Forum » Zvok in slika » Ogled filma na drugem monitorju (full screen) z WMP XP in ATI kartico
Ogled filma na drugem monitorju (full screen) z WMP XP in ATI kartico
celk ::
Lep pozdrav,
Pri mojem znancu (neizkušenemu uporabniku) bi rad dosegel, da se kadar predvaja film čez cel zaslon le-ta pokaže na zaslonu št. 2 (TV izhod).
Uporablja Windows media player na Win XP (in ne želi posegati po drugih programih). Vem da zadeva zelo dobro deluje z Nvidia karticami kjer se da nastaviti skoraj vse (tudi majhen film na prvem zaslonu in čez cel zaslon na drugem!) ampak on ima nameščeno ATI Radeon 9200 SE, ki je jaz ne znam prepričati v takšne finte.
Monitor in TV imata nastavljeni različni ločljivosti, ker na LCD-ju ne želi gledati slike v ločljivosti 800x600 - kot je nastavljena na TV izhodu.
Kako bi to nastavil?
Hvala znalcem.
Pri mojem znancu (neizkušenemu uporabniku) bi rad dosegel, da se kadar predvaja film čez cel zaslon le-ta pokaže na zaslonu št. 2 (TV izhod).
Uporablja Windows media player na Win XP (in ne želi posegati po drugih programih). Vem da zadeva zelo dobro deluje z Nvidia karticami kjer se da nastaviti skoraj vse (tudi majhen film na prvem zaslonu in čez cel zaslon na drugem!) ampak on ima nameščeno ATI Radeon 9200 SE, ki je jaz ne znam prepričati v takšne finte.
Monitor in TV imata nastavljeni različni ločljivosti, ker na LCD-ju ne želi gledati slike v ločljivosti 800x600 - kot je nastavljena na TV izhodu.
Kako bi to nastavil?
Hvala znalcem.
CaqKa ::
desni klik na namizje > propereties > zavihek settings > kliknes na monitorcek ki skriva st 2. > nastaviš resolucijo > klikneš advanced gumb (spodaj) > [ če ti je predhodno bila onemogočena spreminjanje resolucije potem v advanced greš na zavihek displays klikneš pri drugem monitorju na napis "Monitor" in beg oblkljukaš DDC information > daš ok in bereš dalje (če je resolucija šla vredi sploh ne bereš tega)]> v advanced greš na zavihek overlay > klikneš na clone mode options (če trenutno ne prikazuješ nobenega filma so vse opcije zamegljene zato začni predvajat nek film) > daš na theater mode > theater mode settings nastaviš na full screen.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 4 … 37 38 39 40 )Oddelek: Zvok in slika | 590416 (29745) | Dominator |
» | [DivXviD] Predvajanje filmov iz PC na TVOddelek: Zvok in slika | 5440 (4160) | H_man |
» | film na tvOddelek: Zvok in slika | 1162 (1026) | tito_si |
» | RADEON 9000pro problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1325 (1128) | SasoS |
» | Hercules R8500 TV OutOddelek: Pomoč in nasveti | 1037 (925) | dela |