» »

Microsoft Payments je na poti

Microsoft Payments je na poti

Ars Technica - Bolje pozno kot nikoli, zato se tudi Microsoft pridružuje tekmi za vzpostavitev platforme za mobilna plačila. Google Wallet, Apple Pay in Samsung Pay bodo dobili konkurenco v obliki Microsoft Payments, lahko razberemo iz vlog, ki so jih vložili v Redmondu. Uradno sicer niso potrdili ničesar, a je iz uradnih zaznamkov razvidno, da so se v vseh 50 zveznih državah ZDA in ameriških odvisnih ozemljih prijavili za izdajo licence za opravljanje finančnih storitev.

FinCEN (Financial Crimes Enforcement Network) bo tako odločal o Microsoftovi zahtevi, da postane MSB (money services business), kar bodo najbrž dovolili. Prva zvezna država, ki je dovoljene že izdala, je Idaho.

Zanimivo je, da čeprav Google Wallet obstaja že štiri leta, je področje mobilnih plačil postalo resnično živahno šele s prihodom Apple Paya. Kmalu je vskočil tudi Samsung, ki je kupil LoopPay in bo svojo storitev predstavil zdaj zdaj.

Microsoft je že potrdil, da bo imel Windows 10 podporo za HCE (host card emulation), niso pa želeli razkriti še nič o prihajajočem sistemu Microsoft Payments. HCE bo omogočal izvajanje plačil brez posebnega vgrajenega varnega čipa v SIM-kartici. Ni pa še čisto jasno, ali bo Microsoft Payments omejen na Windows Phone ali pa bo deloval tudi na osebnih računalnikih. Morebiti ga spravijo celo na Android in iOS, saj se pravi tržni delež ustvarja tam.

7 komentarjev

Furbo ::

Spet ena bedna kopija s strani MSja.. a zanjo res le še slediti ostalim?
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

boolsheat ::

Ja, tako kot z hololens.

pivmik ::

Kjer se prepirajo vsi, Bitcoin zmago dobi.
LP, Gregor GRE^

NLight ::

boolsheat je izjavil:

Ja, tako kot z hololens.


In konkurenca hololensu je kaj? Še nihče ni tako daleč prilezel na tem področju kot Microsoft... Mislim da si malo zamešal očala, ki prikazujejo zgolj virtualni svet z hololens ki prikazije virtualni svet v realnem...

boolsheat ::

Ja, ali pa je tvoj senzor sarkazma zatajil, kdo bi vedel. ;)

MrStein ::

A bo spet format war? Pri blagajni boš pol ure gledal, kaj podpirajo, potem pa brskal po mobilcu, če imaš kompatibilno implementacijo?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Lonsarg ::

Za samo NFC povezavo je en sam standard. Za avtentikacijo jih je sicer ene par, ampak v glavnam naj bi vsi počasi podpirali naš klasični Evropski Chip & PIN standard, oziroma upgradano verzijo le tega(ki jo Apple zahteva pri ostalih pa je opcija), tako da tehnološko gledano očitno bomo dolgoročno imeli standard.

Na še višjem layerju, kjer se transakcija dejansko izvrši pa imamo še največ zmede v bistvu. Tu imamo dva velika igralca Visa in Mastercard pa še več večjih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Apple Pay prispel v Slovenijo (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
16943192 (1253) Apple
»

Placevanje s telefonom (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
14943351 (15923) Excavator
»

Prenovljen Google Pay (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
5520515 (15579) Tody
»

Težave s prevarami pri Apple Pay

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
3916176 (12691) antonija
»

Facebook bo ponujal plačila med prijatelji

Oddelek: Novice / Kriptovalute
258556 (7013) technolog

Več podobnih tem