» »

DOVOLJ NAM JE - študentske demonstracije 2001

DOVOLJ NAM JE - študentske demonstracije 2001

100si - Hm, danes sicer nimam veliko časa in bom za ostale novice poskrbel pozneje, toda ta si zasluži takojšnjo objavo. Spisal jo je McLion, webmaster 100si spletne lestvice. Naj pove kar sam:

Mail, ki so ga dobili uporabniki KISS-a: "Se se spominjate brezskrbnosti in sproscenosti studentskih let? Danes je drugace. Idila studentskih let je le se spomin." Že resno razmišljam kako bo lahko obstajal potemtakem 100si.com, slo-tech.com, minet.si... To so strani, ki jih vzdržujejo pretežno študentje in dijaki. Če študentskega dela kot ga poznamo do sedaj ne bi več bilo, niti takih strani več ne bi bilo in res, ali bi delali polne urnike in študirali 10-12 let s pridno zasluženo šolnino ali pa bi samo delali, da bi preživeli (kar je bolj mogoče).

Oderuške stanarine, vse manj štipendij, še te iz leta v leto nižje, visoke cene bonov in vedno dražji študij jasno kažejo odnos naše oblasti do študentov.

Kot da ni dovolj, da država že vrsto let zanemarja študentsko problematiko in se kljub interesu po več izobražencih mačehovsko obnaša do visokošolskega študija, nam sedaj hoče zadati še usodni udarec. V svoji vnemi, da zakrpa proračunsko luknjo, se je spravila na najšibkejse. Obdavčila bo štipendije, obdavčila študentsko delo, znižala subvencije za bivanje pri zasebnikih, obdavčila otroške dodatke in uvedla šolnine.

Razumemo težak položaj države in njenega gospodarstva. Pripravljeni smo marsikaj potrpeti in počakati na svoj trenutek, ko bomo lahko mi prispevali k razvoju. Zato študenti ne zahtevamo, da država nemudoma uredi sistem štipendiranja in zagotovi vsem študentom bivanje v študentskih domovih. Tudi ne zahtevamo, da država čez noč opravi z visokimi stanarinami in vse višjimi cenami študentskih bonov.

Zahtevamo pa, da nam država ne vzame še zadnjih možnosti za pridobitev ustrezne izobrazbe in s tem uspešnega življenja.

Lastna država nam jemlje pravico do osnovnega socialnega varstva pri študiju. Študij postaja luksuzna dobrina, ki bo dostopna samo bogatejšemu sloju, zmožnemu plačati šolnino, oderuško stanarino in stroške vse dražjega izobraževanja.

Tega ne bomo več prenašali!

Dovolj nam je!

Dovolj nam je norosti oblasti in njenega pohlepa! Dovolj nam je okorele univerze! Dovolj nam je zanemarjanja, podcenjevanja in preziranja!

14. junija bomo študentke in študenti, dijakinje in dijaki ter starši udarili s pestjo po mizi in rekli: Dovolj nam je!

36 komentarjev

freejack ::

Točno tako,.. ko že ne vemo, kaj nam alhko sploh še vzamejo,. se izkaže, da še veliko. Ni jim dovolj že trenutno stanje, uničiti hočejo izobraževanje, in to na račun milijonskih plač politikov. Če bi v samem parlamentu zategnili pas, se malo manj igrali z NAŠIM denarjem, bi tega bilo na pretek, ne pa da imajo po tri AUDIje (a mislite, da Podobnik svojga pogreša? pheh j* se mu za njega,. si bo pač druzga kupo), bančne račune v tujinah, razkošne vile , itd. Sebe naj pogledajo, ne pa da nam KRADEJO še edine možnosti preživetja.;((;((;((

ferjan ::

JEBEJO NEJ SE !!!!!!!!!!!!!!!!

jest se bom udeležil protesta (upam, da se ga boste tudi vi)

Slo-tech admine bi prosil, da objavijo še točno uro in kraj kjer se bomo zbrali.

lp[:]

Bibi ::

SE vidimo.... yeeah-
Prinesite jajca in kamenje !!!

jeti ::

Sicer nisem pristaš nekonstruktivnega pisanja, ampak vse, kar lahko o tem rečem, je:

SVINJARIJA!;((

Sam sicer na srečo živim v LJ, ampak veliko študentov pa ne, kar avtomatično pomeni velike stroške za stanarino in prehrano... In sedaj hočejo še bolj zaslužiti na njihov račun, sami pa lepo uživajo v svojih neprimerno visokih plačah.;(

Aggressor ::

Štirinajstega bom tam. Kjerkoli to že bo.

Simko ::

Bibi, ne vem , če je dobro, da jih 'zjajcamo' in 'skamenjamo'.




Pol bodo pa rekli: "Saj nič drugega ne znajo, kot uničevati stvari!Zakaj bi jim kaj dali?"




Drugače pa: zdaj vem, kaj bom 14. delal :c)




Ampak, a mislite, da bomo kaj dosegli?!

OZZY ::

To kar se dogaja študentom ni nič drugega kot ČISTA SVINARIJA.vedno bolj slabo je. Da hoče država na naš račun krpat primankljaj. Niti pod razno. Jest bom vsekako bil tam čeprav mam tudi dva izpita v bližnji prihodnosti.
Sram naj jih je lahko, da hočejo, da naj postane študij privilegij bogatejših. Že zdaj je vedno več izrednega študija. Samo da napolnijo žepe. Kdo bo pa pol men plačeval mesečni prevoz na faks. A bojo potem še to dodatno obdavčil.
Samo to lahko rečem JEBITE SE!!! NE NA NAŠ RAČUN!!!!!





PS: Se opravičujem izrazu ampak ne morem drugače.

#13 ::

če bi bil dovol star bi bil tam...

undefined ::

Jah tko pač je po razvitem svetu že desetletja, in ni nič novega. Poglejte malo kako te stvari laufajo po bolj razvitem zahodu (ZDA), kjer je treba plačat čez $20.000 USD letno za šolnino (za boljše šole tudi dosti več, 20k je nekje minimum). Štipendijo pa dobijo le boljši študentje, odličnjaki (se pravi taki, ki pri nas dobivajo Zoizovo štipendijo), ostali pa nič. Pri nas se seveda po vseh močeh trudijo, da uvedejo Evropske/Ameriške cene in davke (katerikoli so že višji) na prav vseh področjih, plače pa ostajajo na pol balkanske, in tud eden v vladi tega ne opazi!

Daedalus ::

Hell yeah! Naša država sodi med gospodarsko razvite (BDP skor na višini španskega), tako da ne bi o težkem gospodarskem položaju države... Problem naše države je v nesposobni birokraciji in državnem aparatu, ki o najbolj očitnih odgovorih na najbolj očitna vprašanja razpisuje referendume, ne zna izterjat davka od največjih dolžnikov, sprejema na obisk Bushe in Putine (kdo jih sploh rabi?), se ukvarja z najdražjimi in najbolj nesmiselnimi nakupi policijskih čolnov v Italiji, o posodobitvah voznega parka in poslanskih stanovanjih in plačah bom kr rajši tiho... Ko pa ji zmanjka denarja pa seveda nastopijo najbolj butaste rešitve. Da zaključim-pokažimo enkrat tem kre**nom, da nas ne bojo več je**li v glavo!>:D>:D>:D>:D

nemesis ::

jst sem se pred kratkim sanjaril kako bom sel zivet v ZDA --> boljsi zivljenski standard itd. :-)

pol sem pa ugotovil, da so pravzaprav tam cenej samo hamburgerji in coca-cola --> prav tako je z EU...

kaj hudica silimo z glavo skozi zid v EU, ko bomo pa cez pet let spet mel vojno, da bomo lahko ven iz EU prisli ;((

gremo na ta prostest, pa ne samo zaradi trenutnih razmer, ampak razmer, ki bojo sledile... a bom jst cez 20 let svojmu mulcu vsak mesec celo placo dal, da bo lahko v MC-donaldsu jedel in spal na senu ?!??!;((;(;((

sam pozabil ste povedat kje natancno bo protest in kdaj se zberemo

sketch ::

Jest sm že tam. Samo povejte kje. Domnevam da na Prešercu al pa na plati pred Maxijem? (cesta med nami in parlamentom, glih tolk da loh jajca preletijo pa da smo dost deleč od Copsov™ >:D

Meni osebno sploh ni jasno, zakaj silimo z glavo skozi zid v EU. Mi smo imeli še šest let nazaj zavidanja vreden zdravstveni in izobraževalni sistem. Zdravstveni je dandanes še dokaj spodoben, ampak če nam obdavčijo študentsko delo, kaj mislite, koliko časa bo preteklo preden bomo morali plačevati letne premije za zdravstveno zavarovanje, pa vsak EEG pa mamogram pa CT posebej?!?!?
Pravim vam, če se država spravi obdavčit študentsko delo bo videla take proteste kakšnih ni bilo že od Pekinga ne. :|

hatch ::

Neke minimalne solnine bi bile uredu.. recimo nekje 10-15ksit/leto
zakaj? Ker je 1/3 studentov na faxih samo stevilka.. vecina jih na fax pride samo po index, da imajo status studenta... tak folk drzavo oz. fakulteto samo stane. Z omenjeno minimalno solnino pa bi bilo takega folka veliko manj. Pa se vec placa bi blo za tiste, ki se res hocejo nekaj naucit...

Glede ostalega se pa strinjam, da je svinjarija...

Simko ::

hatch..imaš prav. Sam študiram na FERI v MB in res je, polovica ljudi v 1. letniku je bila tam za okras! Ampak, veš zakaj je toliko neresnih na tem faksu? Ker ni omejitve!
Zato je moje mnenje, naj raje dvignejo kriterije, omejitve, ne pa da nas molzejo! Sam imam to srečo, da sem iz MB, zato lahko študiram tukaj. Ne morem si pa predstavljati kako bi lahko šel študirati v LJ....že zdaj, kaj bo šele pol..in nimajo vsi take sreče kot jaz.
Je pa mnogo tistih , ki imajo denar (oz. njihovi očiji) , pa ne bi radi študirali, pa se bodo kljub vpisnini lahko vpisali in delali gužvo....in stroške. Na drugi strani bi pa kdo rad študiral, pa ne more zaradi denarja.....žalostno.

1309976 ::

Prvič ko govorijo o nekem bruto produktu in seveda o primerljivih plačah z EU ( kao povprečjem) , ne vem a ne študirajo da je samo razmerje med t.i. povprečnega Slovenca in plačami recimo naših slavnih poslancev, ki še imajo po končanju funkcije bajne colnge ( cca. 400 000 sit),in ostalih velikih dečkov, ki imajo nad 300000 sit na mesec,tudi teh ni malo in potem veliko večino z colngami od 45 pa tja nekam do 130000 sit kar pa je daleč pod EU povprečno plačo ( skoraj 50 %)


Drugič pa je tako, da nimaš prav ko praviš da bi bila sprejemljiva 10 do 15 jurjev velika šolnina,ki bi jo potem tak al tak nonstop dvigovali in spreminjali če bi bila enkrat že dovoljena, v bistvu jo tak al tak že plačaš,osebno sem moral letos ob vpisu tak al tak že plačat okol 10 jurjev,da bi pa zdaj še prištel tvojih 15 jurjev je pa že kar lepa cifra....Glede obiskovanja predavanj pa je tako, da če delaš prek študenta in ti uspe redno obiskovati predavanja si zame en velik genij,po drugi strani pa je po mojem mnenju dosti bolj verjetno, da nimaš pojma kako je če moraš delat da si zaslužiš denar,ki ga potrebuješ za študij in tako ni ravno fer ,da vse, ki po tvoje odžirajo denar državi, s tem ko ne hodijo na predavanja,označiš kot neke lenuhe...pa tudi o tem bi se dalo debatirati na katera predavanja se sploh splača hoditi....


...oz. če misliš, da so pravi študenti tisti, ki hodijo na predavanja in potem vsi veseli v navadnih pogovorih mečejo ven tujk, ki jih slišijo na predavanjih in se počutijo tako pomembne...


tak al tak pa se mi vedno bolj dozdeva, da se nasplošno totalno spreminja študentski živelj in postajao tudi sami vedno bolj podobni tisti, v npr. slavnem Beverly Hillsu ali kaki drugi ameriški lilelali, ko vsak komaj čaka da bo lahko drugega zašil, da si bo s tem lahko zagotovil prednost pred njim, ker mu je kao konkurenca v bodočem boju za delo.Kakorkoli se mi je zdela ta mentaliteta bedna,mi je žal da moram res priznati da so nam že dobro sprali možgane, da se niti študenti ne znajo več ne vem mal bolj za sebe potegnit, mal o sebi poštudirat in ne vem se normalno človeško obnašat....


Nerealno pa je pričakovati da nam bodo politiki kaj pomagali, če ne bodo imeli sami nekaj od tega ( pa naj bo to Pahor,Drnovšek,Kučan,neustrašni Janša ali bilo kdo od teh karakterjev) , mal si samo popglejte malo šolo parlamenta ali politike, ki se ji reče Študentski parlament in vam bo jasno zakaj se njihove starejše različice nič kaj lepše ali bolj pametno ne obnašajo...


Že enkrat smo imeli metanje jajc in podobnih for, ki so jih organizirali t.i. pradstavniki študentov in smo potem cela študentska generacija izpadli kot bedaki,ker so se ti slavni predstavniki tak al tak že prej dogovorili, mi pa nismo o tem nič vedeli in potem veselo odkorakali na 'pijanico' pred parlament.


Upam da tudi tokrat ne bo tako,kar pa je čisto mogoče,saj je skoraj nerealno pričakovati, da nas bo kdo sploh upošteval tako ali drugače , tudi zaradi predstavnikov. ki res ne vem kako bi sploh lahko naredili kaj pametnega, če pa majo že sami z sabo takšne probleme ...(prav tako pa seveda tudi njihovi veliki bratje) in pa zaradi tega ker jih pač boli********* za nas...


Tak al tak pa nas bolj obravnavajo kot potrošniško usmerjene frike, ki ne znajo


misliti sami zase ampak se pridružujemo ostali potrošniško usmerjeni struji možgansko opranih zombijev ....al pa greš za alko klošarja pa si vsaj potem srečen v svobodi,pa še te tipe bodo kmalu obdavčili,aja pa še prostitutke in tak naprej......PA BO BOGATA DRŽAVA (OZ.NJENI PREDSTAVNIKI)

Tomi ::

Sicer mislim vso zadevo verjetno še enkrat komentirati v Loži, sedaj pa samo na hitro:
1.) nič ni tako, kot izgleda, to pomeni, da sicer vlada nekaj bluzi, ampak tako hudo spet ne bo ( Mencingerjevih 100.000 )
2.) šolnina v resnih mejah ( do 20.000 ) je celo dobra, ker s tem se bomo rešili vseh, ki pridejo na faks samo zaradi lepšega, poleg tega pa se bo dvignila resnost ( seveda moramo za ta denar imeti tudi nekaj več ugodnosti )
Več pa, kot sem rekel, potem..
Sicer pa, protest so dali revno v tednu, ko imam kolokvij in dva izpita:O

Paramedic ::

Le vkup, le vkup uboga gmajna!
>:D

FlipeR ::

Ne spremljam veliko medijev (ker samo neumnosti trosijo), vendar pisanju McLiona verjamem! Sicer je decko eden od tistih "vecnih studentov", relikvij se iz casov bivse Juge, sam glede na to da ga poznam, vem, da ve kaj pise! V Lj nisem bil ze lep cajt, ker pavziram, bom pa na protest prisel sigurno(BTW: Gre kdo s Primorske?)... Glede problematike pa: RES JE, da je OGROMNO folka na faksu, sam da ima status in s tem skoduje nam ostalim, ki smo (no, se trudimo bit) resni!!! Minimlna solnina bi zadevo uredila, samo le v primeru, da dobimo kej v zameno... recimo omenjeno fotokopiranje, ipd... Tistim, ki so na faksu samo pri vpisu in na koncu, bi se to zdelo potratno in drzava bi prisparala! Ne strinjam se pa z uvedbo omejitev na vseh faksih, ker bi potem veliko ljudi, ki imajo tezave z ucenjem, ostalo za vedno brez moznosti za nadaljnje solanje...in mi zivimo v (za sedaj) svobodni in enakopravni drzavi NE?8-)
Davcne politike G. Ropa pa raje ne bi komentiral...

R0K ::

ferjan je pametno povedu.

einstein2 ::

smajli pove vse------->;((

Jeebs ::

A smo dijaki tud povabljeni na protest? Mislm, tega sranja je dost! Na konc bomo vsi skup lizal kamne! Dol z vlado! Kaj jajca, konjski drek bi jim blo treba fuknt v glavo! Pa ne se zdej tle delat fine pa stvari olepsevat! Te barabe k jih mamo zdej v politki bojo državo zjebal! Dol z njimi!;(;(;(;(;(;(

Boeing ::

kake budale...iz lastnega proračuna nam dajo, pol pa za povečanja taitega proračuna štipendije obdavčijo...če ste kej spremlal zadne cajte: predlog je bil, da bi davk iz 19% dvignil na 20%... si predstavlate, kaki strašni denarji in kaka strašanska potretnost je v našem državnem aparatu, če naj bi en sam samcat procent rešil davčni primanjkljaj...sicer pa jst sploh ne vem kaj je tem lojem, da rinemo EU... fantje, EU v zdajšnji obliki bo ne more obstajat !!!! Kr spomnte se restavracije (1820 oz. tm nekje)... ko bomo prišli v EU (če dosti dolgo tolčeš z glavo v zid, bo zid popustil ker je pametnejši), se bomo spufali... blače so še in bojo še kar nekaj cajta tm nekje balkanske, stroški pa gor do triglava... in ne, ne bomo se spufal na avtih, pa na štromu pa vodi... ne bomo se spufal na bencinu pa nafti... spufal se bomo pri hrani, spufal se bomo pr šolninah in zapufal pr zdravstvu, zapomnite si to ! EU je iluzija, privid neke uspešne ekonomske skupnosti, ki pa nima osnovnih predpogojev za uspeh... prvič zato, ker je celotna svetovna politika u kurcu in če še niste opazli, bližamo se 3. svetovni vojni, drugič pa zato, ker so si narodi in države, ki spadajo v EU preveč različni in majo tako raznovrstne potrebe in in terese, da to enostavno ne more klapat... ne more pa če se postaviš na trepalnice... poglejte si za primer haiderja pa njegove idiote nacistične... taki pezdeti potem delajo sranje... pa razni samozvani ministri ala rop & company... no sej, boste vidl... vgalvnem, 14. junija sm jst definitivno tam, pa kjerkoli, kakorkoli in kadarkoli bo !!!

minmax ::

to je samo del festivala upora - glavne aktivnosti se bodo strnile 16.6 v prostestu proti bushu in putinu... stay tuned

minmax ::

Fresh1 ::

>:DYEA FIGHT THE POWER !!>:D

Binji ::

Kaj res nas se niso nehali ozemat??!! Ze tko je hudo! Ob kjeri uri pa bo to? Skoraj sigurno pridem!

Webmojster ::

Edina smesna stvar pri vsem tem je, da, ce vas kdo vprasa, koga ste volili, recete da LDS. In ta LDS vam zdaj to zadaja, oz. nam to zadaja. (Jaz jih nisem volil, btw.)

poweroff ::

Glede Ropa samo tole - novico o obdavčitvah študentskega dela smo prvi posredovali preko Neutro.Novic: http://www.ljudmila.org/neutro/neutro.n...

Gre pa za to - in to bi možje iz LDS radi utišali, da EU ne dovoli izjem v davčni in zaposlovalni politiki. Študentje pa smo izjema v obeh politikah.

Seveda ne bojo priznali da so se obdavčitev spomnili zaradi EU, samo dejstva so kakršna sem jih zapisal. Važno je pa to da se dogaja, da bo vlada videla da ne more biti agorantna v nedogled.

Če so kurci na volitvah dobili 30% še ne pomeni da se smejo obnašat kakor jim paše!!!!;((

minmax ::

prav maš. Od kje jim pravica da se namesto nas odločajo o vstopu v EU in NATO. A za to pa ne bo referenduma?

Boeing ::

minmax: ne, ne bo ga ! pa veš zakaj ? ker bi pol UE popušila ko usran golob... folk noče v EU !!!;((;((;((

Goofy ::

Govoriti, da ljudje, ki se vpišejo samo zaradi statusa stanejo fakulteto oziroma odžirajo prostor uka želnim je nesmiselno.
Kolikor vem je faks plačan po glavi.
Mislim da nekoga, ki se mu gre samo za status, tako in tako ne bo blizu faksa, zato je stol prost.
Glede študijskega mesta pa ostaja možnost izrednega študija, če nekdo želi študirati točno določeno smer.
Pa ne krivit nekoga, ki je imel v srednji šoli boljši uspeh ter zbral več točk kot ti in ti zaradi tega zasedel štud. mesto.
Pavšalne šolnine?
Sigurno se zaradi njih (10 do 20k letno) večina več ne bo odločila status, ker se mu pri letnem zaslužku preko študenta (500k do 1mil) to več ne bo izplačalo. Pa ja.

3LeR. ::

jst bom zdele dokončal 2 . let. gim. in bom sigurn tam ker čez par let ko bom (če bo sreča ) na faksu ne bom mogu prvoščit plačevanja tega sranja
sej s tem ne bojo po žepu udarl sam zdajšnjih študentov ampak vse ki to bodo v prihodnjih letih.
pa če mislite sej teh 10 ali pa 20 k na let ni nč. no čez par let bo to že več in več.
ČE JIM DAMO PRST BOJO VZEL CELO ROKO
zato vam pravm folk MNOŽIČNO SE UDELEŽTE PROTESTA

>:D>:D>:D>:D

Luigi ::

Sam ena vmesna opazka.Nekateri ste omenjali, da se tako bližamo dobro znanemu razvitemu zahodu (ZDA). Je že res, da so tam faksi nesramno dragi ter, da imajo minimalno socialno varnost (ma čisto vse morate sami plačati). Ampak, v ZDA je tudi res, da je davek na plače, ki ga zaposleni plačajo državi samo okoli 10% !!!!! Potem je nekako logično, da so ostale storitve samoplačniške. Ne moreš pa imeti države, kjer folku pobereš 40-60% dohodka (a se še kdo spomne zgodovine in desetine, ki so jo pobirali !DESETINE! - 10%, takratni hlapci so verjetno veseli, da ne živijo v našem času) potem mu pa še dodatno zaračunaš za vse, kar bi moralo biti vključeno v te odstotke. To pomeni samo eno, da gre večina davčnega denarja samo za PLAČE.PIKA

poweroff ::

TOČNO TO!
Država pravi da bo nehala biti socialna - da se s tem kao približamo zahodu, samo pozablja pa da je še vedno tako potratna kot prej, ko je tratila za socialo.

Kam gre denar sedaj se ve - za približevanje EU (prevajanje gore aktov...) in kupovanje orožja po NATO standardih.

Glede EU ne bom nič rekel - nekateri zaslepljeni norci morda res mislijo da nam bo tam boljše (čeprav je že Drny izjavil da bomo verjetno morali več prispevati kot bomo od EU dobili), ampak glede NATA mi pa sploh ni jasno zakaj hudiča se vključevati (itaq smo že v partnerstvu za mir) in zakaj kupovati drago in nepotrebno orožje (letala, lepo vas prosim, kaj nam bodo LETALA???!).
Pred tremi leti sem izračunal da en moderen tank stane toliko kot gradnja ene manjše fakultete. Fakulteta v par letih sproducira ogromno znanja, tank pa z eno protioklepno raketo sesuje skoraj vsak mulo.

kirc ::

V čem je lahko tudi bistvo problema ?Res je, da se študiji spreminjajo, res je tudi, da država rabi denar, način na katerega pa pride do njega pa je lahko tudi drugačen. Lahko rečem, da se jih mnogo (skoraj) polovica vpiše na faks, samo zato, da imajo status študenta (to lahko rečem za naš faks - FE). Dejansko jih od 300 vpisanih vsako leto diplomira caa. 60, če jih. In tukaj se je treba vprašati, kaj je narobe ? Moje osebno mnenje je, da se omogoči študij vsakemu, ki ima zato ustrezne pogoje, tu mislim predvsem ustrezno predhodno izobrazbo. Najbolj me moti, da bodo lahko študirali samo otroci bogatih staršej, ki je jim itak skoraj jebe za denar, ostali, znanja in dokazovanja željni pač ne. In prosim naj mi eden dokaže, da je sinček enega bogataša, ki mu v življenju ni bilo treba storiti nič, da bi kaj dobil imel kakšno pametno in konstruktivno idejo ? Zagotovo ima povprečen študent/dijak, ki pač živi od štipendij in študentskega dela veliko več idej in to zagotovo konkretnih in predvsem poštenih. Tak človek je zagotovo vreden spoštovanja. Če bi bil družbeno politični sistem naravnan k takemu človeku, potem bi Slovenija imela mnogo mnogo večji gospodarski ugled. Rešitev:Vpeljava kreditnega študija, kjer se točno ve kdo je dober in kdo je slab. Tisti, ki misli bluzit na faksu naj kar bluzi, če ima denar, tisti ki pa nimajo denarja za študij in so zagotovo sposobni študirati, pa bodo itak po diplomi v nekaj letih odplačali kredit za študij. Sicer pa uživajmo dokler lahko, kajti ko se bo "Rop" in njegova tolpa še kaj domislila, smo ga naj.....Pa brez zamere:P

kirc ::

Aja še tole, EU naj bi za razliko od ZDA bila predvsem socialno orientirana. Takšen je program EU, kakor ga razumem sam. "Živela združena europa !"


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Črna sreda (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Problemi človeštva
34522670 (10803) Trubadur
»

Peticija o obdavčitvi študentskega dela (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
645667 (4477) Daedalus
»

Študentsko delo obdavčeno v amen ? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20015580 (11303) gGiF
»

Odnos slovenske vlade do študentov

Oddelek: Loža
101334 (1231) Medved
»

DOVOLJ NAM JE - študentske demonstracije 2001

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
362341 (2341) Simko

Več podobnih tem