» »

Uteži 10kg

Uteži 10kg

Jeebs ::

Pozdravljeni! Zanima me, če kdo ve, kje bi se dalo v LJ poceni kupit uteži (plastik ročke) 10kg. Zadnjič sem jih sicer gledal v eni trgovini, vendar se mi zdi 5 jurjev za eno ročko malce veliko. Medtem, ko sem dobil 2x5kg ročke za 3.600SIT (v isti trgovini). 10 kg ročke pa naj bi bile dražje samo zato, ker so napolnjene z drugo snovjo... 2x5kg imajo namreč notri cement, 10kg pa nek granulat al neki in še eno gumo okoli in so samo zato toliko dražje.;( No, če ima pa kdo za prodat omenjeno robo pa še toliko boljše. Rabim pa 2 ročki po 10kg.
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

Keyser Soze ::

V Hervisu ali kje že si imeli eno lepo akcijo. Ročke(tiste prave) s setom uteži(10kg) za okrog 2500SIt. Če se ne motim...

Tole po 10 kg je pretirano. Pomoje nisi že kakšen bodybuilder, glede na to, da kupuješ plastik fantastik. In zato mislim, da je 10 kg malo preveč za začet. Iz tega stališča so tudi seti ročk z utežmi boljši. Saj lahko postopno dodajaš težo oz. jo povečuješ.

jRk0 ::

res, najboljse da kupis rocko posebej in utezi posebej. samo pazi, ze sama rocka ma nekje 2kg :) tako da ce bos dal gor 2x5kg je vse skup okrog 12kg, mogoce celo vec...

jaz dvigujem to trenutno pa je fajn. pol pa lahko das malo debelejso stvar za prijet rocko pa ti pomaga utrdit se stisk roke :)
You fuck up once, you loose two teeth.

Poldy ::

Ja, tiste ročke iz hervisa so še njaboljše. Moti me samo varovalo (da utež ne pade dol), ki ga je treba privijati - malo zamudno, ko spreminjaš težo. Plastičnih nikakor ne, ker boš že po nekaj mesecih vadbe odkril, da je 15kg premalo.

Pa še en LINK za vadbo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Poldy ()

Keyser Soze ::

Maš eno lepo slovensko stran in forum job2.si. Nekaj v tem smislu. Pač stran od ProSporta. Tam dobiš vse podatke ter morda tudi kakšno ponudbo oz. oglas.

Jeebs ::

Hvala vsem! No tiste plastik stvarce 2x5kg sm čist tko za začetek kupu, ker so bile prvo, kar mi je prišlo pod roke, pa tud nism kej dosti iskal. Ko bo denar, bom pač šel na kaj boljšega. Trenutno pa mi tole za začetek popolnoma zadostuje. Gre se mi bolj zato, da zgubim kakšen kilogramček, kot pa za bildanje. Sem bil pa še pred kratkim po pravici povedano zelo len osebek, kar se tega tiče. Kdor se me spomni iz lanskega NEST-a že ve.:\
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

Poldy ::

Mislim da z dvigovanjem uteži ne boš izgubljal kil. Prej obratno. :D

Zheegec ::

Sam sem z dvigovanjem 10Kg uteži shujšal čisto malo (ne, nikoli nisem bil debel, prej obratno), v fitnesu (10Kg mi je ratalo malo premalo) pa sem imel problem, ker sem jedel še vedno toliko kot prej, in sem seveda precej shujšal... :D
Anyway, kupi takšne uteži, da se da vzeti dol kakšen kilogram za različne vrste vaj.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

thramos ::

Hujša se predvsem z prehrano, trening z utezmi pa je (skor obvezen) dodatek.

Evo 3je forumi, kjer ti bodo velik bolj svetoval kot geeki tuki :D :

http://www.maxximum-portal.com/forum/

http://www.job2.si/forum/

http://www.mojportal.com/forum/ubbthreads.php?Cat=&C=1

Vsekakor si kup nastavljive rocke, v Hervisu dobis za cca 15 jurjev dve rocke + 20kg na vsako, kar bi ti moralo zadostovat za neki casa.

Keyser Soze ::

Vsi pa tudi nismo geeki na tem forumu... Nimamo vsi jogurt kože in najmočnejših mišic v prstih.:P

Samo z utežmi ne boš shujšal. Verjemi. Telovadba je največ. In to bolj takšna v stilu gimnastike in podobnih vaj. Uteži so v glavnem namenjene povečevanju mišične mase in ne toliko zmanjševanju maščobnega tkiva. Najbolje je kombinirat kakšno vadbo na sobnem kolesu, orbitreku, ipd in nato vsak drugi dan en tak načrtovan fitnes(roke, hrbet, noge+zadnjica, trebuh). Tako v izmeni en dan eno drugi dan drugo.

Sama prehrana ni tako pomembna. Če nisi ravno ekstremist in ne poješ vsega najslabšega. Prehrana je ponavadi pika na i pri takšni telovadbi, če je bila že prej v mejah "normale". Ker je, vsaj zame, tudi najzahtevnejši del treninga. Brez pravilne prehrane in z pošteno telovadbo se da veliko naredit.

P.S.: Moj point je. Tek vsaj ene 20 minut. In nato vaje še kakšnih 20-30min. Trebušnjaki, sklece, ipd... En tak lagani army dril. Dela čudeže.

moj_nick ::

Danes tek, jutri sklece/trebušnjaki/štemanje (dvigovanje telesa), pojutrišnjem tek, po-pojutrišnjem sklece/... itd.

Teci vsaj 30min, najbolje 1h v počasnem tempu (da kuriš maščobe).

Jeebs ::

Tek 30 minut ja.:D He's trying to kill me!:D Ne, ne, sej se hecam, ampak pr men je neki drugega na stvari. See the picture...



Stara slika sicer, ampak zadane bistvo. Sicer pa je zaenkrat tako, da se 2x dnevno spravim približno 100x uteži vzdigovat (že omenjene 2x5kg), potem pa kakih 50 sklec (ženska varijanta al kako se že temu reče) in tako dalje (enih stvari enostavno ne znam poimenovat). Pa kolikor je možnost grem tud plavat v terme Snovik, ker v vodi se mi pa totalno strga in me tud po par ur ni ven.>:D No ja, trebušnjaki pa me še čakajo, ker sm bil v preteklosti res len in moram najprej res zgubit par kg, preden mi bo uspelo delat kake res poštene trebušnjake.:\ BTW, ko sem že ravno svojo sliko gor nalimal, kaj se komu sanja, kje v LJ je kak fitness, kjer je mogoč dostop z vozičkom ali pa da vsaj ni preveč stopnic?:\

P.S.: Pr mojih aktivnostih sm pozabil omenit še to, da grem precej pogosto v Kolosej z vozičkom. To je če sem prav zračunal kakih dobrih 7km poti. Odkar sm začel resno trenirat sem kar kakih slabih 15 minut hitreje tam. Prej sem namreč rabil debelo uro.;(
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jeebs ()

Jeebs ::

P.S.: Pri svoji ''telovadbi'' sm pozabil omenit še to, da grem dokaj pogosto v Koloseja z vozičkom. To je kakih dobrih 7km, če sem prav zračunal. Odkar sem se resno lotil vsega skupaj (sedaj bo kakih 10 dni), sem kar kakih 15 minut hitreje tam. Prej dobro uro, sedaj pa okoli 45 minut. Seveda odvisno od vremena, ker po dežju gre praviloma težje kot po suhem.:\
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

Jeebs ::

P.P.S.: Se opravičujem, za tole podvojevanje, nekaj mi ni kul delalo v Netscapeu.|O
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

Keyser Soze ::

He, pač si nekaj posebnega. To lahko prej poveš. Ampak... Ročke pri tebi pa res niso nuja. Glede na to, da se ne furaš na elektriko imaš lep fitnes pripomoček že v samem vozičku. Pojdi rajši na kakšno turo v klanec ali kaj podobnega.

Kot si pa že sam povedal. Tek je zate vožnja do koloseja in nazaj. Point je v tem, da spraviš srčni utrip na nek optimalen nivo in ga tam vzdržuješ cca. 20 minut. Ali pa malo bolj zahtevno, se greš intervalno vadbo. 2 minuti visokega srčnega utripa(oz. cca. 80+% maksimalnega srčnega utripa) in eno minuto nižjega (cca. 70% srčnega utripa). Te intervale izmenjuješ kakšnih 25 minut in se nato počasi ohladiš - umiriš. Seveda ne pozabi na ogrevanje. S takšno vadbo kar hitro kuriš maščobo in tudi pridobivaš mišični tonus. Ampak je kar zahteven. PA da ne pozabim kondicijo, ki jo pridobivaš s tem.

Kar se tiče pa 100 dvigov in podobnih stvari. Več škode kot koristi. Pri fitnesu je izrednega pomena, da se mišico ravno prav obremeni oz. jo spravi v nek optimalen stres. Preveč stresa jo uničuje. Premalo ne da efekta. Nauči se uporabljati serije in ponovitve. Organizirana vadba je zelo pomembna - to pa ne pomeni vseskozi po istem kopitu.

P.S.: Zadnje čase sem tudi jaz precej len in se ne ukvarjam več toliko s tem, tako da če sem kaj pozabil naj me kdo opomni.

Jeebs ::

Oh ja, sej verjetno res za začetek pretiravam, ampak jst sm v bistvu zlo vzdržljiv človk in ponavadi tud hudo trmast, tko da, če si rečem, da bom za začetek pač take vaje usekal, se pol tud tega držim. Sicer pa, za začetek sem začel bolj ''strogo'' zato, da se spet ne polenim, pa tudi drugače, mi samo tistih 7km do Koloseja ne pomeni praktično nič. Sicer pa teh 7km tako ali tako iztisnem maximum iz sebe. Preden sem začel (to sem pozabil omenit) sem se namreč na tej poti vsaj 3x ustavil, pa čeprav samo za minuto ali dve. Sedaj pa lahko naredim to pot v enem ''šusu'' in to brez problema. Prav tako se mi je zelo uredil pritisk. Trenutno kaže 94/62 in pa 92 pulza (cca. slabo uro po večernem razgibavanju). No ja, res pa je, da ta stvarca kaže res zelo na približno, ker če se jo nastavi samo malce narobe na zapestje lahko pokaže nenormalne vrednosti.:\ Aja, mogoče tud kak nasvet glede prehrane? Sicer sm že dolgo nazaj začel pazit kaj jem, ampak vseeno. V zadnjem času jem veliko manj kot prej, prav tako pa pazim, da je na jedilniku precej zelenjave in sadja.:)
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

Keyser Soze ::

Samo to ti rečem, da ne jemati fitnesa kot nečesa preprostega. Gre se za tvoje zdravje in za tvoje sklepe, vezi in mišice. Da ne boš na stara leta RES nepokreten.

Preštudiraj par stvari ali pa se pogovori s kakšnim, ki to dela profesionalno. Ker pretiravanje je slabo za tvoje zdravje.

Po pameti. Bi rekli stari ljudje.

Jeebs ::

Saj ga ne jemljem kot preprostega, samo sedaj vsaj nekaj delam na tem, prej sem imel (priznam) res hud lenoritis.
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

Keyser Soze ::

100 ponovite je pretiravanje. Moj nasvet je da se izogibaj temu. Pa še enkrat ti lahko to povem. Samo za to, da si ne škodiš.

Kar se tiče hrane. Jej najmanj 5 krat na dan. v manjših obrokih. Polnovrednih. Ne enkrat zelenjavo, nato meso pa potem kakšne testenine. Vse pomembnejše prehrambene skupine moraš imeti zajete v obroku. Beljakovine, ogljikovi hidrati, vlaknine,... ZAto si je ponavadi dobro obroke pripraviti v naprej.

Ker prehrana je najhujši faktor. Vsaj zame. Ker si je ne morem in ne morem pošlihtat. Preveč rad dobro živim.:\

P.S.: job2.si - pojdi na njihov forum in vprašaj o prehrani. Ti bodo lepo razdelali te zadeve. Glede na to, da je veliko profesionalcev tam gor.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Fitnes naprava (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
527003 (5718) cordoba
»

Fitnesiranje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12222215 (20188) egonk
»

Fitnes-trening (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10614571 (8878) ripmork
»

Kako pridobiti maso? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
23925973 (15150) CleanPower
»

Kako pridobiti na kilaži (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9620787 (16724) Saladin

Več podobnih tem