» »

Samsung začel testirati svoj mobilni plačilni sistem

Samsung začel testirati svoj mobilni plačilni sistem

Samsung - Samsung je v Južni Koreji začel preizkušati svoj mobilni plačilni sistem Samsung Pay, s katerim želi konkurirati Apple Payu in ostalim konkurentom. Vstopnico v svet mobilnih plačil si je Samsung kar kupil, saj so letos prevzeli podjetje LoopPay, ki se je s tem že ukvarjalo. LoopPay je ob prevzemu razvijal primitivno verzijo mobilnih plačil, ki prebere magnetne zapise kartic in jih ob plačilu ponovno ustvari. Tak način je uporaben tam, kjer trgovci še niso podprli NFC. Ker bo prihodnosti takšnih mest čedalje manj, bo tudi LoopPay oziroma sedaj Samsung Pay seveda moral podpirati NFC.

Iz Samsunga so sporočili, da bodo storitev začeli preizkušati v Južni Koreji, kjer bo zanjo potreben nov telefon Galaxy S6 ali Galaxy S6 Edge. Samsung Pay še vedno podpira prvotno tehnologijo LoopPay z magnetnim zapisom (MST), poleg tega pa NFC. Tako je Samsung edini med konkurenco, ki res ni majhna (Apple, Microsoft, Google ...), s podporo za terminale brez NFC-ja. To je logično, saj je NFC precej slabo razširjen. Podobno je v ZDA, medtem ko so v Evropi kartice brez čipov tako redke kot kosti dinozavrov.

Uporabniki lahko poskenirajo do 10 kartic, ki si jih telefon potem zapomni in omogoča plačevanja z njimi, ne da bi jih fizično imeli s seboj. Aplikacija je še nekoliko okorna (recimo nima možnosti Prikaži vse kartice), a svoje delo opravi solidno. Plačilo avtoriziramo s prstnim odtisom ali vnosom gesla.

Trenutno je število uporabnikov Samsung Paya precej omejeno, a naj bi širše dostopno različico dobili že avgusta, ko bo izšel tudi Galaxy Note 5.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Placevanje s telefonom (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
14943352 (15924) Excavator
»

Plačevanje z mobilnim telefonom

Oddelek: Mobilne tehnologije
204607 (3070) LitralSM
»

Samsung predstavil novo pametno uro Gear S2

Oddelek: Novice / Android
129095 (6100) branc
»

Samsung predstavil Galaxy Note 5 in Galaxy S6 Edge+ (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
5519198 (15647) Stari maček
»

Microsoft Payments je na poti

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
75312 (4880) Lonsarg

Več podobnih tem