» »

Nemški deželni pravosodni minister se boji anonimizacijskih sistemov

Nemški deželni pravosodni minister se boji anonimizacijskih sistemov

Slo-Tech - Pravosodni minister nemške zvezne dežele Schleswig-Holstein, je pred kratkim izrazil mnenje, da bi bilo potrebno omejiti anonimizacijske sisteme na internetu. Seveda le zaradi učinkovitega boja proti terorizmu.

Ministra Uweta Döringa je zmotil neodvisni organ za varstvo osebnih podatkov zvezne dežele Schleswig-Holstein, ki je na svoji spletni strani ponudil brezplačni JAP anonimizacijski sistem.

Ministra je namreč zaskrbelo, da od politike neodvisni nadzorni organ zapravlja davkoplačevalski denar za projekte, ki bi lahko pomagali teroristom. Seveda je ob tem spregledal, da je anonimizacija namenjena predvsem običajnim posameznikom, ki si ne želijo da jim država, politiki ali zasebna podjetja kukajo v njihov računalnik.

Morda pa dejstvo, da se politiki bojijo anonimizacijskih sistemov pomeni, da ti sistemi le dosegajo svoj namen - onemogočanje vseobsežnega nadzora...

34 komentarjev

al3n ::

"Morda pa dejstvo, da se politiki bojijo anonimizacijskih sistemov pomeni, da ti sistemi le dosegajo svoj namen - onemogočanje vseobsežnega nadzora.."

hvala bogu da dosegajo ta namen >:D

Dragi ::

a le zaradi učinkovitega boja proti terorizmu.

Namesto, da bi malo pomislili kaj za vraga teroriste sploh tako moti in to poskušali odpraviti v obliki skupnega kompromisa, jih gredo raje zatirati in tvegat, da jim bo ali slej uspelo pritegniti pozornost. Tipično za današnje dni. Nekomu nekaj omeniš in on, namesto da bi to upošteval in poskusil tako nekaj izboljšati,te bo raje napizdil in zatrl tvojo idejo na vse možne načine. Idiotizem nima meja. ;((

nevone ::

>Nekomu nekaj omeniš in on, namesto da bi to upošteval in poskusil tako nekaj izboljšati,te bo raje napizdil in zatrl tvojo idejo na vse možne načine.

... ter jo ob primerni priliki s pridom uporabil.

>Namesto, da bi malo pomislili kaj za vraga teroriste sploh tako moti in to poskušali odpraviti v obliki skupnega kompromisa, jih gredo raje zatirati in tvegat, da jim bo ali slej uspelo pritegniti pozornost.

Teroristu omeniš, naj svojo dejavnost zamenja za kaj bolj človeškega, on pa pride in te z bombo zatre. Ja taki so.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Izi ::

Tipično za današnje dni. Nekomu nekaj omeniš in on, namesto da bi to upošteval in poskusil tako nekaj izboljšati,te bo raje napizdil in zatrl tvojo idejo na vse možne načine.

Angel se strinjam, ampak nekaj si spregledal.
To ni tipično samo za današnje dni, ampak jo to bistvo razvoja živih bitij.

Preživi samo najmočnejši ali pa najpametnejši.
Nesposobni odpadejo, najbolje za celotno človeštvo je, da takoj umrejo in tako ne širijo naprej svojega nesposobnega DNK >:D

Človek se razvija tako hitro ravno zaradi vojn in zatiranja, ker tako nesposobni najhitreje odpadejo.

Če bi bili miroljubna bitja ne bi nikoli dosegli stopnje na kateri smo danes.
Torej je normalno, da imamo agresijo v genih.
Torej je jasno zakaj, če nekomu nekaj omeniš in on, namesto da bi to upošteval in poskusil tako nekaj izboljšati, te bo raje napizdil in zatrl tvojo idejo na vse možne načine. Ker ga ogrožaš in obstaja možnost, da si boljši, te bo jasno poskusil uničiti in ukrasti tvojo idejo. Zmagal pa bo najboljši od vaju.

Obstaja sicer možnost, da se dva združita in sta zato močnejša ampak takoj se bosta morala nato soočiti z drugima dvema. Ča ne bi bilo tako bi vse skupaj propadlo. tega si pa verjetno ne želiš :D

In tako je tudi jasno, da se politiki takoj počutijo ogrožene, čim nimajo več absolutnega nadzora nad ljudmi in za ohranitev svoje oblasti bodo šli tudi preko trupel če bo treba.
Mi pa se moramo seveda braniti in poskušati biti pametnejši od njih.

Mene bi precej skrbelo če bi vse na svetu kar naenkrat postalo idilično in bi bili vsi prijatelji. Če bi se to zgodilo bi izginili prej kot v tisočletju.

Milijone let evolucije je za živimi bitji na zemlji. Narava se nikoli ne moti.
Problem je edino, če bomo razstrelili svoj planet preden se bomo uspeli razširiti na druge planete.

Naj na koncu rečem, da sem ob branju Matthajevih postov vedno dobre volje, ker vidim da evolucija funkcionira tako kot mora >:D

Looooooka ::

se bl zanimivo je to da se takih sistemov bojijo vecinoma drzave ki svoje drzavljane zatirajo...ala kitajska in pa drzave,ki so same krive za terorizem ker se vtikajo v zivljenja drugih drzav...ala ZDA in VB.
bogve zakaj nikol ne uporabjo razmisljanja drugih drzav,ki ne hodijo iskat tezave tja kjer niso zazeleni s pretvezo sirjenja demokracije in miru...

poweroff ::

Jaz mislim da tukaj sploh ne gre za vprašanje terorizma. Terorizem je pač priročen izgovor za uvajanje kakršnihkoli ukrepov.

Ampak mislim, da večina takihle "lokalnih" politikov v resnici niti noče uvesti nadzora zato, da bi nadzorovali svoje politične nasprotnike ali uvajali totalitarizem.

Ne, pokazati morajo da nekaj delajo. Pa čeprav neumnosti. Samo da izgleda da se nekaj trudijo. In ker je pač trenutno najhitrejši konj terorizem, zajahajo njega.
sudo poweroff

Izi ::

bogve zakaj nikol ne uporabjo razmisljanja drugih drzav,...

Pa ja ne verjameš temu kar pišeš. Dobre države? Hahaha
Luka, prav vse države razmišljajo enako, ampak če si ti premajhen potem se moraš do neke mere pokoriti ali pa te močnejši poteptajo.

Sem pa 100%, da imajo čisto vsi politiki na svetu povsem enake želje. Razlikujejo se samo možnosti.
Dokler nimajo možnosti se delajo dobre in ponižne, če pa jim enkrat uspe izdelati par atomskih bomb bodo pa takoj povzdignili besedo in začeli uveljavljati svojo voljo.

poweroff ::

Zakaj me ne briga če se teroristi razstreljujejo poleg mene.

Nevone seveda teroristom zgledno pomaga.
sudo poweroff

Izi ::

Ne, pokazati morajo da nekaj delajo. Pa čeprav neumnosti. Samo da izgleda da se nekaj trudijo.

Točno tako, Matthai.
Kaj je hujše za politika kot da se o njem ne govori in ga ljudje enostavno pozabijo.

Zato pa bo pravi politik izkoristil vsako najmanjšo možnost, da se o njemu piše.
Lahko gre za preganjanje nasilja in pornografije v igrah za otroke, za katere jim popolnoma dol visi, ker to niso volilci. Če pa je kriza in se nič ne dogaja potem je pa terorizem vedno pri roki.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

nevone ::

>Nevone seveda teroristom zgledno pomaga.

Pomagaš jim ti, s tem ko praviš, da jim jest pomagam. Lepo jim daješ primere razlogov za to, da imajo mirnejšo vest.

Ti bi želel legalizirati terorizem kot legitimno orožje proti domnevnemu nasprotniku.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Azrael ::

Nekaj drugega se mi zdi pri tej stvari zanimivo.

Glede anonimnosti in enkripcij na spletu v zadnjem času večinoma jamrajo samo uradniki v EU, v ZDA in Kitajskem pa ne. Zanimivo, kot bi oni imeli stvari pod kontrolo, EU pa kot kaže, bolj slabo.

Konec koncev, dokler splet deluje po TCP/IP protokolu, je razkritje anonimnost le vprašanje sredstev.
Nekoč je bil Slo-tech.

Looooooka ::

ce bi se mel vsi radi ljudje ne bi mel nc za delat...ampak vseen prou rad srcno sovrazm prvega, ki se je spomnu razstrelt sebe med vojsko al pa med civiliste...se bl pa sovrazm tistga, zarad katerga je cutu da more to nardit.
sovrastvo je neki tko naravnega =)
edina skoda je, da se bo zdej vsak konflikt po svetu, s terorizmom resval...kar na zalost ne bo nc resil in bo takim politikom, kot je tale dajal se vec izgovorov da namest, da opravlajo svoje delo in sprejemajo zakone za splosno druzbeno dobro,rajs sprejemajo zakone kjer druzbi kradejo pravice, ob enem jih pa prepricujejo, da je to v njihovo dobro.
me zanima kdo bo prvi politik pri nas, ki si bo kj tazga drznu.

Jumping Jack ::

me zanima kdo bo prvi politik pri nas, ki si bo kj tazga drznu.

Nihče. Politiki niso tako neumni, da bi s predrznimi potezami pljuvali v lastno skledo. Vsak bo šel samo eno stopničko dlje od prejšnjega. Vsak bo prispeval eno malenkost, ki jo zlahka zanemarimo. In na koncu se bomo, ne da bi sploh vedeli, kako smo tja prišli, znašli v policijski državi (tale prispevek je sicer dokaj star, ampak očitno vedno bolj aktualen. in vedno manj smešen).

Mimogrede, Matthai, odličen članek tisti od Schneierja.

Zgodovina sprememb…

poweroff ::

Pomagaš jim ti, s tem ko praviš, da jim jest pomagam. Lepo jim daješ primere razlogov za to, da imajo mirnejšo vest.
Predpostavljaš, da so teroristi tako neumni, da ne vidijo kako paničariš?
Niso. Vidijo kako paničariš in se jim fino zdi. Ne rabijo mene da jim to povem.

Ti bi želel legalizirati terorizem kot legitimno orožje proti domnevnemu nasprotniku.
Sploh ne. To bi radi "svetovni desničarji". Kaj pa je terorizem drugega kot ilegalna vojna, ilegalno pobijanje civilistov, ilegalno zapiranje in ilegalni nadzor? Teroriziranje lastnega prebivalstva.

Tudi omejevanje raznoraznih svoboščin je teroriziranje lastnega prebivalstva. In točno to se gre večina politikov.

Jaz le pravim, da je terorizem prenapihnjena grožnja in da s takim paničarjenjem, kot ga zganjajo desničarji teroristom le pomagamo.
sudo poweroff

nevone ::

>Predpostavljaš, da so teroristi tako neumni, da ne vidijo kako paničariš?

Paničariš ti, kaj da bo, če se jim malo postavimo po robu. Naj za božjo voljo ne drezamo v sršenje gnezdo, ker je nemara bolje da pustimo, da se nenadzorovano širi. Ni večjega balzama zanje kot to, da jim daš vedet, da so faktor, ki ga je treba respektirat.

Sicer si pa že izjavil da te teroristi ne ovirajo oziroma jih je treba ignorirat, kaj se potem sploh pritožuješ, če bo še kakšen več, ti itak veš kako je treba z njimi.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

poweroff ::

Nevone - teroristom se je treba postaviti po robu. A ne tako, da teroriziramo lastne ljudi.
sudo poweroff

nevone ::

>teroristom se je treba postaviti po robu. A ne tako, da teroriziramo lastne ljudi.

To se pa popolnoma strinjam. In se zavedam, da pred lastnim pragom nismo še čisto dobro pometli. Ampak pometamo. Drugega nam itak ne preostane.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: nevone ()

MrStein ::

Bruce Schneier :
And we're doing exactly what the terrorists want.


Mislim, da sploh ne rabi komentarja.

Oziroma, neki amer je rekel : "They hate our freedom and democracy!"
Sovražijo že, ampak uničit ne morejo. To nalogo lahko opravi le vlada. In tudi počne to.
Teroristi na poti h 100% zmagi.
Razen če se upremo.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Dragi ::

Teroristu omeniš, naj svojo dejavnost zamenja za kaj bolj človeškega, on pa pride in te z bombo zatre. Ja taki so.

Mater eni imate pa tudi bolne. Recimo vzemimo doli irak. Zakaj je sploh bila taka pizdarija dol in je sedaj toliko bombnih napadov? Američani so napadli irak zaradi "domnevne nevarnosti" pa naj si bodi zaradi kemične ali nuklearne grožnje (seveda je moje osebno mnenje dosti drugačno). Potencialni teroristi so lepo opozorile zda da naj se spokajo ven iz iraka in nehajo delat sranje, vendar tega ni bilo... sledilo je... saj vidiš sama pri poročilih. Torej kot sem rekel. Če bi američani že na začetku odpizdli iz iraka in nehal bit tako samovčečni in nadzorovat vsako državo katera se jim zdi da predstavlja grožnjo (kolikor vem tudi niso pridobili dovoljenja ZN za napad), bi bilo sedaj dosti manj terorističnih demonstracij (vsaj zaradi tega razloga).

Paničariš ti, kaj da bo, če se jim malo postavimo po robu. Naj za božjo voljo ne drezamo v sršenje gnezdo, ker je nemara bolje da pustimo, da se nenadzorovano širi. Ni večjega balzama zanje kot to, da jim daš vedet, da so faktor, ki ga je treba respektirat.

Širi se zakaj? Da bi ob času, ko se jim zdi potrebno lahko učinkovito ukrepali. Tudi ose te ne bodo napadle, če jim ti ne boš dala vzroka ali kakšrnega koli povoda. Seveda, ne rečem, če osje gnezdo postane večje in predstavlja potencialno nevarnost recimo v bližini hiše, potem ni blema, dajmo ga pospravit, če pa je nekje v gozdu pa lahko še tako velik in ne predstavlja nikomur nobene nevarnosti pa je vse v redu. Če pa seveda prideš blizu in začneš kamne metat vanj je pa to drugo ane... :\

Teroristi na poti h 100% zmagi.
Razen če se upremo.


MrStein, upiraš se z malce drugačnimi pristopi in večjimi sredstvi in boš tudi ti terorist.

Da ne bo pomote tukaj. Sploh ne podpiram takih ukrepov, vendar ko nekomu prekipi in povsod naleti na gluha ušesa je jasno da bo nastalo sranje. Nekdo tukaj je imel v podpisu napisano: "Desperate things requires desperate measure". Pameten rek.

Še to, da ne bo kdo rekel kako omejen sem v razmišlanju. Naštel in pokomentiral sem samo nekaj izjav (tiste ki so mi šle najbolj v nos ali tiste ki so mi najbolj ostale v spominu), če bi bila kaka večja debata z recimo... ljudmi med katerimi me nebi velika večina takoj označila za idiota in se spotaknila v vsak moj stavek nerazumevajoč celoto, bi se z veseljem kaj več razpisal.

edit: Izi, kar si povedal je čisto vse res. Zanimivo, da se vedno trudimo napredovati v vsej mogoči tehnologiji in olajševati način življenja. Človeško mišljenje, ki pa nujno potrebuje "posodobitev" in evolucijo pa ostaja kjer je bilo. Kolikor vem, če je pračlovek udaril pračloveka po glavi ga je ta zaradi tega napadel. Zanimivo da po dveh milijonih let (se mi zdi da je toliko) isti "pojav" še vedno obstaja. :|

edit2: Zdej se pa prosim vsi spotaknite ob moje izjave (po možnosti kar citirat celoten tekst, vključno s tem), ter s tem dokažite moj point.

Že vidim... (i) (/i) (b) Ne seri!! ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dragi ()

Nefretiti ::

Glede teroriziranja. Zdaj bom povedala moje mnjenje. Teroristi so v tej današnji družbi le še en dokaz skoruptanosti le-te. Poglejmo Osamo Bin Ladna npr. Poskrbel je za to, da ga svet ne bo nikoli pozabil in to je po moje namen vsakega teroriziranja. Marsikdo si jemlje sedaj zgled po njem in prihajali še bodo hujši teroristi ki bodo sterorizirali vse kar jim bo prišlo pod roke. Kar se tiče 9/11 bom pa tako rekla. Najhujši terorist pa je v tem primeru Bush sam, saj ni resno jemal opozoril Al-Kaide in tudi ni ničesar storil da bi preprečil to tragedijo. Sedaj ko je izgubljenih toliko življenj on bojuje bitko. Na žalost prepozno. Terorizem je za moje pojme oblika nasilja ki se na žalost širi ne izumira in to me žalosti, saj se sprašujem kdaj bo to prišlo med nas, ki se nam sanja ne kaj to v bistvu je. Mislim da če bo svet še dalje tako nestrpen da bo to doletelo tudi nas ter da je to samo še vprašanje časa kdaj.
No to je to. Se že veselim replik. ;)

nevone ::

Torej ti praviš, da bi bila zadovoljna samo v primeru, če bi Bush preprečil vse teroristične napade. Jest tudi.

Napako pa delaš tam, kjer praviš, da je tisti, ki kaj ukrepa proti terorizmu sam največji terorist, ker ni uspel v svojem prizadevanju. In sedaj je vse prepozno. Ja potem zdaj res nič ne moremo. Itak je prepozno. Kakšne nepremišljene floskule.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: nevone ()

Dragi ::

Torej ti praviš, da bi bila zadovoljna samo v primeru, če bi Bush preprečil vse teroristične napade.

Pa ti si...
Ravno TO ti hočem povedat. Potrebno je odpravljat vzrok, in ne napako samo. Če se boš bojevala proti teroristom z silo, se bo vedno našla nekje neka varnostna luknja, katera jim bo omogočila 9/11 all over. Če bi ljudem, ki se borijo za lastno prepričanje vsaj delno poskušali ustreči v tem kar želijo, sem prepričan da nebi imeli nič proti in bi se razmere izboljšale. Če pa se jih tolče nazaj s silo ali poskuša umiriti z ponujanjem enih čisto x stvari, pa vemo kako odreagirajo, ane.

[i]Primer, rada ješ čokolado in imaš zato slabe zobe. Prideš k zobozdravnici, katera ti neprestano najduje nove in nove luknje. Torej, kaj je sedaj boljše? Ukrepati nič in pustiti zobozdravnici da ti "flika zobe" dokler bo šlo, ali pa si boš raje omejila količino pojete čokolade in poleg tega še ščetkala zobe?[/i]

Primer je otroški in je dosti bolj preprost od resničnega situacije. Vseeno pa je preprost in mislim da pravilno opisuje čemur je namenjen.

Napako pa delaš tam, kjer praviš, da je tisti, ki kaj ukrepa proti terorizmu sam največji terorist, ker ni uspel v svojem prizadevanju

Ma dej ne seri. Star slovenski pregovor pravi, kar seješ to žanješ. Bush si je to sam zakuhal, sedaj naj pa trpi posledice (na žalost jih on ne, namreč jih drugi). Američani si pa tud čist zaslužijo da jih mal natolčejo. Sami so izvolili Busha (PONOVNO!) in so točno vedeli kaj bo naredil. Situacije še zdaleč niso hoteli popraviti, temveč so hoteli/hočejo maščevanje za 11. september. Ravno tukaj se kaže omejenost človeštva. Ne se učiti iz napak. Raje jih prizadeti še drugim. ;(( (Ko takole pomislim, čedalje bolj opažam kako v (|) smo v resnici).

n sedaj je vse prepozno. Ja potem zdaj res nič ne moremo. Itak je prepozno

Namesto sarkastičnega paničarjenja si raje ponovno preberi moj in še čigav post, ter ga skušaj razumeti.

Kakšne nepremišljene floskule.
"Strokovna" beseda, škoda ker ni citiranega pojma zaslediti v tvojih komentarjih. :(

nevone ::

>[i]Primer, rada ješ čokolado in imaš zato slabe zobe. Prideš k zobozdravnici, katera ti neprestano najduje nove in nove luknje. Torej, kaj je sedaj boljše? Ukrepati nič in pustiti zobozdravnici da ti "flika zobe" dokler bo šlo, ali pa si boš raje omejila količino pojete čokolade in poleg tega še ščetkala zobe?[/i]

Ne seri ti. Zobje ne gnijejo samo od čokolade, pa od neščetkanja. Ajd, ne dajej bebavih primerov, ki v bistvu govorijo meni v prid. Ne moreš vsega rešit s preventivo. Rabiš tud kurativo. Rabiš zobarja, pa če pri tej priči opustiš vso čokolado in si ščetkaš zobe 3x na dan.

>Star slovenski pregovor pravi, kar seješ to žanješ.

Spet ena floskula. Setev ne uspe nujno. V tvojem primeru setev vedno uspe al kako? Ni nikoli toče, ali pa suše, ali pa kakšne druge nesreče.

>Ko takole pomislim, čedalje bolj opažam kako v (|) smo v resnici

Namesto sarkastičnega paničarjenja si raje ponovno preberi moj in še čigav post, ter ga skušaj razumeti.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Dragi ::

Ne seri ti. Zobje ne gnijejo samo od čokolade, pa od neščetkanja. Ajd, ne dajej bebavih primerov, ki v bistvu govorijo meni v prid. Ne moreš vsega rešit s preventivo. Rabiš tud kurativo. Rabiš zobarja, pa če pri tej priči opustiš vso čokolado in si ščetkaš zobe 3x na dan.

1. Lahko se komot pogovarjava o nastajanju kariesa, vendar bo to rahlo offtopic, mogoče si lahko prebereš tudi tisti del kjer piše "PRIMER";
2.Ne vidim kaj točno tukaj govori tebi v prid razen niča;
3.Itak da ne moreš vsega rešit s preventivo, vendar se da pa velik del. Bolj ko boš zasral začetni del, težje bo potem popravljati posledice. V tem primeru niso bili zobje ščetkani in zato so fuč. Če bi bili redno čiščeni, potem bi bil obisk zobozdravnice skoraj nepotreben (saj veš, tistega pol leta na kontrolo);

[i]Spet ena floskula. Setev ne uspe nujno. V tvojem primeru setev vedno uspe al kako? Ni nikoli toče, ali pa suše, ali pa kakšne druge nesreče.[/i]

Tale primer govori tako v tvojo, kot v mojo prid. Če greš ti sejat žito v afriko kjer so suše pogoste, po možnosti še kam blizu ljudožercev in da poleg tega uporabiš še zanič žito, je zanič pridelek zagotovljen.
Proti suši bi lahko ti žito namakala (odpravljanje vzroka), v primeru orkana, bi poskušala čimprej odpraviti nastalo škodo (popravljanje napak), ter se pripravljala na možnost kake druge nesreče. Najbrž da ne boš ob kakem zgornjem omenjenem primeru šla nazaj v trgovino, ter pretepla prodajalca in mu žito zarinila v goltanec, čeprav si vedela za vse zgoraj našteto in bila po možnosti še opozorjena iz njegove strani?

3. Namesto sarkastičnega paničarjenja si raje ponovno preberi moj in še čigav post, ter ga skušaj razumeti. Uporabila si lastne izjave proti meni, kar se mi zdi izredno :\ in ja, sem ga prebral in tudi pokomentiral.

4. Tebi se očitno itak ne da nič dopovedati. Po tvojem je bolše pustiti stvari tako kot so (minimalne korekcije), potem pa ko nastane sranje ukrepati z vso silo. Bah, če do sedaj nisi razumela kaj ti hočem povedat tudi do sedaj najbrž ne boš (spotikanje ob vsako mojo izjavo).

Če se najde kdo drug, kateri bo izjavil kaki pametni protiargument, mu z veseljem vrnem odgovor.

nevone ::

Veš kaj teroriste moti. Naš obstoj.

A boš preventivno odstranil celo zahodno civilizacijo, da bo teroristom lažje?

A boš teroristom zaupal nalogo svetovnega policaja?

Boš šel v španovijo s treoristi?

Povej bolj konkretno, kaj je tisto kar bi preventivno rešilo problem.

p.s.
Pa vzdrži se besede da serem, če moreš.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Dragi ::

1. Preberi si še enkrat moje poste, kjer je vse lepo razloženo;
2. Sem ti že napisal da se ne bom ubadal več s teboj ker očitno ne bereš vsega (tud tistega dela, da ti ne bom več odgovarjal očitno ne-tole je izjema);
3. Če si se do sedaj spotaknila ob vsako mojo izjavo in kljub temu še vedno ne veš kaj ti hočem povedat. Ne seri je v tem primeru čisto na mestu.

p.S.
Veš kaj teroriste moti. Naš obstoj.
Tale je pa še najbolj neumesna izjava. Že samo to dokazuje da si nisi vzela preveč časa v zadevo in malo bolj razmislila... ZAKAJ zaboga sploh gredo nafilat avto z polno eksploziva in ga potem raztreščijo med ljudi?!

Naj ti podam definicijo terorista.
Terrorism is a controversial and subjective term with multiple definitions. One definition means a violent action targetting civilians exclusively. Another definition is the use or threatened use of violence for the purpose of creating fear in order to achieve a political, economic, religious, or ideological goal. ...

Nikjer ne piše terrorist is a person who wants to erradicate all people except their own. ;)
Z ubijanjem "nenjihovih" ter uvajanjem nasilja, terrorja med ljudi ljudi poskušajo doseči uresničitev njihovega cilja/ideje/prepričanja. To ti pove že samo ime terror-is;. to inspire fear or dread; "he was the terror of the neighborhood".

To je moj zadnji post na tvoje buče. Če se bo v pogovor umešal kdo drug, ter me napizdil/dal prav mu z veselej odgovorim, tebi ne več.

Jumping Jack ::

Nevone, en namig: Če ne bi terorizma ves čas vlačili po vseh mogočih medijih, 99,99% ljudi sploh ne bi vedelo, da obstaja, ker velike večine ljudi POPOLNOMA NIČ NE PRIZADENE.

Na svetu je vsak dan ubitih na tisoče ljudi zaradi kriminala, revščine, vojn ipd., pa se to nikomur ne zdi vredno razburjanja (kaj šele, da bi Bush pomislil, da bi raje zmanjšal te probleme, ali vsaj da ne bi ZAČENJAL novih vojn, ki poleg tega še stanejo milijone $ na dan in še dodatno povečujejo revščino).

Dejanska nevarnost terorizma je za posameznika ZANEMARLJIVA v primerjavi z ostalimi nevarnostmi. Ampak tipičen zahodnjak se boji terorizma bolj kot vseh drugih nevarnosti skupaj. Zakaj? Izključno in samo zaradi strahu, ki ga sejejo mediji (ja, mediji so tisti, ki poskrbijo, da je teror res vsesplošen).

In teroristi to vedo. Zdaj jim sploh ni treba več izvajati napadov, ampak je dovolj, da nekdo z imenom Mohamed reče "Bu!" in se ves svet userje od strahu.

To pa je všeč ne samo teroristom samim, ampak tudi vodilnim zahodnim politikom (mimogrede, Bushevi in Bin Ladnovi so stari družinski kolegi). Ker zdaj lahko rečejo "Dragi državljani, dovolite, da vam prisluškujemo in vas po lastni presoji zapiramo, pa vas bomo zaščitili pred terorizmom." In ljudje so kar na lepem navdušeni nad tem, da se jim prisluškuje in se jih zapira kar tako, brez sodnih nalogov.

Nevone, eni in drugi se igrajo s tabo, ti pa jim lepo ješ iz roke. Če bo šlo takole naprej, bo naslednja stvar, ki jo boš slišala: "Nevone, daj hlače dol, pa te bom zaščitil..." (se opravičujem, če je tole žaljivo, ampak drugače bi težko povedal dovolj nazorno).

P.S.: Ne trdim, da so politiki in teroristi povezani (nekateri gotovo so, večina pa najbrž ne). Ampak situacija, ki je nastala (množična prestrašenost zahodnih državljanov) pa devinitivno ustreza obema stranema.

Zgodovina sprememb…

nevone ::

>en namig: Če ne bi terorizma ves čas vlačili po vseh mogočih medijih, 99,99% ljudi sploh ne bi vedelo, da obstaja, ker velike večine ljudi POPOLNOMA NIČ NE PRIZADENE.

Torej predlagaš, da počakamo, da bo prizadeta VELIKA VEČINA? Ta čas pa tiščimo glavo v pesek?

>Nevone, eni in drugi se igrajo s tabo, ti pa jim lepo ješ iz roke.

Vedno se kdo igra z mano. Vprašanje je s kom se jest hočem igrat.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

MrStein ::

Torej predlagaš, da počakamo, da bo prizadeta VELIKA VEČINA?

Ni treba čakat. Z omejitvijo pravic je že danes prizadeta VELIKA VEČINA.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

nevone ::

>Z omejitvijo pravic je že danes prizadeta VELIKA VEČINA.

Seveda, saj nočemo anarhije. Samo premisli katere pravice(če si mislil zahod) so jim kratene.

Pri tem kratenju pravic gre bolj za to, da pač še ni vsem z rožicami poslano, pol pa jokajo, da imajo premalo pravic. V resnici imajo občutek, da preslabo živijo. To se skriva za pojmom kratenja pravic.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Jumping Jack ::

@ nevone:

Torej predlagaš, da počakamo, da bo prizadeta VELIKA VEČINA? Ta čas pa tiščimo glavo v pesek?

Ojoj, jaz bi kar pustil, da teroristi pobijejo večino ljudi, ja kakšen pa sem! :\
Glej, terorizem trenutno na celem svetu povzroči približno 1000 smrtnih žrtev na leto. To je približno 0,000000015% svetovnega prebivalstva. A je to po tvoje že blizu "veliki večini"?

Samo premisli katere pravice(če si mislil zahod) so jim kratene.

Kot prvo jim je kratena pravica do mirnega življenja, ker politiki, mediji in taki, kot si ti, nenehno ustvarjajo paniko, pa čeprav zgornji odstotek zelo nazorno govori o tem, kolikšna je nevarnost terorizma v resnici.

Ne pravim, da je preprečevanje terorizma nepotrebno in da naj se teroriste kar pusti, da delajo, kar hočejo. Pravim samo, da je strah pred terorizmom bistveno prenapihnjen glede na dejansko nevarnost, ki jo le-ta predstavlja. In da je količina sredstev, ki se trenutno vlaga v "boj proti terorizmu", vse prej kot upravičena. Če bi vsa ta sredstva namenili za kaj drugega, npr. zdravstvo, šolstvo, gospodarstvo, preprečevanje "navadnega" kriminala, manjšanje brezposelnosti in revščine, bi s tem rešili BISTVENO BISTVENO več življenj. Zdaj pa povej, kaj se ti zdi bolj smotrno: za veliko denarja rešiti malo življenj ali za malo denarja rešiti veliko življenj?

Še to... Terorizem je do zdaj terjal določeno število žrtev. OK. Koliko žrtev pa je terjal "boj proti terorizmu"? Nekje med 50.000 in 100.000. In si upaš trditi, da z "bojem proti terorizmu" dejansko rešujemo in ne uničujemo življenja?
Aja, saj res, tiste žrtve so bili večinoma muslimani, za njih se pa ni vredno sekirat. 3000 Američanov v WTCju je vrednih vsaj toliko kot 100.000 muslimanov, ne? :\

Zgodovina sprememb…

poweroff ::

Nislim, da smo malo zašli iz teme. Govora je bilo o paničarjenju nemškega politika.

P.S.
Veš kaj teroriste moti. Naš obstoj.
To je ena floskula, ki so jo lansirali ameriški desničarski mediji ala FOX. Zadeva pa je na ravni predpostavke - nedokazana.
sudo poweroff

jype ::

nevone> Veš kaj teroriste moti. Naš obstoj.

What bollocks!

A veš, kaj moti nas? Njihov obstoj.

Njih nič ne moti naš obstoj, njih moti samo, da nismo krepostni <whatever their religiion> in se obnašamo drugače, kot bi oni radi. In potem se parkrat razstrelijo in mi se takoj začnemo obnašat tako, kot bi oni radi. Nenadoma demokracija ni več tolk nujna, treba je zategnit pas, poslušat avtoriteto, se pustit preiskat in če je treba tudi posilit, samo da ne bo terorizma.

Dilema je _ENAKA_ kot pri avtomobilih: če bi vsi avtomobili imeli hitrost mehansko omejeno na 5 kilometrov na uro, ne bi od avtomobilov umrl nihče. Zakaj torej nimamo zakonodaje, ki bi takšno reč zahtevala? Zakaj bi pa nekateri radi zakonodajo, ki zahteva od vsakega posameznika smešno odrekanje vsem pravicam in svoboščinam enaindvajsetega stoletja, razen morda žretju mastne hrane? Ker bomo potem bolj varni? _KOLIKO_ bolj varni pa bomo?

nevone ::

>Njih nič ne moti naš obstoj, njih moti samo, da nismo krepostni <whatever their religiion> in se obnašamo drugače, kot bi oni radi.

In kako bi oni radi, da se mi obnašamo?

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Spodnja Saška gre z Linuxa na Windows (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
6016538 (12600) pegasus
»

Nemško sodišče pritrdilo Facebooku glede resničnih imen

Oddelek: Novice / Zasebnost
93780 (2880) JesusChrist
»

Izšel Google Maps za iOS, evropski varuhi zasebnosti skeptični

Oddelek: Novice / Zasebnost
135237 (3599) blackbfm
»

Nemški deželni informacijski poverjenik ne všečka Facebookovih storitev

Oddelek: Novice / Zasebnost
229034 (7324) Gandalfar
»

Akcija nemške policije proti Toru? Kaže da ne.

Oddelek: Novice / Zasebnost
113607 (3037) MarkV

Več podobnih tem