Forum » Kaj kupiti » S-video konector (ali kabel z tem konektorjem) za prenosnika (ATI grafična)
S-video konector (ali kabel z tem konektorjem) za prenosnika (ATI grafična)
mitjaje ::
Rabil bi konektor ali kar najboloje kar kabel za s-video izhod na prenosniku (Ati grafična kartica). Seveda se gre za povezavo med prenosnikom in TV-jem. Zdaj pa ne vem, ali je to možno kupiti kjer koli ali morem res imeti srečo pri tej zadevi da jo sploh dobim. Zato me zanima kje v MB kupiti tale kabel z tem konektrojem. Po spletnih trgovinah sem že pogledal in posebaj tega izdelka ni na straneh.
link: slika iskanega produkta
Hvala za odgovore!
link: slika iskanega produkta
Hvala za odgovore!
www.ultrasplet.net
- spremenil: mitjaje ()
SepoX ::
A ti rabiš pretvornik iz S-video na kompozitnega al samo s-video kabel, ki gre v tv.
Teh pretvornikov in kablov dobiš čuda v bigbangu in ostalih bolje založenih tehničnih štacunah.
Teh pretvornikov in kablov dobiš čuda v bigbangu in ostalih bolje založenih tehničnih štacunah.
pretvornik iz S-video na kompozitnega (oz. obratno rabim- v prenosniku rabim 3-3-2 oz 8 pinskega) - to rabim, sej zato pa sem raje priložil sliko ker ne vem točno kako se temu reče ni moje področje
Torej če prav razumem, lahko to dobim kjer koli in to sploh ni problem. Ker sem slišal, da so razlike med temi pretvorniki in nisem vedel če dobiš takekšen pretvornik kar tako. Vem da obstaja oni običen pretvornik oz. ga imam tudi doma, a predem sem skapiral da sem en jeziček zvil da sem spravil v vhod, sem že skoraj obupal nad tem in sem že mislil, da je kaj narobe s prenosnikom
Najlepša ti hvala....
Torej če prav razumem, lahko to dobim kjer koli in to sploh ni problem. Ker sem slišal, da so razlike med temi pretvorniki in nisem vedel če dobiš takekšen pretvornik kar tako. Vem da obstaja oni običen pretvornik oz. ga imam tudi doma, a predem sem skapiral da sem en jeziček zvil da sem spravil v vhod, sem že skoraj obupal nad tem in sem že mislil, da je kaj narobe s prenosnikom
Najlepša ti hvala....
www.ultrasplet.net
5er--> ::
Navaden s-video je 4 pinski (standard)... proizvajalci grafičnih kartic pa tlačijo nanje neka 8 in več pinska čuda... (ki pa niso standardna)
V normalni trgovni boš verjetno dobil 4 pinski s-video...
V normalni trgovni boš verjetno dobil 4 pinski s-video...
no mene pa zanima, če bom v računalniških trgovinah ali pa v BOF-u (bof zato, ker vem da ima en kup teh zadev) dobil takšnega ki ga rabim!
www.ultrasplet.net
SasoS ::
V te 8-pinske konektorje ponavadi paše navade s-video kabel, tako da če rabiš s-video signal direkt ta kabel not vtakni. Če pa rabiš kompoziten signal imaš 2 možnosti: 1. je da dobiš originalen kabel (preostali štirje pini na unem 8-pinskem so kompozitni signal) in druga je da kupiš pretvornik s-video v kompoziten oz. ga narediš sam (tu spet porabiš samo 4 pine).
Ok,
hvala za pomoč. Kupil bom samo pretvornik, ker samo to rabim... Kabel s-video imam in tudi televizija ima AV priklučke, v katere samo vtaknem ta rumeni kabel.
No upam da prav mislim: Kupim tale pretvornik in ga vtaknem na eni strani v prenosnik na drugi strani pa noter vtaknem navadni s-video kabel. Drugi konec s-video kabla pa vtaknem v TV in BUMMM, zadeva bi načeloma morala delovati (v OS znam načeloma vse nastaviti, da bo zadeva delovala)
Še enkrat vsem hvala za pomoč!!!
hvala za pomoč. Kupil bom samo pretvornik, ker samo to rabim... Kabel s-video imam in tudi televizija ima AV priklučke, v katere samo vtaknem ta rumeni kabel.
No upam da prav mislim: Kupim tale pretvornik in ga vtaknem na eni strani v prenosnik na drugi strani pa noter vtaknem navadni s-video kabel. Drugi konec s-video kabla pa vtaknem v TV in BUMMM, zadeva bi načeloma morala delovati (v OS znam načeloma vse nastaviti, da bo zadeva delovala)
Še enkrat vsem hvala za pomoč!!!
www.ultrasplet.net
OK, zadeva je bila takšna, da takšnih konektorjev ne gre dobiti, dobijo se samo zraven grafične kartice in na ATI-jevi strani (oz. mogoče v kateri res dobri specializirani trgovini). Tako sem moral ubrati reskantnejšo pot z 4-pinskim konektorjem in upati na srečo! Zgodijo se lahko samo tri stvari:
1) Slike ni
2) Slika je č/b
3) Slika je normalna
Seveda sem imel srečo in je bila slika normalna. Pojavil pa se lahko drugi problem in sicer, da je slika zelo slaba (zelo zmegljena itd). Da slika ne pride popačena, moret kupiti pozlačen pretvornik!! Ali pa kar pripravljen kabel. Tako zdaj meni dela zadeva brez težav, problem mi je edino resolucija in v končni fazi slaba grafična kartica. Mogoče če bi delala ves čas na poplno moč, bi bila slika boljša, a jaz je ne znam pripraviti do tega položaja (mobility).
No upam da če bo kdo to še delal, da sem mu dal kaj koristnih informacij iz prve roke telebana :)
LP
1) Slike ni
2) Slika je č/b
3) Slika je normalna
Seveda sem imel srečo in je bila slika normalna. Pojavil pa se lahko drugi problem in sicer, da je slika zelo slaba (zelo zmegljena itd). Da slika ne pride popačena, moret kupiti pozlačen pretvornik!! Ali pa kar pripravljen kabel. Tako zdaj meni dela zadeva brez težav, problem mi je edino resolucija in v končni fazi slaba grafična kartica. Mogoče če bi delala ves čas na poplno moč, bi bila slika boljša, a jaz je ne znam pripraviti do tega položaja (mobility).
No upam da če bo kdo to še delal, da sem mu dal kaj koristnih informacij iz prve roke telebana :)
LP
www.ultrasplet.net
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 4 … 37 38 39 40 )Oddelek: Zvok in slika | 585851 (25180) | Dominator |
» | povezava PC-TV?Oddelek: Pomoč in nasveti | 10313 (9374) | LordTado |
» | Amino T2 scart --> RCA ali S-VIDEOOddelek: Omrežja in internet | 3501 (2918) | Putimir |
» | 6 pinski tv-out ???Oddelek: Zvok in slika | 975 (792) | Dr_M |
» | Konektor iz 7 na 4 pineOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1108 (950) | Pudding |