» »

Po mnenju strokovnjakov so iPhone uporabniki prismode

Po mnenju strokovnjakov so iPhone uporabniki prismode

C|NET News - Da so uporabnike Apple-ovih izdelkov in storitev mnogokrat označili za slepe, zavedene in v najhujših primerih tudi zmešane, je večini uporabnikov, ki vsaj občasno odprejo Slo-Tech kristalno jasno. Ko pa to oznanijo strokovnjaki, ki trditev še dodatno podkrepijo z obširno analizo, pa si seveda analiza počasi že zasluži svojo novico.

Analitiki iz Strand Consult so svoje zaključke oblikovali na podlagi dejstva, da je Apple izdal tehnično inferioren produkt s sicer čudovitim uporabniškim vmesnikom, a določenimi pomankljivostmi, kar sicer samo po sebi še ne bi bilo posebej problematično, če ne bi trume Apple-ovih uporabnikov teh pomanjkljivosti sprejeli v svoje življenje kot nekaj povsem običajnega in jih (pomanjkljivosti!) tudi zagovarjali, kljub temu, da so te pomanjkljivosti lahko občasno tudi občutno vplivale na kvaliteto življenja uporabnikov.

Do te točke še nič posebej novice vrednega, a svetovalci iz Strand Consult-a so si ogledali vzorec obnašanja kot celoto in uvideli, da vzorec močno spominja na tako imenovani Stockholmski sindrom (prvotno opažen pri ropu v Stockholmu, ko so talci po napadu zaradi ogromne količine psihičnega pritiska, ki so ga bili deležni, zagovarjali in celo branili svoje ugrabitelje).

Apple naj bi tako svoje uporabnike ukradel s čudovitim dizajnom, jih odvlekel v temno ječo in po nekoliko prigovarjanja spremenil sicer razsodne osebe v goreče vernike in vojake, ki bi za svojega velikega vodjo storili vse. Dejanja, ki močno spominjajo na religije, ki za svoje delovanje potrebujejo fanatike.

Da ne bi vse ostalo le pri pozornosti vzbujajočih poročilih, so v svojem drugem poročilu finančne analize telekomunikacijskih operaterjev ugotovili, da iPhone sicer predstavlja marketinški dosežek za operaterje, a ne prinese operaterjem kaj novega posla, ni pa niti tehnološko napreden telefon.

192 komentarjev

«
1
2 3 4

mujek ::

Da so uporabnike Apple-ovih izdelkov in storitev mnogokrat označili za slepe, zavedene in v najhujših primerih tudi zmešane je večini uporabnikov, ki vsaj občasno odprejo Slo-Tech kristalno jasno.


Okej, od kot pa to?
Glede te novice, članka se vse strinjam. iPhone je pice of crap, ker je tako zaklenjen.

Ampak ti, avtor, si zdaj to razvlekel na vse Apple izdelke. Zakaj?

Tody ::

marketing at it's best :)

Androdide pa uporabljajo intelektualci ? ;)

Mikrohard ::

Avtor tega članka je gotovo diplomiran FDV-jevec? ;)

Khamul ::

Me veseli, da pri SloTechu lahko vedno računam na nepristranske članke, pisane z objektivnega vidika. Ja, to je sarkastično rečeno. Razumem, da ima vsak svoje mnenje. Do tega imate pravico. Ampak kot "novinarji" bi se morali zavedati, da taki članki tu nebi smeli imeti mesta. Pa me banite, če hočte. Resnica boli.

"Apple bi naj tako svoje uporabnike ukradel z čudovitim dizajnom, jih odvlekel v temno ječo in po nekoliko prigovarjanja spremenil sicer razsodne osebe v goreče vernike in vojake, ki bi za svojega velikega vodjo storili vse. Dejanja, ki močno spominjajo na vere, ki za svoje delovanje potrebujejo fanatike."
Neee! Se vam zdi? Sej ne, da Apple tko operira že odkar je Jobs na stolčku. In btw, obnese se. Zelo dobro. Kr poglejte statistiko. In če bo kateri od teh "vojakov" prebral ta članek, svetujem piscu, naj raje pobegne v kakšno zakotno avtoritarno državo. Ker ga bodo v nasprotnem primeru našli. Mark my words!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Khamul ()

MTm2H37rqt7B ::

Madona, morm hitr stran vrzt iPhone...

Nocem biti prismoda! A takala FUDasta novica je pa super?

Zgodovina sprememb…

BALAST ::

Kupili bomo iphone od prismod, ki nočejo biti prismode in ga bomo uporabili le v raziskovalne namene, kaj so prismode počele na njem. :))

MTm2H37rqt7B ::

Zame so pa vsi drugi aparati tehnicno inferiorni, saj mi ne omogocajo takega accessibility-ja kot ga ima iPhone. Kaj pa sedaj?

Tole pluvanje po Apple userjih je ze kar navada ratala, ocitno gre Applu kar uredu :)

iceman3 ::

Ta iPhone je baje res dober kar sem slišal od uporabnikov, sam vseeno cena je pa daleč previsoka za to kar ponuja.
The knowledge is the only true power!

Arto ::

Zame so pa vsi drugi aparati tehnicno inferiorni, saj mi ne omogocajo takega accessibility-ja kot ga ima iPhone. Kaj pa sedaj?

Tole pluvanje po Apple userjih je ze kar navada ratala, ocitno gre Applu kar uredu :)


Saj ni nihče rekel, da Applu ne gre v redu :)

P.S.: Mislim, da se kuha en flamewar :P

MTm2H37rqt7B ::

Se opravicujem, ne uredu, ampak, se bolje kot mu je dosedaj slo :)

Ampak razumem nekatere, ko gledajo samo tech. spece. Zal pozabijo, da to ni vse. Vendar, ce so to rekli strokovanjaki, po pa ja drzalo kot pribito :)

ABX ::

Best Troll news ever! :)

Sicer pa tudi Simpsoni niso bili preveč naklonjeni Applu.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ABX ()

roli ::

Wauuu iphone ima pomanjkljivosti? Reees? Tega pa nima vsak - a ne? Če so uporabniki iphona idioti, kaj s(m)o šele uporabniki nokije? Še večji idioti, ki tak piece of crap imamo? Senzor svetilnosti, ki je tam zato da lahko napišejo da je, fotoaparat z 3.2MP in carl zajc lečami, ki dela slabše slike od SEja z 1.3MP, uporabniški vmesnik predvsem neprimeren za delo s prsti...? A sem še kaj pozabil? U ja symbian je z developer vidika še večji kup gnoja kot iz uporabniškega - morda zato ni nobene pametne aplikacije zanj?

Ja seveda iphone ima slabosti. Z njimi se boš naučil shajati ali pa ga ne boš kupil. Simpl as that! Sicer pa tiste slabosti niti niso tako velike.

In ja tole je morda že precej flame post - ampak novica je že tako velik flamebait.
http://www.r00li.com

heftek ::

A naslednja grožnja bodo pa iPod-i? :D

AmokRun ::

Ja kaj se zdaj bunite prismode. :))

opeter ::

Sem (bil/bom ponovno kmalu) uporabnik Applovih računalnikov in se v celoti strinjam z novico.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Silver ::

Da se razumemo ... nič ni pomanjklivost, vse je "feature!" >:D

rdecaluc ::

Lej koga briga kok je telefon resnično zmogljiv.

Meni osebno ga nokia 3310 še vedno zmaga.. lep in funkcionalen.
Est modus in rebus. ,typos

joebanana ::

Hehe men osebno apple ma dobr izgled... to je pa to :) Sam sej se je v praksi že neštetokrat izkazal... folk kupi tisto k lepo izgleda, še posebaj nevešči uporabniki. Če je pa še znamka pol je pa dbest. Tut sam sm se nategnu parkrat. Pa kaj!! Naj živi kapitalizem :)

Gregor P ::

Apple je preprosto ugotovil, kaj navaden tehnično neuk oz. računalniško nezahteven redno zaposlen potrošnik potrebuje in mu to tudi ponudil. In očitno to sploh ni lahka naloga, ker konkurenci to ne uspeva ravno.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

destroyer2k ::

Tist ko zagovarja iphone je zelo nezahteven ali kaj druga. Dobro priznam tudi jaz da ima iphone nekatere stvari dobro narejene (tist ko omeni touch screen sistem potem nima pojma, ker za mene ni prednost da moreš uporablati brez rokavice), ampak glede razvijanje aplikacij in distribucije, pa bi moglo biti vse iphone uporabnike strah, ker je preveč strogo glede tega. Lahko govorite, da nimam pojma, ampak sem uporablal iphone in me je bilo (še je) zelo strah samo če sem pomislil, da je to prihodnost telefona.

Ne vem no, ampak nas bi moglo biti strah, če bo apple na katerem koli trgu vladal, ker oni bi najrajši imeli še da ko klikneš na miško rabiš prvo njihovo pisno dovoljenje.

Drugače pa itak vsi zagovarjajo apple ne glede na njihove napake in ceno.

If it looks cool and has lower specs for higher price we have made it and you will all gona buy it just because there is a apple logo

darkolord ::

Ampak tiste stvari, k jih na njem ne moreš počet, letijo na ostalih telefonih neskončnokrat hitreje. Ha?

MrStein ::

A laufa xbill ?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

34054 ::

Še dodatni dokaz napisanega (v članku), je na kupe jeznih komentarjev, ki trdijo da takšne novice pač niso primerne, in da je vse skupaj ena velika laž.

Dejanja, ki močno spominjajo na religije, ki za svoje delovanje potrebujejo fanatike.


Amen. :))

---

Vsak ima seveda svoj okus... Kakorkoli pa, dejstvo da se množice zgrinjajo na takšen (pod)povprečen izdelek, pač nakazuje da se vendarle dogaja nek voodoo. ;) (Ne da bi imel kaj proti Applu, OSX je čisto kul) ... :P

MTm2H37rqt7B ::

@MrStein:

itak :) imenuje se ixill

Zgodovina sprememb…

sirotka ::


kot je razvidno iz komentarjev imamo med komentatorji uporabnike iShita.



Kot je razvidno, nimaš pojma o čem govoriš. Sploh pa, a se je potrebno v tem primeru kregat? Govorit, da je neka stvar brez napak je glupo samo po sebi. Zagovarjamo pa jih lih toliko, kot jih linux/win/vw/.../ userji.

Looooooka ::

ok...vse tole je kdorkol zna posnet cd(da izkljucim popolne bedake) ze zdavnaj vedel...
ceprav bi clovk mislu, da znajo ljudje brat specifikacije.
glede na njih lahko hitro vidis da placujes 3x vrednost tehnologije, ki niti ni nova.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Looooooka ()

alexa-lol ::

no no...poglejte npr odzivnost ekrana na Nokii N97 al pa kakem novem Samsungu pa to primerjajte z iPhonom...

ta analiticna hisa ocitno nima pojma o cem govori....

lahko bi rekli, da isto velja za Windowse, ki so tehnicno inferiorni glede na linux ampak jih ljudje uporabljajo, ker pac v se gor dela

al pa za Wii, ki je glede XBOX 360 in PS3 prav tako inferioren...

zihr je to bila ameriska hisa

Gregor P ::

... a je sploh kdo med nami, ki dejansko hvali N97 LOL:)) ... mislim resno8-O
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

M-XXXX ::

no no...poglejte npr odzivnost ekrana na Nokii N97 al pa kakem novem Samsungu pa to primerjajte z iPhonom...

Mogoče tisti ki je v Omniji HD? Tisti ki je ubistvu v vsem boljši kot tisti šrot, ki ga ti tako hvališ?>:D

Tody ::

Vsakič ko se na forumu vžge APPLE spam, njim kapne par mio v denarnico :D

G-man ::

Hm, sicer mi iPhone ne diši preveč zaradi že pregovorne zaprtosti ampak mislim, da je tale novica že vseeno preveč očitna no... :| iPhone je ne glede na tehnološko naprednost že korenito pretresel in spremenil trg mobilnih telefonov. Sam poglejte kolk ponesrečenih plagiatov z nekimi kvazi-touch vmesniki, ki so bolj cokla kot kaj drugega. Šele po nekaj letih se zdaj pojavljajo razni Androidirani mobilniki, ki so tehnološko-izkustveno primerljivi, a še vedno jim manjka cool faktor.

pegasus ::

iPhone vs whatever se mi vedno zdi zabavna debata, ob kateri se veselo muzam. Sam še vedno trdim, da je apple imel edinstveno priložnost narest res dober telefon, izpljunil pa je skrpucalo, ki je iPhone. Now don't get me wrong, za moj okus so vsi današnji telefoni totalen šrot, moja definicija dobrega telefona pa je na prvem mestu ergonomična. Tako je stara črna bakelitna slušalka zame še vedno boljši telefon kot pa današnji mobilc. Če bi apple naredil ergonomsko oblikovan telefon, bi mogoče bil deležen tudi moje pozornosti ... tako pa v mojo roko bolje sede vsaka banana.

darkolord ::

iPhone je ne glede na tehnološko naprednost že korenito pretresel in spremenil trg mobilnih telefonov.
Seveda, problem pri vseh, ki želijo iPhonu konkurirati je v tem, da je iPhone zaradi hype/cool faktorja postal prva izbira mnogih ljudi (ker je pač "kul") in mora zato konkurenca v VSEH pogledih bit MNOGO boljša, da si bodo ljudje morda premislili.

Tako kot če se nekdo odloči za Nokio 3310 (vseeno iz kakšnega razloga), ga boš tudi kar težko prepričal, naj vzame nekaj drugega - v skrajnem primeru ima še vedno argument, da mu baterija drži 10 dni ali pa da lahko igra Kačo s tipkami.

ako je stara črna bakelitna slušalka zame še vedno boljši telefon kot pa današnji mobilc.
Hehe, malo offtopic, ampak vseeno: bluetooth slušalka zate

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

JayKay ::

avtorjeva raba besede prismoda ni ravno na mestu. Res je da večina uporabnikov Apple produktov tvoj brand bolj ali manj vneto zagovarja, a isto počno Windows in Linux userja, ter še marsikdo drug. To, da iphone ni tehnološko najbolj napreden telefončič je jasno že od njegovega izida. Amapk, če povprečen uporabnik vseh teh "naprednih" funkcionalnosti drugih telefonov ne uporablja, mu je iphone čist dovolj. Bil bi zelo zelo povrečen telefon, če ne bi bil tako lepo oblikovan ali pa ne imel tako v nulo sporihtanega UI vmesnika ter malo morje app-ov. Je pa zaradi tega postal fashion accessorie za pozerje. (pomislite na Top Gear analogijo z BMW-ji). Brezveze je šimfat, ker to ne bo odvrnilo ljudi od nakupa.

c00L3r ::

Nekateri ne vidite dlje od grafičnega vmesnika. Če se ta sveti in šiba, potem mora to bit najnaprednejši telefon. Visoka cena pa še samo potrdi njegovo tehnološko prednost, a ne?

nekikr ::

Ne. Ampak kaj ti pomaga tehnična superiornost Nokia telefonov, če imajo pa tako zanič UI, da niti pomisliš ne, da bi ga kupil. In tisti, ki pravite kako drag je Iphone 3GS recimo....koliko pa stane N97? Iphone za 600EUR je prehudo predrago skropupcalo, super duper telefon Nokia N97 za 600EUR je pa hudo poceni in best buy (za prav tako 600EUR)?

Bom samo še eno resnično anekdoto povedal:
Kolega je pred kakšnim mesecem dni nabavil Iphone 3GS in je čisto navdušen. Razlaga mi kaj vse je dobro in kako hud telefon da je. In potem mu omenim, da ko sem pred leti nabavil Iphona in je imel on N95, da sva se vsakič "skregala" ker je on zagovarjal N95 kot bistveno boljši telefon. In kaj mi reče: "Model, saj smo vsi vedl da je Iphone boljši, vsi smo ga hotl met, sam noben ni mel keša zanj".

CoolBits ::

Nekateri ne vidite dlje od grafičnega vmesnika. Če se ta sveti in šiba, potem mora to bit najnaprednejši telefon. Visoka cena pa še samo potrdi njegovo tehnološko prednost, a ne?

Ja sej prek grafičnega vmesnika upravljaš telefon... seveda je to pomembno. Ti ga upravljaš prek konzole mogoče?

Bi pa rad videl cene primerljivega telefona v prosti prodaji, kolko so cenejši... če sploh... pa da podpira multitouch in da ima vsaj podoben appstore vgrajen recimo...
Aja takih sploh ni.

c00L3r ::

nekikr, N97 nihče ne zagovarja. 600EUR je preveč za bilo keri telefon. Cene telefonov. Sicer pa iPhone je res super za uporabljat. Sem ga celo imel par dni v uporabi :) Hitro postaneš odvisen. Ampak fora je, da sloh na začetku ni podpiral stvari, ki so jih telefoni že par let pred njim. Tako da NI tehnološko naprednejši. Zadnja različica je že kar blizu pravemu smartphone-u.

Če bi rad s čim primerjal, ga primerjaj z E Nokia serijo. Kaj ima iPhone boljše? Toucshscreen ekran? Še kaj? Lahko pa ga primerjaš tudi z Android telefonu. Ker Nokia N serija od 95 naprej ni doprinesla nič.

Tody ::

Coolbits ne bit pameten, HERO ima multituch in appstore, sicer še ni tako veliko kot Itunes ampak... bo počas...

CoolBits ::

Coolbits ne bit pameten, HERO ima multituch in appstore, sicer še ni tako veliko kot Itunes ampak... bo počas...

Cena? No sej... tam tam.

Mavrik ::

Če bi rad s čim primerjal, ga primerjaj z E Nokia serijo. Kaj ima iPhone boljše? Toucshscreen ekran? Še kaj? Lahko pa ga primerjaš tudi z Android telefonu. Ker Nokia N serija od 95 naprej ni doprinesla nič.


Ogromno zbirko aplikacij, ki so vse po vrsti narejene za TOČNO tak hardware in TOČNO tak zaslon in TOČNO tak vmesnik. Kar pomeni da je iPhone po občutku ne glede na podhranjen software hitrejši in bolj prijeten za uporabo.

In to za marsikoga odtehta vse prednosti ostalih telefonov.
The truth is rarely pure and never simple.

nekikr ::

Uporabljal sem ga in do kolen ne seže Iphonu.

c00L3r: podpiral ni MMSov, ki jih v Ameriki ne poznajo. Po nekaj mesecih pa je prišel program, kateri je omogačal njih pošiljanje. Sicer pa nihče ne trdi, da ima Iphone VSE in da najboljši. Takega telefona ni in ga nikoli ne bo. Kar pa se tiče E serije: ko sem prodal Iphone prve generacije sem kupil Nokio E71, ki je sicer dober telefon, a če greš iz Iphona na E71 je isto, kot če bi prodal novega Volva XC60 in šel na 10 let starega Cliota. E71 sem kupil v petek, prodal sem ga v nedeljo zvečer zaradi prevelikega razočaraja. Ostajam na Iphonu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nekikr ()

borchi ::

bom off-topic komentarjem in on-topic novici. je kdo zahteval (aka se prijavil na spam listo) to analizo (prvo in drugo) in jo prebral?

avtor novice jo je zagotovo, right? lahko napiše povzetek?

jaz bi sicer prav rade volje postal prismoda, samo še malo cincam...
l'jga

Mr.B ::

Glej HTC HD2, pa primerjaš iPhone, bljak.

Dejstvo je da se prodaja desig, učke, itd, nikoli se ni prodajala tehnična dovršenost. Raja ne kopuje Geek zadev, ampak hoče biti fensy. PA da namesti ali ukrade po balkansko programček, da jih namesti na telefon, in to se da zelo enostavno.
Kaj dejansko te ljudje počnejo s to navalake no vem, samo telefon za kaj drugega kot telefoniranje ne uporabljajo.
Čudi oa me, da kitajci, ne naredijo kaj podobnega, mislim zapakirajo telefon, v najbolj poceno plastiko, in prodajajo, samo design rabijo urediti...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Zmajc ::

Če bi rad s čim primerjal, ga primerjaj z E Nokia serijo. Kaj ima iPhone boljše? Toucshscreen ekran? Še kaj? Lahko pa ga primerjaš tudi z Android telefonu. Ker Nokia N serija od 95 naprej ni doprinesla nič.


Ogromno zbirko aplikacij, ki so vse po vrsti narejene za TOČNO tak hardware in TOČNO tak zaslon in TOČNO tak vmesnik. Kar pomeni da je iPhone po občutku ne glede na podhranjen software hitrejši in bolj prijeten za uporabo.

In to za marsikoga odtehta vse prednosti ostalih telefonov.


In to je zadeva ki jo noben ki iPhone dejansko ni sprobal v praksi in gleda samo na tehnične specifikacije ni sposoben razumet. Application store z tisoči programi napisanimi samo za iPhone( in iPod Touch) telefon naredi tako poseben, unikaten in boljši od vseh ostalih.

Pa lahko bentite in pljuvate čez uporabnike le tega kolko hočete to tega enostavnega dejstva ne bo spremenilo. Če pa koga moti zaprtost le tega pa ga lahko še vedno jailbreaka.

Keyser Soze ::

Da so uporabnike Apple-ovih izdelkov in storitev mnogokrat označili za slepe, zavedene in v najhujših primerih tudi zmešane je večini uporabnikov, ki vsaj občasno odprejo Slo-Tech kristalno jasno.

Okej, od kot pa to?
Glede te novice, članka se vse strinjam. iPhone je pice of crap, ker je tako zaklenjen.

Ampak ti, avtor, si zdaj to razvlekel na vse Apple izdelke. Zakaj?

Ti si pa malček narobe doumel tale stavek imam občutek. Ane? Bi rekel, da moraš najmanj še enkrat prebrat celoten članek.

In to, kar sedaj potrjuejo te raziskave je že kar nekaj časa jasno. Iphone je bil v svoji prvi reviziji resnično inferioren produkt z veliko bazo zagretih, celo fanatičnih "vernikov", preveliko za normalno, kritično javnost. Ampak na žalost je pač Applu uspelo "prepričat" ljudi, da so njihovi izdelki, ne glede na vsesplošno vsebino, najboljši in brez primere. Na podobne "kalibre" sem naletel tudi na bolj Nokia usmerjenih forumih. Ljudje goreče zagovarjajo izdelke svoje omiljene tvrtke brez ene zdravorazumske kritičnosti.

Čeprav so napake in pomankljivosti več kot očitne, za te ljudi to ne obstaja oz. se branijo s tem, da tega ne potrebujejo, da ne bo vplivalo na preformance naprave, na raznorazne primerno obrazložene kontrargumente se odzivajo pretirano čustveno, se čutijo osebno napadene, skratka so neprimerni za normalno debato.
Tudi ko naprava pride na trg, se stestira, večina uvidi da tako ne gre in bodo potrebne izboljšave, del ljudi celo spremeni mnenje(prizna napake naprave), tisti najbolj zagreti pa pač "uživajo" z omejenimi "super gadgeti" in je za njih to to. Boljšega ni.

P.S.: Če je izdelek tako superioren kot se mala, čemu potem potreba po tak hitri izdaji verzije 2, 3, ipd.? Neki ne štima.
OM, F, G!

r0ker ::

iPrismode. kot je v članku napisano: vsa novica ni popolnoma nič novega, vse že videno in predebatirano, samo analize so dodali.
omfg keyser bolše nebi mogel napisat. terna

smešno debatirati o tem kako odziven je ekran. pa to ti je samo ena nastavitev v kernelu al pa OSu. ne pa apple.. LOL od lola

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: r0ker ()

nekikr ::

Keyser: s to izvajo si samo dokazal da si še eden izmed tistih "saj smo vedeli da je boljši, samo privoščiti si ga nismo mogli". Iphone prve generacije je bil kljub pomankljivostim nekaj revolucionarnega. Predvsem zaradi zaslona in UI.
Zakaj revizija 2 in 3? Ker moraš vsake toliko izdati nov produkt, ki zopet pospeši prodajo. Kakšno uro ekonomije pojdi na fax poslušat, pa ti bo hitro jasno.

r0ker ::

> Keyser: s to izvajo si samo dokazal da si še eden izmed tistih "saj smo vedeli da je boljši, samo privoščiti si ga nismo mogli". Iphone prve generacije je bil kljub pomankljivostim nekaj revolucionarnega. Predvsem zaradi zaslona in UI.
To niti približno ni res :) kaj je revolucionarnega na zaslonu? pa v UI? zato ker je patentirano še nihče ni mel tega? izl une padu?
na ekonomiji učijo da dodaš copy/paste in s tem pospešiš prodajo?
«
1
2 3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zlobne spletne strani so brskale po iPhonih

Oddelek: Novice / Varnost
356390 (4110) MrStein
»

Apple tudi letos izgubil prototip iPhona (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
8225365 (21680) axee
»

Zakaj Apple? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
767254 (4240) bluefish
»

Po mnenju strokovnjakov so iPhone uporabniki prismode (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
19214690 (9644) powr
»

Predstavljen Verizon Droid, Googlova glasovna navigacija, druge napovedi

Oddelek: Novice / Android
233825 (3333) Mobidick

Več podobnih tem