» »

Družinski zakonik in referendum [ex: Homoseksualne poroke]

Družinski zakonik in referendum [ex: Homoseksualne poroke]

Temo vidijo: vsi
««
23 / 99
»»

Thomas ::

Ne bomo ugotavljali (ne)plodnosti za vsak par, ne bit hecen. Moški in ženske se lahko poročajo.

Za homoseksualce pa vemo, da ne morejo imeti otrok in zato v to kategorijo ne sodijo. Brez potrebe vsak jok zaradi tega.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Gandalfar ::

Vendar kljub temu niso pripravljeni izkoristiti njihovegap potenciala pri vzgajanju otrok v druzbi. What a waste of resources.

Okapi ::

Za homoseksualce pa vemo, da ne morejo imeti otrok
In? Od kdaj je zmožnost imeti otroke pogoj za zakonsko zvezo?

O.

Zakaj homoseksualci, tako ponosni na razliko, da prirejajo cele parade, preprosto ne rečejo - mi imamo/hočemo civilno unijo, ki je drugačna od heteroseksualne poroke in smo na to ponosni.

Kaj bi se silili k poročenim heteroseksualcem, če pa to niso?

Tako so se pač odločili. Ker s tem tebi ne kratijo ničesar (razen očitno duhovnega miru), je to stvar, na katero ti ne bi smel imeti vpliva. Imaš pa seveda lahko mnenje.

O.

Ker zelijo iste pravice. Bos podvajal celo zakonodajo zato, ker se ti enega stavka ne da spremenit?

Ne gre ravno za podvojitev zakonodaje, ker oni nikoli nimajo otrok iz takega "zakona". So pač neke razlike, ne glede na to, če to priznajo ali ne.

Zato morata biti dva, nekoliko različna zakona za oboje.

Tudi posvojitev ni isto kot poroka.

Tudi konj ni krava.

urban99 ::

Thomas je izjavil:

Ne gre ravno za podvojitev zakonodaje, ker oni nikoli nimajo otrok iz takega "zakona".

Hm... kam pa izginejo recimo otroci iz prejšnjega zakona?

USS Liberty ::

Gandalfar je izjavil:

Ker zelijo iste pravice.

Pa saj imajo homoseksualci že sedaj popolnoma enake pravice kot heteroseksualci glede sklepanja zakonske zveze. Zakon določa samo, da mora biti v zvezi en moški in ena ženska, ali pa sta ti dve osebi homo ali hetero, se pa to nikogar ne sprašuje. Če se pa nek gej noče poročiti z žensko, je pa to pač njegov osebni problem, ravno tako kot je to osebni problem nekega hetero moškega, ki se iz takšnih ali drugačnih razlogov pač noče poročiti z žensko...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

ker oni nikoli nimajo otrok iz takega "zakona"
In? Imajo lahko otroke iz prejšnjega zakona, kot pravi Urban99, ali izvenzakonske. Od kdaj so pogoj za zakonsko zvezo otroci iz te iste zveze?

O.

"Otroci rojeni v zakonu" so pravna kategorija. "Za očeta velja .... " je besedilo v zakonu o zakonski zvezi. A bo to še veljalo, če sta poročeni dve lezbijki?

Bo druga avtomatično veljala za očeta, kot velja zdaj moški?

To mate dost slabo premišljeno.

Aha, "otroci rojeni izven zakona" so pa najbrž brezpravni osebki? In če otroku umre mama, mora v uradnih dokumentih pustiti prazno okence pri "materin jezik"? Najbrž ane.

madmitch ::

Thomas je izjavil:

Zakaj homoseksualci, tako ponosni na razliko, da prirejajo cele parade, preprosto ne rečejo - mi imamo/hočemo civilno unijo, ki je drugačna od heteroseksualne poroke in smo na to ponosni.

Zakaj verniki pripravljajo svoje shode in se družijo v cerkvah? A ne bi bilo dovolj, da se s svojim bogom pogovorijo doma?

USS Liberty je izjavil:

jype je izjavil:

Slovenska podružnica Jesus Campa in blogi verskih skrajnežev so slab vir informacij o takšnih temah.

Nas boš pa ti roza pussy, ki takrat, ko je potolčen z argumenti, briše poste drugače mislečih poštenih ljudi, iz prve roke spet informiral o teh zadevah, ko se naslednje leto spet vrneš s folson streeta...

Maš ti kakšen problem s poštenostjo, da moraš tako eklatantno vedno poudarjat, kako hudo pošten si? Kdor omenja svojo lastno poštenost in pravičnost tako pogosto, je po navadi daleč od tega.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Zgodovina sprememb…

• spremenil: madmitch ()

Imajo pravico do združevanja ne verski podlagi. Ni pa to združevanje na naprimer narodonostni podlagi. Tisto je nekaj drugega.

Zastopiš?

Aljaz1980 ::

Večina ki je proti istospolnim porokam, je tudi proti kakršnikoli veri. Vsaj na tem forumu.
DeusVolt je svojevrsten primer :P

Drugače pa če že govorimo o maši, se dogaja med štirimi stenami, ne pa da paradirajo po mestu.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Aljaz1980 ()

USS Liberty ::

Svobodno zbiranje in izražanje mnenj sta ena od temeljnih človekovih pravic in tega nima nihče pravice odreči homoseksualcem, ki naj imajo parad, kolikor jim paše, vendar naj se obnašajo v skladu z zakonom o javnem redu in naj ne zganjajo perverzij sredi ulice. Tudi k nam v Ljubljano hočejo uvoziti tiste njihove performanse iz San Francisca in Amsterdama...

Če bi kakšni heteroseksualci naredili neke svoje parade in se na ulici obnašali tako kot to počnejo homoseksualci, bi jih policija takoj kaznovala in to upravičeno...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Zgodovina sprememb…

MadMicka ::

Vsaka temeljna človekova pravica prej ali slej naleti na drugo temeljno človekovo pravico.

Npr. temeljna pravica - svoboda izražanja "USS NImitz je navadna prasica od človeka" prej ali slej naleti na drugo človekovo pravico - osebno dostojanstvo!

Nič absolutnega ne obstaja, obstajajo samo meje, ki se v času in prostoru spreminjajo.

p.s.: da ne govorimo še o tem, da ne obstaja nič takega, kot je "naravna pravica" oz. "naravno pravo", obstajajo samo "civilizacijske pridobitve!"

lufthammer ::

Ironično je, da ravno katoliki - prenašalci neozdravljive dedne bolezni, ki jo imenujemo pedofilija.....danes je že vsakomur jasno, da izključno zato, da duhovščini slučajno ne zmanjka spolnih partnerjev

Seveda pa duševno zdravi odgovorni heteroseksualci tako in tako svojih otrok nikoli niso zaupali duhovščini...

In sem prenehal brat tole "gnojnico". Če to ni sovražni govor, ne vem kaj je - en postrani počesan je na tak način razmišljal.
A te je v mladosti kakšen fajmošter nasadil, da si zgubil razsodnost?

DeusVult ::

To je leva toleranca - homoseksualizem je normalno duševno stanje, Krščanstvo in nestrinjanje z oblastjo pa mentalni bolezni in sovražni govor. Tvoje pravice se nehajo, ko se levičarji več ne strinjajo s teboj.
http://www.rtvslo.si/blog/deusvult
Iz 26:2 "Naj vstopi zaslužen Narod, Narod, ki varuje Vero."

jype ::

lufthammer> A te je v mladosti kakšen fajmošter nasadil, da si zgubil razsodnost?

To je zgolj odgovor na tragikomične spise nekega uporabnika. Z DeusVult sva se povsem civilizirano zmenila, ne da bi nama bilo treba argumente privleči iz pokrajine onkraj meja absurdnega.

Thomas> To mate dost slabo premišljeno.

Hecno se mi zdi, da bi moral to imeti premišljeno. Mene se to ne tiče na noben način in nisem nikakršen aktivist za pravice homoseksualcev, da bi pa dovolil, da smetenje neresnic o homoseksualnih družinah, praksi njihovih posvojitev in o tem kdo dejansko sploh so ostane brez nasprotnika, pa seveda ne morem - so človekove pravice preveč pomembne, da bi lahko dovolili njih erozijo v imenu vere, tradicije, ali katerekoli druge podobne kategorije.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

To je samo prazna fraza. V resnici lahko komu tudi z uzakonitvijo nečesa, zmanjšaš njegove pravice.

Pyr0Beast ::

Taka zadeva potem pade na ustavnem sodišču.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Aljaz1980 je izjavil:

Večina ki je proti istospolnim porokam, je tudi proti kakršnikoli veri. Vsaj na tem forumu.
DeusVolt je svojevrsten primer :P

Drugače pa če že govorimo o maši, se dogaja med štirimi stenami, ne pa da paradirajo po mestu.

Kolikor se spomnim, je imel Veliki Vodja Vojtila mašo na prostem na obrobju Ljubljane, Farmojšter Rode je ne vem kolikokrat igral Kaplana Čedermaca na prostem.

Thomas je izjavil:

Imajo pravico do združevanja ne verski podlagi. Ni pa to združevanje na naprimer narodonostni podlagi. Tisto je nekaj drugega.

Zastopiš?

Ne, ne zastopim. Verska zborovanja so dovoljena, ostala ne?

Ustava Republike Slovenije ne dela takih razlik.

USS Liberty je izjavil:

Svobodno zbiranje in izražanje mnenj sta ena od temeljnih človekovih pravic in tega nima nihče pravice odreči homoseksualcem, ki naj imajo parad, kolikor jim paše, vendar naj se obnašajo v skladu z zakonom o javnem redu in naj ne zganjajo perverzij sredi ulice. Tudi k nam v Ljubljano hočejo uvoziti tiste njihove performanse iz San Francisca in Amsterdama...

Če bi kakšni heteroseksualci naredili neke svoje parade in se na ulici obnašali tako kot to počnejo homoseksualci, bi jih policija takoj kaznovala in to upravičeno...

Torej, do sedaj ni bilo videti kakšnih perverzij, ker pa "jih hočejo uvoziti", dajmo to naprej preprečiti.

A čmo antigay act uvest?

Zgodovina sprememb…

Al pa šarijo? Aje ne ne, to ne...

Ne, ne zastopim. Verska zborovanja so dovoljena, ostala ne?

Verska so dovoljena. Narodnostna so dovoljena. Ne moreš pa narodnostno ali sindikalno združevanje vknjižiti pod versko. Prav tako ne vidim, zakaj bi zvezo dveh homoseksualcev na vso silo hotel kontirati kot poroko. Niti zakaj bi posvojitev štel za business alliance.

So pač različne zadeve to in enačenje na vso silo je mau .. silly. Precej.

A čmo antigay act uvest?

Če nam različna zakona določata drušveno združevanje in biznis združevanje, ter če še naprej ostajamo pri tej ločeni obravnavi, smo šerija?

Matr ste eni žleht ali neumni. Sicer mislim, da ste oboje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Thomas ()

Na dedno pravo si kaj pomislil? Pravno skrbništvo za otroka? (posvojenega ali iz prejšnjega zakona partnerja) Pa še kaj bi se najbrž našlo.

Najbrž ne ane, sam pametn pa kot vedno...

Sem pomislil na vse to in bi moral zakon o "civilni uniji dveh homoseksualcev" to tudi vsebovati.

Vsekakor pa avtomatičnega očetovstva tam notri ni. Ne more v uniji dveh lezbijk, tam rojen otrok, imeti tadrugo kar za očeta.

P.S.

Seveda sem tudi pameten kot ponavadi. Ti pa nepameten kot ponavadi. To se razume.

Celo tako je, da bi vkalupljanje homoseksualcev v heteroseksualne vzorce, njihove pravice zoževalo.

Če bi silili čebelarska društva v formiranje v d.o.o. ... bi s tem omejevali čebelarje. Oni hočejo društvo, da tam poklepetajo o čebelah, medu, vosku, tarnajo nad državo ... ne pa da so obvezno pridobitna organizacija. Tudi to so lahko, če hočejo.

Ubistvu glede na trenutno stanje ne morejo bit. 'Ker pac tako nikoli ni bilo'.

Siljenje dveh homoseksualcev, da sta "mož in žena", je pravzaprav poniževalno za oba.

Nej mata svojo unijo, z mnogimi lastnostmi poroke magari, isto pa to ni.

Kdor od homoseksualcev misli da je, ima nek kompleks.

Bosta dva poročena homoseksualca lahko hodila tudi na kakšno zdravljenje neplodnosti, ker eden od njiju ne more zanositi?

Najbrž, da tega njuna "poročenost" ne more prinašat, ane?

Ok. Se naredi copy/paste obstojecega zakona. Neefektivno but ok.

Copy/paste & edit.

Ker poročeni pari imajo zdaj neke ugodnosti pri odpravljanju neplodnosti. Tudi izvenzakonske skupnosti. Tudi lezbijke v uniji bi jih morda lahko dobile.

Dva moška homoseksualca pa res ne, no! Zato še edit.

nurmaln ::

Thomas je izjavil:

Copy/paste & edit.

Ker poročeni pari imajo zdaj neke ugodnosti pri odpravljanju neplodnosti. Tudi izvenzakonske skupnosti. Tudi lezbijke v uniji bi jih morda lahko dobile.

Kakšne ugodnosti pa imajo? In zakaj bi bil problem, če bi enake ugodnosti dobile lezbijke?
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

Ma kaj pa vem. Javno zdravstvo pač zdravi neplodne pare delno na stroške države. Če bi lahko tudi lezbične pare, je zame diskutabilno.

Homoseksualne moške pare ... pa bi zakon moral "prikrajšati" glede tega, nedvomno. Tud da deca kupujeta kontracepcijo na recept, bi ju morali prikrajšati.

Tko da zakona nujno morata biti najmanj dva.

Homoseksualne moške pare ... pa bi zakon moral "prikrajšati" glede tega, nedvomno.

Homoseksualni moški pari bi bili s tem približno toliko "prikrajšani" kot so vsi moški "prikrajšani" za redne ginekološke preglede.

Tud da deca kupujeta kontracepcijo na recept, bi ju morali prikrajšati.

Vsaj dokler ne izumijo tabletk za moške ja. Ampak spet ne vidim zakaj bi morala biti zaradi tega dva zakona.

No, vidiš da ti dve zadevi nista ene in ista stvar. Vsaj nekaj razlik je, vprašanje samo koliko.

Da pa mene sprašujejo če sem poročen, potem pa še če z žensko ali z moškim, se pa ne strinjam. Nej majo kar svojo unijo, jaz svojega statusa njim ali bolj njihovim dušebrižnikom, ne mislim spreminjat.

sprašujejo če sem poročen, potem pa še če z žensko ali z moškim, se pa ne strinjam.
:))Kako homofobija ven udarja na najrazličnejših ravneh, potem se morajo pa reveži še truditi z neko na videz racionalno argumentacijo, da se takoj ne razkrinjajo.

O.

Homofobija? Ne maram, če me sprašujejo niti, če sem ženska. A sem potem ženskofob?

A si ti homoseksualec, Okapi?

A ne smem vprašat? A me ne briga? A si homofob?

Smeš vprašat. Od kje ti ideja, da ne bi smel spraševati? In čisto nič me ne moti, če sprašuješ. Zakaj bi me? Lahko me tudi vprašaš, ali sem ženska. Ali karkoli te pač zanima.

O.

Thomas je izjavil:

No, vidiš da ti dve zadevi nista ene in ista stvar. Vsaj nekaj razlik je, vprašanje samo koliko.

Da pa mene sprašujejo če sem poročen, potem pa še če z žensko ali z moškim, se pa ne strinjam. Nej majo kar svojo unijo, jaz svojega statusa njim ali bolj njihovim dušebrižnikom, ne mislim spreminjat.

Seveda da je nekaj razlik. Pač smo sedaj ugotovili da dosedanja definicija poroke po nepotrebnem diskriminira homoseksualne pare. Res mi ni jasno zakaj ne bi smeli popraviti definicije.

Sprašujejo te pa ali si poročen pa celo koliko tvoj partner/partnerica zasluži, če hočeš da ti dajo socialno podporo. Zakaj te ne bi smeli če želiš neka druga sredstva iz proračuna?

Tisti tvoj pomislek o zvezi milijon ljudi zaradi izogibanja davkom pa na prvo žogo sicer da za mislit, ampak potem se človek spomni da za to ne rabi poroke. Dovolj je da se zaposleni v neki firmi registrirajo versko skupnost pa so zmagal :)

Thomas je izjavil:

Sem pomislil na vse to in bi moral zakon o "civilni uniji dveh homoseksualcev" to tudi vsebovati.

Vsekakor pa avtomatičnega očetovstva tam notri ni. Ne more v uniji dveh lezbijk, tam rojen otrok, imeti tadrugo kar za očeta.

P.S.

Seveda sem tudi pameten kot ponavadi. Ti pa nepameten kot ponavadi. To se razume.

V zdajšnjem zakonu tak avtomatizem obstaja? Za heteroseksualne pare?

Thomas je izjavil:

Copy/paste & edit.

Ja, dve bejbe te napalita, zato naj jima bo, dva tipa pa ne, zato prosim ne.

Res iz tebe spet veje ena sama čista inteligenca, ni kaj.

Zgodovina sprememb…

Definicija poroke jih nič ne diskriminira. Mogoče jih diskriminira zakonodaja, ker jim ne dovoli nekaterih stvari, ki bi jim jih morala. Vendar ne kar vsega, kar pripada heteroseksualnim parom. Morda pa tudi kaj, kar heteroseksualnim ne pripada.

D.o.o. in društvo pač ni isto. Niti verska organizacija in folklorno društvo.

V zdajšnjem zakonu tak avtomatizem obstaja? Za heteroseksualne pare?

Ja.

JAKAF1 ::

Ne odobravam ničesar od navedenega, ker enostavno to ni naravno. Mati narava nas je naredila take kot smo z razlogom. Moški - Ženska da, vse ostalo ne.

To smo ze obdelali. Homoseksualnost je naravna in prisotna v vseh vrstah in druzbah.

Gandalfar je izjavil:

To smo ze obdelali. Homoseksualnost je naravna in prisotna v vseh vrstah in druzbah.

Homoseksualnost ni naravna, in ni prisotna v vseh vrstah.

Ma JAKAF1, ti nimaš pojma. Ti si takšen zahojenc, kot tile silly liberals mislijo da sem jaz.

Homoseksualci so ljudje kot vsi drugi. Tako kot recimo črnolasci. Sam jih ne bomo štrihal na blond, da bi to njihovo človečnost dokazovali, ne vem komu.

jype ::

JAKAF1> Homoseksualnost ni naravna, in ni prisotna v vseh vrstah.

To lahko ponoviš še mnogokrat, pa še vedno ne bo res.

JAKAF1> Mati narava nas je naredila take kot smo z razlogom.

Mati narava je naredila tudi enodomne organizme. Ne dvomim, da shizofreni katoliki hodite ponoči po svetu z gorjačami, in leske mendrate v zemljo, ker to perverzno transseksualno grmičevje ne izkazuje nobenega spoštovanja do vašega nasilnega in hinavskega boga, vendar takšno duhovno stanje ne more biti podlaga za kakršnokoli trezno analizo homoseksualnosti.

Thomas je izjavil:

Ma JAKAF1, ti nimaš pojma. Ti si takšen zahojenc, kot tile silly liberals mislijo da sem jaz.

Homoseksualci so ljudje kot vsi drugi. Tako kot recimo črnolasci. Sam jih ne bomo štrihal na blond, da bi to njihovo človečnost dokazovali, ne vem komu.

Zame osebno ni naravno in . To je moje osebno stališče. Vaše je pač drugačno, in vam ne nasprotujem.

Ma ni res. Homoseksualci so po vseh vrstah doma. Določen procent je homoseksualen. Še določen procent se tega najbrž priuči.

Da bi morali biti pa kar vsi na isto kopito, heteroseksualci in homoseksualci ... je pa en tak posebno čudno namaškaran občutek večvrednosti heteroseksualcev, ki "jih podpirajo".

Looooooka ::

Dokler se boste homoseksualci vsiljevali tja kamor ne spadate boste osovrazena manjsina.Krivi boste sami.In cisto prav vam bo.
Pejte se borit se za dedovanje...za pravice, ki jih imajo partnerji,za pravico prisotnosti v bolnisnici.Pustite poroko pri miru pa boste imeli mir.Ce ne se pac ne cudit ce vam bo vsake toliko casa nek kreten razbil glavo z metanjem cegla v lokal.
Nehajte vsiljevati svoje bolane zelje po otrokih v zakonik, ki resuje desetletje star problem samohranilcev(NE NISTE BOLJSI OD NJIH).
Lepo dajte casu cas in nehajte skakati naprej samo zato, ker niste sposobni ziveti normalnega zivljenja.Zame je vsak peder, ki rabi svojo usmerjenost metat v ospredje in dajati vsakemu vedeti, da je gay in oh in sploh ponosen nato...bolan.Pa ne zato, ker je homoseksualec ampak zato, ker mu je v otrostvu ocitno manjkalo pozornosti pa jo zdej probava dobivat z razburjanjem druzbe.Pateticno.
««
23 / 99
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

"Sovražni govor" oziroma cenzura (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
27316510 (7333) riba43

Več podobnih tem