» »

Največji spodrsljaji v letu 2010

Največji spodrsljaji v letu 2010

Slo-Tech - Leto 2010 se izteka in začeli se bodo vrstiti razni pregledi preteklih dogodkov. Eden bolj zabavnih je objavljen na Technologizerju, kjer so zbrali 57 največjih letošnjih spodrsljajev v tehniki. In na seznam so se uvrstili prav vsi giganti, od Microsofta do Googla, pa do navadnih tatov.

Omenimo le nekaj biserov. Dva dni po lanskem božiču so nepridipravi v Wilsonvillu v Oregonu ukradli nekaj elektronike, med drugim tudi dva mobilna telefona Motorola Android. Med tatvino se je eden izmed njih fotografiral, pri čemer ni vedel, da teče ne telefonu aplikacija Lookout, ki avtomatično nalaga vse slike v oblak. Januarja je na vrata potrkala policija.

Googlov velik spodrsljaj je bil Buzz, ki so ga na silo uvedli v Gmail in vanj vključili kar vse uporabnike. Prelitega je bilo veliko črnila o Googlovem siljenju, Google se je opravičil, a Buzz ni in ni zaživel. Le nekaj mesecev pozneje je Google še enkrat hudo pogrešil, ko je na splet pricurljal podatek, da so z vozili za Google Street View nezakonito zbirali informacije o zasebnih omrežjih Wi-Fi.

Applovi inženir je bil tako pozabljiv, da je v Kaliforniji popil pivo in na pultu pozabil nov prototip iPhona. Do njega se je prikopal urednik strani Gizmodo, ga temeljito poslikal in poizkusil vrniti Applu. Velikan je odgovoril z vsemi pravnimi sredstvi. Kasneje je bilo z novim iPhonom kar nekaj težav, še zlasti njegova antena nekako ni prenašala držanja z roko.

Zabavale so nas tudi afere, kot je bila Hurdova romanca, ko je moral odstopiti z mesta izvršnega direktorja Hewlett-Packarda, ker se je na stroške podjetja zabaval s svojo ljubico. Hudega mu ni bilo, saj ga je kmalu zaposlil Oracle.

2 komentarja

lukaz ::

Motorola Android ne obstaja. Obstaja pa Motorola Droid...

Jst ::

FB je tudi omenjen? Čeprav ga ne uporabljam, sem v podcastu, ki ga redno poslušam zjutraj na pasjem sprehodu, zasledil, da so bili nekaj časa (se ne spomnim več ali je bilo to z kakšno skripto?) vsi podatki vseh oseb javno videni vsem.

Pa Twitter, kateremu si na koncu naslovne vrstice nekaj dodal in lahko imel followerja za kogarkoli.

To mi je "prišlo" sedaj, kar so povedali voditelji Buzz Out Loud, cnet.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Deset let iPhonov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
9420374 (15392) opeter
»

Je Apple na robu? (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
6213513 (11065) Hayabusa
»

Ostre besede v kalifornijskem sporu med Applom in Samsungom (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
22662503 (54110) Icematxyz
»

Applova predstavitev - povzetki prodajnih statistik (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
7922265 (19533) pleomax
»

Prek 60% aplikacij za Android brezplačnih (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
8111300 (9426) Lonsarg

Več podobnih tem