Forum » Izdelava spletišč » phpBB forum problem
phpBB forum problem
Iskraman ::
Pred kratkim sem usposobil svoj phpBB forum, imam pa problem z avatarji. Namreč omogočen imam vpis URL-ja kjer se slikca nahaja, problem pa je v tem da pokaže dejansko velikost slike, namesto da bi jo skrčilo na določeno velikost. Potem pa uporabnik napiše post in zraven pokaže tisto ogromno sliko čez pov zaslona. Kan naj naredim?
root987 ::
IMHO - ukin slikce. Forum je le bolj neberljiv zaradi njih.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell
--- George Orwell
Tody ::
Jao pa kaj niste nič geeki al kaj ? Jest ko sem prvič naložu PHPBB sem najprej celo admin selekcijo predelal Torej v admin sekciji pod Splošna administracija --> nastavitve ---> velikost podob pa naštimaš kakor se ti zdi. Seveda je priporočljivo da prebereš še vse ostalo.
Sej ravno v tem je problem ker imam nastavljeno velikost slikc na max. 80X80 pa jih enostavno noče skrčiti!
Trdi ::
Eh, pa dobro, a noben ne bere navodil?
Če si nekdo napiše link do nekega avatarja na netu, potem bo pač točno taka velikost - ni skrčitve, ne gleda tvojih nastavitev. Če pa ga uploada na server, potem pa upošteva tvoje nastavitve. Tako je v praksi, kako naj bi bilo mišljeno, pa ne vem.
Če si nekdo napiše link do nekega avatarja na netu, potem bo pač točno taka velikost - ni skrčitve, ne gleda tvojih nastavitev. Če pa ga uploada na server, potem pa upošteva tvoje nastavitve. Tako je v praksi, kako naj bi bilo mišljeno, pa ne vem.
Trdota d.o.o.
hja seveda obstajajo hacki in sem jih tut veš preizkusu ampak noben ne podpira verzije 2.0.11 zato tut ne delajo.
Trdi ::
Iskraman, omogoči samo prikazovanje avatarjev, ki so uploadani na server. Tako je najlažje. Poleg tega še zahtevaj, da pri vsaki menjavi avatarjev dobiš obvestilo, da stari ni več v uporabi, in zapiši še, da menjavanje avatarjev ni zaželjeno.
Meni osebno se zdi, da če nekdo ima avatar, naj bi to bilo nekaj takega kot nickname - naj ga predstavlja v določeni meri. Ko vidiš avatar, takoj veš kdo je. Tako na hitro greš ćez forum in takoj vidiš, kje os njegovi posti.
Meni osebno se zdi, da če nekdo ima avatar, naj bi to bilo nekaj takega kot nickname - naj ga predstavlja v določeni meri. Ko vidiš avatar, takoj veš kdo je. Tako na hitro greš ćez forum in takoj vidiš, kje os njegovi posti.
Trdota d.o.o.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Anketa - Avatarji na Slo-Tech (strani: 1 2 3 4 … 11 12 13 14 )Oddelek: Slo-Tech | 42053 (24616) | Gandalfar |
» | Kakšnih sprememb si želite? (strani: 1 2 )Oddelek: Slo-Tech | 8401 (6776) | Bor H |
» | Novi Slo-Tech: meni zelo všeč! (strani: 1 2 3 4 … 11 12 13 14 )Oddelek: Slo-Tech | 45518 (27384) | Ziga Dolhar |
» | kako si daš slikico v slo-techu. (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Slo-Tech | 32709 (25137) | Mr_Globus |
» | Ikonce pod nicki (strani: 1 2 )Oddelek: Slo-Tech | 6714 (5049) | V-i-p |