» »

Kaj pa mi na Telemachu?

Kaj pa mi na Telemachu?

«
1
2

Yeznick ::

Trdno pricakujem, da se bo koncno tudi Telemach zbudil
z novimi paketi. Ce ne bo zagubil mene in tudi bodoce
narocnike.

Dajmo Telemach ;(( ;(( .

Yeznick

San ::

Poslal sem ji tole pismo, ko bo odgovor, ga bom postal:

Pozdravljeni,
sem vaš naročnik za kabelski internet in me zanima, kdaj boste dvignili hitrosti prenosov.
Trenutno oglašujete vaš internet kot najhitrejšega, vendar žal temu ni tako. Konkurenca že ponuja prenose, ki so tudi do osemkrat večje, kar pa je že velik razkorak. Poleg tega da je njihov prenos večji za enkrat, pa je mesečna cena enaka oziroma primerljiva, zato se mi zdi primerno, da bi če ne drugače vsaj zmanjšali mesečno naročnino.
Prav tako ima vaš konkurent popuste za študente in dijake na mesečno naročnino. Ker sem tudi sam študent, mi vsak tolar pride prav in me tudi zanima, če se bo v prihodnosti kaj spremenilo v tej smeri.
Naj poudarim, da sem se za vas odločil predvsem zaradi mojega nasprotovanja monopolu, ki ga izvaja Telekom in iz istih razlogov bi rad ostal vaš naročnik. Vendar moram reči, da postajajo njihove ponudbe vse bolj cenovno ugodne in hkrati prenosi hitrejši.

V pričakovanju odgovora vas lepo pozdravljam,

Uporabnik ::

Če boš pa na mail dobil odgovor si pa res jack... namreč kolkr sm jst seznanjen gredo direktno v /dev/null

DeLonghi ::

In kdo je rekel, da nimajo novih paketov?
1 Mbit imajo za celih 9 jurjev, da ne omenim, da moras imeti polni paket TV kabelsko natocnino...skratka beda

Sem imel cele 2 leti full lep prenos, brez crkovanja in ostale zajebancije...zadnja dva meseca pa je tak shit - dela le s polovicno hitrostjo in nonstop laga, kot da bi mi kdo zanalasc prekinjal

Telemach, na zalost bom sel od tebe - bil si dober v svojem casu, na zalost nisi vec
..................................
Zbogom in hvala za vse ribe

D.A.

Uporabnik ::

tudi jaz ne zdržim več na telemachu... blo je pa dobr.. včasih, ko še ni blo adsl :)

DeLonghi ::

Yap, bili smo carji in pri koritu :)

Telamach, dober si le še za TV

bye, bye
..................................
Zbogom in hvala za vse ribe

D.A.

San ::

Pozdravljeni!

Hitrost povezave smo dvignili z uvedbo paketa "Mega dostop" (1024Mb/256). Novih paketov ta trenutek ne načrtujemo, saj menimo, da ta paket zadostuje veliki večini uporabnikov. Svetujemo vam prehod na Arnes - paket 512/128 za 5.100,00 SIT.

Lep dan še naprej,


Evo, tole je pa odgovor.

Sergio ::

whoa. 1 gigabit na sekundo za tok nizko ceno? vzamem. :D
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Djuro ::

Samo eno vprašanje:

sem namreč na kablu (ex Link) preko Siola. A je komu ratal presedlat na ADSL pa da so mu dali popust, ker je že bil siolov naročnik na kablu. Vsake toliko časa se nekaj šušlja o tem, ampak nihče nič dorečenega.

Če je komu uspelo, pa naj malo opiše kako in nan kakšen način.


Sicer pa sem pred dvema mesecema podpisal pogodbo s Telemachom, da mi brezplačno zamenjajo mojega Lancityja s tem za zamenjam ISPja iz Siola na Telemach. V pogodbi piše, da zadevo pridejo montirat v roku 15 dni po podpisu pogodbe.

No, ker je teh 15 dni minilo že kar pred časom, sem se odločil, da jih, ko pridejo (če pridejo) izvajat zamenjavo, kratkomalo ignoriram, ker je zame pogodba neveljavna, zaradi neizpolnjevanja rokov.

In prihodnje leto ADSL. Prav zaradi tega me zanima, če se da s Siolom kaj zdilat glede cene.

Aja, pa še tole s prve roke vrhovnega iz Siola: celotno pipo v svet bo siol naslednje leto podvojil, s tem se bo povečala tudi pasovna širina paketov. Cilj siola je Video on demand proti koncu naslednjega leta. In seveda izrinit konkurenco. Kar pa mu zelo dobro uspeva.

Adijo kableski internet!

Lp, Djuro

*TV* ::

Djuro kolko je meni jasno lahko ti prestopis na adsl brez stroskov (razen isdna). Mislim da se je nekaj takega govorilo po siol forumu. Sicer pa mora Sergio to vedet.

aja zakaj pa ne vprasas vrhovnega iz siola :\

Sergio ::

ce placujes kabelski internet racun SiOLu, potem je prenos iz kabla na adsl zastonj, ce imas isdn.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

[D|g|t] ::

a pol TM ne misli nc zbolsat zadeve?? (kot ste rekli... bil je dober za svoje cajte....) :(

Highlag ::

Men se na Telemachu tud dogaja, da dns serverja odgovarjata na ping komande šele po 2s mislim kje so časi ko je blo non stop 30ms. Človk je včasih vsaj kako igrico lahko odšpilal;(( ;(

the_unborn ::

meni 1mbit kar dobro sluzi, o vec trenutno ne razmisljam, lahko bi za kaksnega preserna ali dva znizali narocnino, sicer pa ok, sem happy user:D

JohnyB ::

Ja jest mam pa kabel prek SiOla ( NeMo modem) in odkar je dal Siol zapustil kabel, saj pri Astri je PODN.

Kličem na servis zakaj net komej dela oz. ne dela pa prav, da so pr Siol namerno zaprl mal pipo, pač da še tisto kr je ostal na kablu presedla na ADSL, ki je roko na srce sedaj opa sedaj boljši kot kabel!

Še pomnite tovariši, 300k prenosa ..........

Ja konec je tega

Za info sm imu ping Default Getaway-a od 1000 do 2500 in več, haloooo, itaq da je bil na kablu zmeram slab ping sam 1000 oz 2500 to pa ni normaln.

Ja še dobr da ni blo nobenga v bližin k sm zagledov ta ping, itaq pa da me niso mogl z telefona spravt ;(( ;(( ;(( lemerji






Apple iMac

_Mortal_ ::

Komi čakam december. ADSL bom menjal za beden Telemach:))
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

DeLonghi ::

good for you!
jaz moram se pocakati najprej na novo stanovanje ;((
..................................
Zbogom in hvala za vse ribe

D.A.

[D|g|t] ::

jest mam tud tist Nemo kabl. Sam prej je link pokrival sisko jest pa zvim pr zel. postaji.... a je tud tuki mozna zamenjava adsl za kabl? (sj ce bi TM-ovci dal vsem uporabnikom 1Mbit za isto narocnino bi se slo.... ne pa da to ponujajo za 9k lol...)

dirtyh ::

Mene pa zanima kako je to da imaš net prek kabla in arnesa?
Sedej sem namrec na telemach-u pa me zanima kako se to preklop da potem 5,1k SIT plačujes in kako to zgleda. Al vstane vse isto sam da pač plačuješ manj al kako. Pa se pogodba je napisana na brata on pa je že brez statusa, al se to da prepisat name, k mam se status:D ?
V glavnem ima ze kdo izkusnje s tem?

LP:D

undefined ::

Danes dobim po pošti sledeče pismo od Telemach Gorenjska...

Spoštovani!


To obvestilo vam pošiljamo, da bi se izognili morebitnim nevšečnostim v prihodnje, do katerih bi lahko prišlo in že prihaja zaradi nedoseženega soglasja s podjetjem Siol in neusklajenosti pri pogodbah, predvsem pa mačehovskega odnosa do internet uporabnikov na kabelskih sistemih. Predvidevamo, da v bodoče ne bomo mogli več zagotavljati Siol interneta na omrežju kabelsko komunikacijskega sistema.

Da pa bi vam lahko tudi v prihodnje zagotavljali nemoten dostop do kabelskega interneta, je Telemach vzpostavil svojo internet povezavo do Gorenjske, kjer lahko izbirate med tremi različnimi paketi dostopa interneta:

Paket "Mini dostop" - do 128/64 Kbps je namenjen uporabnikom, ki želijo stalni dostop do interneta, brez predhodnega klicanja, brez stroškov telefona, brez časovne omejitve prometa, vendar ne potrebujejo velikih hitrosti prenosa.
Mesečna naročnina znaša 5.400 SIT

"Oranžni dirkač" - do 512/128 Kbps Namenjen je bolj zahtevnim uporabnikom, ki želijo stalni dostop do interneta, brez predhodnega klicanja, brez stroškov telefona, brez časovne omejitve prometa, vendar potrebujejo večje hitrosti prenosa.
Mesečna naročnina znaša 7.300 SIT.

Paket "Mega dostop" - do 1024/128 Kbps (kjer je tehnično možno) ponuja udobno brskanje in prenos podatkov zahtevnejšim uporabnikom, ki želijo izkoristiti vse prednosti širokopasovnega kabelskega interneta. Omogoča pretok z megabitno hitrostjo v smeri k uporabniku (download) in 256 kb v smeri od uporabnika (upload). Mesečna naročnina znaša 9.000 SIT.

Če se odločite za Telemachovo ponudbo dostopa do interneta, vam ponujamo še dodatno ugodnost: prvi mesec vam mesečno naročnino za internet obračunamo po polovični ceni.
Prvi mesec znaša torej naročnina za:
Oranžni dirkač: 2700 SIT
Paket Mini dostop: 3650 SIT
Paket mega dostop: 4500 SIT

Način dostopa do interneta in hišna kabelska instalacija ostajata v primeru, da se odločite za Telemachovo ponudbo, nespremenjena. Za sklenitve naročniškega razmerja za dostop do kabelskega interneta prek Telemacha je potrebno samo podpisati novo pogodbo, ki je priložena temu obvestilu. Pogodbo pošljite ali pa jo prinesite osebno na naslov :
Telemach, PE Gorenjska, Kidričeva 41, 4270 Jesenice.
Za kakršnekoli nejasnosti ali dodatne informacije nas pokličite na tel.: 04/5865-010.


Zahvaljujemo se vam za dosedanje zaupanje, katerega se bomo trudili upravičiti tudi v prihodnje.


V pričakovanju, da se odločite za našo ponudbo, vas lepo pozdravljamo.

Telemach
PE Gorenjska


Jaz se resno sprašujem koga imajo tu za norca, mene ali sebe. Dokler ni Telemach vtikal prste v G-Kabel, je vse teklo brezhibno. Zdaj pa, če me ne vrže vsaj 1x na uro dol, je pa že uspeh dneva oz. tedna. Da počasnosti ne omenjam, 50 KB/s je povprečni download, 5 KB/s pa upload. Ob večerih kdaj potegne download tudi do 100 KB/s ... wow. ;>

Vsekakor bom prešel na ADSL, komfortni paket prav lepo diši, pa prav nič dosti dražji ni od Telemachovega "Mega dostopa", je pa po vrhu še (skoraj) enkrat hitrejši (pri downloadu še celo). Plus tega, da ADSL nima težav s deljenjem pasovne širine med uporabniki in s tem drastičnem upadanjem hitrosti, katero vsak kabelski sistem žal ima.

RookY ::

Sam sem naročen(sestra je no :D ) prek kabla(Telemach...prej Sistel) na Arnes, pred tem Siol.(Odjaviš se s siola in podpišeš pogodbo za Arnes)
Za razliko od ostalih kablašev sem sam neizmerno zadovoljen s prenosi in pingi.
Ping do DNS-ja je cca. 2-5 ms, redko čez 20.
In to velja za cel dan, čez celi teden.
Redki so izpadi, če pa so, so kratki.
Glede prenosa še nisem zasledil, da ne bi delovalo z obljubljenimi 512/128, kar je zame dovolj.
Ker pa se drugo leto selim v novo stanovanje, me zanima kakšni so pingi na ADSL-ju.Prek arnesa ne bom mogel, ker nimam statusa, pa še promet hočejo omejiti.

Moj ping do recimo siolovega strežnika za igro RTCW je povprečno 7ms...
ms-dos: ping 193.189.160.34
Zanima me vaš ping in povezava do tega naslova.
Juhu juhu spet bom bruhu

iration ::

na adsl-u mamo najbrž vsi 10, najbrž zaradi kakšnih sistemskih omejitev.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

undefined ::

Ne vem, če Telemach Gorenjska ponuja izbiro Arnes ponudnika. Vsekakor sem tudi sam slišal le dobro o njem, se bo treba kar pozanimat. Če kdo že kaj ve o tem, pa naj pove.

JohnyB ::

IceMan tam si se pri paketih mal zmotil, ker sem tudi jast ravno danes dobil pošto in je bil "Mega dostop" - do 1024/256 in ne 1024/128 !

Ostalo je pa točno tako kot si napisal.
Apple iMac

undefined ::

Voyeur, hvala za opozorilo. Bi popravil napako, pa to žal ni več možno. Ostalo rečeno še vedno drži.

SIOL ponuja Komfortni ADSL paket - 2048/384 Kbps za 9.900 SIT (vključno z DDV), brez šibkosti Telemachovega kabla. Kar se mi zdi občutno boljša ponudba.

brandy ::

V zvezi Telemachovih navedb o vzrokih slabe internternetne povezave sem Siolu zastavil nekaj prasanj in dobil naslednji odgovor:

Pozdrav,

1. Kapaciteta povezav omrežja Telemach s SiOL-om se ni spremenila, čeprav
število kabelskih naročnikov, ki so naročniki SiOL-a in so na omrežju
Telemacha, upada. Za potrebe sahovske olimpijade je SiOL v casu sahovske
olimpijade imel zakupil samostojno S1(155mbit) linijo.

2. SiOL poskuša že dalj časa urediti razmerje s Telemachom, tako da bi
zagotovil vsekamu naročniku SiOL-a na tem omrežju takšne parametre kot so v
ADSL tehniki. Do tega trenutka s Telemachom nismo uspeli doseči ustrezne
rešitve - in to ne po krivdi SiOL-a.

3. Ker se SiOL zaveda odgovornosti do svojih naročnikov in ker jim ne mora
na obstoječi način zagotavljati kakovostne storitve, je kot skrajno možnost
ponudil vsem naročnikom prehod na ADSL in jim omogočil brezplačno
priključnino, ki znaša 30.252 SIT. To priključnino moramo sicer plačati za
vsakega naročnika Telekomu Slovenije.

4. SiOL in kabelski ponudnik imata sklenjeno medsebojno pogodbo, ki ureja
pravice in dolznosti med podjetjima SiOL d.o.o
in kabelskim operaterjem. V pogodbi je doloceno, da mora kabelski operater
zagotoviti SiOL-ovi tehnicni sluzbi moznost nadzora nad samim
delovanjem internetnega dela omrezja znotraj kabelskega omrezja.

Kabelski operater v vasem primeru nadzora nad internetnim delom omrezja ne
dovoljuje, zato SiOL nima vpliva na
delovanje omrezja in lahko nadzoruje samo povezavo, ki je vzpostavljena med
podjetjima SiOL d.o.o in vasim
kabelskim ponudnikom. Hitrost internetne povezave med SiOL-om in kabelskim
ponudnikom je prilagojena glede na stevilo
narocnikov, kateri imajo sklenjeno pogodbo s SiOL-om, in v nobenem primeru
ne more presegati trenutnih zmogljivosti.


lep pozdrav, Klemen Ramoves
Siol d.o.o

Ce dobro premislim, drugacnega odgovora niti nisem pricakoval.

Narcos Satanicos ::

"SiOL poskuša že dalj časa urediti razmerje s Telemachom, tako da bi
zagotovil vsekamu naročniku SiOL-a na tem omrežju takšne parametre kot so v ADSL tehniki. Do tega trenutka s Telemachom nismo uspeli doseči ustrezne
rešitve - in to ne po krivdi SiOL-a."

Huh? Kukr se jest spomn u originalni pogodbi nč ni pisal da bi mogl kabelski naročniki imet enaka paramtere kukr ADSL-ovci. To je bullshit. SIOL je v tem primeru samo ponudnik interneta in ga ne bi smel čist nč brigat kuko ma eno kabelsko podjetje uštimano svoje zadeve. Siolu gre u nos predvsem to ker je mu kabel velik večji download, vsaj tm kjer ni blo omejitev (G-kabel oz. zdej telemach gorenjska) Seveda jim pa ne gre u glavo da je kabel u teoriji velik hitrej od adsla-a...

"Ker se SiOL zaveda odgovornosti do svojih naročnikov in ker jim ne mora
na obstoječi način zagotavljati kakovostne storitve, je kot skrajno možnost
ponudil vsem naročnikom prehod na ADSL in jim omogočil brezplačno
priključnino, ki znaša 30.252 SIT. To priključnino moramo sicer plačati za
vsakega naročnika Telekomu Slovenije."

Podkupnina in načrt že od vsega začetka. Sicer je pa ta izgovor da mora to priklučnino siol sicer plačevat telekomu kukr ideja da si glavno podjetje od hčerinskega sposod denar da ne gre u stečaj. Absurd totaln. SIOL je hčerinsko podjetje telekoma in v 100% lasti le tega zato je jamranje da morjo to plačevat telekomu idiotizem prve klase. Enostavn pr telekomu odpišejo to in nabijejo cene telefonu da dobijo dnar nazaj.

"SiOL in kabelski ponudnik imata sklenjeno medsebojno pogodbo, ki ureja
pravice in dolznosti med podjetjima SiOL d.o.o
in kabelskim operaterjem. V pogodbi je doloceno, da mora kabelski operater
zagotoviti SiOL-ovi tehnicni sluzbi moznost nadzora nad samim
delovanjem internetnega dela omrezja znotraj kabelskega omrezja."

LOL. Kje je kdo še to vidu! Da bi eno podjetje mogl svoji konkurenci omogočt dostop in nadzor nad delovanjem svojga kabelskega omrežja. Prosm vas lepo, sj niso resn!!! Edin kr siol lahko briga je dejstvo da na mesec dobi plačan dnar za tisto linijo kjo daje na razpolago. Vse ostalo je pa samo natepavanje dreka.

Long live monopolies...

Tiger ::

Morda se spomnite novice ob začetku trženja ADSL-a, da Telekom bo za uporabo ADSLa mesečno zaračunaval 3.000 SIT. In pri SiOLu naj bi bil ta znesek že vštet v mesečno naročnino za internet. In če bi to slučajno res držalo, bi potemtakem bil SiOL res butast, da zanemarja kablaše, ko pa mu slednji plačujejo več. Namreč sedaj ko je SiOL ponudil dijaški/študenski paket za ADSL, bi SiOLu, če bi res plačeval naročnino Telekomu, ostalo mesečno samo 2.900 SIT, obenem pa mu od kablašev ostane velik del tistih 8.000 SIT.

Skratka to je ena velika monopolistična kuhinja.

Tigorsami ::

Je pa res butast tale SiOL, da nudi dijakom/študentom dostop do Interneta za tako nizko ceno.:\

Kabel zaračunava SiOL-u več kot Telekom - sicer pa nič čudnega.

mrawla ::

ja... jest mam kabelski internet preko tele-tv v kranju. ko berem vsa sporočila ful velikokrat omenjate telemach in g-kabel. a bi mi lahko en povedou kaj sta to in če ma to kej veze z mojim kablom?

brandy ::

Ne nima nic skupnega.

Ne vem kerga leta gospodovega, je bila ustanovljena firma G-kabel, ki se s kabelsko televizijo pokrivala vecino mesta Jesenice in kompletno Gornjesavsko dolino in Zirovnico z okolico.
Kasneje, ko je razsirila svojo ponudbo tudi na kabelski interne preko Siola, se je preimenovala v Astra Telekom d.o.o. (do sem so bili za uporabnike zlati zlati zlati in se velikokrat zlati casi). S 1.1.2002 pa se je Astra Telekom zdruzila z Telemachom (to je ljubljansko podjeje oz. kabelski operater in tudi ISP) oz. jo je slednji prevzel in ji dal ime Telemach Enota Gorenjske. Od tud dalje se pricne kalvarija in mizerija uporabnkov.

Tele-TV, kolikor je meni znano, ni v nicemer povezan z zgoraj omenjenimi razen s Siolom, ki tudi pri vas nastopa kot ISP.

Tiger ::

Pravzaprav imata Tele-TV in Astra Telekom precej skupnega - skupni link do SiOL-a.

Namreč zgodovina Tele-Tv-ja je sledeča:
- Marca 1999 končno ponudijo kabelski internet in sicer imajo link do SiOLa 256kbit/s (povezava LJ-Kranj) za vse uporabnike. SiOL se je v pogodbi obvezal da bo link povečeval glede na potrebe (a se zaradi Telekomove prodaje ISDN, to še lep čas ni zgodilo).
- januar 2000 link do SiOL še vedno enak, uporabnikov okoli 30-40
- avgust, september 2000 Tele-TV zahteva večji link od SiOLa, a slednji nesramen noče povečati linka v Kranj, ponudi jim pa delitev linka (10mbit/s) do G-kabla (to je povezava LJ-Žirovnica)
Ker ima slučajno Tele-Tv kabelsko omrežje razširjeno tudi do Žirovnice, s pomočjo dve LANCity modemov izvedejo bridge po kabelskem omrežju od Kranja do Žirovnice.

Tako ostaja tudi danes.

mrawla ::

aha, havala lepa

mrawla ::

aha, še nekaj. brandy je zgoraj navedel par odgovorov na vprašanja v zvezi slabega delovanja interneta na telemachu.... v glavnem pod tretjo točko je navedeno, da ti na SiOLu krijejo priključnino (30.000) za prehod na ADSL. zdej me pa zanima, a to velja samo za telemach a tud za une recimo ki mamo internet preko tele-tv?

Uporabnik ::

jst pravm, nov let nov internet

Tiger ::

urosa: Velja tudi za Tele-TV.

Narcos Satanicos ::

Še neki: a kdo slučajn ve za hitrost povezave med g-kablom in siolom (predvidevam da je to tista med LJ-žirovnico), moj zadn podatek je da gre za 100mbit-no povezavo, v primeru perftecha pa za 34mbit-no. Ker če je to res pol ni čudn da gre vse tko počas. Vseh uporabnikov siola na bivšmu g-kablu je pa tu d sigurn vsaj ene par tisoč (2-3...).

darh ::

64 octets from 193.189.160.34: icmp_seq=0 ttl=125 time=34.3 ms
64 octets from 193.189.160.34: icmp_seq=1 ttl=125 time=50.2 ms
64 octets from 193.189.160.34: icmp_seq=2 ttl=125 time=67.5 ms
64 octets from 193.189.160.34: icmp_seq=3 ttl=125 time=43.7 ms
64 octets from 193.189.160.34: icmp_seq=4 ttl=125 time=57.3 ms
hvala lepa....


slo-tech.com:
64 octets from 212.93.228.73: icmp_seq=0 ttl=57 time=79.8 ms
64 octets from 212.93.228.73: icmp_seq=1 ttl=57 time=122.4 ms
64 octets from 212.93.228.73: icmp_seq=2 ttl=57 time=276.0 ms
64 octets from 212.93.228.73: icmp_seq=3 ttl=57 time=25.3 ms
64 octets from 212.93.228.73: icmp_seq=4 ttl=57 time=36.0 ms



PING www.telemach.si (213.143.65.5): 56 octets data
64 octets from 213.143.65.5: icmp_seq=0 ttl=251 time=96.8 ms
64 octets from 213.143.65.5: icmp_seq=1 ttl=251 time=50.0 ms
64 octets from 213.143.65.5: icmp_seq=2 ttl=251 time=87.9 ms
64 octets from 213.143.65.5: icmp_seq=3 ttl=251 time=32.4 ms



gateway:
PING 212.30.75.1 (212.30.75.1): 56 octets data
64 octets from 212.30.75.1: icmp_seq=0 ttl=128 time=72.2 ms
64 octets from 212.30.75.1: icmp_seq=1 ttl=128 time=22.6 ms
64 octets from 212.30.75.1: icmp_seq=2 ttl=128 time=65.4 ms
64 octets from 212.30.75.1: icmp_seq=3 ttl=128 time=44.7 ms


traceroute to hestija.siol.net (193.189.160.170), 30 hops max, 40 byte packets
1 193.77.28.1 (193.77.28.1) 84.674 ms 91.715 ms 106.705 ms
2 212.30.64.53 (212.30.64.53) 105.049 ms 75.41 ms 21.349 ms
3 scila.siol.net (193.189.161.12) 39.404 ms 62.164 ms 62.39 ms
4 www.siol.net (193.189.160.170) 37.748 ms 65.691 ms 54.391 ms


traceroute to slo-tech.com (212.93.228.73), 30 hops max, 40 byte packets
1 193.77.28.1 (193.77.28.1) 54.955 ms 42.448 ms 32.792 ms
2 212.30.64.53 (212.30.64.53) 88.551 ms 67.265 ms 23.004 ms
3 didi.siol.net (193.189.161.203) 64.031 ms 72.033 ms 29.614 ms
4 six.softnet.si (193.2.141.41) 68.945 ms 58.885 ms 34.493 ms
5 weaver.softnet.si (212.103.129.1) 229.905 ms 160.73 ms 280.767 ms
6 212.103.129.58 (212.103.129.58) 36.121 ms 39.46 ms 32.887 ms
7 moj.net-gw.netsi.net (212.72.97.66) 31.127 ms 22.863 ms 22.983 ms
8 lj3.rt.moj.net (212.93.225.14) 47.638 ms 70.438 ms 32.85 ms
9 slo-tech.com (212.93.228.73) 37.754 ms 63.907 ms 41.18 ms



traceroute to www.telemach.si (213.143.65.5), 30 hops max, 40 byte packets
1 193.77.28.1 (193.77.28.1) 36.932 ms 42.499 ms 41.042 ms
2 212.30.64.53 (212.30.64.53) 63.989 ms 59.021 ms 31.677 ms
3 didi.siol.net (193.189.161.203) 73.869 ms 53.939 ms 32.836 ms
4 TM-SiOL.siol.net (212.30.64.242) 73.893 ms 49.112 ms 18.137 ms
5 athena.telemach.net (213.143.65.5) 39.445 ms 32.794 ms 18.073 ms



a je še kej treba povsebej povdarjat?

mislm da je to dost jasno..

da ne bo zmede... ponudnik Telemach (prek Siola...), lokacija Bohinjska Bistrica, NeMo Cable modem...

URG!
Excuses are useless! Results are priceless!

SmiLe_ ::

Oi!

Danes sem videl v LJ plakat, da Amis ponuja internet preko kabla za 1 SIT ! A je kdo že kaj naredil v tej smeri ?SmiLe

vihar ::

Telemach ima trenutno monopol in trži v republika nekdanje jugoslavije. Bolj malo jim je za nas stare uporabnike kabelskega interneta. Vseskozi ignorirajo predloge, pripombe in pritožbe nas uporabnikov in nimajo nobene poslovne morale. Verjetno je tudi v tej skrumpirani fimi prisotna politika. Takoj ko bo prišla nova rešitev se bom preusmeril.
lp vihar

_Mortal_ ::

Narcos Satanicos: jebeš teorijo. važn je kaj se v praksi zgodi
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

_Mortal_ ::

Kaj je to neki da bojo oni zate plačal 30k da dobiš ADSL, a mi lahk kdo to bolj razloži
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

miko ::

Mene tut zanima kaj je s tem amisovim brezplacnim priklopom. Vidim, da imate tukaj veliko izkusenj s kablom, ADSL-om, pa me zanima, kaj mislite o tej ponudbi (cena, hitrosti, zanesljivost...), glede na to, da se je treba priklopit za tri leta. Hvala.

Tole sem nasel na AMIS ovi strani:

AKCIJSKI PRIKLJUČITVENI PAKET
NAMESTITEV POTREBNE OPREME PRI UPORABNIKU IN MODEM
osnovni priklop z namestitvijo strojne in programske opreme
kabelski modem DOSCIS/EURO DOSCIS
SAMO ZA *1,00 SIT ob sklenitvi naročniškega razmerja za 36 mesecev

*za paket MINI MEGA znaša priključnina 10.000,00 SIT.


CENIK STORITEV KABELSKI DOSTOP ZA FIZIČNE OSEBE V KABELSKIH SISTEMIH LJ KABEL, TELEMACH, KRS VELENJE, KRS BRINJE IN BS3

NAZIV
CENA (z DDV)
MINI MEGA
5400,00 SIT/mesec
neomejen dostop v internet,
hitrost prenosa podatkov proti naročniku do 128 kbps, od naročnika do 64 kbps,
1 elektronski poštni predal (elektronski naslov),
3 psevdonimi,
neomejena velikost poštnega predala,
10 MB prostora na spletnem strežniku za nekomercialne vsebine,
brezplačna rezervna povezava preko ISDN ali PSTN (ne vključuje telefonskih impulzov),
možna uporaba servisa popotnik.

POL MEGA
7.300,00 SIT/mesec
neomejen dostop v internet,
hitrost prenosa podatkov proti naročniku do 512 kbps, od naročnika do 128 kbps,
1 elektronski poštni predal (elektronski naslov),
3 psevdonimi,
neomejena velikost poštnega predala,
protivirusna zaščita za 1 elektronski poštni predal,
15 MB prostora na spletnem strežniku za nekomercialne vsebine,
brezplačna rezervna povezava preko ISDN ali PSTN (ne vključuje telefonskih impulzov),
možna uporaba servisa popotnik.

SKORAJ MEGA
7.850,00 SIT/mesec
neomejen dostop v internet,
hitrost prenosa podatkov proti naročniku do 768 kbps, od naročnika do 128 kbps,
1 elektronski poštni predal (elektronski naslov),
3 psevdonimi,
neomejena velikost poštnega predala,
protivirusna zaščita za 1 elektronski poštni predal,
15 MB prostora na spletnem strežniku za nekomercialne vsebine,
brezplačna rezervna povezava preko ISDN ali PSTN (ne vključuje telefonskih impulzov),
možna uporaba servisa popotnik.

EN MEGA
9.000,00 SIT/mesec
neomejen dostop v internet,
hitrost prenosa podatkov proti naročniku do 1024 kbps, od naročnika do 256 kbps,
1 elektronski poštni predal (elektronski naslov),
3 psevdonimi,
neomejena velikost poštnega predala,
protivirusna zaščita za 1 elektronski poštni predal,
20 MB prostora na spletnem strežniku za nekomercialne vsebine,
brezplačna rezervna povezava preko ISDN ali PSTN (ne vključuje telefonskih impulzov),
možna uporaba servisa popotnik.

DeLonghi ::

Kaj pravimo?
Za power userje interneta je kabel zguba zivcev in casa; in se zmeraj slabse bo - beri neresnost providerja (ne ponudnika), tehnicna podpora zanic, jokanje ne pomaga in ne ves kaj storiti
Edino zdravilo je ADSL

Za tiste druzine inu amaterje, ki nimajo velikanskih potreb, pa je se 512kbps cisto dovolj in tudi ne opazijo zmanjsanje prometa inu celo izpadov
..................................
Zbogom in hvala za vse ribe

D.A.

brandy ::

Mortal:
3. Ker se SiOL zaveda odgovornosti do svojih naročnikov in ker jim ne mora
na obstoječi način zagotavljati kakovostne storitve, je kot skrajno možnost
ponudil vsem naročnikom prehod na ADSL in jim omogočil brezplačno
priključnino, ki znaša 30.252 SIT. To priključnino moramo sicer plačati za
vsakega naročnika Telekomu Slovenije.

Ce bi ta tocic prebral od zacetka do konca ali bil pri branju kolikor toliko pozoren bi iz vsega povedanega izluscil, da SIOL pri prehodu na ADSL, krije del stroskov v visini 30.252 SIT vsem nezadovoljnim uporabnikom kabelskea interneta, ki so prikljuceni v Siolovo omrezje.

Tiger ::

Težko je reči, ali bo ADSL čez čas res tako dober. SiOL si namreč še vedno pridržuje pravico, da postavi download omejitev za ADSL.

Gandalfar ::

Tiger: kje to pise?

zu_dre ::

BSA se že kr neki časa teži da bi mogl ISP omjit promet tko da če bo nau sm na Siolu ampak še kje druge

Narcos Satanicos ::

11500 uporabnikov ADSL-a, recimo vsak s paketom 1Mbit:

11500*1Mbit = 11500Mbit

Siolova povezava u tujino je pa 930Mbps. Isto pa vela za kabel firme.

Omejen je itak že vse...

iration ::

BSA = BS >:D
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Visok ping pri adslu

Oddelek: Omrežja in internet
323010 (2371) MOJNET.net
»

ADSL ali kabel (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
614496 (3675) marjanX
»

Telemach slabo deluje?

Oddelek: Omrežja in internet
342612 (1616) Xplicit
»

Slo-Tech preseljen

Oddelek: Novice / Obvestila
372667 (2667) Bakunin
»

ADSL vs kabel

Oddelek: Omrežja in internet
372713 (1932) Jinxy

Več podobnih tem