» »

Družinski zakonik in referendum [ex: Homoseksualne poroke]

Družinski zakonik in referendum [ex: Homoseksualne poroke]

Temo vidijo: vsi
««
15 / 99
»»

drejc ::

Priznam, teme nisem prebral v celoti in se zato posipavam s pepelom.

Moj namen, s prejšnim postom, je bil izpodbiti trditeva, da če je neka skupina primatov (ali živali) spolno deviirana v neki smeri (za katero ti praviš da je zelo pogosta), ji to še ne da pravice da jo obravnavamo ISTO kot veliko večino brez teh deviacij ki se povezujejo v zakonske skupnosti.

Over&out.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

jype ::

Ne obravnavamo je isto, morajo pa zanjo veljati vsaj enaki zakoni.

Jasno je, da homoseksualni par terja povsem enako obravnavo glede starševstva in vsega ostalega, kot heteroseksualni par takoj, ko heteroseksualni pari prenehajo biti rizična skupina (zaradi pogostejših ločitev, bolj rizičnega spolnega vedenja in tako dalje).

Ampak vse te lastnosti so le statistične (in prav nič redke pri heteroseksualnih parih). Če se posamezen par izkaže za primernega za posvojitev, je odrekanje možnosti posvojitve dejansko zgolj in samo neutemeljena diskriminacija.

Vajenc ::

"Nimam nič proti gayem.
Le nočem jih blizu sebe.
a ne smejo se kuševat, ne smejo se poročevat, ne smejo seksat, ne smejo imet otrok, ne smejo bit blizu otrok, morajo it na zdravljenje, morajo it na operacijo spremembe spola,...Drugače pa res nimam nič proti gayem. Saj imajo skoraj enake pravice kot mi normalni ljudje...."SV je prav rekel - Slovenceljni.

Meni ni nič žal, da sem Slovenec. Če tebi je, odpri kakšno temo, da ti pomagamo najdi primerno državo (na Nizozemskem je veliko gejev, pa še poročijo se lahko, pa posvojijo IMO tudi).

Bom šel počasi skozi tvoja natolcevanja. Jaz resnično nimam nič proti gejem, vsaj dokler ne bodo posvajali otrok. Če se kušujejo me NE moti, za poroko bi mi bilo vseeno, če ne bi to bila ena štenga proti posvojitvam, javni seks gejev mi ne bi bilo prijetno gledat (lezbo show bi gledal), rekel si, da ne smejo imeti otrok, naj te popravim - ne morejo imeti otrok, ker jim manjka vsaj en spolni kromosom, seveda so lahko v bližini otroka, sej ne grizejo (tisti ki pa, pa naj imajo prepoved ali nagobčnik), zdravljenje bi morda pomagalo pri kakšnem posamezniku, operacije spola pa po želji, da se bo le bolje počutil po njej.

Edit: pa pravice geja posameznika, morajo biti enake pravicam hetero posameznika. Družina, poroka, otroci, pa niso za geje in jih zato tudi ni v zakonih. Sej lahko uščipne v lička otroka od hetero brata npr., pa na sprehod ga tudi lahko pelje.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vajenc ()

perci ::

Po drugi strani pa, a se vam ne zdi že to, da vam država ob rojstvu izbere spol, ene sorte diskriminacija? Če se jst počutim žensko, zakaj ne smem bit ženska? DISKRIMINACIJA.

Jst bi zelo rad hodil h ginekologu, pa ne morem - vsaj na zavarovanje ne. Rad bi tudi občasno naredil kako mamografijo pa tega na zavarovanje ne morem. To je čista diskriminacija, ki ne temelji na ničemer drugem kot na spolu. Poleg tega sem pa jst deep down itak ženska in bi te pravice morala imeti.>:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: perci ()

Ja, pejt na operacijo, ne?

Po moje gre celo na zavarovalnico, če psihiater ugotovi, da si dovolj resen.

1. Po mojem, da ne gre na zavarovalnico

2. Jaz bi rad hodil h ginekologu ne glede na moj spol. In mamografije bi rad delal ne glede na moj spol. Recimo, moj brat se čuti moškega in tudi želi biti moški. Vendar vseeno bi rad hodil h ginekologu in na mamografije.

To je ta moderna diskriminacija. Včasih se je diskriminiral temnopolte in žide, sedaj se pa moške, ki bi radi hodili h ginekologu. :\

Saj lahko hodi h ginekologu. Kaj te matra?

Lahko, če plača. Na zavarovanje pa ne. Prav tako ne more dobiti zastonj kontracepcijskih tabletk. Ali pa morning after pill zase.

Razumeš?

Zdej, lahko se pa zmenimo, da imajo gayi poroko, vendar morajo zanjo plačati? Zmenjeno? Pa bom jst potem rekel: "Kaj se bunite, sej se lahko poročite." To, da bo sama sklenitev poroke stala 100k eurov, bom pa zamolčal.

perci> Lahko, če plača. Na zavarovanje pa ne. Prav tako ne more dobiti zastonj kontracepcijskih tabletk. Ali pa morning after pill zase.

Jaz sem bil pri ginekologu zastonj. Morning after pill mi po strokovni odločitvi zdravnika ne pripada, nikjer pa ni zame prepovedan z zakonom.

perci> Razumeš?

Seveda. Ti pa, očitno, še vedno ne.

perci> Zdej, lahko se pa zmenimo, da imajo gayi poroko, vendar morajo zanjo plačati? Zmenjeno? Pa bom jst potem rekel: "Kaj se bunite, sej se lahko poročite." To, da bo sama sklenitev poroke stala 100k eurov, bom pa zamolčal.

Narobe. Mene ginekolog nič ne stane. Vse kar je, mi ne more (ne sme) predpisat zdravil, ki zame niso primerna. Moje pravice so povsem enake kot pravice moje soproge.

Stepni Volk ::

Če pravnik ne ve kaj je diskriminacija, potem se nam res slabo piše.

Spolne diskriminacije naj ne bi bilo. Nihče ne pravi, da razlik med spoloma ni. Samo diskriminacije na osnovi spola ne bi smelo biti. Pa je. Ženskam delodajalci, ne glede na zakonsko prepoved, ob zaposlovanju prisilijo, da podpišejo bianco odpoved, da se jih znebijo, če zanosijo. Kar je neumnost sama po sebi, saj gre denar za porodniško iz državnega proračuna.
In če je mamografija še v majhnem procentu smiselna, ginekolog ne more biti. Vsaj dokler si ne zagotoviš tistih nekaj organov, ki ločijo moškega in žensko. Trenutno je to tehnično le delno izvedljivo (kot si se verjetno naučil v prejšnji seriji South Park).
Seveda je na svet privekalo tudi veliko ljudi, ki dejansko so pol-ženska, pol-moški... tako v smislu organov, kot le kromosomov. Tako so gensko eno, kromosmsko drugo. Včasih oboje.

Za vse manjšine pa naj bi veljala POZITIVNA diskriminacija. Ta je tako v smislu, DA MORA biti v politiki, podjetjih, odgovornih položajih toliko in toliko žensk. Pozitivna diskriminacija pa v dobro deluje tudi vsem ostalim manjšinam ali marginalcem... naj bodo to jezikovna, narodna, spolna, splona usmerjenost, religija, starost...
Pozitivna diskriminacija je tu zato, ker ljudje preprosto nismo dorasli takšnim družbenim spremembam. Posledica obeh svetovnih vojn je bila, da so se marsikateri kolonialni narodi osvobodili... med drugim tudi tisočletja podjarmene ženske, ki so v času vojne naenkrat bile dovolj dobre, da so lahko opravljale poklice, ki jim jih prej niso dovoljevali. Nekaj desetletij kasneje se je zgodila še kontracepcijska tableta in ženska je bila končno enako spolno svobodna kot moški.
Vse skupaj ne bi bilo potrebno, če bi bili ljudje dovolj uvidevni drug do drugega. Samo za kaj takšnega še milijone let ne bomo primerni. Zato bomo pač ustanavljali države, ji plačevali davke, da bo lahko zagotavljala "red in mir".

Vajenec - tudi zate obstaja idealna država, ki zagotavlja red in mir po tvojem okusu: IRAN. Ženske nimajo nobenih pravic oz. zelo malo. Homosekusalce se lepo usmrti. Tako te ne bodo motili drugi Slovencelni, ki nas homoseksualci ne motijo (nas pa naprimer metroseksualci)... in boš nad sovjimi novimi sodržavljani Iranci nadnavdušen. Plus, da lahko po milji volji pljuvaš po homoseksualcih, zahodnih ženskah, ZDA, EU in Sloveniji. Čaka te status narodnega heroja, sicer tujca... toda vseeno.

BTW Perci iz srca ti želim, da izkusiš rojstvo na lastnem telesu. Imaš mojo moralno in tudi finančno podporo, takoj ko bo to tehnično možno.
neobjavljeno.blogspot.com

Kaj ti budališ jype. Po čem pa misliš, da se odloča ginekolog, če ne po zakonih in podzakonskih aktih. Kar takole malo po prešerno?

In 100% ti povem, da od 1000 moških, ki pridejo k ginekologu niti eden ne dobi kontracepcijskih tabletk. Torej je očitno stvar prepovedana. Prepričan sem tudi, da bi se zavarovalnica zbunila, če bi kakšen ginekolog predpisal tabletke moškemu.

perci> In 100% ti povem, da od 1000 moških, ki pridejo k ginekologu niti eden ne dobi kontracepcijskih tabletk. Torej je očitno stvar prepovedana.

Od šestih miljard ljudi, ki pridejo na svet, pa noben ne dobi sončnih peg. Torej je očitno stvar prepovedana.

A si mal zamešal vzroke in posledice?

perci> Prepričan sem tudi, da bi se zavarovalnica zbunila, če bi kakšen ginekolog predpisal tabletke moškemu.

Res? I'll prove you wrong, right now:

The use of estrogen therapy in men.

* Sayed Y,
* Taxel P.

University of Connecticut Health Center, 263 Farmington Avenue, Farmington, Connecticut 06030-1317, USA.

Men make estrogen throughout their lives through the bioconversion
of androgens by the aromatase enzyme in gonadal, as well as peripheral,
tissues. The role of estrogen in men is not well understood; however,
recent research interest has focused on this intriguing question. In some
areas, such as the bone and cardiovascular systems, insights are beginning
to be gained. Nevertheless, the clinical use of estrogen in men is limited.

Limited. Not prohibited by law.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Perci - ne slediš tehnologiji. Kontracepcijska tableta za moške oz. ekvivalent obstaja. Pred leti so celo nabirali prostovoljce za testiranja. Edini problem pri vsem skupaj je kultura moških. Farmacija je ugotovila, da moškim ni do tega, da bi bili oni tisti, ki bi preprečevali zanositev... še posebej zaradi stranskih učinkov tovrstne moške kontracepcije... ki so... kako je to možno... točno takšne, kot za ženske.
Ženske naj trpijo naprej... nam moškim je prelepo postlano, da bi se prostovoljno temu odrekli. Nismo sicer v Iranu, a do enakopravnosti na vsaj teh osnovni človeški ravni je še dolgo.

Je boljše kot v preteklosti, ker smo se moški naučili uporabljati tisto ultra tehnološko zakomplicirano stvar od pomivalnega, pralnega in sušilnega stroja... da o likalniku ne govorim. A dokler strojev nismo izumili, se teh del niti dotaknili nismo. In še sedaj je marsikje pod častjo, da ta dela opravljamo. Starejši sodelavci nas gledajo, kot moške degenerirance, če omeniš katero od gospodinjskih opravil.

In potem so tu homoseksualci. Če gre za dva moška, verjetno enako delita ta osnovna gospodinjska dela... kar pomeni, da so na istem... čeprav ponarodela pravi, da eden prevzame velogo "ženske"... torej: pere, pomiva, kuha, čisti, lika.
To je v tolažbo "pravim" moškim, ki si vsaj tako še lahko ohranijo čisto vest, ko s pivom v roki gledajo TV, medtem, ko žena skrbi za otroke in opravlja vsa našteta opravila... poleg redne službe.

"Dobrodošel v našem stoletju, kjer smo vsi moški "poženščeni". Ni čudno, da je toliko gayev..." bi rekli starejši sosedje in sodelavci.

Zgodovina sprememb…

BTW - tudi v obratno smer ne gre najbolje. Pred več kot 10 leti sem bil v tesni skupini za Femidom... sem ravno živel v Švici... in Femidom - kondom za ženske ni prav nič zablestel. Za uporabo ni nič bolj kompliciran... samo interesa populacije ni.
Ko se opica nekaj nauči... a o tem je že malce višje zapisano >:D

Vajenec - tudi zate obstaja idealna država, ki zagotavlja red in mir po tvojem okusu: IRAN. Ženske nimajo nobenih pravic oz. zelo malo. Homosekusalce se lepo usmrti. Tako te ne bodo motili drugi Slovencelni, ki nas homoseksualci ne motijo (nas pa naprimer metroseksualci)... in boš nad sovjimi novimi sodržavljani Iranci nadnavdušen. Plus, da lahko po milji volji pljuvaš po homoseksualcih, zahodnih ženskah, ZDA, EU in Sloveniji. Čaka te status narodnega heroja, sicer tujca... toda vseeno.
Izvolite manjšina, odpotujte, lahko tudi v Iran, kjer boste vsaj imeli kakšno bitko za bit. Nizozemska vam ne diši, ker tam ne boste izstopali s svojimi "človekoljubnimi" akcijami.

In ker zelo radi ne zastopite nasprotnega tabora, vam objasnim kaj vam je hotel Perci povedati. Moški ne more zastonj dobiti ženskih kontracepcijskih tabletk, ženska tudi ne moških in dva tipa tudi ne poroke. Vedno pa imate možnost in daste možnost referendumu. Mislim, pa, da je izid poznan. No, sej tuki ni konec vaše poti, še vedno lahko odpotujete v Iran, kjer se resnično kršijo človekove pravice, predvsem žensk, in kjer boste lahko svoja prepričanja resnično udejanjali. Tukaj jih ne morete, ker ni nič proti mednarodnim konvencijam, zakonom in pravilom človeških pravic. Za kakšen kiksek (Ambrus), pa že imamo uradnega varuha človekovih pravic.

Vajenc> Izvolite manjšina, odpotujte, lahko tudi v Iran, kjer boste vsaj imeli kakšno bitko za bit. Nizozemska vam ne diši, ker tam ne boste izstopali s svojimi "človekoljubnimi" akcijami.

Torej se morajo na Nizozemsko preseliti tudi vsi vegetarijanci, če hočejo posvojiti kakšnega otroka?

Aja, ne, saj res, vegetarijanci imajo enake pravice kot heteroseksualci. Kako nenavadno.

madmitch ::

Prav neverjetno, kaj vse bi nekateri naredil, da bi drugemu zagrenili življene, ne glede na to, da jih to ne bi nič bolelo, še opazili ne bi. Samo da ne bi imel kdo kaj več ali bi mu bilo laže. Za posrat.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Samo da ne bi imel kdo kaj več ali bi mu bilo laže.
TO isto se meni poraja, kot pomislim, da želijo geji otroka in poroko.

Čak mal. Oni bodo imeli "kaj več", jih pa nič ne moti, če ti posvojiš otroka ali se poročiš, tudi, ko se oni ne.

Zakaj bi potem ti njim odrekel pravico do tega?

Vse bolj se mi zdi, da želijo homoseksualci imeti otroke in poroko, zato ker jo imajo hetero.

Zakaj bi potem ti njim odrekel pravico do tega?
Jim ne moreš odrekati pravic, ker jih homo oblika spolnosti ni nikoli imela. In še 1X, žena+mož+otrok=zákonska družina, gay+gay=homoseksualni par, ki ne more imeti otroke.

Čak mal, zdej se pa že sprenevedate.

Če pri ŽIVALIH, ki so brez vsake "napredne tehnologije" lahko dva istospolna partnerja vzgajata zarod, kje točno si ti našel podatek, da homoseksualni par "ne more imeti otrok"?

Povedali smo že vsaj tri različne primere (homoseksualna moška najdeta žensko, ki paru rodi otroka, homoseksualni ženski gresta na semensko banko in si zrihtata otroka, homoseksualna partnerja ohranita starševstvo nad otroki iz prejšnjega zakona), pri katerih homoseksualci dejansko imajo defacto starševstvo in ga izvajajo.

V primeru težav pa se ta idila (izključno zaradi odrekanja pravic) pokvari, saj se starševstvo _samo pri homoseksualnih parih_ priznava le biološko. Pri heteroseksualnih parih ni nobenega problema, če starši otroke premetavajo sem in tja po zakonskih zvezah, če le gre en biološki partner poleg, kar pa seveda sploh ni nujno v interesu otroka (amapk pri heteroseksualnih parih se o interesih otroka začuda precej bolj redko pogovarjamo).

Jp, grozno je kako se odzivajo ljudje po svetu na geje. In sploh ni treba iti v Iran, podobno se dogaja bližje nas, v Srbiji. Link - ni za občutljive. In to je zame še en razlog več, da nisem za gay-posvojitve.

In še en razlog več, da bi moral biti.

Saladin ::

In sploh ni treba iti v Iran, podobno se dogaja bližje nas, v Srbiji. Link - ni za občutljive. In to je zame še en razlog več, da nisem za gay-posvojitve.

Torej ne maraš gayev in otroke je treba zaščitit pred ljudmi, ki ne marajo geyev.

Vidiš paradoks tukaj?
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

Saladin, a poznaš ST frazo: " a ti slabo vidiš, ali si nepismen"..., a se ti zdi, če ne odobravam posvojitve, da ne maram homoseksualcev? Narobe, če tako misliš. To ni skrivanje za moralnimi izgovori. Tako na glas razmišljam tudi med prijatelji. S protestom četnikov, se mi moje razmišljanje le potrdi. Geji so na udaru javnosti in ti udarci lahko škodijo otroku. In to ni isto, kot če je imel žid v naci Nemčiji otroke, ker je svoje otroke rodil in je to bolje kot jih ubiti. In to tudi ni isto, kot, da bi morali vsi aktivisti biti brez otrok, zaradi istega, prejšnjega razloga. Ko bo veljalo, da boš moral zaprositi za porod državo in bodo geji lahko brez zgražanj okolice posvajali otroke, bo pa taka primerjava na mestu, do tedaj pa so te in podobne primerjave le "prcanje". (zadnja 2 stavka sta za vsak slučaj).

Ne, bistvo tega videa je, da se pussy hetero moški počutijo močne, ker so v večini.

Ah, to ni bistvo, je pa tudi to res in zna veljati tudi obratno, če bi to bilo tako.

Bom malo bolj na široko razložil...

Dokler država (tiho ali glasno, prikrito ali jasno) podpira diskriminacijo, se take reči dogajajo. Nihče ne ukrepa zoper nasilje. Policija ne bi stala ob strani in gledala, če bi se tepci spravili nad navijače nasprotnega moštva, ampak bi ostro ukrepali.

Si predstavljaš, da črncem v ZDA ne bi dovolili v šolo, "ker jih družba ne bo sprejela"? Pa so jim. Še nacionalno gardo so spravili tja, da je _prisilila_ šolo, da je odprla svoja vrata tudi črncem.

Mene samo skrbi, da boste zdaj rekli, da mora nacionalna garda prit na magistrat oziroma na center za socialno delo, potem boste pa dovolili poroke in posvojitve tudi homoseksualnim parom.

Te komparacije gejev z črnci, židi ... NISO na mestu. Je že res, da so jih v BG poteptali, ampak v vsakdanjem življenju (kar gay march ni) imajo vse pravice, katere ima hetero posameznik. Lahko hodijo v šolo, lahko sedijo na busu, lahko izberejo vero, štacuno, stanovanje, službo, partnerja ... Njihova spolna usmeritev, jim ne bi smela dajati posebnih pravic in jim zaenkrat tudi ne daje. Če pa jih v službo šef ne sprejme zaradi gnusa pred geji, pa se mi zdi to podobno, kot če ne bi sprejel hetero posameznika, ker bi se mu gnusil, da je intimno ta hetero, sadomazahist oblečen v usnje, z žogico v ustih. Pravno ga ne sme zavrniti v nobenem od teh dveh primerov, praksa je seveda drugačna. V tem, da bi imel gej v novem tisočletju neke posebne pravice in zakone, pa ne vidim smisla, zaradi razlogov, ki sem jih že večkrat povedal v tej temi.

Kakšne "posebne pravice in zakone" ?

Saj vse kar zahtevajo je le to, da poroke in pravice parov veljajo za vse pare, ne le za določeno skupino parov.

Res nima nekega posebnega smisla, da naju z Vajencem skušate zagovorniki gejevskih porok vreči v isti koš s ku klux klanom.

Saj ne vaju. Tisto drhal na posnetku, ki ga je prilepil Vajenc.

Ne ne. Stepni volk se je ze takoj oglasil, da včasih smo zatiral črnce, danes pa geje. Lepo je v isti koš dajal sergregacijo in napsrotovanje gejevskim porokam. Pa še parkrat se je to čez temo ponovilo.

Ja, saj to se pa strinjam. Nasprotovanje gejevskim porokam _JE_ segregacija.

Na podlagi neke lastnosti človeka se odločiš, da bodo njegove pravice drugačne, kot pravice vseh ostalih, ki te lastnosti nimajo, ali pa imajo drugačno.

WarpedGone ::

Eno (neumestno) vprašanje: poroka = pravica do posvojitve otrok?
Zbogom in hvala za vse ribe

Skoraj. Praviloma pravica do posvojitve sledi iz sklenjene zakonske zveze. Ne vem, če direktno, zagotovo pa raje dajo otroka poročenim parom, kot komu drugemu (kar je do neke mere smiselno).

Da zakonska zveza istospolno usmerjenih parov ni enakovredna zakonski zvezi raznospolno usmerjenih parov, je pa seveda diskriminacija.

Nasprotovanje gejevskim porokam _JE_ segregacija.
Govoril sem o segregaciji z veliko začetnico. Torej segregaciji ameriškega temnopoltega prebivalstva. In ta ni primerljiva z napsrotovanjem gejevskim porokam.

Ko pa govorimo o segregaciji z malo začetnico pa ti pritrdim. Ja, gre za segregacijo. Vprašanje je ali gre za moralno/pravno dopustno segregacijo ali ne.

Vprašanje je za kakšno segregacijo gre pri dejstvu, da tudi menage a trois zveze ne morejo dobiti zakonske veljave. Pa dva para. Nekatere živali živijo tudi v trojkah. Ali četvorkah. Torej to JE NARAVNO. Zakaj bi to preprečevali ljudem? In ker frajer mi bo dokazal, da je slabše za otroka, da živi v 5 članski primarni družini? Tisti, ki zagovarja dve mamici ali dva očka že ne.

perci> Nekatere živali živijo tudi v trojkah. Ali četvorkah. Torej to JE NARAVNO. Zakaj bi to preprečevali ljudem?

Ne vem, zakaj. Saj jaz ne bi. Tudi nisem prepričan, da so otroci, ki so odraščali v haremih, kaj bolj zavoženi kot tisti, ki so odraščali v dvočlanskih družinah. Najbrž niso.

Torej, da smo si na jasnem. Ti si ZA to, da se odobrijo TRIPLE in QUADRO poroke?

Ne. Tudi nisem proti. O tem sem daleč premalo razmišljal, da bi lahko kar povedal.

Ampak trenutno si ne morem spomnit nobenega resnega razloga proti, razen mesarskega klanja na sodišču, ko razpade zakonska zveza devetih ljudi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Ne. Tudi nisem proti. O tem dem daleč premalo razmišljal, da bi lahko kar povedal.
Ampak kak argument proti bi pa tule sploh lahko imel? Spolna usmerjenost ne sme biti razlog za diskriminacijo, ane? Zakaj potem diskriminirati te triple in quadro zveze? Povej, da si ZA, če upaš.

Ampak trenutno si ne morem spomnit nobenega resnega razloga proti, razen mesarskega klanja na sodišču, ko razpade zakonska zveza devetih ljudi.
No, to je problem tistih ljudi, ki so tako zakonsko zvezo sklenili, se ti ne zdi?

Ne morem rečt, da sem "za".

Ne poznam nikogar, ki bi želel "večkotdvapartitno" zakonsko zvezo. Ne vem, kaj naj bi to za seboj potegnilo. Nimam pojma. Jaz sicer verjamem, da bi ti rad, da jaz rečem, da sem za, ampak jaz ne vem, če sem.

Sem pa izvedel ogromno (več, kot bi si želel) o istospolnih zvezah in moram priznat, da je družbena klima edini razlog, da take zveze še niso priznane in enakopravne zakonskim zvezam heteroseksualnih parov.

Saladin ::

Saladin, a poznaš ST frazo: " a ti slabo vidiš, ali si nepismen"..., a se ti zdi, če ne odobravam posvojitve, da ne maram homoseksualcev?

Ne odobravaš posvojitve IN ne maraš homoseksualcev (pomilovanje zaradi duševnega/biološkega defekta spada tudi sem)

Ne si zatiskat oči:
Argument proti posvojitvi zaradi nevarnega okolja je primeren argument le za čiste liberalce. V vseh drugih primerih pa si z njem pljuješ v lastno skledo - prvo navajaš razloge, zakaj ne maraš homoseksualcev, potem pa si to nestrpnost šteješ kot še en razlog, da nadalje zatiraš homoseksualno skupnost.

In zakaj imate probleme z "Menage a trois"? Če bo dovolj ljudi to zahtevalo tukaj, se jim bo ta želja sčasoma uresničila. Drugje, kjer je poligamija že uveljavljena, pa to sploh ni noben problem.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

Saladin, če se moj prijatelj drogira, se mi zdi to nenormalno in takega starša ne privoščim otroku. Vendar to ne pomeni, da prijatelja ne maram. Ravno tako bi verjetno govoril, če bi imel prijatelja geja. Zdej, če bi tak pogled bil prevelika ovira zanj, verjetno z gejem ne bi mogel biti prijatelj.
Argument proti posvojitvi zaradi nevarnega okolja je primeren argument le za čiste liberalce.
A to z liberalci misliš na politično etiketo? Če ne, potem sem v dosti stvareh liberalen, tudi pri tem, da ne bi dal geje na grmado oz. me geji ne motijo. In probaj zastopit: motilo bi me nekaj, česar sedaj ni in to so gay-posvojitve.

hamax ::

Kaj pa je sploh poroka? 2 podpišeta pogodbo, ki določa dolžnosti, pravice in posledice po ločitvi...
Zakaj tega nebi smel počet homoseksualci?

sem pa definitivno proti temu, da bi lahko istospolni partnerji posvojili otroka.

hamax> sem pa definitivno proti temu, da bi lahko istospolni partnerji posvojili otroka.

Saj to jih je ogromno takih. Nas zanimajo predvsem razlogi, ne subjektivna mnenja.

Tebe ne zanimajo razlogi, smo ti jih ze veckrat dali in to zelo argumentirano. Ti bi rad, da recemo, da imajo lahko homoseksualci vse, argumenti te pa ne zanimajo.

O katerih razlogih govoriš?

O "slabem vplivu na otroka"? Strokovno povsem neutemeljena namigovanja.

O nepripravljenosti družbe? Tudi na etnične manjšine družba ni pripravljena, pa zato zakon manjšin nič ne spravlja v podrejeni položaj.

O tem da je stvar nenaravna? Smo že ugotovili, da ne samo, da je naravna, še celo evolucijsko je povsem smiselna.

O tem, da je to narobe, ker tako mislijo perci, hamax, Vajenc in telbanc? To pa, se strinjam, je zelo dober razlog.

Ne bom se ponavljal. Imaš zgoraj 17krat napisano in dobro utemeljeno.

Nismo Nemoti, da bomo spodbujal homoseksualne zveze. Homoseksualnost ni nekaj pozitivnega. Je dejstvo s katerim se soočamo, hočemo ga pa čimmanj ampak na način, da se homoseksualcev po nepotrebnem ne diskriminira. Pravica do poroke in otrok jim pa ne bo dana iz že večrakt naštetih razlogov.

Nek učenjak (ne vem če ni bil lih Machlup) je rekel, da v primeru, ko ne veš, kaj bodo spremembe prinesle, je boljše pustiti status quo.

In dejstvo je, da zagovorniki NIMATE POJMA, kakšne posledice lahko to prinese.

BigWhale ::

> In dejstvo je, da zagovorniki NIMATE POJMA, kakšne posledice lahko
> to prinese.

A tisti, ki ste pa proti, ste pa vseznalci?

Eh?
««
15 / 99
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

"Sovražni govor" oziroma cenzura (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
27316552 (7375) riba43

Več podobnih tem