» »

Prvoaprilske

Prvoaprilske

Slo-Tech - Prvi april že dolgo velja za dan šaljivcev, zato se na ta dan tudi mediji malo pošalijo s svojim občinstvom. Tudi včerajšnji dan ni bil izjema. Tako so se pojavile novice, da se bo naš bodoči evrokomisar namesto s širitvijo EU ukvarjal z evropskim kmetijstvom, marsikdo si je želel, da bi novica o odstavitvi zadnje čase ne preveč priljubljenega selektorja Prašnikarja ne bila zgolj šala, novopečenega Foruma 21 naj oblast sploh ne bi zanimala, v Poletu se je pojavila že več kot očitno "lovska", da bo formula 1 čez tri leta hrumela tudi na mestu nesojenega ljubljanskega stadiona, zelo "sumljiva" je bila tudi novica o tako rekoč obveznem odsevnem brezrokavniku na italijanskih in španskih cestah, vendar vse kaže, da je kar resnična.

Tudi področju računalništva ni bilo prizanešeno s šalami. Marsikomu je zasvetila alarmna lučka ob novici o že pošteno predebatiranemu ASDL za 4 SIT, zato pa so resnične šale prišle iz tujine. Tako priznam, da sem skoraj nasedel novici iz Hrvaške, da bodo stopili po sledeh razvitega sveta, odkritje "sočnih" komentarjev v izvorni kodi Oken in Linuxa je nekoga spodbudilo, da je v Emacsu "odkril" komunistično propagando, najbolj udarna pa je verjetno bila povezana s podjetjem, ki se v zadnjem času precej pojavlja v protimonopolnih postopkih. Na nekem Slo-Techu sorodnem portalu je nekdo nasedel " novici" (še ena različica je tukaj), da bodo deli okenske izvorne kode dostopni odprtokodni skupnosti. Alarmni zvonci bi morali zazvoniti že ob misli na sloviti propagandni oddelek, ki z vsem medijskim težkim topništvom daje v nič vse, kar kakorkoli spominja na odprto kodo, poleg tega nikjer ni omenjeno, kaj naj bi sploh bilo dovoljeno početi z objavljeno kodo, ter kaj naj bi sploh pomenilo "non-core code", če vemo, da Microsoft za del operacijskega sistema šteje tudi brskalnik in večpredstavnostni predvajalnik.

Če je še kdo zasledil kakšno podobno šalo, je vabljen, da jo sporoči.

15 komentarjev

markz ::

na slashdotu jih je bilo cel kup ... od tega, da google odpira Gmail z 1gb mailboxom,
pa do tega da so v izraelu postavili nov svetovni rekord v prenosu podatkov z
golobi pismonošami ...

najboljša je bila pa anketa:
Je dovolj odgovorov?
a) Yes

mathjazz ::

www.getfirefox.com

Rousseau ::

Jaz sem na E-mailu zasledil: "brezplačen e-poštni predal, z 1 GB prostora za sporočila" Tudi pod nastavitve/zasedenost je kazalo, da imam še skoraj vse prazno (997 MB). Seveda je danes že vse popravljeno.

BigWhale ::

Meni je bil najbolj vsec nov engine za doom in quake ;)

Tr0n ::

ragnarock ::

Glede varnostnega brezrokavnika: še pred 1. aprilom sem po poročilih na pro7 zasledil prav to novico. Gre se zato, da je veliko primerov ko se ponoči na avtocesti pojavi kakšna okvara avtomobila ali nesreča, udeležence le-teh pa pogosto zadane kako vozilo, katerega voznik jih v temi ponavadi ne opazi.
Zato ni niti tako napačna zamisel, da bi si v primeru nesreče bilo treba odeti takle brezrokavnik.

edit:
Leuchtwesten seit 1. April Pflicht - Montag, <b>29. März 2004</b>

fruit ::

Rdko kdo vozi na avtocesti po odstavnem pasu ... pešci pa mislim da niso tolko neumni da bi hodili po voznem.Sicer jas ne vidim pravega smisla ampak bo že boljše tak ..

Lion25 ::

hehe, mi smo novico o brezrokavnikih objavili 1 dan prej, tako da bi se moglo vedet,, da so resnicne :)
http://www.mojavto.net/novice/novica.ph...

pa se nasa potegavscina na nasem portalu www.mojavto.net za najaktivnejse clane na forumu bi podelili cliota :)

http://www.mojavto.net/novice/novica.ph...

lp

vasquez ::

Meni najbolj zabavna prvoaprilska je bila tista, da si je dala Jolanda Čeplak operirati komolec in se bo tako lažje borila z Mutolo :)

mare_ ::

Kako pa da na ST-ju niste nič imeli?

Gandalfar ::

gmail ni fake ...

Zzzzzzz ::

Na SLO1 je bla ena zanimiva. Sicer sploh ni bila povezana z računalništvom, vendar mi je zanimiva, ker je blo snemano le par kilometrov proč od mene.
In sicer so snemali prvi dan ribolova, na jezeru Klivnik (to je v spodnjem delu Brkinov, blizu vasi Harije, pribl. na pol poti med Il. Bistrico in Podgradom). Tam so "pogruntali", da so morske ribe nekako prišle v sladkovodno jezero in da so ribiči (ki so v prispevku tudi sodelovali) ulovili večinoma skuše in sardele, bolj malo postrvi, klenov in krapov... :\

Mislm, ej, kaj vse se spomnejo...:D

Z-lot ::

...prosim, povejte mi - je ADSL za 4 tolarje res le potegavščina? :(

OK, na howstuffworks.com je bila posebna predstavitev vodnega orožja (ki naj bi nadomestilo vse drugo), ki ga razvija US army :>

Kaboom ::

Italija: podnevi prepovedane luči, ponoči obvezni svetleči brezrokavniki. Sami ekstremi...
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

planetparty ::

Da bo AMD prevzelo novo poimenovanje procesorjev....In novica je bila celo na slo-techu.
Torej pričakujem vsaj neko opravičilo od tistega, ki je to objavil na hitro brez presoje!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[+/-]Kritika NOVIC (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Slo-Tech
49145869 (21136) CaqKa
»

Slo-Techov RSS

Oddelek: Novice / Obvestila
264649 (4317) Yeznick
»

Mozilla Firefox 1.0.2 v vsej svoji mogočnosti je tu! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
11311079 (8401) njok
»

O Doomu 3 in ostalih malenkostih (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Igre
574863 (4863) Sc0ut

Več podobnih tem