Forum » Omrežja in internet » T-2: Splošna debata in iskanje zarote
T-2: Splošna debata in iskanje zarote

silvom ::
Imam telefon ki zna avtomatsko ponavljati klic - pa še bolj zjutraj sem jih klical ko so verjetno ljudje še spali
Je pa tale support res obupen !!!

silvom ::
Dobiti servisno številko je res praktično nemogoče.Imam telefon ki zna ponavljati klicano številko tudi če je ta zasedena in tako nekako po dolgem čakanju uspem priti do muzike.Tale support je obupen !!!

elhombre ::
@Muzo
Ja,jaz sem klical danes okoli 10 ure in nisem cakal vec kot minuto.
Ja,jaz sem klical danes okoli 10 ure in nisem cakal vec kot minuto.
Doomsday is coming!!

Duke_Nuke ::
No, danes sem prišel še do ene ugotovitve. Se mogoče spomni kdo, da je Telekom pošiljal odobritve možnosti priklopa VDSL-a v paketih (recimo prvi dan v tednu za cel prejšnji teden in je zaradi tega se zavleklo, da je bilo potem skoraj vedno 14-15 dni).
NO evo, danes ugotovil, da isto dela tudi T-2. Odobritev so vnesli v svojo bazo 15.12 (ko sem klical 13.12. je bilo po besedah referenta T-2 že jasno, da je Telekom odobril)...prvi zamuda zaradi T2. Danes sem ugotovil, da so zahtevo poslali za preklop poslali na Telekom šele 23.12 (menda imajo tudi oni paketni način odpošiljanja)...drugi kiks T-2.
Suma sumarum je zaradi T-2 se izgubilo (2+6) 8 delovnih dni, upoštevajoč njihovih 2 dni za priklop je to skupaj celo 10 dni. Od 32 pogodbeno določenih dni za dejanski priklop so jih požrli T-2 tretino. Do 11.1. naj bi moral po pogodbi biti preklopljen, če bo pa Telekom konstanten pri svojih 30 dnevih, naj bi bil priklopljen šele v 38 dnevih (upoštevajoč, da ne bo nikakršnih problemov, ki jih ima večina preden sploh dobi opremo domov).
Ob tem mi gre tako dial up za internet kot stroški za mobitel, ki jih jasno ne bo nihče povrnil in vse to zaradi nezorganiziranosti.
Za boga, pa daj naj že spravijo svojo info službo v red. Če jim ne bo rešil kože Telekom in ne bom priklopljen do 11.1., bom storniral zaradi neupoštevanja pogodbenih rokov.
Brez veze.
NO evo, danes ugotovil, da isto dela tudi T-2. Odobritev so vnesli v svojo bazo 15.12 (ko sem klical 13.12. je bilo po besedah referenta T-2 že jasno, da je Telekom odobril)...prvi zamuda zaradi T2. Danes sem ugotovil, da so zahtevo poslali za preklop poslali na Telekom šele 23.12 (menda imajo tudi oni paketni način odpošiljanja)...drugi kiks T-2.
Suma sumarum je zaradi T-2 se izgubilo (2+6) 8 delovnih dni, upoštevajoč njihovih 2 dni za priklop je to skupaj celo 10 dni. Od 32 pogodbeno določenih dni za dejanski priklop so jih požrli T-2 tretino. Do 11.1. naj bi moral po pogodbi biti preklopljen, če bo pa Telekom konstanten pri svojih 30 dnevih, naj bi bil priklopljen šele v 38 dnevih (upoštevajoč, da ne bo nikakršnih problemov, ki jih ima večina preden sploh dobi opremo domov).
Ob tem mi gre tako dial up za internet kot stroški za mobitel, ki jih jasno ne bo nihče povrnil in vse to zaradi nezorganiziranosti.
Za boga, pa daj naj že spravijo svojo info službo v red. Če jim ne bo rešil kože Telekom in ne bom priklopljen do 11.1., bom storniral zaradi neupoštevanja pogodbenih rokov.
Brez veze.
Experto Credite

zu_dr ::
Imam isti problem poizvedbo pošlje T-2 1.12. 15.12 Telekom odovori T-2 po mailu ,da je zadeva možna ampak ker mu ni kao poslal uradno T-2 vse poizvedbe zarvrne. Pogodbo sem podpisal 28.11. Tko, da jih imam tudi jest počas pol ku..

petrusko ::
@Duke_Nuke in @zu_dr
Ej saj ti ni treba čakat do 11.1. saj jih lahko že danes pokličeš.
Daj prosim!
Ej saj ti ni treba čakat do 11.1. saj jih lahko že danes pokličeš.
Daj prosim!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: petrusko ()

Maribor ::
In zmeraj ko pokličem je odgovor enak :
"Gospod bom, dal naprej, bom dal naprej. Vas bomo obvestili"
Ma kaj boš daš naprej, boš dal sebi ...
"Gospod bom, dal naprej, bom dal naprej. Vas bomo obvestili"
Ma kaj boš daš naprej, boš dal sebi ...

Jaz sem danes prejel pismo od Siol-a v katerem me obvescajo da je moje narocnisko razmerje z 20tim decembrom prekinjeno;ker so me odklopili ze 13.12.2005 so si kar lepo vzeli en teden vec za obracun/poloznico.Mafija.Kako ste kaj drugi prisli skozi ??
Doomsday is coming!!

bekas ::
mene so prou izklopil.....in danes dobil od siola pravi datum.....sam lučka link....utripppppppppaaaaaaaa.....

Frutek ::
Še moja izkušnja:
V novembru enkrat dam prošnjo, nakar dobim čez ene 3 tedne zadevo nazaj, da moram dopolniti z nekaterimi podatki. Dopolnem in pošljem, nakar smrtna tišina do 20. dec, ko se na vratih pojavita dva serviserja in prineseta škatle.Lepo skupaj povežeta, podpišem zapisnik o prevzemu, nakar vse skupaj zbrcam pod posteljo, ker nisem še odklopljen od Telekoma. Včeraj (drugi delovni dan po praznikih) obmolkne telefon, kar je znak da so me odklopili.
Vzamem piksne in jih sam priklopim, tako kot meni paše in ne tako, da zgleda kot sračje gnezdo. Priklopim tudi analogni telefon, ker je slušalka brezžična. Zadeva po enih par trenutkih, odpravljenih slabih spojih začne delovat brez problema. Imam telefonijo, internet in TV.
Še enih par mnenj in vprašanj:
1. Suport je beden, nobenega ne moreš dobit na helpdesku, končno pa danes SREČA, dobim tipa, ki me malo pomiri.
2. Kako je z zasedenostjo programske sheme?. Ugotavljam, da je kar velik teme na določenih kanalih. A bodo to kaj poštimali? Poleg tega se pojavlja na nekaterih kanalih kvadratasta slika, posledica slabega signala morda? Kako pridete do zaščitenih kanalov pri katerih je potrebno vpisati geslo? Geslo sem sicer dobil, zgodi pa se ne nič. Imam občutek, da je slika na nekaterih kanalih tudi neostra. Kako se premikate po meniju. Ugotovil sem, da ga ne morem zapret razen tako, da izključim napajanje AMILA. A se da uredit kanale tako da jih presortiraš po svoje?
Kdaj mislijo kakšno zadevo opremit s slovenskimi podnapisi? Tukaj mislim predvsem na Discovery chanel. Ali je možno spremljati radijske signale na takem priključku in KAKO?
3. Glede interneta imam bolj malo pripomb, le rad bi vedel kakšna je dejanska hitrost prenosa. Po speedtest.si:
Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 51.15Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 967.92kb/s
za linijo 1MB/256kB.
Pa sej ne vem kaj to pomeni v realnosti.
4: Tudi telefonija dela OK, najprej nisem mogel ven klicat, toda danes po pogovoru se je zadeva uredila,baje to naredijo namenoma z enodnevnim zamikom , da ne pride do napake v obračunu.
Pa še nekaj me zanima. Pred leti ko sem kupil telefonski priključek, sem dal za njega 50 000 sit. Dobil sem informacijo s strani Telekoma, da sem zdajle pač zadevo spušil, ker sem priključek odjavil in bom ob ponovnem morebitnem priklopu moral ponovno kupiti priključek. tudi nobenega potrdila nisem dobil o odklopu. DAnes tak nakup stane 21600 sit, ki pa če se v 12 mesecih premisliš, ti dajo 50% popusta. ALI JE TO RES OK? Kaj se vam zdi?
Jutri me čaka še ureditev zadev s kabelsko in tam tudi nekaj grozijo, da imam sklenjeno triletno pogodbo in bo treba v primeru odjave plačat.
Lokacija: Postojna, cca 500m od pošte, če je tam tudi centrala pa ne vem.
LP
V novembru enkrat dam prošnjo, nakar dobim čez ene 3 tedne zadevo nazaj, da moram dopolniti z nekaterimi podatki. Dopolnem in pošljem, nakar smrtna tišina do 20. dec, ko se na vratih pojavita dva serviserja in prineseta škatle.Lepo skupaj povežeta, podpišem zapisnik o prevzemu, nakar vse skupaj zbrcam pod posteljo, ker nisem še odklopljen od Telekoma. Včeraj (drugi delovni dan po praznikih) obmolkne telefon, kar je znak da so me odklopili.
Vzamem piksne in jih sam priklopim, tako kot meni paše in ne tako, da zgleda kot sračje gnezdo. Priklopim tudi analogni telefon, ker je slušalka brezžična. Zadeva po enih par trenutkih, odpravljenih slabih spojih začne delovat brez problema. Imam telefonijo, internet in TV.
Še enih par mnenj in vprašanj:
1. Suport je beden, nobenega ne moreš dobit na helpdesku, končno pa danes SREČA, dobim tipa, ki me malo pomiri.
2. Kako je z zasedenostjo programske sheme?. Ugotavljam, da je kar velik teme na določenih kanalih. A bodo to kaj poštimali? Poleg tega se pojavlja na nekaterih kanalih kvadratasta slika, posledica slabega signala morda? Kako pridete do zaščitenih kanalov pri katerih je potrebno vpisati geslo? Geslo sem sicer dobil, zgodi pa se ne nič. Imam občutek, da je slika na nekaterih kanalih tudi neostra. Kako se premikate po meniju. Ugotovil sem, da ga ne morem zapret razen tako, da izključim napajanje AMILA. A se da uredit kanale tako da jih presortiraš po svoje?
Kdaj mislijo kakšno zadevo opremit s slovenskimi podnapisi? Tukaj mislim predvsem na Discovery chanel. Ali je možno spremljati radijske signale na takem priključku in KAKO?
3. Glede interneta imam bolj malo pripomb, le rad bi vedel kakšna je dejanska hitrost prenosa. Po speedtest.si:
Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 51.15Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 967.92kb/s
za linijo 1MB/256kB.
Pa sej ne vem kaj to pomeni v realnosti.
4: Tudi telefonija dela OK, najprej nisem mogel ven klicat, toda danes po pogovoru se je zadeva uredila,baje to naredijo namenoma z enodnevnim zamikom , da ne pride do napake v obračunu.
Pa še nekaj me zanima. Pred leti ko sem kupil telefonski priključek, sem dal za njega 50 000 sit. Dobil sem informacijo s strani Telekoma, da sem zdajle pač zadevo spušil, ker sem priključek odjavil in bom ob ponovnem morebitnem priklopu moral ponovno kupiti priključek. tudi nobenega potrdila nisem dobil o odklopu. DAnes tak nakup stane 21600 sit, ki pa če se v 12 mesecih premisliš, ti dajo 50% popusta. ALI JE TO RES OK? Kaj se vam zdi?
Jutri me čaka še ureditev zadev s kabelsko in tam tudi nekaj grozijo, da imam sklenjeno triletno pogodbo in bo treba v primeru odjave plačat.
Lokacija: Postojna, cca 500m od pošte, če je tam tudi centrala pa ne vem.
LP

marfi ::
Moj timeline:
9.10. - izpolnil prijavnico,
9.11. - podpisal pogodbo,
9.12. - T2 prinesel opremo,
27.12. - SiOL me odklopi, pravijo, da so odklopili 28,
3.1. 18:00 - telekomovec me preveže, T2 net dela na 90% zmogljivosti (10/2),
4.1. - delajo izhodni klici, na vhodne še čakam, papirjev tudi še nisem dobil.
9.1. bo najbrž vse delalo prav.
9.10. - izpolnil prijavnico,
9.11. - podpisal pogodbo,
9.12. - T2 prinesel opremo,
27.12. - SiOL me odklopi, pravijo, da so odklopili 28,
3.1. 18:00 - telekomovec me preveže, T2 net dela na 90% zmogljivosti (10/2),
4.1. - delajo izhodni klici, na vhodne še čakam, papirjev tudi še nisem dobil.
9.1. bo najbrž vse delalo prav.

Zgodovina sprememb…
- spremenil: marfi ()

@bekas
Lucka utripa ker T-2 ne ve da si priklopljen,obvesti jih in T-2 bo zadevo uredil.Pri meni je trajalo 20 minut da sem dobil linijo potem ko sem se javil po telefonu.Seveda za zacetek rabis GSM telefon.
Lucka utripa ker T-2 ne ve da si priklopljen,obvesti jih in T-2 bo zadevo uredil.Pri meni je trajalo 20 minut da sem dobil linijo potem ko sem se javil po telefonu.Seveda za zacetek rabis GSM telefon.
Doomsday is coming!!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: elhombre ()

luka74 ::
A se je kdo odklopil od Ljubljanskega kabla - tam je baje po pogodbi 12-mesecni odpovedni rok. A to pomeni da bom placal penale (koliko?) ce vzamem T-2 TV?

somebody99 ::
Ma ti t2jevci se norce delajo. Js bom zdj kmal prklucen ze en mesec in prve 4 dni mi je delalo solidno, zdj pa tri tedne ze vse za en drek. Klicem jih skos, vsak dan mi recejo da ju3 bo pa take fore. Mam pa uploada sam 40 kbs, mogu bi pa met 250 kbs. Moje mnenje je da je t2 najvecji nateg kar je lahk in vam ne priporocam da greste k njim.
lp
lp

Paramedic ::
Če je to nateg, potem pa predlagaj, kam je treba folku it, da bojo meli 10MB DL za še manj kot 10k, ane ko si tak fajn nasvet dal.
End transmission.

Ja ce bi mel pol take hitrosti je to super ponudba ne recem nic. Sam siol bi ti isto lahk ponudu 10mbit internet pol bi ti delale pa polovicne hitrosti. Mene so tud premaml z njihovo ponudbo. Pa se to po telefonu se sploh ne morm pogovarjat ce ne izklopim interneta. Pa se pol mi sumi v telefonu in odmev slisim. Pol pa rec da je to profesionalnost, da jim to sporocam ze tri tedne in nic ne uredijo. No js sm iz moje strani zlo razocaran, itak jim bom pa racun zavrnu.

GucciSLO ::
Jaz sem pa zelo zadovoljen.
Vse je delalo, kot smo se zmenili in tudi čakal nisem na preklop. Vse je bilo narejeno hkrati. Torej brez, da bi bil brez interneta. Samo enkrat sem z mobitelom klical, da sem že priklopljen in so me čez 15 minut nazaj in povedali katero tel. št. imam. Imam pa 10/2 paket in telefon in TV. Vse je kul in dela kul.
Bravo T-2!!!
Vse je delalo, kot smo se zmenili in tudi čakal nisem na preklop. Vse je bilo narejeno hkrati. Torej brez, da bi bil brez interneta. Samo enkrat sem z mobitelom klical, da sem že priklopljen in so me čez 15 minut nazaj in povedali katero tel. št. imam. Imam pa 10/2 paket in telefon in TV. Vse je kul in dela kul.
Bravo T-2!!!

somebody99
Jaz sem v istem polozaju ( pa se mnogi drugi )in razlog se da opisat z eno besedo:TELEKOM.
Jaz sem v istem polozaju ( pa se mnogi drugi )in razlog se da opisat z eno besedo:TELEKOM.
Doomsday is coming!!

kitl76 ::
Nevem no jaz imam pet kolegov, ki so priklopleni na T2 pa jim vsem dela za en k... Tko je Siol bo sem danes zasledil na njihovem forumu začel ponujati ADSL2+ v začetku februarja 2006 ja še celo letnico so napisali
se pravi, da zdaj bo pa res. Upload bo samo 1 Mbit in nič več ampak baje, da bo pa vsak ki ga bo imel bo realno dosegal hitrosti 130 kB/s upstream in ne tko k T2 k ti ga polovico fali ali celo še več. O downstreamu ni Klemen nič povedal kaki paketi bodo.

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kitl76 ()

petrusko ::
Jaz mam pa kolega, ki je tudi na T-2 - pa je čakal 3 tedne da so ga priklopili - sedaj pa dela tako kot mora bit (10/10 + 2x telefon)
Drugi kolega je bil priklopljen med prvimi pa je 100% zadovoljen (10/10 + TV + telefon)
Pa sam bom tudi kmalu gor... Upam da bo tako kot mora bit
LP P.
Drugi kolega je bil priklopljen med prvimi pa je 100% zadovoljen (10/10 + TV + telefon)
Pa sam bom tudi kmalu gor... Upam da bo tako kot mora bit
LP P.

podbevna ::
Meni tudi (zdaj že dva meseca) dela dobro. DL 1 MB/s, UL 200 KB/s. Delata tudi TV in telefon. Sem zelo zadovoljen, čeprav razmišljam, da bi presedlal na manj hiter dostop, ker tega ne rabim.

@janny76
Siol lahko ponuja kar ce,ko bo T-2 delal brez metanja polen pod noge bo parkrat hitrejsi in cenovno bolj ugoden kot Siol.Pri Siol-u so dve leti obljubljal FR 2 in FR 3 pa se sedaj nic.Tehniki so taki peki da vsak dan ne dela vsaj par kanalov,dezurni nima v svojem prostoru TV da bi lahko sam preveril kaj dela in kaj ne.Ves denar gre nekam drugam.Edina stvar ki pri Siolu dela je telefon pa se to pripada Telekomu.Tehnik od Telekoma mi je povedal da so testi z ADSL2 modemi slabi,ce bi bili dobri bi Siol ponudil ADSL2 sse predno je prisel T-2 na sceno.Sedaj bojo pa gnila jajca prodajal ker jih T-2 sili na kolena.Za tistega ki se utaplja je se slamca dobra.Jaz ne grem nazaj na Siol pa tud ce se en let ne odstranjo varovalk.Dela mi vse samo ne tako kot je bilo obljubljeno,za kar pa ni kriv T-2.
Siol lahko ponuja kar ce,ko bo T-2 delal brez metanja polen pod noge bo parkrat hitrejsi in cenovno bolj ugoden kot Siol.Pri Siol-u so dve leti obljubljal FR 2 in FR 3 pa se sedaj nic.Tehniki so taki peki da vsak dan ne dela vsaj par kanalov,dezurni nima v svojem prostoru TV da bi lahko sam preveril kaj dela in kaj ne.Ves denar gre nekam drugam.Edina stvar ki pri Siolu dela je telefon pa se to pripada Telekomu.Tehnik od Telekoma mi je povedal da so testi z ADSL2 modemi slabi,ce bi bili dobri bi Siol ponudil ADSL2 sse predno je prisel T-2 na sceno.Sedaj bojo pa gnila jajca prodajal ker jih T-2 sili na kolena.Za tistega ki se utaplja je se slamca dobra.Jaz ne grem nazaj na Siol pa tud ce se en let ne odstranjo varovalk.Dela mi vse samo ne tako kot je bilo obljubljeno,za kar pa ni kriv T-2.
Doomsday is coming!!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: elhombre ()

T2 res ni kriv sam to mu ne bo nič pomagalo, ker Tk ga bo oviral še kar dolgo časa predno bo to vse prišlo v Bruselj in predno bodo tam bradati ljudje vse skupaj premleli bo trajalo najman 5 let tako, da takrat bom jaz že postal star človek z vrtičkom pred hišico in bom raje tisto obdeloval kot pa gledal na ekran koliko imam uploada. Siol cene sploh še niso znane in za enkrat še nemoreš primerjati cen ADSL2+ proti VDSL T2. Verjetno ne bodo kaj spuščali lahko pa da nikoli se ne ve. Je pa tudi odvisno koliko časa bo T2 zdržal s takimi cenami.
Zgodovina sprememb…

@elhombre
vem vem , kaj pomeni da utripa.....sam kolko bo še me bolj zanima, ker na telekomu pravijo, da je vse naštimano in priklopljeno, na T-2 pa da ne pride do mene linija.....pa sem iz prveroke zvedel na TK....
vem vem , kaj pomeni da utripa.....sam kolko bo še me bolj zanima, ker na telekomu pravijo, da je vse naštimano in priklopljeno, na T-2 pa da ne pride do mene linija.....pa sem iz prveroke zvedel na TK....

fast ::
janny76
Ti se tolk obremenjuješ s T-2, da vrtička sploh dočakal ne boš
.
Ne vem zakaj se sploh javljaš, če nimaš svojih izkušenj?
Če bi takole pisali za vsako branjevko kaj je rekla , ne vem čemu bi bilo to podobno.
Pojdi ti raje na siolov forum, pa klemnu lezi saj veš kam.
ADSL2+, še ne bo kmalu deloval, ker ga taiste varovalke verjetno enako motijo
in so poročila testnih uporabnikov katastrofalna.
Kar koli očitaš T-2, raje obdrži zase, saj telesiol adsl2+ testira že več kot tri leta in ni nobenega učinka, poleg vsega vsak mesec obljubljajo za naslednjega da bo.
Ti se tolk obremenjuješ s T-2, da vrtička sploh dočakal ne boš

Ne vem zakaj se sploh javljaš, če nimaš svojih izkušenj?
Če bi takole pisali za vsako branjevko kaj je rekla , ne vem čemu bi bilo to podobno.
Pojdi ti raje na siolov forum, pa klemnu lezi saj veš kam.
ADSL2+, še ne bo kmalu deloval, ker ga taiste varovalke verjetno enako motijo

Kar koli očitaš T-2, raje obdrži zase, saj telesiol adsl2+ testira že več kot tri leta in ni nobenega učinka, poleg vsega vsak mesec obljubljajo za naslednjega da bo.

@fast tale post ki si ga spesnil si ga zapomni in boš podal repliko čez slab mesec tudi sam sem si ga shranil da ti bom osvežil spomin. Kolko ti veš o testiranju ADSL2+ bodi raje tiho ,ker si prebral od modela na jokerju kao, da testira pa meni verjemi, da to ni res, ker se testira izključno v Domžalah model je doma iz Mengša. Tako ,da ti ne govori o stvari ki je še od blizu videl nisi. Jaz sem T2 povezavo videl v živo pri kolegih sem tudi lepo napisal in tudi tistih "par" postov zgoraj malo nad tem ljudje tarnajo da ne deluje da ne dobijo kar plačujejo tako ,da ni ta stvar meni srasla na zelniku. Nikoli nisem trdil da želim VDSL-u potop prav nasprotno tudi sam bi ga imel z veseljem samo VDSL kot se zagre brez vseh zapletov, ki so trenutno prisotni pri 80% uporabnikov. Tako da je verjetno bolje, da se ti sprijazniš stem, da ima T2 z VDSL ogromne težave kake težave bo imel pa siol na ADSL2+ boš pa lahko pokomentiral čez slab mesec. Lahko pa ti jaz prijatelsko zagotovim, da deluje več kot prfektno več o tem pa čez mesec dni.
Ps
Klemnu sem tako dolgo lezel v rit, da mi je zrihtal testiranje ADSL2+ kaj so pa tebi pri T2 dali ???
Ps
Klemnu sem tako dolgo lezel v rit, da mi je zrihtal testiranje ADSL2+ kaj so pa tebi pri T2 dali ???
Zgodovina sprememb…

Po 3 tednih stalnega tezenja t2ju sem konco dobil nekoga, ki mi je povedal po resnici. Prej so mi skos govorili da bo naslednji dan urejeno pa take.
Da ma 95% uporabnikov t2ja tezave z uploadom, ker se niso vse zascite odstranjene na centralah in ne bojo dokler ne bo t2 podpisu pogodbe s telekomom, da bo kril vse stroske v primeru kaksnih okvar zaradi odstranjene zascite. In da se dogovarjajo ne ve pa se kdaj bojo podpisal pogodbo. To bi mi ze na zacetku povedal pa jih nebi vsak dan klicu.
hm zdj pa ne preostane druga kot dolgotrajno cakanje
Da ma 95% uporabnikov t2ja tezave z uploadom, ker se niso vse zascite odstranjene na centralah in ne bojo dokler ne bo t2 podpisu pogodbe s telekomom, da bo kril vse stroske v primeru kaksnih okvar zaradi odstranjene zascite. In da se dogovarjajo ne ve pa se kdaj bojo podpisal pogodbo. To bi mi ze na zacetku povedal pa jih nebi vsak dan klicu.
hm zdj pa ne preostane druga kot dolgotrajno cakanje

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: somebody99 ()

folk, eno vprašanje ?
meni kao gori link in nobeden ni kriv, tk pravi da so me prklopl, na T-2...pa da signal ne pride do njih....
Kj če bi jaz skoz mal štroma spustu.....kaj bi se zgodil ?
a bi se ugotovilo kam je elektrika prletela ?
meni kao gori link in nobeden ni kriv, tk pravi da so me prklopl, na T-2...pa da signal ne pride do njih....
Kj če bi jaz skoz mal štroma spustu.....kaj bi se zgodil ?
a bi se ugotovilo kam je elektrika prletela ?

Earnhardt ::
@frutek
Za odjavo na kabelski v Postojni (če si zvezan) je potrebno vrniti opremo (modem) in pa plačati 10.000 SIT kazni. Vendar se to meni (osebno) ne zdi grozno.
Če bi bila kazen 50.000 bi pa 2x premislil.
Hitrost ki jo navajaš je dobra za tvoj paket.
Za odjavo na kabelski v Postojni (če si zvezan) je potrebno vrniti opremo (modem) in pa plačati 10.000 SIT kazni. Vendar se to meni (osebno) ne zdi grozno.
Če bi bila kazen 50.000 bi pa 2x premislil.
Hitrost ki jo navajaš je dobra za tvoj paket.

ELEKTROLJUB ::
janny76:
Opa opa
Opa opa

LED svetloba je prihodnost...

BineZerko ::
Vedno več je primerov, ko Telekom NE omogoča preklopa na T2 z razlogom, da ni prostih kapacitet.
Ampak modri paket je pa možno dobiti.
Le kdaj bo narod skontal
Ampak modri paket je pa možno dobiti.
Le kdaj bo narod skontal

@janny76
Surfaj malo po internetu pa bos videl da je ADSL sistem ze zastarel,da je potem na vrsti VDSL.Edina prava dolgorocna resitev je Internet 2 ki pa zamorckom se nekaj let ne bo dostopen.Da ADSL2+ slabo dela pa vem od Telekomovega tehnika.Mislim da ne bomo videli paketov kjer je upload visji od 1-2MB.Ko bi Gratel hitreje gradil opticno omrezje o Telekomu sploh ne bi bilo vec treba razpravljat ker bi bil ze zgodovina.
Surfaj malo po internetu pa bos videl da je ADSL sistem ze zastarel,da je potem na vrsti VDSL.Edina prava dolgorocna resitev je Internet 2 ki pa zamorckom se nekaj let ne bo dostopen.Da ADSL2+ slabo dela pa vem od Telekomovega tehnika.Mislim da ne bomo videli paketov kjer je upload visji od 1-2MB.Ko bi Gratel hitreje gradil opticno omrezje o Telekomu sploh ne bi bilo vec treba razpravljat ker bi bil ze zgodovina.
Doomsday is coming!!

fast ::
janny76
Sej sem vedel kam pes taco moli ...sicer si samo želiš biti testni uporabnik ADSL2+.
Sicer sem 100%, da si navaden blefer, ker si sicer kot testni uporabnik zavezan k popolni molčečnosti, kar pa ti NISI.
Sanjaš ti malo.
ADSL2+ se testira že tri leta, moral bi delat perfektno, pa vem da ne bo, ker tehnologija ne deluje, če T-2 ne moreš imet tud adsl2+ ne bo delal.
Jes si ne bom nič kopiral ampak si bom kar zapomnil tvoje trditve.
Pri kar nekaj tisoč uporabnikih VDSL, ne deluje samo pri parih, še to večinoma, ker telekom noče snet varovalk, ali jim v omarici splo niso kablov priključili, s tem da je 90%
težakov takih, ki to namerno potencirajo, da bi vzbujali občutek slabega delovanja in nesigurnosti.
Vsak je pa do določene mere lahko pričakoval začetne težave.
S tem da recimo siolova tv še po treh letih ne deluje kot naj bi.
Kaj mi bo dal T-2?
Vso opremo v uporabo, dokler bom njihov uporabnik
In to brez vezave ali česar koli, za razliko od tebe, ko boš na aneks podpisoval nov aneks
, aja če si pa telekomovc ali silovc pa tko al tko na plačuješ nič, gre na naš račun.
Samo da ne boš potem jokal ko ti bo T-systeme, hči Deutche Telekom-a spremenila pakete, kot hrvatom.
Sej sem vedel kam pes taco moli ...sicer si samo želiš biti testni uporabnik ADSL2+.
Sicer sem 100%, da si navaden blefer, ker si sicer kot testni uporabnik zavezan k popolni molčečnosti, kar pa ti NISI.
Sanjaš ti malo.
ADSL2+ se testira že tri leta, moral bi delat perfektno, pa vem da ne bo, ker tehnologija ne deluje, če T-2 ne moreš imet tud adsl2+ ne bo delal.
Jes si ne bom nič kopiral ampak si bom kar zapomnil tvoje trditve.
Pri kar nekaj tisoč uporabnikih VDSL, ne deluje samo pri parih, še to večinoma, ker telekom noče snet varovalk, ali jim v omarici splo niso kablov priključili, s tem da je 90%
težakov takih, ki to namerno potencirajo, da bi vzbujali občutek slabega delovanja in nesigurnosti.
Vsak je pa do določene mere lahko pričakoval začetne težave.
S tem da recimo siolova tv še po treh letih ne deluje kot naj bi.
Kaj mi bo dal T-2?
Vso opremo v uporabo, dokler bom njihov uporabnik
In to brez vezave ali česar koli, za razliko od tebe, ko boš na aneks podpisoval nov aneks

Samo da ne boš potem jokal ko ti bo T-systeme, hči Deutche Telekom-a spremenila pakete, kot hrvatom.

@fast
"Pri kar nekaj tisoč uporabnikih VDSL, ne deluje samo pri parih"
to moram pokomentirati:
vceraj mi je t2 tehnik rekel, da ima 95% njihovih uporabnikov tezave z internetom, ce je to mal pol ne vem. Jaz sem njihov narocnik in mi ne dela upload OK in vse, ki poznam ko imajo t2 jim tudi ne dela upload OK.
"Pri kar nekaj tisoč uporabnikih VDSL, ne deluje samo pri parih"
to moram pokomentirati:
vceraj mi je t2 tehnik rekel, da ima 95% njihovih uporabnikov tezave z internetom, ce je to mal pol ne vem. Jaz sem njihov narocnik in mi ne dela upload OK in vse, ki poznam ko imajo t2 jim tudi ne dela upload OK.

urarrr ::
Jo..
Od 03.01.06 sem na t-2 liniji... 10 Mbps / 10 Mbps
Meritve po SLOVENIJI
dol mi vleče na polno se pravi 10 Mbps (z amisa siola arnesa ..)
gor mi niha od 7 Mbps do 9 Mbps
Meritve ko sem testiral z serverji ki so locirani v tujini kot tudi celotno VOLJA.NET omrežje(gre čez tujino)
dol mi vleče cca 8 Mbps
gor mi niha od cca 6-7 Mbps
Ni sicer obljubljena hitrost....Ampak sem zadovoljen. Ko bo pa telekom rešil vse probleme mislim da bo zadeva špica.
Od 03.01.06 sem na t-2 liniji... 10 Mbps / 10 Mbps
Meritve po SLOVENIJI
dol mi vleče na polno se pravi 10 Mbps (z amisa siola arnesa ..)
gor mi niha od 7 Mbps do 9 Mbps
Meritve ko sem testiral z serverji ki so locirani v tujini kot tudi celotno VOLJA.NET omrežje(gre čez tujino)
dol mi vleče cca 8 Mbps
gor mi niha od cca 6-7 Mbps
Ni sicer obljubljena hitrost....Ampak sem zadovoljen. Ko bo pa telekom rešil vse probleme mislim da bo zadeva špica.
LP Urarrr

BineZerko ::
somebody99: imam 10/2 in telefon. Vse dela OK že več kot 2 meseca.
Da upload še ne dosega polne hitrosti, me ne moti.
Konstantno mi deluje 10/1 in za to plačam 11.100 na mesec (z impulzi).
Prej sem plačeval za 2048/256 + ISDN dobrih 13 jurjev (z impulzi vred).
Vsekakor trdim, da je manj problemov, kot sem jih imel z adsl na začetku.... in od marca 2005 dalje.
Moja edina zamera je, da še ne deluje WTC centrala v LJ, da se rešimo mesečnega računa za 35 jurjev (za 2048/512) še na firmi in gremo na udobnih 50/20 za 25 jurjev
... da o Centrex naročnini sploh ne govorim.
Da upload še ne dosega polne hitrosti, me ne moti.
Konstantno mi deluje 10/1 in za to plačam 11.100 na mesec (z impulzi).
Prej sem plačeval za 2048/256 + ISDN dobrih 13 jurjev (z impulzi vred).
Vsekakor trdim, da je manj problemov, kot sem jih imel z adsl na začetku.... in od marca 2005 dalje.
Moja edina zamera je, da še ne deluje WTC centrala v LJ, da se rešimo mesečnega računa za 35 jurjev (za 2048/512) še na firmi in gremo na udobnih 50/20 za 25 jurjev

NavadniNimda ::
Še jaz s svojo štorijo, Ljubljana-Šiška (Brilejeva): 1.12.05 oddal podpisano pogodbo na T-2, do danes (45 dni!) Telekom še ni odgovoril! Hvalabogovima, da se bliža konec meseca, ko bodo na skupščini delničarjev prav gotovo zamenjali vsaj 2 škodljivca: Liborja in tovariša Mitiča.
Jezen sem, kot zajec teče - ne na T-2, ampak na tiste, ki so te škodljivce dali na tako visoke položaje v Telekom.

Jezen sem, kot zajec teče - ne na T-2, ampak na tiste, ki so te škodljivce dali na tako visoke položaje v Telekom.

buhica1 ::
navadniNimda: Tudi moja štorija je podobna tvoji, danes po milijon poskusih dobim zvezo na 0590-00000 in mi prijazna gospodična pojasni, da so 28.11. poslali poizvedbo na Telekom a še niso prejeli odgovora...
Lokacija Murska Sobota...
Je pa res da bi lahko T-2 po preteku 15 dneh sam še enkrat urgiral na T-2 ne pa šele sedaj ko sem klical k njim...
lp Buhica

Lokacija Murska Sobota...

Je pa res da bi lahko T-2 po preteku 15 dneh sam še enkrat urgiral na T-2 ne pa šele sedaj ko sem klical k njim...

lp Buhica

NavadniNimda ::
Sej urgirajo! So mi EKSPLICITNO povedali, da kličejo tja vsak dan. Mislim, da gre za politično odločitev Telekoma (tu prednjačita Libor in tovariš Mitič), s pomočjo katere hočejo zavirati delovanje T-2ja. Po nosu jih seveda pol dobivamo navadni uporabniki, ki imamo počasnejšo povezavo za več denarja, ki gre v žep teh kljukcev. A je kdo videl parkplac pred Telekomovo stolpnico? Vsako leto novi lepi dolgi avti, pa vse polno jih je, matr so pridni v službi.
Zadnjič sem pri nekom, ki že ima VDSL v Šiški videl delovanje TV: slika je precej bolj ostra kot pri SiOL TV, pa tudi nisem naštel nobenih kock. Torej ne grem v nobenem primeru na ADSL2+ - čakal bom za svoj VDSL, pa če Pekel prej zmrzne.

Zadnjič sem pri nekom, ki že ima VDSL v Šiški videl delovanje TV: slika je precej bolj ostra kot pri SiOL TV, pa tudi nisem naštel nobenih kock. Torej ne grem v nobenem primeru na ADSL2+ - čakal bom za svoj VDSL, pa če Pekel prej zmrzne.

MTm2H37rqt7B ::
Pri meni je ista zgoda. Ni odgovora iz Telekoma glede preklopa. In kaj zvem potem po 4 dnih piz*enja po telefonu? Da Telekom sploh ni dobil narocila oz. ga nima v bazi! Od 26. dec sem ze brez ADSLa, in zsedaj bodo ponovno poslali narocilo za preklop in lahko se je*em spet naslednjih 15 dni.
Zdej kdo je nesposoben nevem, T-2 ker ne spravlja nekaksnih dokazil da so poslali po faxu ali kakorkoli ze, ali Telekom ki namerno brise narocila?
Smesno mi je, da po stirih dneh pregovarjanja, so se modeli na T2 koncno odlocili pogledat v bazo (skupno od Telekom)... nevem kaj so tok cajta rabil....
Tko da za vse, ki niso prejeli se odgovra od Telekoma glede preklopa, pocukajte mozicle na T2 naj preverijo v bazi, ce imam Telekom vase narocilo sploh na spisku.
Pa lep pozdrav!
PS>: Pogodbo sem vrnjeno poslal na T2 16-17. novembra! Toliko o hitrosti....
Zdej kdo je nesposoben nevem, T-2 ker ne spravlja nekaksnih dokazil da so poslali po faxu ali kakorkoli ze, ali Telekom ki namerno brise narocila?
Smesno mi je, da po stirih dneh pregovarjanja, so se modeli na T2 koncno odlocili pogledat v bazo (skupno od Telekom)... nevem kaj so tok cajta rabil....
Tko da za vse, ki niso prejeli se odgovra od Telekoma glede preklopa, pocukajte mozicle na T2 naj preverijo v bazi, ce imam Telekom vase narocilo sploh na spisku.
Pa lep pozdrav!
PS>: Pogodbo sem vrnjeno poslal na T2 16-17. novembra! Toliko o hitrosti....
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MTm2H37rqt7B ()

grex ::
kako je bilo pa pri tem prijatlu s preklaplanjem programov. To da traja 2 sek da ti prklopi, je men še vedno preveč - čeprav je ta DD 5.1 v nekaterih programih kar vabljiv - a ma drugače tudi kakšen angleškogovoreči program to,..
Jst sicer čakam, da vse skupi dam na T2, ampak dokler bo ta forum poln nesrečnih/nezadovoljnih ljudi, ki me spominjajo na čase, ko sem imel še telemach, mi je ljubše tudi če več plačujem, samo da ne zgubim 1 leta življenja na dan.
Jst sicer čakam, da vse skupi dam na T2, ampak dokler bo ta forum poln nesrečnih/nezadovoljnih ljudi, ki me spominjajo na čase, ko sem imel še telemach, mi je ljubše tudi če več plačujem, samo da ne zgubim 1 leta življenja na dan.

@BineZerko:
Ja blagor tebi ne. Men je sam tehnik priznal, da ne bojo popravl tega dokler ne bojo podpisal pogodbe s telekomov. In tudi teb ne dela upload kot bi mogu, ce se teb ne zdi to zavajanje potrosnikov pol pa nic. Privabl so nas vse z velikimi hitrosti pol pa saj men osebno in se parim ki jih poznam dela upload majn kot je pa prej na adsl-u.
Ja blagor tebi ne. Men je sam tehnik priznal, da ne bojo popravl tega dokler ne bojo podpisal pogodbe s telekomov. In tudi teb ne dela upload kot bi mogu, ce se teb ne zdi to zavajanje potrosnikov pol pa nic. Privabl so nas vse z velikimi hitrosti pol pa saj men osebno in se parim ki jih poznam dela upload majn kot je pa prej na adsl-u.

TommyLee ::
Se pravi, da nisem edini, ki čaka na odgovor TELEkoma. Pogodba je bila poslana na TELEkom 8.11. Do zdaj še brez odgovora.

www.dornik.si

SasoS ::
@grex: to da traja preklop programa se žal ne da odpravit...postopek gre približno tako, da settopbox pošlje zahtevo za sprejem multicast programa, potem traja delček sekunde da začneš dobivat podatke, nato moraš najti točno določen paket ki ti pove kateri audio in video kanali so v streamu (recimo če je več audio kanalov) in potem spet čakat da se video začne (moraš počakati na prvi keyframe). Tega postopka se ne da skrajšat...

roCkY ::
Kolk pa pri T2 sedaj dejansko traja da se pojavi slika. Na Siolu je zvok, ko ravno gumb miške spustim, slika delček sekunde kasneje (VLC seveda). Mislim, da ni niti ena cela sekunda.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Siol VDSL2 (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Omrežja in internet | 38046 (21992) | Bug |
» | T-2 VDSL vs. SiOL ADSL 2+Oddelek: Omrežja in internet | 5877 (3182) | ar4743 |
» | SIOL ADSL2+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Omrežja in internet | 38926 (18333) | Primoz78 |
» | Nov ponudnik širokopasovnega dostopa - T2 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 63123 (44495) | OmegaBlue |