» »

LG najavil plačilni sistem LG Pay

LG najavil plačilni sistem LG Pay

LG - LG je napovedal vstop v precej zasičen segment mobilne telefonije, kjer si trenutno največji kos pogače režeta Apple in Google, le nekoliko zadaj pa se bori tudi Samsung, ki ponuja nekaj unikatnih rešitev. Gre za mobilna plačila, za katera bo LG ponudil svoj sistem z neizvirnim imenom LG Pay. Ker so Apple Pay, Android Pay in Samsung Pay globalno premočni, da bi jih lahko LG napadel na vrat na nos, bo LG Pay sprva deloval le v domači Južni Koreji. Če bo tam dobro zaživel, pa ga lahko kasneje pričakujemo tudi v ZDA. Evropa je pri teh storitvah navadno na vrsti za Američani. Spomnimo, da je tudi pametna ura Watch Urbane najprej ugledala luč sveta v Južni Koreji,

Prihajajočo novost je LG objavil kar na Facebooku. Pri vzpostavitvi LG Paya bosta sodelovala tudi Shinhan Card in Kookmin Card, ki sodita med največje izdajatelje plačilnih kartic v Južni Koreji. Žal LG še ni povedal, kakšno funkcionalnost bo LG Pay ponujal. Bodisi bo šlo za polnokrvni plačilni sistem, ki bo omogočal plačevanje tudi v fizičnih trgovinah in na avtomatih, bodisi bo šlo za spletni sistem, ki bo namenjen plačevanju prek interneta naročenih izdelkov. Dejali so, da bodo več razkrili v prihajajočih tednih.

Ali bo LG-ju uspelo, je ta hip težko reči, a nekaj skepse je upravičene. V domači državi je LG velik in pomemben igralec, globalno pa je njegov tržni delež pametnih telefonov le okrog 5-odstoten. Že Samsung, ki ima bistveno večjega, ima kljub velikosti težave s svojim Samsung Payem, pa čeprav ta podpira nekaj storitev, ki jih Apple in Google ne. Samsung Pay namreč deluje tudi tam, kjer trgovci ne podpirajo NFC-ja. S taki zverinami tekmuje LG, ki bo moral ponuditi nekaj resnično edinstvenega, če želi LG Pay globalno odigrati pomembno vlogo.

1 komentar

igor0203 ::

Škoda časa (in denarja). Bolje bi bilo da se z Googlom in Samsungom skupaj staknejo in ponudijo skupen način plačila in konkurenco Applu. To da ima vsak svoj način, je le slabše za nas potrošnike.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Plačevanje z mobilnim telefonom

Oddelek: Mobilne tehnologije
204607 (3070) LitralSM
»

Samsung predstavil novo pametno uro Gear S2

Oddelek: Novice / Android
129095 (6100) branc
»

Samsung predstavil Galaxy Note 5 in Galaxy S6 Edge+ (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
5519196 (15645) Stari maček
»

Microsoft Payments je na poti

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
75312 (4880) Lonsarg
»

Težave s prevarami pri Apple Pay

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
3916176 (12691) antonija

Več podobnih tem