» »

Fitnes naprava

Fitnes naprava

«
1
2

cordoba ::

Zdravo. Gledam tole napravo, pa me zanima, če kdo kaj takšnega uporablja? Je kvaliteta ok? Sam imam cca 2 metra in sem kar močen, se bojim, da bo teh 70 kg premalo.
Lahko kdo poda svoje mnenje, trenutno imam samo bench in bi mi taka naprava prav prišla, še za druge mišice..

https://www.intersport.si/energetics-mg...

XLapse ::

mam doma podobno.. je ql zadeva... glede kilaže brez komentarja k sm noob
alien technology

jype ::

Kaj bi pa rad dosegel? Vaje z lastno težo so vrh glave dovolj za vse, ki niso profesionalni športniki, ti imajo pa praviloma itak poleg človeka, ki nadzira njihovo vadbo, ki je precej dražji od telovadnice, v kateri vadbo izvajajo.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: MostWanted ()

Tilen ::

Še en glas za vaje z lastno težo.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

kuall ::

ne, uteži so bolj učinkovite kot lastna teža. jype spet blodi.
če imaš dnar za razmetavat kupi, če pa hočeš prišparat 300€ pa si doma vlij dva dumbbella in je to vse kar rabiš, lahko delaš počepe na 1 nogi z njimi, itd, vaj kolikor hočeš. dumbbells je vse kar človk rabi.

49106 ::

Zato pa teče, namesto da kolesari. >:D

Lastna teža je super za začetnike. Ne predstavljam pa si serije po 30-40 sklec ali počepov.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 49106 ()

facepalm ::

zakaj ne? zmanjka sape?

Zmanjka časa.

Zgodovina sprememb…

dober izgovor:)

Res si ne predstavljam, da bi treniral vsaj 3 ali pa celo 4 ure.

pa koliko serij naredis? 750?
ce naredis serije po 20 ali po 40, je razlika v casu manj kot minuta na serijo

Če za 40 sklec potrebuješ več kot 40 sekund, potem jih delaš prepočasi.

jaz porabim cca 1min za 40kom in mi tempo ustreza.

facepalm je izjavil:

pa koliko serij naredis? 750?
ce naredis serije po 20 ali po 40, je razlika v casu manj kot minuta na serijo

4 serije na vajo, in dve vaji na mišico.

jype je izjavil:

Zakaj že? Porabim bistveno več časa. Dvignem se hitro, spustim počasi.

49106 je izjavil:

Zakaj že?
Ker se ti mudi, pa se kljub temu obiraš.

:)) Ne mudi se mi, le škoda se mi zdi, če lahko isto oz več dosežem z manj časa.

Zgodovina sprememb…

49106 je izjavil:

:)) Ne mudi se mi, le škoda se mi zdi, če lahko isto oz več dosežem z manj časa.
Isto lahko dosežeš tudi tako, da sklece hitreje delaš.

jype je izjavil:

Isto lahko dosežeš

To pa je? :))

Zgodovina sprememb…

49106 je izjavil:

Večji napor.

blackbfm ::

@OP probaj it 1x na fitnes in bos videl da najbolj fit ljudje uporabljajo proste utezi, kable in vaje z lastno tezo. Tolk o fitnes napravah, sploh te vaje z omejenim fiksim gibanjem ala metuljcek, stran vrzen denar ce mene vprašaš

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: blackbfm ()

odvisno kaj zeli OP doseci. ce hoce biti "buffed" ali fit. meni je zanimivo, ko vidim "nabildanega" tipa, kateri ne more narediti niti 10 pull-upov. bench mu pa gre:))
@Messiah pri sklecah oz nasploh pri vajah z lastno tezo je dobro to, da dela vec misic hkrati. ce ti en tip sklec dopeesdi, imas mnogo variacij. Upam stavit, da najdem vsaj 2 variaciji, katerih ne bos naredil niti ene ponovitve.

Da čujem, kaj je težjega od sklec na eni roki. Po možnosti takšno variacijo, pri kateri ne gre za pretirano obremenitev sklepov ali nenaraven položaj.

Zgodovina sprememb…

c3p0 ::

Če želiš več mišične mase, lastna teža ne bo dovolj.

Je pa boljša varianta drog, par štang, ročke, uteži, klopca in cage oz. kletka, podlaga. S tem skombiniraš vse živo. Bo malo dražje, a lahko nabavljaš tudi postopoma.

49106 je izjavil:

Da čujem, kaj je težjega od sklec na eni roki. Po možnosti takšno variacijo, pri kateri ne gre za pretirano obremenitev sklepov ali nenaraven položaj.

Sklece z nogami v zraku. Lahko tudi na eni roki:)

Naredim, čeprav to sploh nima smisla, ker sklepi preveč trpijo. Kaj še imaš v arzenalu?

Zgodovina sprememb…

49106 je izjavil:

Naredim, čeprav to sploh nima smisla, ker sklepi preveč trpijo. Kaj še imaš v arzenalu?

Na eni roki jih sigurno ne:))

martincek1 ::

Če hočeš met proper fitnes doma, si moraš nabavit barbell z 2x(1.25,2.5,5,10,20) utežmi in kletko. Na zgornji napravi maš samo eno vajo za noge, pa še ta je za uničevanje kolen in ne bildanje stegen. Glavne vaje so počepi, deadlift, pullups, bench, overhead press, ti na tej napravi ne moreš narest niti ene do teh, lol.

Sicer pa tko kot pravijo ostali, lahko delaš tudi vaje z lastno težo, mogoče kupiš še dumbbells z nastavljivimi utežmi, kakšno elastiko in ročke. Poglej si kakšen video, kaj je mogoče samo s tem doseči v enem letu z redno vadbo in pravilno prehrano.

ripmork ::

Če želiš več mišične mase, lastna teža ne bo dovolj.

Za bodybuilderja vaje z lastno težo res ne bodo dovolj in bo rabil specializirane vaje za vsak del telesa, nekdo ki sicer ne telovadi lahko pa tudi z vajami z lastno težo lepo pridobi. Jasno, pravilna in zadostna prehrana ima tu 80% efekta.

Vaje z lastno utežjo so super in pogosto podcenjene. Počasna, pravilna in kontrolirana izvedba sklec (različne variante glede na pozicijo rok), dvigovanje na drogu - ni boljšega (in težjega). Če dodaš še komplet uteži + telovadno elastiko imaš nebroj možnih koristnih vaj za konkretno obremenitev vsakega dela telesa. Posebej slednja (elastika) je mene res pozitivno presenetila; ko se naučiš pravilno izvedbo vaj lahko samo z njo narediš brutalen trening (tudi na potovanjih). Trenažerji in naprave, ki zasedejo pol stanovanja so sicer lahko v dodatno pomoč (posebej pri nožnih mišicah), a je pomoje cena za to (nakup, zasedanje koristnega prostora) zelo visoka.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ripmork ()

ZaphodBB ::

martincek1 je izjavil:

Če hočeš met proper fitnes doma, si moraš nabavit barbell z 2x(1.25,2.5,5,10,20) utežmi in kletko. Na zgornji napravi maš samo eno vajo za noge, pa še ta je za uničevanje kolen in ne bildanje stegen. Glavne vaje so počepi, deadlift, pullups, bench, overhead press, ti na tej napravi ne moreš narest niti ene do teh, lol.

Sicer pa tko kot pravijo ostali, lahko delaš tudi vaje z lastno težo, mogoče kupiš še dumbbells z nastavljivimi utežmi, kakšno elastiko in ročke. Poglej si kakšen video, kaj je mogoče samo s tem doseči v enem letu z redno vadbo in pravilno prehrano.

Tega strica poslušaj.
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype

greatdrakon ::

martincek1 je izjavil:

+1

c3p0 ::

ripmork je izjavil:

Vaje z lastno utežjo so super in pogosto podcenjene. Počasna, pravilna in kontrolirana izvedba sklec (različne variante glede na pozicijo rok), dvigovanje na drogu - ni boljšega (in težjega). Če dodaš še komplet uteži + telovadno elastiko imaš nebroj možnih koristnih vaj za konkretno obremenitev vsakega dela telesa. Posebej slednja (elastika) je mene res pozitivno presenetila; ko se naučiš pravilno izvedbo vaj lahko samo z njo narediš brutalen trening (tudi na potovanjih). Trenažerji in naprave, ki zasedejo pol stanovanja so sicer lahko v dodatno pomoč (posebej pri nožnih mišicah), a je pomoje cena za to (nakup, zasedanje koristnega prostora) zelo visoka.

Sklece znajo bit problematične za dlani. Ročke rešijo problem, ampak to je že oprema. Enako kot elastika. Če smo strogi, to ni več lastna teža.
Kar sem napisal, zavzame pospravljeno 1-2m2.

Sicer pa, vse je odvisno od ciljev. Lahko si močan in fit, pa se ti ne bo nikjer poznalo. Ali pa vidno nabit, pa ne moreš nezadihan do vrha stopnic.

Poslušajte epecarja, ko svetuje vaje za sklepe.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: blblb ()

49106 je izjavil:

Poslušajte epecarja, ko svetuje vaje za sklepe.

ko zmanjka argumentov je potrebno diskreditirati sogovornika, ceprav nima veze s kontekstom mojih izjav.

vsaka vaja obremeni sklepe.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: facepalm ()

vsake sklece obremenijo sklepe. tako kot tudi pocepi.
kaj je zate "prevec" pa google ne najde.

no, variante 3 in 5 na spodnjem linku sm imel v mislih, da jih verjetno ne naredis:

http://ashotofadrenaline.net/hardest-pu...

varianto 3 si rekel da zmores, ni mi pa jasno kako hudo obremenjujoce so te sklece za sklepe, ce je pa movement enak navadnim, le trebuh in noge delajo overtime

Zgodovina sprememb…

Premikanje pri 3. varjanti je enako navadnim sklecem, le roke so zasukane v nasprotno smer? Trpijo pa samo komolci, ramena, zapestja in celo prsti. To je približno tako neumno kot tek po hribu navzdol.

Zgodovina sprememb…

martincek1 ::

Osebno nimam izkušenj s temi različicami sklec, single arm pullupov in podobnih vaj, ker sem ali prešvoh ali pa raje delam z obema rokama. Ampak ko gledam te variacije pushupov, ne morem mimo dejstva, da ob eliminaciji roke nihče nima dovolj močnega trupa, da forma nebi trpela. Telo se zvije in obremenitev na sklepe, predvsem ramena se močno poveča. Do poškodbe sicer ne bo prišlo, ker ne gre za amaterje, ampak vseeno se mi zdi velik bolj primerno naprimer narest en superset s kombinacijo dumbbell benchpressa in sklec na dumbbellsih.

Zgodovina sprememb…

martincek1 je izjavil:

Telo se zvije in obremenitev na sklepe, predvsem ramena se močno poveča.

Logično, ampak pustimo jim veselje, da trenirajo sklepe.

Zgodovina sprememb…

49106 je izjavil:

Premikanje pri 3. varjanti je enako navadnim sklecem, le roke so zasukane v nasprotno smer? Trpijo pa samo komolci, ramena, zapestja in celo prsti. To je približno tako neumno kot tek po hribu navzdol.

ok zapestje je zasukano v cuden polozaj. komolci so enako obremenjeni, ramena tudi, ce pac izlocimo dodatno tezo (celega telesa), kar pa je zazeljeno right?
no te sklece so pretiravanje, ampak sem ti le zelel pokazat, da se najdejo take, ki jih non fit ljudje ne naredijo niti 1. oz niti bilderji. vsaj iz prve ne.
osebno preferiram "navadne" z nogami na pručki, roke pa na dumbelsih, da med sklecami tudi lovim ravnotezje s tem ko usmerjam utezi, da se ne skotalijo.
pullupi z weight vest pa vedno zmagajo

Zgodovina sprememb…

stara mama ::

jype je izjavil:

Vprašanje je, če jih ti 40 sploh narediš.

Drgač pa kupovanje fitnes mašine je najslabša investicija. Imel sem možnost dobit eno zastonj, pa je nisem hotel.
Dvakratni državni prvak in naj športnik 2018 mimogrede.
Ekologija™ in Trajnost™

ripmork ::

Jaz sklece vedno delam na pesteh (si pa podložim nekaj mehkega spodaj, a le malo - da je še dovolj nosilnosti). Tudi ročke ali dumbellsi so fajn opcija, ja :)

Kar se ramen tiče pa se bojda pri sklecah ni dobro spuščat pod 90 stopinj v komolcih - doseže se sicer malce večji razteg prsnih mišic, a na račun večje (nepotrebne) obremenitve ramenskega sklopa.

saule ::

jype je izjavil:

49106 je izjavil:

Večji napor.

S tako hitrostjo najbolj realno dosežeš uničene sklepe.

Sicer res obstajajo tudi vaje, ki temeljijo na hitrosti ponovitve ampak skleca (okoli obrnjen bench press) definitivno ni med njimi.

saule ::

cordoba je izjavil:

Zdravo. Gledam tole napravo, pa me zanima, če kdo kaj takšnega uporablja? Je kvaliteta ok? Sam imam cca 2 metra in sem kar močen, se bojim, da bo teh 70 kg premalo.
Lahko kdo poda svoje mnenje, trenutno imam samo bench in bi mi taka naprava prav prišla, še za druge mišice..

https://www.intersport.si/energetics-mg...

Mogoče bolje kupit za 300€ rabljenih uteži z ročkam in barom. V kombinaciji z benchom (če je nastavljiv po naklonu) lahko delaš vse kar lahko s temle. In na koncu, ko se naveličaš, full lažje uteži prodaš kot tole, še zgubiš bistveno manj na ceni.

IL_DIAVOLO ::

Jaz sem si za cca 400 evrov nabavil:

-2x 10 kg utezi
-5 kg medicinko
-dip stojalo
-pull up drog
-prilagodljivo klop
-set elastik
-nastavka za hrbet- lat pull down in za tricepse- vrv z dvojnim drzalom, ki jih namestis na elastike. Enak ucinek.
-pas za chin up/pull up in dips z utezmi.

Doma sem ze imel barbell palco z utezmi, dokupil sem se edino stojalo za odlaganje. To je pa v glavnem to, kar se tice moje telovadnice :)

Bodite kreativni in ne kupovat nekih kvazi dragih naprav.

judoka ::

Lastna teza vedno zmaga pred masinerijo, ki jo linka OP in je vec kot zadosti za super formo.

Krogi/drog za dvigovanje + nek home fitness program, da delas se na kardiu.

Ce hoces utezi pa pocni tisto kar svetuje @martincek.

Tole masinco gledam, da zadanem dolocene vaje, ki jih z lastno težo ne moreš. Super mi je ta vaja poteg štange navzdol za hrbet, ali pa recimo metuljcek. Gre za izolirane vaje, oz lahko za pump.
Torej ima kdo to doma, da lahko pove če je good?

Btw, bench že imam....

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: cordoba ()

Drevesce ::

cordoba je izjavil:

Tole masinco gledam, da zadanem dolocene vaje, ki jih z lastno težo ne moreš. Super mi je ta vaja poteg štange navzdol za hrbet, ali pa recimo metuljcek. Gre za izolirane vaje, oz lahko za pump.
Torej ima kdo to doma, da lahko pove če je good?

Btw, bench že imam....

Nimam iste, imam pa podobno. Uporabljam jo 3-4x na teden že 2 leti (trenirava dva), pa zaenkrat nisem imel problemov z njo. Bo pa potrebno počasi menjati zajlo.
Ko jo boš kupoval in ti bo prodajalec dejal, da lahko pozneje dodaš uteži, tega ne počni kajti naprava ni narejena za težjo težo in boš tako močno povečal možnost, da se naprava poškoduje.

Spreglej tudi neumne komentarje, kako so vaje z lastno težo vse kar potrebuješ. Pa se ne bom niti spuščal v to, zakaj temu ni tako, ker nima smisla. Nek suhec, ki kolesari preprosto ne more pametovati o tem.

Kot je že nekdo omenil, boš za res kvaliteten trening potreboval še vsaj 2x5kg 2x10 kg 2x20 kg za bench, kletko in pa dumbells. To je dosti večji strošek kot denimo bench ali pa naprava. Če me spomnim ne vara sem za EN gumiran kolut 20kg odštel okoli 50-55 EUR, je pa to praktično neuničljivo. Po dveh letih (ali treh? - še sam ne vem več točno) so še vedno kot nove, kot tudi olimpijska palica (20kg - ne kupuj tistih po 10kg)
Zadnjič sem računal in prišel do zaključka, da se mi je postavitev home gym-a izplačala, ker so v Ljubljani mesečne/letne karte res drage. Bencina ter časa, ki sem ga porabil do fitnesa in iz njega nisem upošteval.

Naprava je super, sploh zato, ker lahko razbiješ monotonost treningov. V primeru, da se boš odločil tudi za nakup kletke pa vedno priporočam kakšno boksarsko vrečo za cardio :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Drevesce ()

Hvala za odgovor. Sam imam trening za maso, malo dvigov, 3-5 minut pavze. Delam vecinoma osnovne vaje, bench, rame, mrtvi dvig, pocepe zal z malo lazjimi kilami, ker nimam kletke. To masino bi res uporabljal za izolacijske vaje in pa punca za cel telo. Mogoče si jo umislim, ker je ugodna, ampak ce bi dal mocnejso zajlo, bi se dalo kaj vec kg dodati?
V merkurju imajo ogromno teh zajl, ki zdrzijo tudi 150 kg...

Boksarsko tudi imam, ampak nimam fiksne in se mi ne da vsakic prestavljati...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: cordoba ()

Dvomim, da je problem v zajli, prej v konstrukciji naprave.

Mene najbolj skrbi, da bo 70 kg premalo. Zal ni v supernovi razstavljena, da bi probal, bom sel v kratkem se v btc pogledat, po telefonu se noben ne oglasi...

Trinitron ::

70kg je definitivno premalo, tudi za rekreativno rabo. Naredi si uslugo in ne vrži stran teh 300 EUR, ker resnično ne boš mogel doseči nobenega napredka s to igračko, sploh ker moraš postopoma dvigovati obtežitev, če želiš napredovati. Jaz sem precej suhec, pa vseeno rabim obtežitev med 60 - 100kg da se pozna nek napredek.

Priporočam ali naročnino na fines, ali pa pač investiraj nekoliko več in si omisli napravo, s katero dejansko lahko nekaj narediš. Sam sem na koncu kupil tole http://www.olimpus-shop.si/megatec-napr... in je prva naprava, na kateri lahko doma dejansko nekaj naredim.
«
1
2

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup fitnes naprave

Oddelek: Loža
4914129 (3043) IcyFox
»

Dodatne vadbe za fit življenje (strani: 1 2 )

Oddelek: Šport
638987 (7383) IL_DIAVOLO
»

Fitnes - vaje doma

4014172 (11256) Unknown_001
»

Vaje za moč

3913166 (10890) FTad
»

Vaje z lastno težo