Forum » Pomoč in nasveti » zakaj ne bere dvd
zakaj ne bere dvd
Vajdo ::
Zakaj mi dvd od proizvajalca verbatim bere, medtem ko enako zapečen dvd firme giga master ne deluje, in mi zapiše da format ni združljiv z winsi, in da je morda datoteke poškodovana oz uporablja drug format. A vse isto zapečen.
Lp Vajdo
forplan ::
giga master so pač cenejši in slabsi dvd-ji zato prihaja velikokrat do napak.
da se strinjam
kriko1 ::
Hočeš rečt da ti napiše nek data cyclic redundacy check error? Verjetno slabo zapečen medij, če ti dela samo na teh medijih, poskusi 1. znižat hitrost pečenja in pa tudi nadgradit firmware pekača.
dean444 ::
Tudi sam imam isti problem- sem bratu na Giga cd posnel filme in mu DVD player, ki podpira vse formate ne bere kar sem mu posnel- men v mojemu pekaču normalno prebere kar je gor posneto.Sem pa snemal naredi podatkovni DVD(Nero start smart)- mogoče sem narobe posnel- če ja mi lahko kdo pove kako je prav.
Ta fora ki si jo napisal data cyclic redundacy check error se mi je napisala ko mi je brat prinesel posnet cd- nevem kateri proizvajalec, en film mi je dal na računalnik, pri drugemu mi je pa napisalo data cyclic redundancy error.
Če kdo ve kaj več naj pove.
Ta fora ki si jo napisal data cyclic redundacy check error se mi je napisala ko mi je brat prinesel posnet cd- nevem kateri proizvajalec, en film mi je dal na računalnik, pri drugemu mi je pa napisalo data cyclic redundancy error.
Če kdo ve kaj več naj pove.
xy
Data cyclic redundancy check error, je napaka, ko medij se ne da pravilno prebrati. V večini je kriv medij sam (kvaliteta). Problem lahko nastane tudi pri zapisu oz snemanju. Recimo če jaz zapečem TDK (kvaliteten dvd), s pekačom liteon, ga bo večina prebrala, le pioneer bo imel težave (tega ne morem rešit niti s spuščanjem hitrosti). Če recimo zapečeš medij na NEC-u ga spet nek drug ne bo prebral... Očitno je tukaj neki v zvezi s tolerantnostjo zapisa (ne vem pa kaj točno).
J`Mavr0 ::
Jaz imam Pioneer-ja DVD in imam enako težavo z medijem, ko mi je kolega zapeko na DVD. 2 movie-ja lahko gledam, 3 ne morem (zadnje zapečenega) kopirat na comp, gledam pa ga lahko samo polovico. Firma DVD-ja je Traxdata.
- Ve kdo kdaj naj naredim? ker pri njemu dela vse normalno
lp;
Jernej
- Ve kdo kdaj naj naredim? ker pri njemu dela vse normalno
lp;
Jernej
Zgodovina sprememb…
- spremenil: J`Mavr0 ()
Reci kolegu naj ti poskusi posneti z manjšo hitrostjo. Poskusite na dvdrw če se da. Lahko pogledaš na strani od pioneerja če je kak novejši firmware za tvoj writer.
Ja sedaj ima tudi sam probleme imam 6 filmov na cd-ju- nekje bere vse, nekje pa 2 ali samo en film. rs ne vem kaj bi lahko bil problem. Mi pa napiše Cyclic redundancy error- pa tudi navadne cd-je ki mi jih je prejšnji cd-Rw snemalnik bral mi noci nec dvd-rw ne bere- vedno ta cyclic redundancy error napiše.
xy
Še eno vprašanj upam da ne smešno oziroma neumno- sam sam nisem ravno računalniški strokovnjak nadgradnja firmware pekača, kaj samo dol downloadam in instaliram- ne morem kaj pokvarit pekača da bi bilo še slabše.
xy
Kakšen pekač imaš? Ponavadi pride .exe ki poženeš in flasha (ponavadi odstraniš še medije, zapreš vratca).
Potem si potegni firmware z njihove strani in fleshaj, navodila dobiš tudi gor. Če potem še vedno ne dela, nesi v garancijo.
andyrozman ::
Pozdravljen !
Glede upgradeov firmware-a se drži pravila: "Ne diraj lava dok spava." Ce ne rabiš nujno naredit upgradea ga ne naredi. CRC problemov s tem ne boš rešil. Ti pa iz lastnih izkušenj povem, da se bolj splača kupit malo dražji medij, ki je bolj kvaliteten. Jaz sem navadne CDje ful kupoval od SmartBuya, vendar pa so recimo DVDji od SmartBuya precej slabši in jih večina DVDjev ne bere. Sedaj uporabljam samo še Verbatim in dela vse 1a.
Jaz imam podoben writer ko ti in ga nisem rabil upgradeat, pravzaprav sem celo ugotovil, da je bil ob nakupu najboljši firmware gor...
Andy
Glede upgradeov firmware-a se drži pravila: "Ne diraj lava dok spava." Ce ne rabiš nujno naredit upgradea ga ne naredi. CRC problemov s tem ne boš rešil. Ti pa iz lastnih izkušenj povem, da se bolj splača kupit malo dražji medij, ki je bolj kvaliteten. Jaz sem navadne CDje ful kupoval od SmartBuya, vendar pa so recimo DVDji od SmartBuya precej slabši in jih večina DVDjev ne bere. Sedaj uporabljam samo še Verbatim in dela vse 1a.
Jaz imam podoben writer ko ti in ga nisem rabil upgradeat, pravzaprav sem celo ugotovil, da je bil ob nakupu najboljši firmware gor...
Andy
Oven-2k ::
Zanimivo. Jaz imam NEC ND-3500A z najnovejšim firmwarom, pa sem do sedaj lahko zapekel in prebral še vsak DVD medij, ki sem ga imel - SmartBuy, Iomega, SoundX, HP, TDK. Pekel sem jih pri hitrostih ki so napisane na DVD mediju (vsi 8x), le da mi je medije SoundX zapisoval kljub temu pri 4x hitrosti. Sicer pa imam tako ali tako slabe izkušnje s SoundX izdelki, tako da ne kupim več nič od njih.
Rok
Jaz tudi mislim da se ne bo odpravilo CRC, ampak vseeno lahko poskusiš. Drugače pa ga vrni v garancijo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kje pa vi kupujete DVDR/DVDRW medije? (strani: 1 2 3 4 … 31 32 33 34 )Oddelek: Kaj kupiti | 99374 (28476) | pingo76 |
» | NEC 2500 visje hitrosti pisanja in bitsetting (strani: 1 2 3 )Oddelek: Strojna oprema | 10701 (6940) | delfinus |
» | DVD-R mediji, njihova kvaliteta z NEC 2500a in TEAC DV-W50D (strani: 1 2 3 )Oddelek: Strojna oprema | 10414 (7567) | reber |
» | Teac vs LiteonOddelek: Strojna oprema | 1340 (1045) | Caligula |
» | Problem z branjem s CDjaOddelek: Pomoč in nasveti | 996 (936) | Matty |