» »

brezžičen prenos A/V

brezžičen prenos A/V

davorkat ::

Pozdravljeni,
Doma imam PC (grafična ATI 9200 SE z S-Video izhodom) priklučeno preko S-Video kabla, ter SCART-a na TV.Stvar dela brezhibno.
Ker imam v dnevni sobi velik TV sem preizkusil conrad 2.4 GHz A/V sender, da bi lako filme gledal,vendar mi mi zvok dela slike iz PC-ja pa ne dobim na TV ??? Med oddajnikon in sprejemnikov je caa. 9m in "optična vidljivost". Probal sen na dva načina:

-iz grafične pretvotnik S-video/činč+kabel do oddajnika
-iz grafične S-video kabel pretvornik S-video/činč v oddajnik

V obeh primerih je delal samo zvok, zato sem priklopil na oddajnik preko činč kabla fotoaparat (Canon S1) in je video delal???

Podobenm problem sem opazil tudi na forumu:
(subjet: Slo-Tech Forum > Strojna oprema > Tv out )

Tv out

V naprej se zahvaljujem za odgovore,

davor

Stepni Volk ::

Ne glede na brezžičnost, bi tovje vprašanje bilo smiselno tudi v: PC na TV - splošni nasveti

davorkat ::

Predbral,nč pametga zame,če bi prebral kar sem napisal bi videl da mi z kablom dela hudo dobr. Problem je glih v BREZŽIČNO.

LP Davor

IČA ::

@davorkat:
Zanimivo, jaz ima tudi podobno zadevo (sicer drug oddajnik-Medion)) že kar dolgo pa nobenih problemov. Nekako se mi pa tvoj problem nekje daleč v spominu zdi znan. Tvojega oddajnika ne poznam. Probat pa ni greh:prižgi TV in oddajnik in nato prižgi PC, čeprav glede na to da ti kabelska povezava špila ne bi smelo imeti veze. Če pa se kaj spomnem bom javil.
PS kaj pa nastavitev frevenc?

LP
IČA

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: IČA ()

davorkat ::

Živjo,

probal sem resetirat PC, zagnat na novo vendar skos prazn ekran,probal sem na vseh štirih kanalih in zvok lepo dela, slika pa ne! Kakšen video izhod pa imaš na grafični?
Ko je brezžična povezava v delovanju na nastavitvah za grafiko (ATI Radeon->DISPLAYs) ne vidim televizorja (samo monitor), ko imam pa z S-video kablom povezano pa je poleg monitorja tudi sekundarni display (TV) aktiven (lahko tudi nastavljam pozicijo,PAL,NTSC,...)! Kot da preko wirellesa PC ne ve da ima povezavo z TV ?

P.S. Stvar sem testiral na dveh TV-jih in isti šit.

LP Davor

IČA ::

@davorkat:
Povezava: garfična S video --> pretvornik S video/činč (mali rumeni, ki je zraven grafične - pazi na število pinov 9!!!) --> kabel činč cca 1m --> oddajnik. Še nekaj ali si probal priklopit na oddajnik isti kabel kot pri kabelskem priklopu?
Drugače pa lahko še zvečer doma pogledam nastavitve za grafično (mislim, da ne bi smelo imeti veze), poglej še v Overlay (same on all).

LP
IČA

davorkat ::

Med oddajnikon in sprejemnikov je caa. 9m in "optična vidljivost". Probal sem na dva načina:

-iz grafične pretvotnik S-video/činč+kabel do oddajnika
-iz grafične S-video kabe (isti kot za direkten priklop na TV) pretvornik S-video/činč v oddajnik

problem je ker grafična ne zazna priklopplenega TV na S-Video izhodu, če direkt priklopim s kablom vse dela!

bom preveril št pinov !

Hvala in LP

davor

IČA ::

...praviš, da si priklopil vse z istim kablom.... čudno, čudno.... Pogledal sem v nastavitve na grafični-nič posebnega (tudi na Ge force ni bilo problemov). Imaš pa označeno pri Display, da je konektano (ni prekrižanega vtiča). Mislim, da grafična že ni tako pametna, da bi lahko vedela kam si kaj naprej priklopil , dovolj je da je vtikač v vtičnici in že mora pošiljati signal kamorkoli (TV, VCR, HI-FI...). Verjetno je neka brezvezna fora, ki jo še moraš nagruntati.

LP
IČA

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: IČA ()

davorkat ::

Ojla,

na nastavitvah za grafično pri Display ni označen TV,PC misli da ni konektano ( prekrižan vtič za secundary display)!!! Glih to je problem.
Drgač sm pa gledal kabel S-video ,ki ga uporabljam in je 4-pinski (+masa-ohišje) ne pa devet kot si ti napisal ??? A mislš da bi rabu 9-pinski kabek? čudno s tem kablom mi je pri direktni povezavi delalo ??? Neki si omenjal da si dobu konektor S-vhs/činč z grafično ? Jst nism dobu nobenga zravn?
Zihr je ena bedna fora (z grafično) da tole noče delat, namreč iz fotoaparata je prenos videa delal kot še šika.

LP D

IČA ::

poglej koliko pinov imaš na kartici, enako moraš imeti na konektorju (zdaj čist na pamet ne vem koliko jih je, je pa verjetno več kot jih imaš ti). Je pa tako, da ko vtakneš kabel v kartico ti mora prepoznati sekundarni monitor (TV), brez da bi kaj dalje priklapljal.

LP
IČA

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: IČA ()

davorkat ::

Ojla,

mislm, da je to proble, pri kablu mi prepozna sekundarni skren pri wireless-u pa ne. Ne vem v čem je fora???

LP D

IČA ::

pa imaš že pravi pretvornik za S-video/činč (pini)?
A si kupil tisti oddajnik za cca 35ksit (bom malo pogledal v navodila)?
lp

davorkat ::

Ojla,

kako mislš paravi??? Probal sem vezat na dva načina in sicer pretvotnik S/Video-činč direkt v grafično in z navadnim čričn/činč kablom do A/V oddajnika, in tako da sem mel S/video kable iz gr5afične do oddajnika tam pa pretvotnik S-Video/činč.

P.S. verjetno bi ti blo bol jasn če bi uporabljal moški ženski sm bom zihr kej zamešou;)

Testiral sem Conrad A/V Sender (cena 15000 sit), sm mislm da ni mel wireless težav ker je optična vidljivost in iz fotiča je delal ful lepo,pa zvok je skos delaou brez problema.

Hvala in LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Zvok in slika
1963564386 (3715) anjica
»

PC NA TV

Oddelek: Strojna oprema
458309 (7704) opeter
»

TV OUT - črno bela slika - grafična geforce

Oddelek: Zvok in slika
91845 (1680) dskerg
»

tv out faq

Oddelek: Zvok in slika
91348 (1120) ts
»

Kako do TV-ja

Oddelek: Pomoč in nasveti
61054 (838) rc-car

Več podobnih tem