» »

Optika za vogalom

Optika za vogalom

««
22 / 42
»»

blaz_ ::

lazo-x: na krato ka pa Jesenice? :D

thanks

LP Blaž
Ko tehnologija odpove, uporabi macolo.

lazo-x ::

madmitch.... :) ne vem točno,... sam verjetno prej k večina slovenije :D resno.. težko je povedat datum,.. relativno kmalu boš imel

mmx,... letos izola pol pa počasi še portorož in piran,... eno leto pomoje še ne

perci... položeni so kanali, mogoče ste do sedaj dobili celo kabel ( nikakor pa ni tam par mesecev) bo pa kar kmalu tudi internet

blaz_... na kratko,.. ne vem kdaj (bo pa sigurno)

t909 ::

kdaj bo mogoc internet po optiki v siski, litostrojska?

perci ::

lazo, viš to pa sploh pomislu nisem, da ne bi kabla že poturili v kanale. Ne vidim smisla, ker bodo morali še enkrat hodit. Sem pa videl, da ste tudi v kosezah že dodobra razrili vse >:D. Upam, da kmalu pride tudi asfalt ;).

mmx ::

lazo-x, kako pa boste kopali po centru pirana ki je praktično nemogoče. Ker v koperu se centra niti dotaknili niste! In najbrž bo enako v Izoli.

Kaj zdej?

Samsung06 ::

amm a kdo kej ve, če kopljejo na slovenčevi ulici(bezigrad). Sm dons vidu ene k so neki kopal pa kable dajal not... Je to Gratel, T2?

No, če kdo kej več ve...

NavadniNimda ::

Na mehanizaciji bi pisalo Gratel ali REŠET. Kakor vem, unih čudovitih ropotuljic zaenkrat še ni bilo za Bežigrad. Bodo pa baje kmalu. Ta cajt lobiraj po soseski, da se bo čimveč folka prijavilo za FTTH (edino pravo optiko) že danes!:|

Samsung06 ::

jah jst nisem videl napise, vem pa da so kopal nekaj, pa videl sm un "voz" na kateri bi lahko bila ta ropotuljica :) . Tko, da če je bil kdo dons na slovenčevi(tm k ma vodovod HQ) naj pove kdo in kaj so delali.

PaJo ::

No zdaj pa se mene zanima kaki so plani za Slovensko Bistrico, vem da je Gratel dobil koncesijo in da je po mestu ze kar nekaj kanalskih pokrovov z napisom T2, pa tudi dovolenja vem da so se ze zbirala, zdaj se samo prasanje kaki je plan priklopov.
Imam pa samo en mali predlog, da se malo boljse orgnizirate skupaj z tistimi, ki napeljujeo plinovod, da ne boste delali 3 izkope v 1 mesecu :D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Ljubljana Dravlje, Brilejeva 6-8. Optika FTTH (edina prava optika) je sprejeta soglasno s strani predsedstva hišnega sveta (14 glasovalnih rok). Sploh ni bilo treba grozit, težit, ropotat, omenjat prezračevalnih jaškov, odvetnikov... kar soglasno so sprejeli.:D

En genijalec je prišel na idejo, da se spelje vertikala tako, da se železne kinete našraufa in našvasa na železne nosilce (navpične) šteng. Tako bodo une zlate nitke povsem na varnem pred huligani, hkrati pa ne bo tako veliko vrtanja po bloku, ki tako zelo moti nekatere starejše (ponavadi naglušne) občane.|O

Torej če se kje v kakšnih blokovskih naseljih upirajo zaradi izjemnega ropota, se jim lahko predlaga kakšno od teh high-tech variant. Sem vedel, da bodo Gratelovci šli na roko in sprejeli rešitev, ki bi bila najbolj ugodna za vse. Pa verjetno se tole izvede hitreje in jasno zategadelj, ceneje!:|

Zgodovina sprememb…

perci ::

Pri nas (Knobleharjeva, Bezigrad) ne vem kolk bojo kej stanovalci za, da se polaga nadometne kanale v čisto novem bloku (leto in pol star), pa se upravnik vam ni prevec naklonjen. Sicer za njega mi dol visi, ker je itak podn od upravnika in ob prvi priliki leti.

Tejle upravniki so ponavadi podkupljeni - ne povem s strani koga. Zberite 51% in ne bo imel šans niti muxniti. Sicer pa če prav štekam, gre za zunanje podjetje. Predlagam Finance Operativa d.o.o., ki ima naše bloke in jih upravlja izvrstno. (Pa še palamudit si ni upal preveč, ko sem ga poklical zaradi optike.):))

Opozarjam, da ko sem govoril z Gratelovcem, da mi je rekel, da ne bodo forsirali nadometne gradnje, ampak bodo izbrali najbolj ugodno. Nadometna je samo v primeru, da ne gre drugače, kakor sem ga razumel! Imate nov blok, torej so verjetno že pripravljeni jaškiči za kablovje in podobne inštalacije.

Zgodovina sprememb…

madmitch ::

Nimba pa ti si skoraj kot Devica Orleanska, direkt na okope in barikade za edino pravo optiko (vero). In vsi okoli tebe so skorumpirani in podkupljeni. Najbolje, da si kupiš par km opt. kabla in se zavlečeš v kakšno neobljudeno votlino. Boš srečen in varen pred vsemi zarotami in skrivnimi društvi podkupljenih zarotniških proteznikov.

Mici, lisice grejo.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

:D Pozdrav tudi tebi. Dans me pa nauš u slabo voljo spravil!:P

t909.. da
mmx... center kopra naj bi se pozimi delal. za piran in portorož ne vem ker ni nobenih pogodb še tko da o tem ne razmišljam. izola bo pa baje problematična saj imajo arheologi svoje interese in če ne bomo skup pršli centra ne bomo delal
samsung...gratel še ni v bežigradu
pa-jo... se strinjam da bi blo dobr sam enkrat kopat in ne 3x sam včasih pač ne gre ker se ne morš zment z izvajalci ki so že tam. kdaj bo pa delovalo vse skup,.. uf ne vem probi čez kak let

Irmscher ::

Mene je danes klical iz Gratela (podizvajalec), sva zmenjena danes za ogled bloka, kjer bodo delali inštalacijo po bloku :D

St@jler ::

Pri nas je bil danes v ulici (Koseze) mladi gospodič :D, ki je popisoval in preverjal, kej bi bilo primerno oz. kje bi si želeli, da pride optika v hišo. Tako da napredek je...:D

Ibex ::

Zdaj bojo šli v stranske ulice.

Irmscher ::

OK, razvod optičnega kabla po bloku na Črtomirovi 5 v LJ za Bežigradom že narejen! :D

Constantine ::

Milsiš razvod praznih kanalov ali prov kablovja?

Ejsi_Disi ::

Samo kanali.8-)

Constantine ::

Se mi je zdel ja. V Dravljah že nestrpno pričakujemo, da jih nafilajo :D

ali3n ::

V spodnji Šiški jih tud čakamo s praznimi alkateni v rokah... :D
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ali3n ()

madmitch ::

ali3n, stopi na en konec rora, jaz bm na drugega pa bova imela neposredno sporočanje po kanalih za optiko.>:D
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

antonija ::

A lahko kdo preveri za Sisenska 19 ce so bli vsi za, al je kdo probleme delal?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Tilen ::

Tudi ce kdo je, ti tega ne smejo povedat.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Konlov ::

Hdaj bo pa u Črnučah pa ukol tola delal..

@ANTONIJA - klicat na Gratel in jih vprašat. Imajo vse dokumentirano. Malo se bo potrebno boriti, sedaj ko so "bolane sile" napele vse sile, da v blokih ne bi bilo optike FTTH (edine prave optike).:|

Zgodovina sprememb…

Opkow ::

Hdaj bo pa u Črnučah pa ukol tola delal..

V spodnjem delu Crnuc ze "rovari" rumena masinca od Gratela. :)

antonija imamo vsa potrebna soglasja, in nimam zabeležono da bi bili kakšni problemi.

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: lazo-x ()

@Lazo-X - poslal sem ti eno uradno povpraševanje na Zasebna sporočila!8-)

antonija ::

Najlepsa hvala!!:))
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Konlov ::

Uff, sem danes videla v Nadgorici pokrov jaška od T2 na križišču, kjer je odcep za brnčičevo.Če bo fajmeštr v nedeljo pr maš kej dobrega povedal o T2, bomo kmalu kopali po vasi hehe.

Ejsi_Disi ::

Bolj težko, ampak mogoče pa le.:\

Spock83 ::

Včeraj in danes je optika v Kranju skoraj nedelujoča. (Včeraj zvečer/ponoči je še nekako delalo). :O

ko smo že pri nedelujoči optiki, kako pa mate ostali kej izkušnje z optiko na t-2? A vam dost dol pada, je tko kukr VDSL, ali se dogaja samo ob posebnih priložnosti, k vse dol pade (npr. včeraj&danes)?

steev ::

Dogaja se samo ob takih konkretnih izpadih, ki se zgodi zelo redko. Kdaj pride do 'servisnih' izpadov, ki ponavadi trajajo 10, 15 min.
:|

aha potem ni teh težav, kot za VDSL.Fino. :D

pivmik ::

Sej ponavadi ni težav niti z VDSLjem. Enkrat ko ti dela OK, ti dela OK za zmeraj.

Potem pa so kakšni uporabniki na VDSLju, ki nimajo uštimanih napeljave in profilov in jokajo po forumih kako jim nič ne dela, in so najbolj glasni.
LP, Gregor GRE^

triarius ::

Ali že obstaja možnost priklopa optike v Lj-Šiška, Podlimbarskega 44. T-2 je omarico že inštaliral. Kako pa gre kabl od omarice naprej v druga nadstropje. V spodnjem nadstropju je drug lastnik, ki še ne bo napeljal po hiši. Ali je treba še po steni razbit in napeljat, na čigave stroške?

Tiger ::

Optika sama po sebi je zelo stabilna, težave se povročijo le, če ima T2 zanič mrežno opremo v centrali v LJ (izpad pred dnevi) ali da Telekom za nekaj minut odklopi elektriko za optične vode, routerji in swicthi pa ne postavijo več pravilno v prejšnje stanje (današnji izpad).

tonimona ::

Lazooooooooooo
Kaj drži info, da za Koper ne bo nič še 3-4 mesece'

steev ::

Danes res nisem razumel, kaj ima telekom s tem. Tiger, lahko malo bolj razlozis.
:|

optika je ZELO stabilna zadeva, izpad je bil ko so sredi noči za 10 min preklopili na nove naprave v centrali ( o tem so bili uporabniki obveščeni) in pa, če pade kompletno omrežje dol (primer izpred par dni,... do sedaj edini)
V šiški se še ne priklaplja na optiko, bo pa kmalu,..
do vseh stanovalcev pridemo z nadometnimi kanali v skupnih prostorih tako da seseda ne boste motili, stroški ki pri tem nastanejo (vse kar se tiče do konca optičnega vlakna-pri uporabniku doma) krije gratel
zdej ne vem točno kaj misli tiger ker ne poznam razloga za izpad ampak povezave med mesti in v tujino so po obstoječi optiki, ki ni last gratela,.. tako da če tam dol pade ne dela nič ampak na to mi ne moremo vplivati, lahko pa lastnik omrežja.
tonimona,... ko rata mraz se pridemo na primorsko gret :)

Gavran ::

lazo-x, Krško?

roscha ::

Lazo-x:

Kranj, mikrolokacija Huje. Kdaj mislite poasfaltirat in optiko vtaknit v cevi? Jaški in omarice so fertik že več kot mesec dni, v
betonu po cesti pa so tudi že poštene jame.

sakal84 ::

in kdaj boste Huje tudi dokončno izkopali (Cesta talcev) ?

krško bo še mal počakal...
huje: asfalt bo takoj ko bo prosta ekipa-težko jih je dobiti ( na žalost so sedaj na veliko zasedeni ... evropa sponzorira gradnjo plinovoda in fekalne kanalizacije, se pravi rekonstrukcija ceste...tako da dela imajo veliko. pa še volitve bodo tko da župani na veliko pritiskajo da se čimprej porihta vse).
cesta talcev pride pa malce kasneje,... ko bomo selili stroj(trenčer) nazaj v kranj.

krho ::

.. ja upam, da tudi Kranj, mikrolokacija Drulovka (stari del, od cerkve proti "polju" tudi pride takrat na vrsto)
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Ibex ::

Na primer, ko vlečejo cevi do hiše ali more bit kdo od domačih takrat doma?
««
22 / 42
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RUNE Rural optika na vašem naslovu (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Omrežja in internet
1156244180 (5976) _Denny_
»

Telekom začenja z FTTH (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

52965037 (12421) morosito
»

optika do hiše

2610336 (8602) Bakunin
»

T-2 pocenil optiko (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
9112138 (7466) Lonsarg
»

Telekom goes Vdsl2 (strani: 1 2 )