» »

[DivXviD] KISS predvajalniki

[DivXviD] KISS predvajalniki

««
11 / 11
»
»»

ar4743 ::

Eno vprašanje za mojstre KISS predvajalnikov.
Sedaj sem imel doma XORO-ta 415 in mi je ta odpovedal. Namen imam kipid nov DVD predvajalnik in sem gledal KISS DP-600. Na internetu drugo nisem našel podatkov o njemu kot na uradni strani in en test v računalniških novicah. Zanima me če ima že kdo kakšne izkušnje z njim, če je res tako dober kot pišejo ali so kakšni večji problemi z njim.
Za odgovore se vam še v naprej zahvaljuje.

lp Aleš

ar4743 ::

Noben nič ne ve o tem KISS-u?

dajek1 ::

a mi lahk kdo pošlje zadnjo oz češko verzijo 2.9.3vA1 oz tako verzijo da mi bodo filmi delal (ac3)

Miha76 ::

Hello!


Prosil bi lastnike DP-558 da mi povejo ali ima zadeva anolgne (chinch) 5.1 izhode ker na mpeg4-players.info
je pisalo da so pa sem na podlagi tega zadevo že narol v tujini.
Zdej pa gledsam aml slike po netu pa nism čist sigurn če ima.

Pa še to mi prosim povejte ali delajo SLO subi in ali so dovolj veliki


Hvala in LP

jskrin ::

Kissov DP 1000 predvajalnik se ne odpre. Prosim za pomoč.

tomko030 ::

Kaj se ne odpre? Pladenj za CD/DVD? Ali se mogoče sliši kakšno šumenje, Ali je CD/DVD plošček ostal notri v predvajalniku?

jskrin ::

Ne odpre se pladenj za CD/DVD. V tem času sem že rešil ta problem. Izklopil sem scart vtič in prižgal predvajalnik in stvar deluje. Vseeno hvala za trud.
LP

tigrr ::

Goldrake, glede na to kar sem dosedaj videl, bi ti znal crknit/oslabit napajalni del ali pa CD enota, tako da upgradanje FW ne bi pomagalo v nobenem primeru..

tigrr ::

Za vse nezadovoljne lastnike in v opozorilo vsem bodočim lastnikom par besed o odnosu Kiss-a (oz. Link-sysu) direktno iz ust guruja Kissovih prdvajalnikov, Hi-Jack-a iz MPC kluba:

http://www.mpeg-playcenter.com/modules.php?name=News&file=article&sid=172

jakaspaka ::

DP-588 ima Stereo Analog Audo Out in dva Digital Out (coxial in optical). torej nima 5.1 izhoda.
Točno si lahko pogledaš v sliki in besedi v manualu.

OK, zdej pa še nekej kar je bilo že večkrat vprašano pa ni bilo odgovora: kako vzpostavit, da delajo slovenski podnapisi oz. šumniki na DP-558 (fw 1.1.7).

Lahko prosim kdo odgovori. Je ali ni možno in kako? Hvala.

jakaspaka ::

HALO! A res noben ne ve kako naštimat SLO subs na KISSe? Vsi jih neki hvalijo, v vsakem Monitorju dobijo prvo nagrado... Men pa ni glih, da bi češki FW gor dajal in zgubil garancijo zarad tega.

tomko030 ::

Za natačna navodila preberi par postov nazaj.....>:D
Za na hitrico pa velja - za DP 1000 je zadnji FW 2.9.3., ki ga dobiš na njihovi uradni strani ( no zdej je Kiss pod Linkys-om).Slo subs pa dobiš če vstaviš en div-x film v player na pilotu klikneš Options in čisto spodaj na dnu piše Subtitle codepage in toliko časa rolaš s kurzorjem dol da prideš do napisa MS Microsoft 1250 Eastrn Europe. Pritisneš še enkrat Options in evo slo subs delajo. :D . Pa nikar ne jamraj več.:O

tomko030 ::

Tudi jaz sem kot zgleda spregledal par postov :O :8) , za tvoj KISS mislim da obstaja samo originalna zadnja verzija, vse druge so fake. Za podnapise pa mislim da velja isti postopek kot za ostale Kiss-e - tako kot sem ga jaz napisal.

vir ::

kupil sem kiss 1100 pa me zanima če moram vklopit kakšno funkcijo za povečat možnost daljinca.....pri xorotu 2010 ki mi je crknil sem lahko šel v setup kar med predvajanjem filma) pri kissu 1100 pa moram ugasnit film, iti v setup in nastavljati želeno. Poleg tega so imeli pri Xorotu veliko uporabnih funkcij ki sem jih nucal med predvajanjem ( recimo spreminjanje razmerja stranic).
Pri KISSU1100 lahko med predvajanjem divxov v spodnjih tipkah samo ZOOMiram, višam/zmanjšujem glasnost, izklopim/vklopim podnapise, uporabim funkcijo REPEAT, SRCH, PLAY.STOP.PAVZA.NAPREJ.MENU.IZKLOP potem se pa že vse neha. Je pri vas tud tako?

Težaven je tud izklop predvajalnika-kot da se nebi htel ugasnit.

Blup ::

DP-600

zanima me, če podpira podnapise in če jih, ker format (končnica) podpira.
Zanima me tudi kar se tiče PC-linka. A podnapisi delajo preko PC-linka in kako delajo? Ker tam imaš možnost samo za avdio/video/picture fajle za dat v skupno rabo.. nikjer ni nobenga govora o podnapisih.

Jih sploh podpira?

Blup
:\

maticm ::

1100 se dobi za 20€ v Janusu. Ima pa SPDIF -optiko, coaxial out,...zelo veliko za ta denar

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: maticm ()

Kato ::

Zdravo namen imam kupiti KISS 1600 HD. Prosim povejte kakšne izkušnje imate z njim. Ali res predvaja h264 zakodirane filme, kako je kaj s slovenskimi podnapisi, kakšen je uporabniški vmestnik. Uglavnem imel bi ga namesto HTPC-ja, na paperju zgleda zelo dobro, kako je pa v resnici pa ne vem.

hubertfast ::

Zdravo
Tudi sam iščem kaj novejšega od 2.9.3. za DP-1000 (mislim, da imam noter Toshibo), že pred časom mi ogromno divx filmov ni delovalo, to sem potem reševal z Dr. Divx-om, s katerim sem praktično vsak film rešil in si ga lahko ogledal. Zdaj se mi to ne da več, pa še jezi me, da recimo taisti filmi na fotrovi Yamadi 6600 delajo čisto normalno. Zdaj se mi je zgodilo, da mi še na enemu DVD-ju ne dela zvok, ko ga vtaknem v taščin DVD, ki ga je pred enimi 3-4 leti kupila nekje za ene 10 jurjev pa dela čisto normalno. Najraje bi pa kupil nekaj novega, pa me je kar strah, saj ne vem kaj naj vzamem....
Lara je zakon!!!

jakaspaka ::

Glede PC linka in mreženja KISS-ov me zanimajo vaše izkušnje. Meni namreč povezava z mojim DP558 teče samo na 10Mbps, se pravi komaj mega in pol na sekundo. Zadaj na ETH vtiču piše 10/100, sam od tiste 100-tke ni kej dost znakov življenja.

Film se tako presnemava skoraj 10 minut, PC Link pa za večino video fajlov pravi da kodek ni podprt - v resnici pa mreža ne folga (če jih presnamem na HDD, potem video dela).

Malo hecno mi je vse skupaj, glede na to da je Kiss od LynkSys-a in mreža takole šteka. Switch imam prav tako od LynkSysa na kompjuterju pa gigabit mrežno. Sem probal tud druge kombinacije ruter-PC pa nič boljše.

jakaspaka ::

juhu, nov firmware za DP-558 so nardil. še dobr da ni nič novga.

Modification made in the new Firmware:
- The HDD can now be recovered after it has been corrupted (e.g. by mains power loss during file saving)*
- The sound volume is now adjusted correctly using the Digital Output when playing Time Shift
- The playback of DVD Video with PCM Soundtrack when audio are set to “Digital” are now enabled
- Can now Playback VCD when the Audio settings are set to “Digital”
- Can now Playback CD-Audio when the Audio settings are set to “Digital”

*) Hard Disc Drive (HDD) file system check recovery menu added to firmware update disk as first option. (Called “Disc Check”).
After file system check a “Complete” message is given on the screen. The algorithm has then been through the entire HDD and fixed corrupted files. Some partially corrupted files might be saved in Lost & Found on the HDD, which can be identified and deleted or moved/renamed by FTP from a PC. The recovery of the HDD can take long time depending on the condition of the HDD. We recommend that this is done during the night.
Features
- Added quick recording support on EPG (shortcuts for recording programs).

tahud ::

za dp558: namesto pclinka namesti EZLink. Z njim povezava med računalnikom in Kissom dela brez problema. Ni nobenega zatikanja, podnapisi delajo. Gledaš in poslušaš lahko tudi fajle, ki jih kiss drugače ne predvaja, ker jih Ezlink pretvarja "on the fly" itd. Na kratko: Kiss je z Ezlink-om vreden še enkrat več. Zadeva je 30 dni brezplačna.
http://www.ezlinkng.com/

jakaspaka ::

še uradni odgovor:

FTP transfering speed would be low when player is in use (if some other service is running simultaneously) which would be 1,1 MB/s - 1100 KB/s - 8,8 Mbit/s - 8800 Kbit/s and maximum when player is in a menu which would be 1,8 MB/s - 1800 KB/s - 14,4 Mbit/s - 14400 Kbit/s.
So the player will transfer at about 1100 - 1800 KB/s (K Byte). And that is close to about 10Mbit network card.

OCCULT ::

Zdravo.

Tako bom povedal imam kiss dp-1000 in je delalo vse vredu.Po nekem času je začelo nekako trokirati s CD-jami.
Sedaj me čudi ker presnete dvd-je noče brati navadne cd-je pa bere BP.Tako,da vsaki 20 DVD prebere rata samo črno na TV.
Zamenjal sem tudi FW tazadnjega in predzadnjega sem probal.
Tako,da nevem kaj naredit ali je možno,da ni taprava firma DVD-jev sam nebi rekel ker eni delajo ali preveč hitro pečem DVD-je.
Ali je možno kaj z nerotom,ker sem dal sedmico kor?.

Vsi nasveti bi mi prišli prav.

Hvala vnaprej.

Lp
Occult

hubertfast ::

Jaz sem še vedno na istem, dvd-ji mi glavnem delajo tupa tam eden ali dva na sto ali pa še to ne, da ne dela. Bolj me jezijo divx-i, da bi vsaj tam kak pameten firmware nastal, zgleda ,da bo treba še malo počakat.
Lara je zakon!!!

tomko030 ::

OCCULT,
imel sem podobne probleme, rešil sem jih z čiščenjem laserja. Začel sem z čistilnim cd-jem, ki pa ni kaj prida pomagal, zato sem player razdrl in z vatirano palčko namočeno v alkohol očistil lečo laserja. Zdej pa dela naprej ko urca.

hubertfast ::

Ja samo to čiščenje ti ne pomaga, če ni kakšnega kodeka. Meni ko kak divx ne dela, ga moram z Dr. Divx-om prekodirat iz *.avi v *.divx, potem pa ponavadi dela vse od zvoka do slike.
Lara je zakon!!!

OCCULT ::

tomko030................bom probal prvo z čistilnim CD-jemin če ne bo pomagalo bomr razdrl in naredil kot ti.
Lahko,da je to to ker prej je delalo vse ok tako,da kodeki nevem če bi bili pa še vsak film,da bi popravljal z Dr.divx je preveč pa še filmov imam toliko,da nima smisla izprobal bom pa vas obvestim.

Thx.

Lp
Occult

koto ::

KISS DP 600

zanima me če zna predvajati iz HDD Wave?

LP

pix ::

Glede DP 600
Stvar deluje in pa tudi ne. Filmi preko pc linka delajo normalno, če niso ripani v neki HD resoluciji, takrat se zatika. Podnapis delujejo z manjšimi problemi.

Moje izkušnje:
ko sem ga dobil, je bil gor fw 3. Ni mi delal HDMI izhod, ni mi niti delal analogni 5.1 audio izhod.
Šumniki v podnapisih so bili, ampak mi je šlo na živce, ker moraš pri vsakem filmu pritiskat knof na daljincu da prideš do codepage win1250.

Dal sem gor fw 4.03. HDMI dela, analogni audio še vedno ne. Podnapisi na cp 1250 delajo ravno toliko da pokaže č, ž in š pa včasih, včasih pa ne. Večinoma sem testiral na .srt. Problem sem rešil tako, da sem si kodno stran podnapisov nastavil na UTF-8, naredil en programček ki podnapise pretvori v udf8 in stvar špila z vsemi šumniki.

velik problem je tudi previjanje filmov. 2X in 4X hitrost delata dokaj ok, pri 8X, 16X in 32X pa v 80% film zašteka, sicer ne vem kako je preko CDja, večinoma preizkušam preko pc linka. Pa če en feler ima fw 4.03, nima nobenega Searcha, da bi vtipkal 0:30:00 in bi preskočil prvih 30min filma, fw 3 je to imel, ne vem zakaj so to ven vrgli pri 4.

Veselko ::

Kupil sem DVD player KISS 1500. Sedaj pa imam problem.
Player sem povezal v mrezo preko etherneta in na pc-ju nalozil program PC link, ki skrbi za povezavo playerja in dvd-ja. Na pc sm uredil direktorije filmov, muzike in slik, vendar mi na playerju predvaja samo muziko. Ko kliknem na film ali pa sliko dobim obcutek kot da vse skupi "zmrzne". Kje je problem? Gor je fw 2.9.3!

_benz_ ::

Pozdravleni, sem namreč novinec na Slo-Tech foromu.

Doma mam kiss dp-1500 z fw 2.8.5. in bi rat inštaliral verzijo DP1500-PAL-291-050204-1533, in bi lepo prosil za pomoč pri inštaliranju. Namreč ko se mi na zaslonu pokaže napis To use this boot disk you need to restart the player,...izklopim iz elektrike....vklopim nazaj...in potem dalje imam porbleme,....kako naprej pa bi prosil za pomoč

Hvala že v naprej in LP Benz

furby1si ::

Pozdravljeni

Ima kdo doma KISS DP 600. Jaz imam z njim rahle težave glede gledanja filmov, glasba pa se predvaja brez problemov.

pino ::

eno vprasanje. KISS dvd snemalnik in EZ-link. Ali lahko prikljucim gor pc in potem iz pc-ja zalaufam recimo en avi ali mpeg2,in mi ga KISS zapece kot VOB fajle, da mi potem ta dvd spila na vseh drugih dvd-jih.

Hvala za odgovore.
LP Pino

tomko030 ::

Moj KISS DP1000 je šel po gobe - pri napajalniku nekaj šmelca, vendar se po moje ne splača več nositi v popravilo, ker me bo servis več koštal. Torej, ta predvajalnik je zame fenomen med predvajalniki, zame in za mojega malega mulca neprecenljivega pomena. Torej, prosil bi lastnike okvarjenih (okvarjen - ne predvaja več filmov, zataknjena ali polomljena vratca in podobno) DP1000, če mi lahko zadevo prodajo za neko simbolično ceno. Kontaktirajte me na ZS. Hvala.

rokleb ::

imel sem podobne težave, zamenjaj napihnjen kondenzator (če se ne motim sta dva) na napajalniku in bo špilal kot nov .

jerry2000 ::

Ja seveda jaz vsako leto zamenjam kondenzatorje, ker se napihnejo. Vsak Kiss crkne čez par let ker se kondenzatorji napihnejo. Trije so, 2 x 2200 pikoF in en 1500pikoF, najbolje je vse tri zamenjati, s takimi ki zdržijo do 105 stopinj je najbolje. Na netu imaš tudi navodila, malo poogooglaj.
Jerry and Tom

tomko030 ::

Lej no lej, pa lih te kondenzatorje sm gledal, eden je sigurno napihnjen.
Hvala za navodila. Bom sporočil, če je to to.

jerry2000 ::

To JE to, ker to skoz crkuje, forumi so polni... Ker nisem vešč lotanja sem najprej dajal na servis samo 60 EURo za popravilo je malo veliko, zdaj sem že zverziran :-) Ker imam 2 Kiss 558 doma moram biti :-) Vedno se napihnejo C19, C20 včasih pa C15. Ravno danes sem spet lotal ;-)
Jerry and Tom

tomko030 ::

To je to, šmelcal, no crknil je največji kondenzator na plati (47pikoF 400V). Hvala jerry2000 in roleb. Zamenjal in zdej dela.
Pa še nekej, ali ima kdo slučajno kakšno novejšo neuradno verzijo za DP1000, če sploh obstaja?. Zadnja uradna je 2.9.3. Imam še ogromno div-x filmov na DVD-jih, pa se mi jih ne da kopirati na disk (imam še WD TV), namreč tale mlinček veliko novejših divxov ne prebere več, vsak film se mi pa tudi ne da pretvarjat v pravi format.
««
11 / 11
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[DivXviD] komponente - splošna vprašanja in primerjave (strani: 1 2 3 442 43 44 45 )

Oddelek: Zvok in slika
2209321491 (46835) cryptozaver
»

[DivXviD] Firmware za predvajalnik (peka in uporaba)

Oddelek: Zvok in slika
1524566 (5064) JanezC
»

[DivXviD] Yamakawa predvajalniki (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Zvok in slika
30235454 (14243) aco111
»

Kateri Divx predvajalnik kupiti svojim staršem?

Oddelek: Kaj kupiti
152508 (2070) Yossarian
»

Pretvoriti XVID v DIVX in imeti podnapise.

Oddelek: Zvok in slika
132653 (2418) Jeronimo

Več podobnih tem