» »

Google se je poravnal v primeru Buzz

Google se je poravnal v primeru Buzz

Buzz ob splavitvi

Ars Technica - Ko je Google letos februarja splavil svojo novo storitev Buzz, si je hipoma nabral ogromno nasprotnikov. Moteča je bila predvsem implementacija, saj je bil Buzz za vse uporabnike Gmaila privzeto vključen. Spodrsljajev ni manjkalo, saj je, denimo, zasebni adresar v Gmailu postal javna skupina kontaktov v Buzzu in podobno. Google je pritožbe uslišal in napake hitro pokrpal, a je bilo prepozno. Ošvrknila jih je Zvezna komisija za trgovino (FTC), pritožbo je vložil EPIC (Electronic Privacy Information Center), nezadovoljen je bil EFF (Electronic Frontier Foundation), v San Joseju pa je bila vložena celo skupinska tožba zaradi posega v zasebnost uporabnikov.

Google še vedno trdi, da niso storili nič napak, a so se vseeno poravnali (besedilo poravnave). Da bi tožbo zavrgli, je Google plačal 8,5 milijona dolarjev v poseben sklad. Iz njega se bodo črpala sredstva za novoustanovljene nagrade, ki bodo namenjene organizacijam, ki se ukvarjajo z varovanjem zasebnosti na internetu in izobraževanjem javnosti.

3 komentarji

P4ajo ::

Ne glede na vse za moje pojme koncept ni bil slab in je imel takoj ogromno bazo uporabnikov, tako je pa praktično prodapel... Glede zasebnosti dan danes pa... verjetno je več kot 80% teh ljudi tudi na facebooku in podobnih straneh, kjer se jim glede zasebnosti ne godi dosti boljše... sicer seveda ni bilo prav, ampak se mi zdi nekoliko mimo tako drastično ukrepanje...
Saj če nisi nič objavil, ni mogel nihče ničesar videti, če pa si objavil, si pa uporabljal in si verjetno sam naštimal kako in kaj.

dunker ::

Tudi če nisi ničesar objavil, so še vedno tvoji Buzz "kolegi" pri privzetih nastavitvah lahko videli tvojo listo email kontaktov. Kar pomeni, da si se lahko oportunistično z nekom dogovarjal za prevzem nove (boljše) službe, in tvoj trenutni delodajalec je kar naenkrat videl, da si preko emaila v stiku s konkurenčnim podjetjem. Ali pa si se dopisoval z boljšo polovico številka 2 (in 3 in 4, če imaš kaj genov Tigra Woodsa), kar je opazila tudi boljša polovica številka 1. Itd. To je bil dejansko kar resen "privacy fail".

smash ::

probal so..ni šlo. bodo spet probal čez par let. enkrat bo že šlo


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

EU in ZDA preiskujeta Google zaradi piškotkov v Safariju

Oddelek: Novice / Zasebnost
64472 (3936) N4g4c3N
»

Buzz pod hudimi kritikami

Oddelek: Novice / Zasebnost
3612909 (9982) Pyr0Beast
»

Googlov eksperiment z ozadjem predčasno končan (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
6416641 (13674) __Devil__
»

FTC ošvrknil Google

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
114603 (3935) Relanium

Več podobnih tem