» »

Samsung z nakupom LoopPaya vstopa v tekmo za mobilna plačila

Samsung z nakupom LoopPaya vstopa v tekmo za mobilna plačila

Slo-Tech - Apple ima svoj Apple Pay, Google ima svoj Google Wallet, Samsung pa doslej še ni pripravil svojega odgovora. Da ne bi zamudili, so kupili podjetje LoopPay, o čemer se je začelo šušljati konec minulega leta, in vstopili v dirko sredi polčasa. V ZDA se namreč letos in prihodnje leto obeta ogromen kos pogače, saj bodo izdajalci kreditnih kartic uvedli nove kartice s čipi, ki jih imamo v Evropi že nekaj let. Hkrati pa se obeta razmah tehnologije NFC.

LoopPay je začel kot mobilna denarnica za iPhone. Prek posebnega modula potegnemo vse kartice z magnetnim trakom, s čimer v LoopPay preberemo podatke s kartice. Ko podatke shranimo v telefon, lahko na klasičnih POS-terminalih plačujemo kar s telefonom, namesto da bi uporabljali kartice. Ima tudi odstranljiv modul, ki omogoča avtorizacijo plačil omejen čas brez telefona.

Prednost aplikacije je razširjenost, saj prodajalec ne potrebuje nobenega dodatnega sistema, da bi deloval. Zaradi tega je na primer LoopPay širše uporabne kakor Apple Pay. Nanj lahko celo naložimo podatke z drugih kartic, ne le kreditnih; pomembno je le, da imajo magnetni zapis. LoopPay trenutno pri plačilu prenaša dejanske podatke (številko kreditne kartice) in ne enkratnih žetonov. Uporabljajo lastno tehnologijo Magnetic Secure Transmission, ki s tuljavo generira magnetno polje s podatki o kartici, ki takoj po transakciji izgine, sicer pa izzveni že na razdalji 10 cm.

Torej, LoopPay je tehnološko gledano en korak za Apple Pay in Google Wallet, a to je pravzaprav njegov namen, in sicer omogočiti mobilna plačila tam, kjer trgovci še niso podprli NFC.

Samsung bo bržkone LoopPay še nadgrajeval, in sicer bo ključna podpora za brezkontaktna plačila po standardu NFC. Apple Pay ima namreč eno veliko pomanjkljivost - deluje le na Applovih napravah, medtem ko je borba za androidni del trga še odprta. Če Google ne bo hitro konsolidiral trga s svojim Wallet, ga lahko Samsung z LoopPayem prehiti.


3 komentarji

blackbfm ::

Mi ni jasno zakaj bi sploh želel plačevati s tem, namesto s kartico, saj je isti klinc če se prenaša magnetni signal, poleg tega nerodno za uporabo..cena ovitka 59$, kakšen fail od izdelka

Tilen ::

Zakaj bi se omejeval s tem? Paypal deluje na vseh platformah.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

tigrr ::

Tole zeankrat deluje brez pin-a. No go, sorry.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Apple Pay prispel v Slovenijo (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
16944001 (2062) Apple
»

Apple Pay bo tudi v Sloveniji (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
11023907 (3483) Curve Ball
»

Plačevanje z mobilnim telefonom

Oddelek: Mobilne tehnologije
204659 (3122) LitralSM
»

Microsoft Payments je na poti

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
75330 (4898) Lonsarg
»

Težave s prevarami pri Apple Pay

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
3916312 (12827) antonija

Več podobnih tem