Forum » Zvok in slika » ati radeon 9600 SE na TV
ati radeon 9600 SE na TV
crazy horse ::
zdravo vsem tu gori!
imam en velik problem, ki ga sam ne uspem rešiti, zato sem se obrnil na vas.
imam PC z ati radeon 9600 SE kartico in 1 leto star Panasonic TV. Do pred 1 mesecem sem imel oboje povezano s kablom, ki ima na eni strani S-video (7 pinov; ki sem ga priklopil na grafično kartico), na drugi strani pa rumeni činč (priklopil sem ga na scart adapter, tega pa v TV). Kabel ima na tej strani, kjer je rumeni činč tudi S-video, ki pa ni bil priklopljen v scart adapter. Slika na TV je bila super. Potem pa sem nekega dne pomotoma izklopil kabel pri prižgani TV in PC-ju. Ko sem ga priklopil nazaj tako kot je bilo, PC povezave s TV sploh ne zazna. Če priklopim S- video v scart adapter, je slika na TV črno belo z nekaj "barvnimi" odtenki, vse skupaj pa zelo migeta. Sprobal sem vse možne kombinacije (rumeni činč direkt v TV, S- video direkt v TV, oboje skupaj preko scart adapterja v TV, vsakega posamezno preko scart adapterja v TV, nanovo naložil gonilnik,...). Skratka zmanjkalo mi je idej. Je možno, da sem kaj skuril, ko sem odklopil kabel pri prižgani TV in PC-ju??? Po moje ne, ker potem ne bi imel niti črno bele slike... Je poškodovan kabel??? Ima kdo podobne težave ali kakšno idejo, kako jih rešiti?
Hvala za odgovore!!!
LP
imam en velik problem, ki ga sam ne uspem rešiti, zato sem se obrnil na vas.
imam PC z ati radeon 9600 SE kartico in 1 leto star Panasonic TV. Do pred 1 mesecem sem imel oboje povezano s kablom, ki ima na eni strani S-video (7 pinov; ki sem ga priklopil na grafično kartico), na drugi strani pa rumeni činč (priklopil sem ga na scart adapter, tega pa v TV). Kabel ima na tej strani, kjer je rumeni činč tudi S-video, ki pa ni bil priklopljen v scart adapter. Slika na TV je bila super. Potem pa sem nekega dne pomotoma izklopil kabel pri prižgani TV in PC-ju. Ko sem ga priklopil nazaj tako kot je bilo, PC povezave s TV sploh ne zazna. Če priklopim S- video v scart adapter, je slika na TV črno belo z nekaj "barvnimi" odtenki, vse skupaj pa zelo migeta. Sprobal sem vse možne kombinacije (rumeni činč direkt v TV, S- video direkt v TV, oboje skupaj preko scart adapterja v TV, vsakega posamezno preko scart adapterja v TV, nanovo naložil gonilnik,...). Skratka zmanjkalo mi je idej. Je možno, da sem kaj skuril, ko sem odklopil kabel pri prižgani TV in PC-ju??? Po moje ne, ker potem ne bi imel niti črno bele slike... Je poškodovan kabel??? Ima kdo podobne težave ali kakšno idejo, kako jih rešiti?
Hvala za odgovore!!!
LP
- zaklenil: CaqKa ()
a je to možno, če samo izklopiš kabel?
ker zdaj sem te nastavitve toliko spreminjal, da sploh več ne vem, kako sem imel nastavljeno, ko je zadeva še delovala...
ker zdaj sem te nastavitve toliko spreminjal, da sploh več ne vem, kako sem imel nastavljeno, ko je zadeva še delovala...
gregy ::
si probal zalufat PC medtem ko si imel TV Out priklopljen na TV? Grafična namreč "zagrabi" TV Out samo če je priklopljena na TV medtem ko vzgeš racunalnik ..
ja, ja, seveda sem to naredil, pa nič... če je povezano kot prej ( svideo preko rumenega činča in scart adapterja v TV) sploh ne zazna povezave, drugače (svideo preko svideo in scarta v TV) pa črno bela slika...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 4 … 37 38 39 40 )Oddelek: Zvok in slika | 583824 (23153) | Dominator |
» | povezava PC-TV?Oddelek: Pomoč in nasveti | 10294 (9355) | LordTado |
» | PC NA TVOddelek: Strojna oprema | 8515 (7910) | opeter |
» | Črno-bela slika pri Tv-outOddelek: Zvok in slika | 1408 (1264) | alfff |
» | tv out= čb slikaOddelek: Zvok in slika | 3302 (2835) | romario |