» »

Postavlanje WEBserverja

Postavlanje WEBserverja

SLOWWWeb.net ::

Če ste kliknili na ta del foruma, najberž veste o čem govorim. Torej, danes sem se odločil, da bi rad vzpostavil svoj en lastni mini server, na katerem bi gostoval dve svoji domeni. Da pa bi to lahko storil potrebujem en [ali več] program[ov]. Tukaj pa nastopi problem: Katerega izbrati? Zato bi se rad obrnil na vse tiste, ki imajo vsaj malo mozga v glavi in vejo kako se taki zadevi streže, da objavijo oz. razglasijo svojo rešitev.
Tako želim vzpostaviti:
www strežnik za spletne strani;
ftp za prenos datotek;
in mail strežnik za lovlenje pošte, povezani z domeno.

Po možnosti dodajte tudi link do programa oz. naslov spletne strani zastopnika ali izdelovalca programske opreme

Prosil bi vas le še to, če je možno, da je program čim bolj prijetnega videza, enostaven, stabilen, varen,...

Imam svoj fiksni en IP, potrebujem še kaj drugega?
Kako nastavim domeni v upravljalcu za DNSe, saj imam samo en svoj registriran dns, sistem pa zahteva 2!?

Iskrena hvala vsem ki ste oz. šele boste pomagali.

P.S.: Omenjena zadevščina stoji tudi pod programiranjem, vendar sem jo zaradi večje obiskanosti tega dela foruma vključil še tukaj :D.

teac ::

Mogoče ti bo ta link kaj pomagal!?

Nažalost mi ni, saj prikazuje samo sestavlanje računalnika, kar pa jaz itak že ima. Vendar vseno hvala :).

Torej, zanima me programska oprema. Sicer pa res ne vidim problema zakaj nekateri ne objavite svoje morebitne rešitve, saj vas ima kar nekaj kablašov doma postavljene privatne web serverje. Zato vas ponovno prosim, da objavite svojo rešitev še vi, saj se mi mudi 8-) .

Tjulenj ::

hm... ce se ne motim si na tele-tv linku kajne? nekaj me zanima... v pogodbi si namrec podpisal da serverjev ne bos postavljal (razen ce imas prijavljeno firmo in placujes 22k/mesec?). vem da se vecina na to pozvizga pa vseeno, si morda izjema? :D odgovor sprejmem tudi preko maila ce svoje taktike noces izdati sirnemu obcestvu.

MUC ::

Kdo ti je dal podpisat tako pogodbo? Siol ali Tele Tv?

Hej, če oni ne spoštujejo pogodbe, da bi zagotovili nemoteno delovanje omrežja,...zakaj pa bi jo potem tudi jaz?;((

P.S.: Sej sem jim že parkrat naprosil, da naj mi namenijo nekaj spletnega prostor na strezniku. Pa misliš da se je kaj zgodilo? ČISTO NIČ;((!!!

Torej sem stvar vzel v svoje roke. Za podrobnejše informacije pa si oglej link POHVALE IN PRITOŽBE, tam sem se tudi [vsaj mislim tako] dovlj dobro izrazil;(!

O in še to: eno je imeti postavljen strežnik za izmenjavo piratske opreme oz. filmov [kjer je običajen promet kar nekajkrt po 100 giga], drugo pa je, če z namenom gostovanja strani narediš [ena je usmerjena na področje varovanja tudi pred virus oz. vdori iz interneta SLO-Security] po nekaj mega prometa na mesec.

MUC: pogodbo dobis od siola
TY-Team: sigurno majo v pogodbi kaksen droben tisk (se mi ne da iskat) kjer sebe scitijo da "v izrednih primerih bla bla bla pa pac ne morjo zagotovit linka" al pa kej podobnga. tko da to ni resitev. glede miske pa prostora na serverju... no comment (sem prevec vpleten :D). je pa res da je warez server cisto nekaj drugega kot preprosta osebna stran ali kaj podobnega. zato sem mislil da si morda kaj vprasal na siolu ce ti pustijo met server (ker verjetno imajo postavko o prepovedi serverjov notri bolj zaradi wareza). je pa res da siol je pac siol in bi najbrz vseeno hotel kaksno dodatno placilo, pa ce imas warez ali pa ne

MUC ::

Ne vem kakšne pogodbe pošilja Siol sedja, samo jaz pred 3 leti nisem siolu podpisal ničesar kar koli bi to prepovedovalo.

Torej, SiOL ni odgovor. Odgovor je TELE-Tv oz. Miška.

Zakaj? Zelo preprosto: Kot prvič Miška po pogodbi za njih upravlja poštni strežnik in www strani, med katerimi gostijo tudi svojo navleko [GTV, tele-cable.net, tele-tv.si, miskina uradna stran in stran na kateri prodajajo svojo tel. oz. programsko opremo za GSM]. Iz tega je razvidno, da njihov strežnik ni samo pripravljen za pošto, temveč tudi za gostovanj spletnih strani. Ker pa menim [v to sem tudi prepričan + zanesljivi viri], da jim TELE-TV odvaja določen brezplačni podatkovni vod [ali če ti je ljubše povezavo], mislim da ima tukaj TELE-TV glavno besedo. Tako sem se kar nekajkrat menil tudi z njihovim "glavnim8-)" človekom ki skrbi za to področje. Amapak resnici na ljubo, da se od 3.8.2001 ni nič zgodilo [ kljub mojim neprestanim klicom in pošiljanjem e-emailov] preprosto ni mogoče prezreti, zato sem stvari vzel v svoje roke.

O, a sem že povedal zakaj hočem imeti pri njih gostovanje domene oz. svoje server?
Naj ti opišem en samcat peklenski dan: po 5 vzrajnih urah nisem niti enkrat uspel naložiti spletnih strani [približno 5Mb], ne da bi mi server prekinil povezavo zaradi nedejavnega omrežja;(.

In še to, če si že v "sorodu" z podganami, bi lahko zame rekel še kakšno besedo, saj te to ne bi stalo glave>:D, ali pač;)

hm, sumi osebno, nima nic proti temu da ti postavis server. sem se z njim pogovarjal. je pa dodal da "ce te siol dobi, ti odklopi link in lahko pozabis da bos se kdaj imel kabel". tako da problem je pri siolu.
tisti njihov streznik pa... verjamem da se v avgustu ni nic premaknilo, ker je bil direktor na enomesecnem dopustu :D ampak ok to ne opravicuje nicesar (lahko bi ti povedali kdaj se vrne pa to). glede tega da bi jaz rekel kako dobro besedo zate... ni nobene razlike a gres ti tja ali jaz. dejstvo je da moras samo imeti srecen dan, ce bo sef imel cas in bo dobre volje, ti bo v 5min vse zrihtal, ce bo guzva pa ne bo imel casa, potem ti pa nihce ne more pomagat.

Ok,...tega pa nisem vedu za SiOL:O. Torej, moram it,...KAM?...v trgovino ali na "špedicijo"?
Vsekakor bi se ti zahvalu za vsa pojasnila in odgovore, in nenazadnje bom že v ponedeljek maširal do njih :D.

P.S.: Kdaj mi priporočaš da vas obiščem oz. kdaj je najmanj gužve in nenazdanje kdaj je šefe najboljše volje 8-).

pomojem je najbols ce jih poklices pa da po telefonu mal pinkponk s tabo igrajo (bols kokr pa da hods z enga konca na drug). sam mogoce ni slaba ideja jim ne prevec podatkov dat, ker ce ti zatezijo da mors za server placat x dnarja, se kr lahko "na tiho" postavs, ce das podatke te bodo pa verjetno malo bolj preverjal :D
kdaj (jih) obiskati sumija (nisem vec zraven :D)... popolnoma random funkcija, pa pripravi zivce, ker lahko da bos teden ali dva hodil vsak dan za brezveze, lahko pa ze prvi dan vse opravis. cisto od srece odvisno

Kaj pol misliš, da je bolj če preko TELE-TVja urejam?:8)

hehe, sem te zmedel :D
na tele-tv ju pomojem ne bos nic opravil ker njih boli ***** pomojem. pa itak so ti pogodbo o nepostavitvi dali siolovci. tako da... btw, tole so vse samo moje ideje ki se mi porajajo po glavi med razmisljanjem kako bi sam usposobil svojo domeno. jaz bi (bom) sel ali osebno na siol ali pa preko telefona, malo povprasat, "informativno" kako je s tem, pa probat cimmanj svojih podatkov dat ker ce bodo hoteli 22k narocnine na mesec pol to odpade. pol reces hvala lepa pa si na istem kot si bil - postavis "na tiho" pa upas da ne bodo dojel. ce se pa da z njimi kaj zment pa tolk bols.
druga stvar je pa ce se vedno malo razmisljas da bi imel stvar na tele-tv strezniku. to se gres pa zment s sumijem. ce ti za zacetek domena ni ravno najbolj vazna stvar ga lahko poprosis tudi za poddomeno kaksne od obstojecih (ima recimo kranj.com). pa prides se poceni skozi.
ce sem spet kaj pobluzil pa ti ni nicvec jasno, pa povej :D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kabelski in adsl internet pohvale in pritožbe (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Omrežja in internet
42726441 (16152) Jakka
»

Kaj pa mi na Telemachu? (strani: 1 2 )

708297 (6603) DeLonghi
»

VSI UPORABNIKI TELE-TVJA POZOR!!!!!!!! (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

35720044 (13409) MEDENA

Prosim za pomoč pri testiranju delovanju strežnika,...

432096 (1652) SLOWWWeb.net
»

TELE-TV kabelski uporabniki pozor!

353374 (2644) SubOrbit

Več podobnih tem