» »

Je Apple na robu?

Je Apple na robu?

«
1
2

damjan1980 ::

Malo spremljam to dogajanje na podrocju mobilne telefonije in zabavne elektronike in vedno bolj me daje obcutek da je Apple trenutno tocno na enaki tocki, kot je bila Nokia - vrhunec, kateremu je sledil strm padec.
Nokia je takat pilila Symbian do onemoglosti, ampak je enostavno prisel cas ko je zadeva postala outdated in prihod iosa in androida jo je dokoncno pokopal.
Ce to prenesem na Apple: prisel je iOS, ki je bil revolucija. Ampak ce pogledamo iOS danes? Konkurenca ga je pojedla. Prakticno enak operacijski sistem kot pred 5 leti, kateremu samo dodajajo funkcije. Spet nekak znano iz Symbiana.
Kar pa je najbolj zaskrbljujoce pa je dejstvo da od Jobsove smrti, inovacij prakticno ni. Android in tudi WP8 hodita v velikih korakih naprej, Apple stopica na mestu in se zanje zadnje trenutke slave izpod Jobsove taktirke. Brez njega so pokazali tocno nic. In ze zgodovina nas je ucila da je Apple brez Jobsa izgubljen.
Opaza se tudi na die hard apple fanih da pocasi obupavajo, sploh ko vidijo kaj konkurenca ponuja. Apple pa drzi to arogantno drzo in trmasto vztraja pri svojih resitvah.

To da je Applova pot se samo navzdol je verjetno jasno. Ampak se lahko zgodi podobno kot se je Nokiji zgodilo?

49106 ::

Ja applu se slabo pise. Ze res, da je tudi tokrat imel rekorden dobicek, ni pa presegel pricakovanj.

Invictus ::

Glede na to da je Iphone 5 najbolje prodajan smartphone v ZDA, se mi bluzenja slovenskih apple haterjev zdijo precej butasta.

Vrednost delnic pa pove samo toliko kako so vlagatelji brez idej in vizije na finančnih trgih.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Gandalfar ::

Tole od Daring Fireballa (zelo pro-apple): http://daringfireball.net/2013/03/cedin... si prebral?

Apple itak nikoli ni bil najvecji ali prvi. To je ena ena taka random fantazija. Oni zaenkrat samo kup denarja z iPhonom pocnejo. To da rabis oceno absolutno najboljsega izdeleka v tako kompleksni industriji je pa itak nerelano.

floyd1 ::

Žal tudi Samsung (kot največji konkurent) že dolgo ni pokazal nič, ker bi zaslužilo kak "wow". Novotarije dodajajo "kapljico po kapljico". Mi, norci, kupujemo.
Ostalo bo pokazal čas, ampak Apple uporabniki (vsaj tisti, ki jih poznam) ne delijo tvojega mnenja, Damjan. So (relativno) zadovoljni in že govorijo o nadaljnih jabolčnih nakupih. Le enkrat je kolega omenil, da si dolgoročno ne predstavlja več, kako bodo na iOS brez widgetov, ampak verjetno je bil le trenutek slabosti ;).

...:TOMI:... ::

Dejstvo je, da je android skropucalo.

Dejstvo je, da iOS dela tekoče. Pa kaj, če so na vrhuncu in bodo šli navzdol. Tudi nokia je skoraj propadla, sedaj pa je vstala kot fenix iz pepela.

Joj se nekateri obremenjujete s tem. Uporabljaj kar ti je všeč in se ne obremenjuj z ozadjem.
Tomi

s1m0n ::

Kaj pa vem, bodo že kaj novega dodali k nasledniku petice. Tudi iOSu se ne piše slabo. Ok res, da nima rešenih osnovnih stvari (je bolj nedovršen kot vsi drugi mobilni OSi). Ajde, da čujem kako greš v kakšni aplikacij korak nazaj ali na prejšnje okno, če ni spodnje meni vrstice ? Prvo naj delajo na takšnih stvareh OS je dobro narejen a mu manjkajo popolnoma osnovne funkcije, ki jih ostali imajo.

floyd1 ::

...:TOMI:... je izjavil:

Dejstvo je, da je android skropucalo.

Bom komentiral na tvoj način: Dejstvo je, da je je iOS proti Androidu kot dos proti sodobnem Win (Linux...) sistemu. Tistih par funkcij, ki jih vsebuje, dela na iOS OK.
Nazaj na resno stran - ob mojem nakupu SGS-ja bi se s tem stavkom celo strinjal (moje nepoznavanje celotne Android zgodbe in omejevanje na Samsungovo šlamparijo), danes pa izraža le tvoje nepoznavanje trenutnih razmer v "osovraženem" taboru.

damjan1980 ::

vidim da eni niste razumeli poante. jasno da je zdaj iphone najbolj prodajan in vsi vemo koliko denarja imajo, ampak vprasanje je kako dolgo se? vse to je rezultat steva jobsa. Odkar njega ni, niso pokazali nic! Tudi nokia je bila najbolj prodajana in najvec vredna. Ampak bilo je cisto enako. niso pokazali nic novega in iz vrhunca je sledil hud padec.

Hayabusa ::

...:TOMI:... :
Tudi nokia je skoraj propadla, sedaj pa je vstala kot fenix iz pepela.

We all agree with you :)):
http://communities-dominate.blogs.com/b...

http://communities-dominate.blogs.com/b...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hayabusa ()

floyd1 ::

damjan1980 je izjavil:

vidim da eni niste razumeli poante. jasno da je zdaj iphone najbolj prodajan in vsi vemo koliko denarja imajo, ampak vprasanje je kako dolgo se? vse to je rezultat steva jobsa. Odkar njega ni, niso pokazali nic! Tudi nokia je bila najbolj prodajana in najvec vredna. Ampak bilo je cisto enako. niso pokazali nic novega in iz vrhunca je sledil hud padec.

Ampak kako lahko to trdiš - zaenkrat še niso doživeli niti enega spodrsljaja. Nokia jih je s posodabljanjem Symbiana doživela kar nekaj, enostavno "touch" Symbian nekako (po mojem) ni bil dorasel konkurenci, sploh na slabem HW ne. Tudi če naredijo samo običajen "facelift" Iphona vsako leto, bo (po doslej videnem) folk zadovoljen in kupil. Vsaj dokler ne bo nekdo predstavil nekaj revolucionarnega - in kje piše, da ne bodo to (spet) oni?
Jobs je bil res "glava", ampak to je delo teama in ta je ostal.

Ramon dekers ::

Hayabusa je izjavil:

...:TOMI:... :
Tudi nokia je skoraj propadla, sedaj pa je vstala kot fenix iz pepela.

We all agree with you :)):
http://communities-dominate.blogs.com/b...

http://communities-dominate.blogs.com/b...



Nokia se prodaja kot tople žemljice, pač win še ni toliko popularen ker so vsi na androidu, ampak poanta je da sistem dela, malo bugov, viruso in ostalih smeti ki jo ima android.

Hayabusa ::

RD
Številke pravijo drugače.Fakt.

ramiz?! ::

Iphone je dober(timeless) tudi zaradi svoje enostavnosti... Zato pa jih imajo tudi vsi estradniki in filmski zvezdniki, ki so drugače antitalenti za elektronske naprave. Vedno dela in je preprost. Že malo dlje časa nazaj sem bral en prispevek od enega android userja, ki je drugače zelo proti iphonom, pa je rekel, da bi svoji staršem, ki se ne spoznajo na telefone in so že starejši najraje kupil iphona, saj je zelo preprost za uporabo...
Never regret anything, there's always a reason things happen.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ramiz?! ()

VaeVictis ::

Vprašanje je koliko iPhone userjev, ki je že navajenih na določeni sistem in je že kupilo nekaj aplikacij, bo v ostalih konkurentih videlo dovolj prednosti, da bi zamenjalo OS in vrglo vse kupljene appe v smeti in ponovno kupilo vse appe na drugem konkurenčnem sistemu...

Recimo Microsoft je pri Windows 8 odstranil ven start menu pa je že cela panika...

Apple recimo dela evolucijo svojega sistema, letos bo verjetno prišel ven iOS 7, ki bo imel manj "skeuomorpfizma", a vsi appi bodo še vedno delali, večina funkcij na katere so se uporabniki navadil bodo še vedno na istih mestih,....

Apple pač fura določen ekosistem, ki ni za vse, nikoli ni bil in tudi nikoli ne bo za vse.

Android pač probava biti vsem všeč, od najcenejših telefonov do najdražjih in šele v zadnjih iteracijah sistema so ratali konkurenčni.

Pa še to velja več ali manj samo za proizvajalca, ki je najbolj skopiral Apple, Samsung.

Koliko časa bo Google še tak prijatelj s Samsungom, ki večino Google aplikacij zamenjuje s svojimi je pa vprašanje za prihodnost!

ps: IMHO je samo še vprašanje časa, kdaj bo Samsung naredili svojo app trgovino in bo Google praktično čisto izrinil iz "Samsung Androida" (podobno kot Amazon na Kindlu), če pa doda še kak native add blocker v telefone bo Google že zelo jezen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: VaeVictis ()

trnvpeti ::

ce samsung ostane brez google androida, huh (ceprav nekaj stavijo na tizen)
adijo samsung :)

telefoni so dosegli svoje (hd resolucija na 5", vec kot 2 jedra je prepucavanje,...)

sedaj pa pametne ure in pametni televizorji

glede appla pa...
nic kaj slabo jim ne kaze, dobicek gre gor
trzni delez normalno da pada (sploh apple ne gleda ful na to)
a7 tudi ze delajo
za razliko od samsunga tukaj bolj namensko delajo
ko spravijo ven pametni tv(ocitno cakajo na prav trenutek), bo tudi zanimivo

floyd1 ::

Ta zgodba o Apple TV pa se že kar vleče, še lani spomladi se je nekaj govorilo celo o nakupu Loewe s strani Appla, a s tega očitno ni bilo nič. Ampak kjer je dim...

Oki ::

Samsung je zelo inovativna firma, Zadnjič sem bral, da razvijajo nove motorje za njihove tankerje. To bo res evolucija. Pa nov dizajn smart tvjev imajo (nisem ga še videl sicer, ampak mogoče sem ga, pa ga nisem ločil od prejšnjga modela) :D.

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: tomaz- ()

Gapi182 ::

na robu revolucije? Seveda je. Karkoli izdajo se prodaja kot kruh. Ali je inovativno ali ne, apple ima pač takšen vgled da njihov logo in produkti predstavljajo kvaliteto in se bo vedno prodajal. Tudi software in hardware delajo oni medtem ko ostali delajo samo hardware.

Relanium ::

Invictus je izjavil:

Glede na to da je Iphone 5 najbolje prodajan smartphone v ZDA, se mi bluzenja slovenskih apple haterjev zdijo precej butasta.

Vrednost delnic pa pove samo toliko kako so vlagatelji brez idej in vizije na finančnih trgih.

A tako najbolj prodajan, kot vsak naslednji od predhodnjega?
In vsak naslednji je tanjši, in vsak naslednji je dosti boljši, in vsak naslednji superioren predhodnjiku?

Oki ::

Exactly. Vsak naslednji iPhone je boljši od predhodnika. Superioren, ja.

St235 ::

Primerjava apple nokia je malce zgrešena. Namreč Symbian je povozil čas ko so prišli IOS in android. Trenutno pa ni sistema, ki bi tako drastično presegal ISO kot se je to zgodilo Symbianu.

Trenutna generacijo operacijskih sistemov na pametnih telefonih sestavljajo Android IOS in Metro. In kakorkoli si merite e-penise so sistemi tam tam kar se tiče funkcionalnosti.

Tako, da dokler ne dobimo nekaj res revolucionarnega se ni za bat da bi prodaja iphonov drastično upadla.

blackbfm ::

Symbiana je povozil čas že tisti moment ko si kupil telefon z njim :) tako gnilega user experienca in nestabilnosti se nisem videl (nokia 7650 in se p900)..na koncu sem pristal na dumbpone nokii ki je odlicno opravljala svojo nalogo.

V primerjavi z iphonom..stirica po treh letih se vedno deluje tip top, po pricakovanjih, ios- kaj se nekaterim sanja da je cel cas isti mi ni ciz jasno 4 (prva izdaja na mojem) in 6 sta kot noc in dan..aja pa nadgradnja je na voljo takoj, ne po parih mescih ali pa kar nikoli kot pri konkurencnih izdelkih

floyd1 ::

Meni je sicer Symbian na prastari E65 delal zelo stabilno (in zelo, zelo počasi :().
V drugem linku, ki ga je dal Hayabusa je posebej omenjen tudi Sony - in res so letos njihove "Xperia" TV reklame in jumbo plakati (tudi taki nestandardni, velikaaaaanski) kamorkoli se obrneš. Očitno so se tega lotili vsaj tako agresivno kot Apple in Samsung. Tožbe pa še sledijo, nič skrbet ;).

Ramon dekers ::

Hayabusa je izjavil:

...:TOMI:... :
Tudi nokia je skoraj propadla, sedaj pa je vstala kot fenix iz pepela.

We all agree with you :)):
http://communities-dominate.blogs.com/b...

http://communities-dominate.blogs.com/b...



Zdej nevem če je tale blog kredibilen ampak tole kar je napisano tule je idiotizem prve vrste:

All this while Nokia wowed the world with the best camera ever installed in a phone, the 808 Pureview that ran on Symbian and sold last year - sold so well, Nokia could not keep up with early demand. Nokia reported that the camera is the number 1 feature loyal Nokia smartphone buyers ask for, yet is there a big sensor modern super camera on the Lumia series with an industry-leading sensor size and things like Xenon flash and other Nokia flagship staples for its cameras? No. Elop rebranded the Pureview to a basic 8 mp camera onto the Lumia series and now creates more disappointed Nokia buyers with this trick. Meanwhile Samsung's Galaxy S4 has a 13 mp camera, finally, 3 years after the Nokia N8 with its 12 mp camera, is Samsung's flagship offering a camera slightly better (on this one spec) than the Nokia flagship from 2010. Does any Lumia series even match that Symbian based N8 with its 12 mp camera. Of course not.


Očitno avtor tega bloga dobi "hard on" ko vidi koliko megapikslov ima kamera.

Kakorkoli upam da Nokiji uspe in se pobere.

Zgodovina sprememb…

Hayabusa ::

St235 je izjavil:

Primerjava apple nokia je malce zgrešena. Namreč Symbian je povozil čas ko so prišli IOS in android. Trenutno pa ni sistema, ki bi tako drastično presegal ISO kot se je to zgodilo Symbianu.

Trenutna generacijo operacijskih sistemov na pametnih telefonih sestavljajo Android IOS in Metro. In kakorkoli si merite e-penise so sistemi tam tam kar se tiče funkcionalnosti.

Tako, da dokler ne dobimo nekaj res revolucionarnega se ni za bat da bi prodaja iphonov drastično upadla.

Ti bom sedaj pokazal, kako pristranski si (wp fan ?):

android market share 70-75% -> bom vzel 72.5%
ios 15%
wp 2-3% -> bom vzel 2.5%

-> suma teh 3 je 90%.

samsung bada ima 3%, a je sploh ne omenjaš.
Blackberry isto, 3-4%.



Sedaj me zanima tvoja logika, po kateri si uvrstil wp med sveto trojico.



edit, latest updates:
feb 2013
http://www.forbes.com/sites/chuckjones/...


RD avtor tega je Finec, ex Nokia employee, poglej si kaj je napovedal v preteklosti in kaj svetovni market research playerji na tem področju in kdo je bil najbližje dejanskemu stanju.

Številke so bitch, ja.
Glede WP
http://www.monitor.si/novica/windows-ph...

MS ne bo do več dolgo metal denar v WP.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hayabusa ()

St235 ::

WP fan? jezus, nore gobe pa to?

WP sem omenil zato, ker gre za moderen OS po funkcijah in delovanju primerljiv z andoidom in IOS. Bada pač ni v tej kategoriji. BB nisem omenjal, ker se po pravici niti spomnil nisem na njega.

Predvsem pa s svojimi plašnicami niti približno nisi dojel o čem sem govoril. Ampak važno da si nam povedal da ne maraš WP.

Ramon dekers ::

Številke so bitch, ja.
Glede WP
http://www.monitor.si/novica/windows-ph...

MS ne bo do več dolgo metal denar v WP.


Kje pa tu piše da win. ne bo metal več denarja v windows phone? Piše samo da niso napovedali naslednjika. Zadeva se bo obnesla, samo potrebuje čas. Zakaj? Ker je funkcionalna in kdor poskusi android in potrebuje zaneslivo platformo je to definitivno wp.
Razen če nisi developer potem je Android vsekakor boljši, ampak za vse ostale uporabnike ma pa win vse kar človek potrebuje skupaj z uporabno navigacijo.

Malček je problem ker premalo vlagajo v marketing.

Sicer pa še tole sem ujel:

V zadnjih mesecih leta 2012 je začel tržni delež Applovih telefonov na nekaterih trgih naglo vpadat, obenem pa se je močno povečal delež telefonov z okoljem Windows Phone. Sodeč po poročilu družbe Kantar Worldpanel, so pri Applu doživeli velik padec prodaje v Avstraliji, Braziliji in še posebej v južni Evropi.

V Italiji je denimo Apple padel na samo 20,6% medtem ko je platforma Windows priplezala že kar do spoštljivih 11,8%. Še bolj nazoren je primer Španije - še lani so telefoni Windows imeli komaj 0,4% tržni delež, zdaj pa imajo že 3%. Apple iOS je medtem padel na rekordno nizkih 4,4%.

Glavni razlog je cena - Apple preprosto ne more tekmovati s cenejšimi telefoni, zlasti tistimi podjetja Nokia, ki je za spodbudo prav na teh trgih pred božičem poskrbela za zelo mamljive promocijske cene. Zanimivo, da gredo za med predvsem starejši modeli Lumia, medtem ko je dobava najnovejših modelov Lumia 920 in 820 zaradi želja po uspehu na velikih trgih v južni Evropi še zelo skromna.


Nokia ima probleme z dobavo kar se je pokazalo tudi v Sloveniji!

Zgodovina sprememb…

St235 ::

Premalo vlagajo v marketing???

Mogoče nimajo jumbo plakatov, ampak poglej si malo kakšne telefone/tablice uporalbjajo v 99% ameriških nadaljevank.

Ampak to je popolnoma offtopic, ker dejstvo, je da so sistemi z vidika uporabnika zelo podobni in nobeden od njih drastično ne izstopa. Zato je tudi škoda primerjat fiasko z symbianom z trenutno situacijo Appla. Trenutno nihče nima revolucianarnega produkta, ki bi ostale pustil za sabo tako, da se nikomur ni za bat drastičnih sprememb.

Ramon dekers ::

Mogoče nimajo jumbo plakatov, ampak poglej si malo kakšne telefone/tablice uporalbjajo v 99% ameriških nadaljevank.


Alas, ker ne gledam nadeljavank mi ravno ti plakati padejo v oči in verjetno še komu.
WP je izdelek, ki deluje in je stabilen torej brez nekega resetiranja in ostalih neumnosti, no vsaj Lumije so takšne. Kamere so pa tudi ena A tako da nevem kaj je oseba na tistem blogu sanjala o 43 megapikslih ko pa je 8 čez glavo.

Zgodovina sprememb…

Gandalfar ::

Skoda da se pogovarjate o nekih ficrjih telefonov namesto o financnih izkazih firm.

Invictus ::

damjan1980 je izjavil:

vidim da eni niste razumeli poante. jasno da je zdaj iphone najbolj prodajan in vsi vemo koliko denarja imajo, ampak vprasanje je kako dolgo se? vse to je rezultat steva jobsa. Odkar njega ni, niso pokazali nic! Tudi nokia je bila najbolj prodajana in najvec vredna. Ampak bilo je cisto enako. niso pokazali nic novega in iz vrhunca je sledil hud padec.

Vsi smo štekali tvoj post.

Kje pa piše da ne bo Android strmoglavil? Ko bodo uporabniki naveličani telefonov, ki jih morajo zamenjati namesto nadgraditi?

Ravno tako se najde cel kup neumnosti na Android sistemu. Mogoče malo bolj odprt, ampak uporabniki tako ali tako tega ne rabijo.

Da ne govorim o tem, da je zadnji Samsung skoraj kopija iOSa. Izgleda namreč. Zgleda iOS ni tako zanič.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

boolsheat ::

Hayabusa je izjavil:

...:TOMI:... :
Tudi nokia je skoraj propadla, sedaj pa je vstala kot fenix iz pepela.

We all agree with you :)):
http://communities-dominate.blogs.com/b...

http://communities-dominate.blogs.com/b...


Bravo, našel si užaljenega bivšega Nokijevca, ki so ga odpustili.

Preberi še to, prav tako bivši Nokijevec, ki pa piše bolj objektivno:
http://dominiescommunicate.wordpress.co...

Nekdo je omenil, da je iOS tekoč, no imam iOS napravo in še zdaleč ni tekoč. Imam tudi WP napravo, ki je mnogo bolj tekoča.

Zgodovina sprememb…

boolsheat ::

Podatki kako se je delež spremenil v 2012:


Od tu, da ne bo kdo rekel, da so prirejeni rezultati:
http://www.kantarworldpanel.com/global/...

Gapi182 ::

mnogi ne razumete da apple na produkt zasluži več kot samsung za svojega. Poleg tega ima apple še ipad, mac, apple tv, ipod. Dominirajo sceno.

Oki ::

Začnejo še tankerje izdelovati pa smo tam... Pol jih pa stožijo... ???

driver_x ::

Hayabusa je izjavil:


Sedaj me zanima tvoja logika, po kateri si uvrstil wp med sveto trojico.


WP po deležu res ni blizu Androidu in iOS-u, ima pa potencial, saj ima zadaj Microsoft, ki se takih zadev loteva zelo premišljeno.

Izjave v stilu, da iOSu manjkajo osnove, kot je gumb za nazaj, so velik znak ignorance in nepoznavanja zadev.

Ker dnevno uporabljam tako iOS, kot Androida (WP še pride na vrsto), lahko trdim, da sta oba precej dobra in dodelana operacijska sistema. Pomembnejše aplikacije so na voljo v obeh, tekoče delujeta oba (Android na boljših napravah), je pa po mojem mnenju iOS bolj konsistenten (nastavitve na enem mestu, ne bašejo notri ravno vse šare) in prednjači še pri integraciji z drugimi napravami (aTV, Mac, ...).

Da v telefone ne dajejo dovolj novosti? Koliko uporabnih novosti ima novi SG4? Koliko novosti smo dobili v zadnjih 10 letih pri PC-jih? Tudi pametne mobilne naprave prihajajo v zrelo obdobje, ko se bo delalo predvsem na izboljšavi obstoječih funkcionalnosti in manj na dodajanju novih. Da bo pa Apple izgubil prevladujoč delež pri pametnih telefonih pa je bilo jasno že od začetka, saj z enim modelom ciljajo samo na en segment kupcev.

Grumf ::

Apple je sicer en navaden smrad in mi na kraj pameti ne pade, da bi kupil iPhone, AMPAK:

moram reči, da bolj ko spoznavam android bolj zaudarja tudi tukaj. Apple se je ene zadeve lotil na pravi način, hardware je znotraj ene same generacije samo eden in zaradi tega lahko uporablja znano okolje in objective c brez dalvikovega java sranja on top of it. Prvič je to bolj veliko bolj učinkovit način saj nima vmesnega layerja, drugič pa developerji vedo na kaj lahko računajo in tudi sami pišejo mnogo bolj kvaliteten software zanj (npr. glava me boli ko pomislim, kakšen drek morajo prenašati programi, kot je tisti maček Tom, kjer morajo biti knjiznice na native kodi in morajo podpreti gore raznoraznega hardwara). Android je fail enako kot ves ostali linux ekosistem (razen serverjev morda, pa še tam nisem čisto prepričan), upe dajat na microsoft, ki je zgubil krmilo in brez orientacije pluje brez cilja ali orientacije, pa je tudi fail.

Tako da JA, kot je nekdo že pisal nekje, dol s smartphoni, dokler se ne pojavi nekaj kar ne bo narejeno za boljše dostavljanje oglasov (android) ali za poziranje / ožemanje brain dead lastnikov (iPhone) oz. zato ker firma ne ve kaj bi sama s sabo (WM).
Human beings, who are almost unique in having the ability to learn from the
experience of others, are also remarkable for their apparent disinclination
to do so.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Grumf ()

PALOMINO ::

Naj še jaz pristavim svoj pisker kot ne preveč "napreden user", ki pameten telefon uporablja predvsem za maile,skype, itd...
Imel sem prvi iPhone, itn. do 4s. Tudi iPhone 5. Preizkusil Nexus 4. Bil impresioniran. Super.
Preizkusil tudi Lumio 920, ne vem no, Win8 nekako se mi ne dopade kot tudi Lumia sama ne.

Vesel sem, da je Android dohitel iOS oz. ga celo v nekaterih zadevah prekašal.
Je pa problem, da imam premajhne roke za Nexus 4, Galaxy itd...zato ostajam na iPhone 5. Če pa bi imel na voljo telefon ki po merah, debelini in teži ustreza iPhone 5 ter z "tovarniškim Androidom" ne bi razmišljal in posegel po njem.

Apple definitivno ne izgublja bitke, so se pa drugi precej popravili in prav je tako. Bomo videli kako bo odgovoril Apple, če.

Halfdead987 ::

Edino kar ima Apple meni useful je tekoče delovanje in Siri. In seveda precej manj virusov na App Storu.
Ostalo je pa vse v prid Androida (boljši hardware (in ne mi o tem, da HW ni pomemben, ker je),večji ekrani (z večjo ločljivostjo ter ppi),z njim lahko delaš skoraj vse mogoče,micro USB deluje na vseh Android napravah (se mi zdi da tudi na blackberryjih (ogromno jih je)). Prav tako bo S4 prinesel še brezžično polnjenje. Pri Applu se hvalijo z lightening priključkom (ni vseeno kako ga obrneš,wtf? to je imela že nokia 3310 (okrogli pač)), dokler bo drugje wireless charging.
Enim ni všeč cheap plastika pri parih androidih (natančneje samsungih), meni je pa precej boljša kot aluminij. Če ti iPhone pade ostanejo tiste grde ''vdrtine'', samsungu bosta pa back cover in baterija padla (ok,mogoče kakšna vdrtina na back coverju, ki ga skoraj zastonj zamenjaš). Prav tako ekran pri iPhone-u hitro poči.


Upam pa, da Apple ne gre v propad, ker potem Android ne bo imel konkurence (admit it, wp ni niti blizu) in se bodo le htc, lg in samsung (mogoče še sony) med sabo ''bojevali''. Tehnologija bo precej počasneje napredovala.

Po vsej verjetnosti tudi ne bo. iOS bo pač vedno enak. Apple userjem pač (še vedno) ni dolgočasen.

Gapi182 ::

Halfdead987 je izjavil:

Edino kar ima Apple meni useful je tekoče delovanje in Siri. In seveda precej manj virusov na App Storu.
Ostalo je pa vse v prid Androida (boljši hardware (in ne mi o tem, da HW ni pomemben, ker je),večji ekrani (z večjo ločljivostjo ter ppi),z njim lahko delaš skoraj vse mogoče,micro USB deluje na vseh Android napravah (se mi zdi da tudi na blackberryjih (ogromno jih je)). Prav tako bo S4 prinesel še brezžično polnjenje. Pri Applu se hvalijo z lightening priključkom (ni vseeno kako ga obrneš,wtf? to je imela že nokia 3310 (okrogli pač)), dokler bo drugje wireless charging.
Enim ni všeč cheap plastika pri parih androidih (natančneje samsungih), meni je pa precej boljša kot aluminij. Če ti iPhone pade ostanejo tiste grde ''vdrtine'', samsungu bosta pa back cover in baterija padla (ok,mogoče kakšna vdrtina na back coverju, ki ga skoraj zastonj zamenjaš). Prav tako ekran pri iPhone-u hitro poči.


Upam pa, da Apple ne gre v propad, ker potem Android ne bo imel konkurence (admit it, wp ni niti blizu) in se bodo le htc, lg in samsung (mogoče še sony) med sabo ''bojevali''. Tehnologija bo precej počasneje napredovala.

Po vsej verjetnosti tudi ne bo. iOS bo pač vedno enak. Apple userjem pač (še vedno) ni dolgočasen.

če smo iskreni Siri tud zajebava včas.

blackbfm ::

če smo zares iskreni je siri v bistvu neuporaben:) +konkretno žre baterijo

verjetno pa pride prav ljudem s posebnimi potrebami, na tem področju apple tudi malo prednjači pred konkurenco

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()

Gapi182 ::

blackbfm je izjavil:

če smo zares iskreni je siri v bistvu neuporaben:) +konkretno žre baterijo

verjetno pa pride prav ljudem s posebnimi potrebami, na tem področju apple tudi malo prednjači pred konkurenco

odvisno kako si navajen no. Js zlo uporabljam sam včas se odloči za 30s wait time :D. Blo bi dost bolj uporabno če bi pisu smse po angleško kar sicer včasih jih ampak redko, ker speech detection je pa spot on če znaš angleško.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Gapi182 ()

Apple ::

blackbfm je izjavil:

če smo zares iskreni je siri v bistvu neuporaben:) +konkretno žre baterijo

verjetno pa pride prav ljudem s posebnimi potrebami, na tem področju apple tudi malo prednjači pred konkurenco


Če si poštimaš še SiriProxy in si nastaviš Siri v nemščino, si lahko bajto upravljaš s telefonom brez težav... :)

Siri v angleščini me komaj kaj razume... 8-O
LP, Apple

Halfdead987 ::

O rly? Zdaj naj se še nemško učim zaradi Siri? In kako upravljaš bajto? "Siri unlock door please"?
Mene na prijateljevem 4S odlično razume...

Apple ::

Hja, a ni to po defaultu, da ko prideš iz srednje šole, da znaš anglešk in nemšk (v večini primerov)?

Nemščina je nemščina, Siri me razume... Nimam pa na žalost tistega al angleškega al ameriškega "naglasa", da bi me Siri zastopla...

Delaš lahko, kar hočeš oz. kar sprogramiraš :D - tud vrata ti odklene...
LP, Apple

Halfdead987 ::

Ne ni. Nikakor. Mogoče dokler je bila austroogrska.

Imaš iDoor?

Apple ::

iDoor? Nop...
LP, Apple

Gapi182 ::

Apple je izjavil:

blackbfm je izjavil:

če smo zares iskreni je siri v bistvu neuporaben:) +konkretno žre baterijo

verjetno pa pride prav ljudem s posebnimi potrebami, na tem področju apple tudi malo prednjači pred konkurenco


Če si poštimaš še SiriProxy in si nastaviš Siri v nemščino, si lahko bajto upravljaš s telefonom brez težav... :)

Siri v angleščini me komaj kaj razume... 8-O
poskus si naredit na britansko angleščino. Tud mene včas ne razume ker imam britanski naglas. Sam britanski siri mi ni všeč :D.
edit: nism vidu da nobenih naglasov ne obvladaš :D. Sej tud nemško je vredu. Tudi sam govorim tekoče nemško in si včas dam na nemški siri mal za zabavo :P

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Gapi182 ()

Invictus ::

Saj nobenemu skoraj ni všeč britanska angleščina. Uporablja preveč besed ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Elop bo po prevzemu Nokie dobil 25 milijonov dolarjev (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
11624564 (19367) tonylee5566
»

Symbian je mrtev, Nokia izplavala iz rdečih številk (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nokia / Symbian
5316931 (12791) Hayabusa
»

Nokia prodala svoj sedež (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
6514958 (12320) FlyingBee
»

Nokia tretjič zapovrstjo z izgubo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
6619827 (16802) bluefish
»

Nokiini zaposleni stavkajo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nokia / Symbian
6523392 (21049) amacar

Več podobnih tem