» »

The Ultimate Cosmic Mysteries

The Ultimate Cosmic Mysteries

1
2
»

Barakuda1 ::

HHHmmm, men se zmer bolj dozdeva (posebaj sedaj po ponovnem branju uvodnega topica), da vem (ali pa vsaj slutim "kam pes taco moli"

Mislim, da ne bo ravno preteklo velik časa, ko se bo v misteriozna vprašnja vmešal sam Bog. Kdo drug bi namreč lahko iz nič nekaj ustvaril.

Zato tudi vstrajanje pri smiselnosti vprašnja ne kdaj ampak kako

V metafori smo včasih temu rekli Trojanski konj", a ne THOMPSON;)

THOMPSON ::

barakuda se enkrat poglej kdo je avtor vprasanj. ce se ti zdi clovek veren pol ok, meni pa se zdi zagrizen evolucionist ker sem prebral se par stvari od njega.. Tko da sorry

Lp
The best theory is not ipso facto a good theory. The solution to a problem changes the nature of the problem.

Sicer pa a je vprasanje kako le v domeni kreacionistov? Evolucionisi pa bolje da se mu izognejo? hmmm

Lp
The best theory is not ipso facto a good theory. The solution to a problem changes the nature of the problem.

Barakuda1 ::

THOMPSON :)

Sej zato pa govorim o "trojanskem konju.

kaj boljšga kot najti nekoga, ki je deklariran evolucionist, in uporabiti njegove dileme v svoje namene.
Zvito, ni kaj.;)

p.s.
Pa ne mi spet podtika, (za zvsak slučaj da te prehitim ;) )da je to tipično za ljudi, ki so alergični na RKC. To nima veze z njimi.

Barakuda. Torej hoces reci da sem jaz osebno kreacionist in sem tale vprasanja izrabil v neke svoje namene? Me pac zanima kako na to gledajo in kreacionisti in evolucionisti!!!! Oziroma ali take vrste vprsasanj res tako prestrasijo evolucioniste da se tekoj pocutijo ogrozene. in barakuda ni potrebe da prenasas moje izjave iz ene teme v drugo, kajne? ali ti pase izzivati?

Lp

Vesoljc ::

behave!
:|
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

Sicr pa barakuda ce se misliva z mano ukvarjat, mi poslji osebno sporocilo pa bova tam debatirala da ti povem kar ti gre. Ali pa me vsaj zatri kot me recimo thomas. hvala za razumevanje..

Lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: THOMPSON ()

jype ::

OK, te bom jaz, ker sta unadva busy.

Opice nimajo odgovora na "The Ultimate Cosmic Mysteries". Clovek si z opicami deli vec kot 99% dednega materiala. Pricakovati je, da tudi clovek nima odgovorov na ta vprasanja.

Kljub temu niso vsi ljudje enako butasti, zato se nekateri tega dejstva zavedajo, nekateri pa vrtajo in vrtajo, ceprav vejo, da ne bodo nikamor privrtali.

ok tole z opicami je krneki sam ok pustmo to. vidm da sm ga posrau s to temo, naj propade cimprej:P

Lp

Thomas ::

> Kako so zracunali starost nasega osoncja?

To je simple. Vzameš gram urana. Prešteješ, koliko radioaktivnih razpadov se zgodi v nekaj dneh. Iz tega izračunaš razpolovno dobo in pregledaš, kaj nastaja.

Potem iz razmerja urana in svinca rečeš, da od nastanka urana - v eksploziji supernove - pa že ni moglo preteči recimo 6 milijard let. Sicer bi blo svinca več, urana pa manj. Ene 4,5 milijarde znese.

Kozmično gledano kmalu po eksplozji supernove, je pa začelo nastajati Osončje.

Nisi omejen samo na uran. Še nekaj elementov je, in vsi dajo isti rezultat.

gzibret ::

Prvo tole:

> Točno takele fore se grejo. Pokličejo enga kokr avtoritativnega tipčka, ki serje in bluzi. Potem se sklicujejo na njegovo avtoriteto.

Še hujši so na Discoveryju - ko en kao strokovnjak v Sex sense razlaga o hormonih, v neki drugi oddaji pa se prelevi v forenzičnega strokovnjaka. LOL! ROFL! :D
Vse je za neki dobr!

Drugo tole:

ameriški billion = slovenska milijarda (10^9). < - pika
Vse je za neki dobr!

Tretje tole:

Io morda res izbruha toliko in toliko snovi, vendar slednja pade nazaj na njo. Na takšen način lahkohlapne komponente pridejo na površje, ne pa v medplanetarni prostor. Sicer pa je Jupitrova gravitacija premočna. Niti vodik mu ne uide. Očitno pa je, da se ni izbruhala. Vsaj slike tako kažejo.

Starost osončja je določena, tako kot je rekel Thomas, z radiometrično datacijo. Pri tem so najuporabnejši meteoriti, ki so nekakšni "kemični fosili" prvotnega osončja. Radioizotopi in potomci na Zemlji niso preveč uporabni, ker je Zemlja prešla fazo kemične diferenciacije, kar pa ne velja za nekatere tipe meteoritov.
Vse je za neki dobr!

nicnevem ::

Kakšne odgovore nam morda prinese tudi tale simulacija- ter sledeče, ki bodo računale v večji resoluciji in s tem predstavljale boljši "poligon" za testiranje kozmoloških teorij.

P.s. Spodaj je link na en zlo nobel filmček, ki prikazuje large-scale pajčevinasto strukturo galaksij...za lahko noč :)
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kepler najdu planet podoben zemlji! (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
16531569 (25229) Jst
»

Objavljena analiza incidenta v CERN-u (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
25925963 (17423) kitzbrado
»

Najsvetlejša supernova do sedaj (strani: 1 2 3 4 )

16716665 (11338) destroyer2k
»

Zgodovina in prihodnost zvezde, velike kot Sonce

122518 (2155) Thomas
»

Kolk ljudi lahko prense Zemlja preden...?

222210 (734) .:joco:.

Več podobnih tem