» »

Optika za vogalom

Optika za vogalom

««
23 / 42
»»

lazo-x ::

za drulovko,.. stari del mora župan še požegnat

hišni priključki,.. če se prej zmenijo z lastnikom kaj in kako verjetno ni treba da je doma... razen če želi imeti notranjo omarico. se je pa treba v vsakem primeru zmenit kam priključek pride na hišo

Ibex ::

Ja, ko je prišel gospod z gratela sem se odločil za omarico. samo vedno sem pozabil vprašati, če bi lahko 1 dan prej me obvestili, ko bojo vlekli kabel do hiše, da bi bil doma.

fxah ::

Vceraj sem klical na gratel kasne imajo informacije za opticno napeljavo na cernetovi v lj. Pa mi je odgovorila edin da bo do konca leta. Ko sem jo vprasal, ce je bilo soglasje sprejeto v bloku ni rekla nic konkretnega. Potem poklicem se uvg ali uvg (upravljalec bloka) in mi sporoci gospod, da o tem nima on nic informacij, da ce bodo delali napeljave po bloku, je to stvar stanovalcev ne njega. Mar to res? Nevem na koga se obrniti, da bi zvedel kako dalec smo v tej ulici. (vzporedna je drenikova)

NavadniNimda ::

Zaženi frko po bloku, po zakonu morate imeti nek hišni svet ali koordinatorja lastnikov, ali kaj podobnega. Vsekakor moraš čimprej sam ukrepati, da ti ne speljejo FTTH optike drugam. Srečno!:|

ali3n ::

pa sej je černetova cela (na 5 metrov) prekopana do Šercerja... pa še naprej... ni še asfaltirano...?
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

fxah: upravljalec bloka res nima nič pri temu, saj je to stvar stanovalcev (žalostno je da eni upravljalci tega ne vedo in skušajo blokirati izgradnjo..razne naveze z kablaši)
černetova 1, 3a,5,5a,6,7,8 imamo dovolj soglasij že mi zaupaš točno številko ti lahko več povem

Ejsi_Disi ::

Če je upravljalec UVG, potem ne bomo delali, dokler se ne razčisti. Imamo dovolj soglasij pa nas zavirajo oz. sploh ne pustijo, da bi naredili.

flier ::

lazo-x kako pa je s soglasji v Črnučah, Cesta 24. junija 72b ? Hvala!

flier: soglasja so

Flier:

Nekje v torek štartamo. Sem se jaz v sredo že vse zmenil.:\

balocom ::

aja, bi lahko še povedal za Ragovo (Novo mesto) kdaj boste tam napelal?
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man

fxah ::

Blok je černetova 5 in danes sem opazil da je skopano v klet, tudi nek sostanovalec mi je potrdil. To pomeni da je bilo dovolj soglasij? Teden nazaj ko sem klical na UVG, pa mi je gospod rekel edino, da je to stvar stanovalcev ce se bo delalo po bloku napeljavo.

sleek ::

lazo-x ce si tako prijazen, mi lahko poves kako kej kaze z polaganjem v Podutiku (naselje naprej od Kosez), je to sploh planirano ali bolj ne? Ulica Boletova drugace.
Najlepsa hvala za odgovor.

Samsung06 ::

A lahko se men preveris kdaj bodo kej kopal? Ulica: Glavarjeva ulica, Bezigrad

:\

Hux ::

Ce cete meti v mariboru optiko ali morda celo zastojn internet za vse prebivalce, zastojn avtobus in sportne objekte morte volit ovega zupana ko to obljubla hehe. Trenutno se ne spomnim imena mislim da je Milan something.

Ampak mi ni jasno kak bi to dosego tak da mislim da je to samo topel vihar za volilno propaganda ki pa niti ni tak ucinkovit kot zgleda ce bo ovo tele Pivec zmago!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hux ()

SubOrbit ::

Mi lahko kdo od Gratel-a sporoči, kdaj je v planu Kranj - Tomažičeva ulica - Primskovo.
Imamo položene cevi na vsaki strani ulice, po ulici pa ne.

Hvala!

Brane2 ::

Se zdaj že kaj ve, kako je z Ljubljano- Sostro ?

Par mesecev nazaj smo oddali privolitev, podobno slišim tudi od sosedov.
On the journey of life, I chose the psycho path.

perci ::

Kva slišm, da gratel neko rdeče sranje namesto asfalta polaga po ulicah? Je to res? Ve kdo kaj več o tem?

tist je baje začasno...
...zdej itk ni več cajt za asfalt polagat...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: balocom ()

Blo je nekaj v medijih izjava županje, da bo Gratel najprej moral uštimati izkopano po Šiški, preden mu bodo dovolili kopanje po ostalih naseljih.

Kaj od tega je res ?

V šiški je že skoraj že vse povsod asvalt položen. V kosezah je tudi skoraj že povsod asvaltirano. V kosezah polaga asvalt gradbeno podjetje iz Kopra.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ibex ()

frenk ::

perci: ja tisto rdeče sranje je začasno...mi smo ga mel mislm da cca. en mesec, potem so pa normalno poasvaltiral

madmitch ::

Tisto rdeče čudo naj bi bil utrditveni sloj. Kako bo to izgledalo čez čas, recimo drugo leto, bomo pa še videli. Nekako imam občutek, da se bo to kar dobro čutilo med vožnjo.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Nam je upravnik rekel, da gratel z njimi sploh noče komunicirati. Mi recimo želimo, da gratel ob polaganju obvesti nas in našega upravnika, da lahko zadevo spremljamo in kontroliramo v kolikor bi se odločli preveč harat po naši zemlji in bloku. Baje, da se gratel z upravniki noče v tej smeri nič dogovarjat, ker jim je lažje zbrati soglasja 51% lastnikov in potem delat stvari po svoje. Je kaj na tem?

Jaz jih nič nisem kontroliral. Rekel sem naredite tako, da bo za vas najbolj enostavno in najmanj dela.

Madmitch, a tebe plačujejo, ali trosiš provokacije v lastni režiji?:D Nikjer še nisem videl tako precizno ravnih flik, kot ravno na Gratelovih trasah po Šiški. Poravnano je tako, da je bolj ravno, kot je bilo prej!

Če pa greš po Celovški mimo McDonalds'a v smeri obvoznice, so vodovodarji od gradbišča na levi naredili pravokotni rez čez celo traso in potem nazaj zaflikali (pred davnimi 14 dnevi :O ), avto kar poskoči, pa tudi vidi se, kako se že asfalt krivi.

"In imam občutek, da se že zdej kar dobro čuti med vožnjo", če lahko parafraziram Preroške besede Forumaša Madmitch-a.:P

Zgodovina sprememb…

St@jler ::

Asfalt je zelo dobro položen, problem pa je v tistem začasnem betonu, ki se v par dnevih na izpostavljenih mestih izkoplje za 1-2 cm.

Še posebej me zanima, kako bo ta zadeva zdržala čez zimo, ker če bojo zdaj kopali, verjetno v novembru ne bo časa za asfaltiranje? :\

Drugih pomislekov pa nimam...go GRATEL & T2 :D

antonija ::

Kokr sm jst vidu tito roza packarijo je to prekleto trdna stvar. Zgorna plast se sicer povsod krusi, ampak ko polagajo asfalt najprej "pobrusijo" stran zgornjo plast in tisto spodaj je kakor-kamen-skala-kost. IMHO velik boljs kot pa asfalt na neko napol steptano zemljo/pesek.

Itak se bo pa rezultat videl spomladi 2007.

Pa siska je ze skoraj poasfaltirana, tako da bo izgovorov kmalu zmanjkalo>:D
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

St@jler ::

ja pri nas na križišču se je ta "roza" stvar kar lepo okrušila, in je ratal pesek, tako da za kolesarje ni bilo lih najbolj prijetno...sem pa videl ja, ko so brusili...

upam da bo čimprej...

sleek: kolikor je meni znano bo tam optika samo ne kmalu, imajo žal druge stvari prednost

samsung: od črnuč gremo proti centru,.. točno kdaj ne vem, sam sej boš lahko spremlju napredek.

sub orbit: da bo ziher rečmo drugo leto ker nikol ne veš kakšna bo zima.

brane2: sostro pride na vrsto skupaj z mostami (se pravi po bežigradu)

perci: rdeče sr...e je beton. ta se položi začasno zato, da je cesta prevozna, da so cevi zaščitene in da so dobro označene za tiste, ki bodo tam kasneje kaj kopali. Se pa beton "pofreza" in nato položi asfalt takoj ko je to možno. krušenje betona je na žalost nekaj normalnega. kar pa se tiče upravnika, po zakonu on nima s tem nič,.. vse kar lahko preveri je, če so soglasja od lastnikov, vse ostalo pa je stvar stanovalcev.
se pravi preden priklopimo se zmenimo za kraj priklopa in tudi za izvedbo notranjih instalacij. žal nekateri upravniki tega ne vedo oz nočejo vedeti ali pa kot je ponavadi - so v navezi s kablaši in skušajo zavirat kolikor se le da. 51% soglsij ni lahko zbrati, je pa včasih lažje to kot prepričat upravnike, ki so "plačani" s strani kablašev ;). je pa po zakonu 51% soglasij dovolj za poseg saj je to mnenje večine (mi pa ne gremo noter dokler se ne zmenimo s stanovalci tudi če imamo dovolj soglasij)

lp

brane2: sostro pride na vrsto skupaj z mostami (se pravi po bežigradu)

O.K. ne mislim sedaj zahtevat na dan natančno ali celo obvezujočo izjavo, sploh v teh pogojih, ampak a lahko:

- poveš načelno zaporedje naselij

- nek okvirni timetable, kot ga vidiš sedaj. Kaj recimo to pomeni "obdelati naselje" ? Je to dvomesečna ali šestmesečna operacija kar se Gratela tiče- v ralnih in ne teoretičnih pogojih seveda ?

Brane2: nemogoče napovedat. Jaz bi ti rekel v roku dveh do treh let. Ampak me ne smeš prijeti za besedo.

Torej kot vam je že lazo-x povedal, tisto rdeče čudo ni nič drugega, kot pa beton obarvan z rdečo barvo (marka betona 15). Kar se tiče govoric, da delamo po svoje pa sploh ni res. Ponavadi smo v navezi s koordinatorji in se z njimi zmenimo za preboj, traso, itd. Če pa vam (stanovalcem) koordinatorji ne povejo, potem to ne pomeni da smo delali po svoje. Ponavadi morajo biti pa tako ali tako splošna obvestila na vhodih v blok, da se bo delalo v okolici bloka...

Koordinatorji? Kdo so to? Upravniki? Nam je upravnik rekel, da ste ze v enem njegovem bloku zadevo naredili, brez da bi ga obvestili. Je kaj na tem?

iskra ::

Malo dolga tema in mi je muka brat: je morda optika tudi za mojim vogalom? Konkretno Trg mladinskih delovnih brigad v Lj.

Edit: blesavosti
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: iskra ()

Kdaj je Ragovo (da neb mislu Ragova) prekopano?

@Perci

Nekateri upravniki pa pač nočejo imeti nič in te obrnejo na hišni svet. Ampak kakorkoli že, kar sprašuješ, je čisto možno da se je zgodilo. Pri 5000 :\ blokih še toliko bolj. Dejstvo je, da se tako ne dela, ker potem imamo samo še večje težave. Za kaj konkretno se je pa šlo? Ker sam tega primera ne poznam.

Ejsi_Disi: Tudi jaz ga ne poznam. Govorim pač kaj nam je upravnik rekel. Lahko da naklada. Zato raje tu vprasam, da zvem iz prve roke, ce me razumes.

Morm rect, da je nase sostanovalce upravnik kar malo prestrasil, da nekvalitetno delate. Se posebej tisti rdeci beton mu je sel v nos. Pravi, da bo pozimi kriza. Ocitno ne ve, da je to samo zacasno ali pa pac provocira.

V glavnem, ni nam pa rekel, da ne podpisujmo - rekel nam je samo, da bi blo fajn, da se ga obvesti o zadevi - ker ga pri enem drugem bloku, ki ga ima v upravljanju, niso.

p.s. kdo so "koordinatorji"?

Hmm, kako bi ti razložil. V bistvu je operativni upravnik. LAhko je v končni fazi tudi hišnik. Nek usklajevalec med upravnikom in stanovalci.

Optična kanalizacija ni tako globoko položena (40 - 50 cm). Zato so cevi od temena do vrha zabetonirane z rdečim betonom. S tem, ko je do vrha zabetonirano nam ni treba polagati opozorilni trak. Pa še posedki so manjši.

iskra, balocom,... po pravici povedan ne vem kje je to.

iskra ::

Trg mladinskih delovnih brigad je na trojnem križišču Aškerčeve, Tivolske in Tržaške. Tam je picerija Tramvaj Express, gostilna Lovec, Pub Legende in kino Vič. Mimo teče še Prešernova ulica.

Link do slike

Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: iskra ()

iskra: še kar nekaj časa bo minilo,.. leto, dve

Ragovo? Tam bliz firme Krka, sicer je na desnm bregu Krke. Na desni strani ceste če greš v metliko, takoj po mostu, ki pelje na obvoznico. Sicer naj bi prekopal do tam, sam po ulci (oz baje je tist še vas uradno) še ni blo nč.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: balocom ()

Trg MDB, hja sem vedno mislil, da je to Trg Marije Device Brezmadežne. :\

Se kaj ve, kdaj bodo v kanale na Pavšičevi, Šišenski in okolici tudi kabli položeni in v uporabo dani?

Tam se še dela, ti bi pa imel že kar spotoma pokablirano. C,c,c. 8-)

SasoS ::

Danes sem se peljal po ruski, pa se je pred semaforjem s celovško že kar pošteno ugreznil asfalt... :\

Žal tisto ni delal Gratel, ampak vodovodarji in nima nobene veze z optiko FTTH.:O

Zgodovina sprememb…

SasoS ::

Kako da ne, če gre pas novega asfalta od T-2 pokrova pravokotno čez cesto??

LexLuthor ::

lazo x:

kako kaj kaže z optiko v Šenčurju?

LP!

Tam se še dela, ti bi pa imel že kar spotoma pokablirano. C,c,c.

Ne, jaz bi imel že prej, če bi se dalo. Odgovor je pa natančen, da kar reže.

Dihaj, dihaj, človek. Samo vprašal sem, nič drugega.

Samsung06 ::

Lazo X:

Ali lahko čekiraš za Glavarjevo ulico za Bezigradom? Priblizen termin gradnje?

lp
««
23 / 42
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RUNE Rural optika na vašem naslovu (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Omrežja in internet
1156244196 (5992) _Denny_
»

Telekom začenja z FTTH (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

52965040 (12424) morosito
»

optika do hiše

2610336 (8602) Bakunin
»

T-2 pocenil optiko (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
9112139 (7467) Lonsarg
»

Telekom goes Vdsl2 (strani: 1 2 )