež, medtem ko se ti greš upravni spor na upravnem sodišču, kjer zadeve trajajo tam okoli 2 leti.

jao jao jao ;)
pol najbol da mal znizam ceno pa placam tist pofukan davk...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Carina iz USA (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7219184 (5914) St235

Kupovanje prek eBaya (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Kaj kupiti
567103181 (47728) Tilen

CARINA ebay (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Omrežja in internet
27096711 (73576) Tilen
»

Posiljanje paketa iz ZDA v SLO

Oddelek: Loža
94567 (4291) Jan987
»

Pošiljanje paketa iz Amerike v SLO

Oddelek: Loža