» »

Za mobilne aplikacije na iOS prvič porabili več kot za igre

Za mobilne aplikacije na iOS prvič porabili več kot za igre

Slo-Tech - Mobilne aplikacije in igre so s prihodom spletnih tržnic za pametne telefone, kakršni sta Applov App Store in Googlov Play Store, omogočile razcvet novega gospodarskega področja. Vse od začetka so bile gonile prodaje igre, a se je trend v zadnjih mesecih začel obračati. Na Applovi platformi je prodaja aplikacij že prehitela zaslužke od prodaje iger.

S koncem pandemije - ali pa vsaj ukrepov, ki so jo spremljali - se stanje normalizira tudi na trgu mobilnih aplikacij. V primerjavi z letom poprej je prodaja aplikacij v drugem letošnjem kvartalu upadla za 2,5 odstotka, ker ljudje preprosto nimajo več toliko časa ždeti na telefonih. Zanimivejši pa je trend v razmerju med igrami in drugimi aplikacijami. Na Applovi platformi je v drugem kvartalu na aplikacije odpadlo 50,3 odstotka trga, na igre pa torej malce manj kot pol. To se je zgodilo prvič in predstavlja velik odmik od let 2020 in 2021, ko je prodaja iger eksplodirala in rušila vse rekorde.

A sprememba ne pomeni, da so ljudje začeli množično kupovati "resne" aplikacije, temveč da se spreminjajo načini razvedrila. Večji del skokovite rasti prodaje aplikacij v minulem četrtletju pravzaprav odpade na povišane prihodke iz pretočnih ali družbenih storitev, ki so naročnine. TikTok, Netflix in Tinder so gonilo porabe. Nasploh pa se povečuje pogostost takšnih ali drugačni naročnin v aplikacija, kar ustvarja dodatne prihodke za pisce. Na Googlovi platformi Play Store sicer prodaja iger še vedno premočno vodi, a je tudi tam trend podoben.

V zadnjih treh mesecih je v App Storu 400 aplikacij, ki ustvarile vsaj milijon dolarjev prihodkov in 61 aplikacij z 10 milijoni dolarjev prihodkov.2 komentarja

shadeX ::

V zadnjih treh mesecih je v App Storu 400 aplikacij, ki ustvarile vsaj milijon dolarjev prihodkov in 61 aplikacij z 10 milijoni dolarjev prihodkov.


?

oanlena ::

 You know you need to extend that paragraph at pay someone to write your essay if one grouping is significantly smaller than the others (for instance, it only has two items while the others contain four). It's easier than you might think to start an essay, however this is one of the best starting points: Just begin. You may think it is obnoxious advice, but I'm not kidding. Simply open a Google Doc, give it a name, and write something even when you don't feel like it (particularly when you don't feel like it!). This straightforward action can sometimes be enough to start things off.

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: MrStein ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Apple želi pri eksternih plačilih 27-odstotno provizijo (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
16114502 (8627) Furbo
»

Epic Games v čelnem spopadu z Applom in Googlom (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Tožbe
25538945 (30043)          
»

[android]market prodaja aplikacij (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
6621299 (7117) Nefreteta
»

App Store razvijalcem prinesel že 50 milijard dolarjev

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
176589 (5178) opeter
»

Uporabniki iOS za aplikacije lani zapravili 15 milijard dolarjev (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
12835804 (31240) m0LN4r

Več podobnih tem