Forum » Kaj kupiti » Plazma vs boljiši LCD TV
Plazma vs boljiši LCD TV
mitjaje ::
Pozdravljeni,
Kupujem plazmo ali boljši LCD TV velikosti 80-110 cm. Zanimajo me vaše izkušnje in menenja, o kvaliteti televizij. Kaj mi priporočate?! (cenovni rang 2500€ nekje zgornja meja)
Hvala lepa!!
ps: Možnost nakupa tudi v Avstriji
ps:Prosim za odgovore ki se tičejo samo te teme!!
LP
Kupujem plazmo ali boljši LCD TV velikosti 80-110 cm. Zanimajo me vaše izkušnje in menenja, o kvaliteti televizij. Kaj mi priporočate?! (cenovni rang 2500€ nekje zgornja meja)
Hvala lepa!!
ps: Možnost nakupa tudi v Avstriji
ps:Prosim za odgovore ki se tičejo samo te teme!!
LP
www.ultrasplet.net
- spremenil: mitjaje ()
fakinx ::
Hej!
Tudi sam kupujem tv in se odločam med istima možnostima. Gledal sem cel kup plazem, pa me nobena (razen morda ona za 1 MIO) ni prepričala. Še vedno se zelo ogrevam za LCD (back projection) SONY KF-42SX300. Cena je nekako kar ugodna, še posebno, če dobiš zraven še pripadajočo stojalo (ta znajo biti pri sony-u pošastno draga).
No, in kaj si ti pogruntal?
Tudi sam kupujem tv in se odločam med istima možnostima. Gledal sem cel kup plazem, pa me nobena (razen morda ona za 1 MIO) ni prepričala. Še vedno se zelo ogrevam za LCD (back projection) SONY KF-42SX300. Cena je nekako kar ugodna, še posebno, če dobiš zraven še pripadajočo stojalo (ta znajo biti pri sony-u pošastno draga).
No, in kaj si ti pogruntal?
Howgh!!!
ČIP 008 ::
Pozabi na plazmo, začni zbirat denar za nakup dobrega LCD z največjo ločljivostjo 1600x1200 in to je to.
mitjaje ::
Edini problem LCD televizorjev je v tem, da ko posije sonce v njega, popolnoma nič več ne vidiš!! Pri plazmi, ko ima dosti večjo svetilnost in kontrast, se še vsaj nekaj vidi!!
www.ultrasplet.net
Kaufmann ::
malce offtopic: v čem je fora da so projektorski TV dokaj poceni, namreč slika se mi zdi vredu, kakšni so kaj minusi?
ni podatka
fakinx ::
Samo sem slišal, da je to zelo odvisno od tega, koliko ur plazma dela. Če dela bolj ali manj cel dan je proti večeru (baje) že kar "upehana". No, ne vem, tako so mi rekli....
Mislim, da bom startal na LCD....
Mislim, da bom startal na LCD....
Howgh!!!
rufus ::
Kakšna pa je življenjska doba plazme? Ali je jo potem ponovno nafilat,ali pa treba z njo na Dinos?
bakki ::
Življenska doba ni več problem, pravtako tudi poraba elektrike.
Pravkar sem nabavil plazmo za 1200€. Ni mi žal! Res da ni to Philips za 1.000.000, ni pa nobene razlike s plazmami v rangu 500.000 - 600.000 pri nas.
Laufa kakšen teden, ima pa PIP2, PAT, .... vse mogoče...
Za1x samo najboljše!!
Pravkar sem nabavil plazmo za 1200€. Ni mi žal! Res da ni to Philips za 1.000.000, ni pa nobene razlike s plazmami v rangu 500.000 - 600.000 pri nas.
Laufa kakšen teden, ima pa PIP2, PAT, .... vse mogoče...
Za1x samo najboljše!!
@bakki da reči malce več o tej tvoji plazmi...znamka,model,.....kak je življenska doba in segrevanje
Firma je Phocus electronics model 42".
Povezave s PC še nisem poskusil, ima pa VGA in DVI (!!) vhod. Malo peša zvok, to je treba priznat, vendar imam priklopljeno preko HIFI-ja, tako da ni problema. Ja, greje se, pozimi nam bo prav prijetno, poleti pa bo trpela klima.
Kako pa je (bo) z življensko dobo... 1 teden že dela!!
Za 1x torej skoraj samo najboljše
Lp, B!
Povezave s PC še nisem poskusil, ima pa VGA in DVI (!!) vhod. Malo peša zvok, to je treba priznat, vendar imam priklopljeno preko HIFI-ja, tako da ni problema. Ja, greje se, pozimi nam bo prav prijetno, poleti pa bo trpela klima.
Kako pa je (bo) z življensko dobo... 1 teden že dela!!
Za 1x torej skoraj samo najboljše
Lp, B!
Zheegec ::
Kaj pa projektor?
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
@bakki hvala, sem malce prej zadevo videl v novem Metrojevem katalogu 1198€ oz. 998€ brez davka...Kaj tisto razliko dobimo mi tud nazaj Slovenci?
me pa še neki zanima. reko si,da se greje...,definiraj "greje"...lahk daš gor jajce,pa se potem prepeče ali pa isto kot prenosnik,ko ga imaš prižganega recimo cel dan,da je že vroč,da ti kar fajn paše po zimi.
me pa še neki zanima. reko si,da se greje...,definiraj "greje"...lahk daš gor jajce,pa se potem prepeče ali pa isto kot prenosnik,ko ga imaš prižganega recimo cel dan,da je že vroč,da ti kar fajn paše po zimi.
Težko boš dobil MwsT nazaj. Kakšen Hrvat že, ali pa na firmo...
Jaz mojih j**c ne bom dajal gor , je pa na vrhu topla, recimo malo bolj kot notebook, oz. tako kot moj prejšnji TV (Grundig, ekran 70cm, 100Hz) na zadnji strani.
Kar vprašaj, kaj še te zanima.
Lp, B!
p.s.: škatla je nenormalno velika. Imam karavana, pa sem šel po njo s kombijem (128,5x52x84 cm), mora pa obvezno stat pokonci. Aja, škatla ima 55,4 kg
Jaz mojih j**c ne bom dajal gor , je pa na vrhu topla, recimo malo bolj kot notebook, oz. tako kot moj prejšnji TV (Grundig, ekran 70cm, 100Hz) na zadnji strani.
Kar vprašaj, kaj še te zanima.
Lp, B!
p.s.: škatla je nenormalno velika. Imam karavana, pa sem šel po njo s kombijem (128,5x52x84 cm), mora pa obvezno stat pokonci. Aja, škatla ima 55,4 kg
http://www.gericom.de/index.php?id=72&b...
to si poglej....HDTV......
ja nič neki bom moral kupit,ker sedanji Evelux 70cm je tip pred kolapsom. je pa nekaj, nihče nič ne ve o življenski dobi? kolk je garancija pri tej plazmi?
to si poglej....HDTV......
ja nič neki bom moral kupit,ker sedanji Evelux 70cm je tip pred kolapsom. je pa nekaj, nihče nič ne ve o življenski dobi? kolk je garancija pri tej plazmi?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Plazma ali LCD televizor? (strani: 1 2 3 4 … 151 152 153 154 )Oddelek: Kaj kupiti | 1197598 (421969) | antonija |
» | plazma ali lcd tvOddelek: Kaj kupiti | 3231 (2914) | kokoon |
» | Nakup LCD ali plazma TVOddelek: Kaj kupiti | 9517 (5959) | Leks |
» | Sony prenehal izdelovati plazmeOddelek: Novice / Rezultati | 5363 (4340) | javaman |
» | Katero plazmo kupiti do 900.000 SIT?Oddelek: Zvok in slika | 3087 (2382) | Jago |