» »

Po mnenju strokovnjakov so iPhone uporabniki prismode

1
2
3 4

magecu ::

Jaz bi se kar strinjal s člankom.
Sej ne da je iPhone zanič telefon, sem ga imel v roki in je kar prijeten,
predvsem mi je všeč kako je odziven.

Kljub vsemu reakcije na samo omembo da telefon mogoče ni najboljše po
toplih kruhkih, ali da so uporabniki male preveč fanatični, mislim da lepo
potrdijo kar je raziskava pokazala (pri čemer niti ne vem kako resna raziskava
je to bila, ker nisem nikoli v celoti prebral).

Stvar je, da po mojem ta tip odnosa ni omejen samo na Apple ali iPhone.
Podoben odziv imajo po mojem ljudje tudi na World of Warcraft, in marsi kateri
drugi "kultni" proizvod (Star Wars, Lord of the rings,...).

borchi ::

> ali da so uporabniki male preveč fanatični, mislim da lepo
potrdijo kar je raziskava pokazala (pri čemer niti ne vem kako resna raziskava
je to bila, ker nisem nikoli v celoti prebral)

človek, ki nikoli ni videl raziskave, druge obtožuje slepe privrženosti...

priceless!!! :D
l'jga

Zmajc ::

Osebno nisem nek velik Apple fan, niti pod razno nebi kupil kak njihov precenjen računalnik, niti si ne lastim iPhona.

Na potovanju v tujini sem si pred 2 mesecema sorazmeroma poceni kupil iPod Touch 3. generacije ker sem ga videl v akciji pri kolegu in se navdušil nad uporabnostjo le tega (iPhone se od iPoda ki ga mam razlikuje v tem da ima še GPS, telefonski del in fotoaparat).

Kombinacija application stora z tisoči uporabnimi (in še več neuporabnimi) aplikacijami, multimedijske naprave, GPS-a, fotoaparata in applove estetike in je čista "I WIN" kombinacija.

Če se konkurenca ne podviza in za nižjo ceno izda vsaj konkurenčen izdelek naslednjič ko bom kupoval GSM drugih telefonov sploh ne povoham, pa zaradi tega nisem in nikoli ne bom Apple fanatik le v praksi vidim kaj od tega kaj nudijo drugi in kaj nudi iPhone/iPod Touch dejansko uporabljam.

Če vam drugi nudijo več, tudi prav samo ne nekaj posploševat in vse uporabnike neke naprave ozačit za "prismode" ker tebi osebno ne nudi kar pač hočeš od telefona.

edit: pravopis

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zmajc ()

Keyser Soze ::

Keyser: s to izvajo si samo dokazal da si še eden izmed tistih "saj smo vedeli da je boljši, samo privoščiti si ga nismo mogli". Iphone prve generacije je bil kljub pomankljivostim nekaj revolucionarnega. Predvsem zaradi zaslona in UI.
Zakaj revizija 2 in 3? Ker moraš vsake toliko izdati nov produkt, ki zopet pospeši prodajo. Kakšno uro ekonomije pojdi na fax poslušat, pa ti bo hitro jasno.

Fant, ne mi z iPhonom izkazovat premoženjskega statusa. Dokazuješ to, kar govori tale novica.

Niti pod razno ne bom kupil iPhona, ker ne ustreza mojim zahtevam. Je pa res, da pri mojih favoritih (trenutno čakam na malo več testov N900, HD2 je na žalost odpadel zaradi omejitev WMja) pogrešam malček bolj razširjeno uporabo kapacitivnih displayev. Ko bodo začeli malo več uporabljat omenjeno tehnologijo, v navezi z dovolj močno povezljivostjo, procesorjem in dovolj rama (storage kapaciteta ni problem - se uporablja razžirljiv spomin v skrajnem primeru), v primernem form faktorju, ter predvsem na odprti platformi, bom precej bolj srečen kot sem trenutno (glede stanja na trgu mobilnih/pametnih telefonov).

Do takrat, ne mi merit mojega finančnega statusa z izdelkom, ki ne ustreza mojim potrebam. Pa probaj se OSEBNO distancirat od tehničnega izdelka. Madona! Sej se ne gre za tvojo ljubljeno osebo, ampak za en bogi kos elektronike, ki si ga moral celo KUPIT. Đizs, mal common sensa še nobenmu ni škodlo.
OM, F, G!

borchi ::

> avtor novice jo je zagotovo, right? lahko napiše povzetek?

kwa je zdej root987, ti strokovnjaki še vedno niso poslali linka do analize?
l'jga

CoolBits ::

Nevem zakaj bi bil uporabnik prismoda sploh...
Če ima dovolj denarja, da si kupi tak telefon... pa tud če ga uporablja sam za klicanje... zakaj bi to koga brigalo?
Nekomu manjkajo nekatere funkcije na telefonu, drugi pa teh ne pogrešajo, ni problema sploh.
Nimam iphona, da ne bo kdo mislu... se ga pa nebi branil.

roberto1 ::

nisem presenečen nad to ugotovitvijo - ker sem sam pred časom že naslovil sovražno nastrojenost apple uporabnikov, ki je daleč od normalnega obnašanja. Izdelki so odlični, ne me narobe razumet ampak treba je biti malo bolj objektiven:) lpt
Someday never comes!

823483 ::

V soboto sem bil v mobitelovem centru v BTC-ju. Sem šel malo prečekirat, če imajo kakšen pameten telefon razstavljen, ker mislim v kratkem kupiti novega. In že iz daleč sem ga videl na tisti steni. HTC Hero. Pospešil sem korak, ker sem opazil, da se mu iz leve strani nevarno bliža nek neznanec. In dobil sem ga prvi. xD

Prijel sem ga v roke in se z njim malo poigral. Od telefona izdelanega v letu 2009, skoraj 2010 sem pričakoval odzivnost v rangu iPhone 3GS, če ne še boljše, glede na to, da vsi govorijo, da je iPhone crap. In je nisem dobil. Home screen z niti enim nastavljenim widgetom in ikono je deloval počasneje kot tisti na mojem iPhonu 2G z okoli 100 naloženimi aplikacijami. Ampak ni bilo tako zelo slabo. Še vedno sem bil na HTCejem navdušen. Lep, sicer malo manjši ekran, solidno odziven in dovolj gladek zaslon. Potem pa sem zagnal web browser. Ker v telefonu ni bilo sim kartice sem lahko gledal le preprosto spletno stran neo-wlana ki je z daljšim tekstom od mene zahtevala geslo in uporabniško ime. Multitouch ni bil niti blizu gladkosti, kot jo poznam pri iPhonu 2G. Ampak lahko bi živel s tem.

Roko na srce, je HTC Hero slabši telefon celo od skoraj 3 leta starega izdelka. Je pa že zelo blizu. Tako blizu, da razmišljam, da prišparam 250EUR(ki jih bodo od mene tako in tako povlekli preko dveletne naročnine), žrtvujem hitrost in odzivnost, blablabla in namesto 3GS-a v kratkem kupim Herota.
Hero se žal lahko primerja zgolj z 2G-jem. Htc, več sreče drugo leto, kot pride ven kup novih HTC-jev, ki jih nestrpno pričakujem.

To, da je iPhone zaprt so buče. Če ga jailbreakaš(kar je v primerjavi z root-anjem androida izjemno preprost postopek, samo na gumb v programu moraš pritisniti in on naredi vse namesto tebe). Tako dobiš na voljo še neuraden appstore in kup modifikacij izgleda in funkcij telefona. Pred kratkim, recimo, sem imel nameščen home screen, ki izgleda točno tako kot Herotov. Dokaj zanimiva stvar :D.

Seveda pa iPhone ni za vsakogar. Obstaja pač določen procent (promil) ljudi, ki potrebuje nekaj drugega. Zato se bodo WinMo telefoni vedno (ali pa še vsaj zelo dolgo) prodajali.

Vsak naj si pač kupi takšen telefon kot hoče. Eni imajo radi Androide, pri katerih ne moreš na spominsko kartico nalagati niti aplikacij, nekateri raje posežejo po iPhoneu(ki prostora za spominsko kartico sploh nima).
Vsakemu svoje, kreg je brezpredmeten.

Pa lep dopoldne!

Mavrik ::

Sovražno nastrojenost Apple uporabnikov? Tule vidim precej več postov ljudi, ki se na vsak način probajo dokazat da je iPhone zanič.

Isto opažam tudi v resnici. Vedno ko nekdo opazi da mam iPhone mi proba na vsak način razložit kako zanič telefon imam in kako je drek in predrag. In to po tistem, ko ga že več kot leto uspešno uporabljam (!) mi gre razlagat to, kako iPhoneu manjkajo stvari, ki po novih revizijah v bistvu ne manjkajo. Rekla kazala. In v bistvu postane kar moteče, še posebej ker takim ljudem redko uspe pokazat primerljivo napravo s funkcionalnostjo, na katero sem se na tem telefonu navado.

Ne pomeni da je iPhone brez pomanjkljivosti. Ne pomeni da lock-in ni prekleto moteč in da so nekatere odločitve Appla prekleto bebave. Samo vsaka revizija strojne opreme in vsaka revizija OSa pomanjkljivosti odpravlja medtem ko se ostali proizvajalci še lovijo na nekaterih osnovah, ki jih je ponujal že iPhone prve generacije.
The truth is rarely pure and never simple.

Keyser Soze ::

Kako pa kaj multitasking na iPhonu?

Se obnese?
OM, F, G!

823483 ::

Kako pa kaj multitasking na iPhonu?

Se obnese?

Na 3GS? Da.
Na 2G? Malo slabše.

(Če hočeš trollat se najprej malo izobrazi, obstaja namreč dodatek, ki ti omogoči laufanje aplikacij v ozadju. Pri 2G-ju je bilo bolj bogo vse skupaj, na 3GSu pa deluje odlično)

Mavrik ::

Kako pa kaj multitasking na iPhonu?

Se obnese?


Se ne. Je pa zaradi designna iPhoneOS APIja to manjši problem kot bi recimo bil na Symbianu. Je moteče. Se da porihtat, s tem da je predvsem uporabno samo na 3GS, ker ima dovolj RAMa za laufanje več aplikacij. Ni pa kritično.

V kater primer multitaskanja točno te zanima?
The truth is rarely pure and never simple.

darkolord ::

medtem ko se ostali proizvajalci še lovijo na nekaterih osnovah, ki jih je ponujal že iPhone prve generacije.
Osnovah? Katere funkcije na primer so pa bolj "osnovne" kot npr. tiste bolj zahtevane, ki jih iPhone prve generacije ni imel?

V kater primer multitaskanja točno te zanima?
Npr. browser + chat + mail + remote desktop (oz ekvivalent)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

Keyser Soze ::

Ekola, spet osebna užaljenost, in to že zaradi enega bogega vprašanja. Res se vprašaš, kdo je butelj tule.

A je kdo probal koliko aplikacij lahko laufa iPhone in kako je z odzivnostjo, če recimo tečejo zadaj 3, 5 in recimo še 10 aplikacij (tudi kakšen bolj sistemsko zahtevne, kot so GPS, par internet strani z veliko flasha, kakšen dolg dokument v readerju, ipd).

Pač glede na to, da kdaj pa kdaj uletiš v situacijo ko samo zapreš aplikacijo, greš v drugo, in nato hočeš spet nadaljevat pri prejšnji?

P.S.: Ste me malo prehiteli. Tole je letelo na nejca afno.
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

  • odbrisalo: gzibret ()

Mavrik ::

Pač glede na to, da kdaj pa kdaj uletiš v situacijo ko samo zapreš aplikacijo, greš v drugo, in nato hočeš spet nadaljevat pri prejšnji?


Ko se aplikacija zapre, tudi neha delat proces. Takega multitaskanja ni. Se pa od vseh aplikacij zahteva, da pri izhodu shranijo svoje trenutno stanje, tako da v večini manjših aplikacij ta problem ni viden. Edino opazi se pri velikih aplikacijah (recimo navigacijski software), ki se potem spet mora ponovno zagnat in inicializirat GPS.

Pri browserju to ni opazno, ker shranjuje svoje stanje, pri branju pošte tudi ne (mail daemon laufa v ozadju in preverja pošto, push deamon dela to za ostale aplikacije).

Kot rečem, zaradi designa APIja, katerega morajo aplikacije upoštevati, multitaskih problem ni tako hudo opazen, razen pri sistemsko zahtevnih aplikacijah (po mojih izkušnjah, je edini moteč bil Navigon, ki ima na 3Gju precej dolg startup time). Ostale aplikacije to, da dejansko ne laufajo v ozadju uspešno skrivajo, saj dobijo vedno obvestilo za shranjevanje trenutnega stanja prej ko se jih ubije.

Npr. browser + chat + mail + remote desktop (oz vnc al whatever je na voljo)


Browser ko vklopiš deluje dalje na istem mestu. Mail tudi. Remote desktop se ponovno poveže na isto sejo, chat (IM klienti) resumajo pogovore in poberejo prejeta sporočila. Tule ni nekega problema.
The truth is rarely pure and never simple.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mavrik ()

darkolord ::

Browser ko vklopiš deluje dalje na istem mestu. Mail tudi. Remote desktop se ponovno poveže na isto sejo, chat (IM klienti) resumajo pogovore in poberejo prejeta sporočila. Tule ni nekega problema.
To že, se pa precej pozna zamik pri nalaganju in ponovni vzpostavitvi prejšnjega stanja.

823483 ::

Ekola, spet osebna užaljenost, in to že zaradi enega bogega vprašanja. Res se vprašaš, kdo je butelj tule.

A je kdo probal koliko aplikacij lahko laufa iPhone in kako je z odzivnostjo, če recimo tečejo zadaj 3, 5 in recimo še 10 aplikacij (tudi kakšen bolj sistemsko zahtevne, kot so GPS, par internet strani z veliko flasha, kakšen dolg dokument v readerju, ipd).

Pač glede na to, da kdaj pa kdaj uletiš v situacijo ko samo zapreš aplikacijo, greš v drugo, in nato hočeš spet nadaljevat pri prejšnji?

P.S.: Ste me malo prehiteli. Tole je letelo na nejca afno.

Nisem užaljen. Mogoče sem narobe razumel tvoje vprašanje in temu je bil primeren tudi odgovor. Predvideval sem pač, da pravociraš. Če sem se zmotil, se opravičujem.

Jah, tako ne gre. GPS(oz. Maps) je pač narejen tako, da si zapomni kaj si nazadnje počel in te potem ko aplikacijo ponovno zaženeš stvari čakajo tako kot si jih pustil. Flasha iPhone ne podpira(se je pa nekaj govorilo, da bo podpora v kratkem prišla-je že?), tako da strani s flashem niso ravno zalogaj. Dokument v readerju lahko preprosto backgroundaš(če imaš nameščen dodatek, ki to omogoča) z držanjem home buttna za nekaj sekund in ga na enak način tudi prikličeš nazaj. Hkrati lahko poslušaš še muziko...

iPhone ta problem multitaskinga rešuje na drugačen način, kot je mavrik že razložil. Če ljudje ne bi poznali pravega načina delovanja naprave, bi verjetno mislili, da multitasking je, le da namesto klikanja na upravitelja opravil klikneš kar na ikono aplikacije. Aplikacija se zažene hitro in točno tako, kot je bila puščena.

Sicer pa ta problem po "tanovem" rešujejo tudi push notificationi. To so obvestila, ki se prikazujeje v zvezi z aplikacijami, tudi če te niso zagnane. Recimo v primeru chat clienta. Ti lahko igraš igro in ko dobiš novo sporočilo dobiš v center ekrana obvestilo. Če hočeš lahko stvar ignoriraš in igraš naprej ali pa klikneš in zaženeš aplikacijo. Bodo pa te novtifikejšni bolj prišli prav pri kakšnem fejsbuku oz. podobnih, ker tam obvestil in podobnega ne dobivaš tako pogosto.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: 823483 ()

Mavrik ::

To že, se pa precej pozna zamik pri nalaganju in ponovni vzpostavitvi prejšnjega stanja.


V bistvu se v večini aplikacij ne pozna. V vgrajenih še posebej ne. Kar pride s tiste prednosti poznanega delovanja OSa in poznane arhitekture naprave. Preklop med mailom in browserjem ni nič daljši kot ga izkusiš na kakem Symbian/Android telefonu (kar sicer več pove o Symbianu in Androidu kot pa iPhoneu sam pustmo to) - tiste trditve o tem da je iPhone bolj odziven niso lih izmišljotine (spet: poznana arhitektura in hardware).

Bolj problem so kake ne-push enabled aplikacije, kot so recimo IRC klienti, ki pač padejo dol po preklopu.
The truth is rarely pure and never simple.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mavrik ()

darkolord ::

Torej dobro rešeno znotraj teh (samopostavljenih) omejitev, so pa scenariji, kjer se zadeva ne obnese tako, kot to lahko počneš drugje...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

borchi ::

> Torej dobro rešeno znotraj teh (samopostavljenih) omejitev, so pa scenariji kjer se zadeva ne obnese tako, kot to lahko počneš drugje...

ja. in tudi zato zadeva v vseh stvareh, razen nekaterih redkih scenarijih, deluje bolje. trade-off.

če nujno potrebuješ špilat dve igrci naekrat, iphone ni zate! to je jasno.
l'jga

LexLuthor ::



In to je zadeva ki jo noben ki iPhone dejansko ni sprobal v praksi in gleda samo na tehnične specifikacije ni sposoben razumet. Application store z tisoči programi napisanimi samo za iPhone( in iPod Touch) telefon naredi tako poseben, unikaten in boljši od vseh ostalih.

Pa lahko bentite in pljuvate čez uporabnike le tega kolko hočete to tega enostavnega dejstva ne bo spremenilo. Če pa koga moti zaprtost le tega pa ga lahko še vedno jailbreaka.


Kaj npr? Inclinometer ali touch piano?? LOL, zelo uporabno. Brez tega se ne da živet..

Mislim, da si eden tistih iBedakov, ki niso preizkusili še kaj drugega. Ko smo ravno pri telefonih - si spobal npr. Omnio HD? Mislim, da bi po tem Appla le še v kanto vrgel...
www.pasice.si

823483 ::

Torej dobro rešeno znotraj teh (samopostavljenih) omejitev, so pa scenariji kjer se zadeva ne obnese tako, kot to lahko počneš drugje...

Za ceno enih par "nedelujočih" aplikacij dobiš telefon, ki vedno deluje perfektno in brez zatikanja...
Ta multitasking je bil problem že včasih, ko so si bogati mulci kupovali razne smart phone v stilu SE P1i, ipd. in niso vedeli, da moraš po tem, ko si šel ven iz aplikacije, iz nje ven še enkrat(v task managerju). In so so potem pritoževali, da jim telefon dela blazno počasi in se sesuva(kar je že sam po sebi počel dovolj redno).

Apple le vsega ne dela le zaradi neposredne želje po zaslužku. Z odstranitvijo multitaskinga so na dokaj dober način rešili problem neukih uporabnikov, hkrati pa so na zanimiv način to težavo praktično odstranili. Enako velja za flash. Implementacija v starejših modelih pač ni bila dovolj dobra, zato čakajo na dovolj dober hardware ali pa boljšo implementacijo.

edit:
@LexLuthor
Vedno pride v teme o Applu nekaj ljudi, ki se jim zdi, da morajo vesoljnemu svetu povedati, da je njihov telefon najboljši. Ker jim pač tega ne pove družba, niti prodajni rezultati podjetij, ki take telefone izdelujejo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: 823483 ()

darkolord ::

Za ceno enih par "nedelujočih" aplikacij dobiš telefon, ki vedno deluje perfektno in brez zatikanja...
Ja, žrtovanje funkcionalnosti na račun odzivnosti.

823483 ::

Za ceno enih par "nedelujočih" aplikacij dobiš telefon, ki vedno deluje perfektno in brez zatikanja...
Ja, žrtovanje funkcionalnosti na račun odzivnosti.

Lahko argumentiraš?
Kakšno kombinacijo programov sploh imaš v mislih? 10 igric in 3je različni porniči, zdraven pa wordov dokument nastavljen na "zasilno tipko", ki jo pritisneš, če mama pride v sobo.(ne vzet osebno ;))

borchi ::

> Ja, žrtovanje funkcionalnosti na račun odzivnosti.

kaj ne deluje na iphonu?
l'jga

Keyser Soze ::

Skratka, pogruntal smo, da iPhone ne zadosti mojim zahtevam. Bom počakal na naslednjo revizijo. Če ga kdo ne prehiti.

N900 je že na dobri poti. Kljub par manjkom.
OM, F, G!

darkolord ::

Lahko argumentiraš?
Jah počnejo ravno obratno kot nekateri ostali proizvajalci - tam si že pri v1 dobil _VSE_, s tem da hardver ni bil dovolj zmogljiv, da bi vse delalo s smooth transitioni. Ko pa naprava enkrat en feature ima, ga v naslednji verziji zagotovo ne moreš odstranit (sej te uporabniki živega pojejo).

Pri Applu so se zadeve lotili ravno na nasproten način: uporabniku so ponudili napravo z okrnjeno funkcionalnostjo, ki pa je delovala odzivno in se je šajnala. Uporabnike potem kupujejo s tem, da počaaasi to funkcionalnost dodajajo nazaj (ko postaja hw dovolj zmogljiv, da to shandla).

To me spominja na to, ko sem kakšnemu sošolcu s poceni SE kazal moje čudo od HTCja, pa jih ni preveč impresioniralo, pa to zgolj zaradi tega, ker so oni imeli precej lepše menije s šajni ikoncami...


kaj ne deluje na iphonu?
Jah, po defaultu vse tisto, zaradi česar ga jailbrakeaš. Po tem pa odvisno od tvoje spretnosti, imaš pa user experience potem za določene zadeve močno degradan.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

ABX ::

Glej HTC HD2, pa primerjaš iPhone, bljak.

Dejstvo je da se prodaja desig, učke, itd, nikoli se ni prodajala tehnična dovršenost. Raja ne kopuje Geek zadev, ampak hoče biti fensy. PA da namesti ali ukrade po balkansko programček, da jih namesti na telefon, in to se da zelo enostavno.
Kaj dejansko te ljudje počnejo s to navalake no vem, samo telefon za kaj drugega kot telefoniranje ne uporabljajo.
Čudi oa me, da kitajci, ne naredijo kaj podobnega, mislim zapakirajo telefon, v najbolj poceno plastiko, in prodajajo, samo design rabijo urediti...


Ni to to, pred kolegi se moreš pohvalit. Če nimaš neke tehnične lastnosti ne sprožiš zavist.

Kot recimo 300KM avto, pa čeprav več kot 20km/h po LJ se ne voziš.

In ekskluzivnost ki prinese višja cena tudi ni zanemarljiv faktor.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ABX ()

Zmajc ::



In to je zadeva ki jo noben ki iPhone dejansko ni sprobal v praksi in gleda samo na tehnične specifikacije ni sposoben razumet. Application store z tisoči programi napisanimi samo za iPhone( in iPod Touch) telefon naredi tako poseben, unikaten in boljši od vseh ostalih.

Pa lahko bentite in pljuvate čez uporabnike le tega kolko hočete to tega enostavnega dejstva ne bo spremenilo. Če pa koga moti zaprtost le tega pa ga lahko še vedno jailbreaka.


Kaj npr? Inclinometer ali touch piano?? LOL, zelo uporabno. Brez tega se ne da živet..

Mislim, da si eden tistih iBedakov, ki niso preizkusili še kaj drugega. Ko smo ravno pri telefonih - si spobal npr. Omnio HD? Mislim, da bi po tem Appla le še v kanto vrgel...


Meni osebno, ker nimam iPhone iPod Touch služi predvsem za: email, občasno browsanje po internetu, kalkulator, preračunavanje valut, google maps, koledar z vsemi termini, listo vseh kontaktov če se mi sprazni GSM in moram unjno koga poklicat, zapisovanje notesov, dostop do dokumentov preko google docs, pregled TV sporeda, pregled odpiralnih časov in lokacij (bank, trgovin, restavracij, bencinske črpalk...), tečanjnih list, telefoniranje preko skypa iz tujine, stanje na slovenskih cestah, facebook, vremensko napoved, prenos fotografij z potovanj kjerkoli sem, poslušanje glazbe, občasno gledanje video posnetkov, kaka igra tu in tam, dostop do MSN messenger-ja, branje dnevnih novic, kratkočasenje z raznimi nekoristnimi debilnimi aplikacijami ki si jih zastonj snamem z app stora.

Če bi mel iPhone bi zraven lahko dodal GPS in programe povezane s to funkcijo.

Nič od tega ni OMFG must have, mi pa omogoča da imam dostop do vsega za kar bi drugače rabil prenosnik za nižjo ceno in še v žep ga lahko dam.

iPhone v tem trenutku nebi kupil ker mi ipod + gsm zadovoljujeta vse potrebe ki jih imam. Bi se pa verjetno po določenem času odločil za nakup iPhona v primeru da bi se mi iPod neporavljivo pokvari in bi menjaval telefon (razen vprimeru da bi bil na trgu primerljiv telefon drugega proizvajalca ki bi zadovoljil vse moje potrebe in bi stal manj).

borchi ::

> Jah, po defaultu vse tisto, zaradi česar ga jailbrakeaš. Po tem pa odvisno od tvoje spretnosti, imaš pa user experience potem za določene zadeve močno degradan.

ok, tisti, ki ga jailbreakajo izključno zaradi piratskih aplikacij/iger in zato, da lahko odklenejo baseband... so potem popolnoma racionalni uporabniki in so pač izbrali optimalno izbiro za svoje potrebe?
l'jga

darkolord ::

Ali pa ovce, ki bi samo rade laufale piratske aplikacije.

Vprašanje "potreb" je namreč zelo široko, tako da v povezavi s tem ne moreš naredit pametnih zaključkov. A uporabnik POTREBUJE npr. tekoč vmesnik?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

Mavrik ::

Torej dobro rešeno znotraj teh (samopostavljenih) omejitev, so pa scenariji, kjer se zadeva ne obnese tako, kot to lahko počneš drugje...


Kar lahko rečeš tudi za druge naprave, ki imajo vse po vrsti tudi kar nekaj scenarijev kjer se ne obnesejo tako dobro kot iPhone. V čem je sedaj tvoj point?

ok, tisti, ki ga jailbreakajo izključno zaradi piratskih aplikacij/iger in zato, da lahko odklenejo baseband... so potem popolnoma racionalni uporabniki in so pač izbrali optimalno izbiro za svoje potrebe?


Ja?
The truth is rarely pure and never simple.

darkolord ::

V čem je sedaj tvoj point?
Simpl, da ni iPhone nič boljši od ostalih.

Mavrik ::

No, tega definitivno ne moreš sklepati s tega kar je bilo rečeno. Za določene primere pač ne dela. Tržni delež, raziskave o zadovoljenosti uporabnikov in količina napisanega softwara za ta telefon pa govorijo da očitno trenutno JE najboljši telefon na tržišču. Ker je njegova delujoča funkcionalnost zadostuje daleč največji količini uporabnikov.
The truth is rarely pure and never simple.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mavrik ()

JohnDoe ::

Jaz sem preveč len, da bi poiskal po netu pa bom kar tukaj vprašal. Kakšno resolucijo ekrana ima iPhone in katere audio/video formate podpira?

nekikr ::

Iz glave ne vem katere vse formate podpira, pa ga imam v žepu. Tvoje lenobe pa tudi ne bom podpiral.

todman74 ::

Ampak ti, avtor, si zdaj to razvlekel na vse Apple izdelke. Zakaj?


Zato, ker so vsi Applovi izdelki precenjeni, pa to ve vsak, ki vsaj malo z glavo razmišlja.

CoolBits ::

To vejo večinoma tisti, ki maca ali iphona še niso uporabljali za kaj več kot 5 minut...
Res da je mal dražje ampak prav hude razlike pa ni ne.

Zgodovina sprememb…

  • polepsal: Mavrik ()

nekikr ::

Najboljši nakup je bil Ipod Shuffle. Idealen izdelek za tek v vseh pogledih (cena, kakovost, zvok, baterija). Dober nakup je bil prav tako Ipod Nano 3rd gen. Super zadeva tudi kar se cene tiče. Iphone za 500EUR je bil pa đabe glede na to kaj je ponujal ko je prišel vn in kaj je ponujala konkurenca". Kaj točno je bil tvoj point todman74?

Looooooka ::

a jezus kristus no.
sj noben ni reku da iphone smrdi.
ampak not ni NIC novega.
apple ga pa reklamira kot najnovejse tehnolosko cudo.
pa ta glasni se sam spomnite da je bil iphone 1(un k je bil na zacetku ekslkuziven za AT&T) prakticno neuporaben na drugih omrezjih...ker pac niso bla iz leta 2 pa 3 in so lahko uporabniki "cheap" telefonov mel hiter dostop do interneta...iphonovci ga pa se zmer nimajo ker telefon tega pac ne omogoca.
600 eur pac ni vreden(ce ga ocenis izkljucno s tehnoloskega vidika in odstejes vn HYPE, ki je pac odlicno uspel).Ampak klinc kdor ga hoce bo pac placal.
Isto bi se lahko rekl tud za HTC.Se posebi ce pogledas batery life.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Looooooka ()

antonija ::

Ne! Najboljsi nakup je bila Merkator Lumpi cokolada!! (ta oranzno pakiranje) Idealen izdelek za jest cokolado.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

nekikr ::

Me veseli Antonija. Zame je bil pa, iz tehničnega področja, Ipod Shuffle.

p.s. ta čokolada v oranžnem pakiranju je bila res dobra, a to še prodajajo? :)

Gregor P ::

Vprašanje, kako si človek interpretira to precenjenost Applovih produktov; namreč nek uporabnik izdelkov in OS-ov drugega proizvajalca mora vložiti veliko več časa v samo optimizacijo svoje naprave oz. da ta naprava deluje tako kot si je uporabnik zamislil (poleg nakupovanja same strojne opreme, ločene programske opreme, lastno izobraževanje itd.). Ta vloženi čas tudi nekaj "stane". Pri Applu so pač ocenili, koliko je to, in za toliko so dražji Applovi produkti, ki zadovoljijo običajno navadnega tehnično neukega oz. računalniško nepodkovanega redno zaposlenega uporabnika, ki preprosto noče zapravljati časa z nekimi optimizacijami ipd. ampak želi da produkt preprosto deluje preko čimbolj enostavnega uporabniškega vmesnika takoj ko ga kupi (in že lahko piše pošto, montira filme, prireja glasbo etc.).

Pri Applu so se pač resno odločili, da bodo pokrili ta tržni segment in očitno to počnejo uspešno.:)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

IceIceBaby ::

iPhone je še vedno edini telefon:
- s katerim se da normalno browsat po spletu
- ki je dejansko uporaben kot mp3 player
- ki ima uporaben touch screen

hruske ::

iPhoneov Safari in dvojni tap sta čudo, ki zelo zelo dobro delujeta in prihranita ogromno štrafanja po tipkah oz. nerodnega raztegovanja prstov in sta z uporabniškega vidika zelo močen argument za iPhone.
Rad imam tole državico. <3

todman74 ::

Najboljši nakup je bil Ipod Shuffle. Idealen izdelek za tek v vseh pogledih (cena, kakovost, zvok, baterija). Dober nakup je bil prav tako Ipod Nano 3rd gen. Super zadeva tudi kar se cene tiče. Iphone za 500EUR je bil pa đabe glede na to kaj je ponujal ko je prišel vn in kaj je ponujala konkurenca". Kaj točno je bil tvoj point todman74?


Ne vem, a se nekateri norca delate, al kaj, al imate enostavno preveč denarja....kupiti en Ipod za 150€, potem pa dejansko slabše predvaja glasbo, kot en mp3 predvajalnik za 20€....kje nekateri vidite tle najboljši nakup, ne vem.....aja, se opravičujem, uporabniška izkušnja...:D

CoolBits ::

todman: Kako pa z unim za 20EUR brskaš po spletu in pregleduješ meile pa gledaš filme?

darkolord ::

- s katerim se da normalno browsat po spletu
S čimerkoli + Opera Mini/Mobile se da normalno browsat.

- ki je dejansko uporaben kot mp3 player
Kaj pa ima v tem pogledu boljše kot ostali?

todman74 ::

todman: Kako pa z unim za 20EUR brskaš po spletu in pregleduješ meile pa gledaš filme?


Zato imam pa računalnik in pa 22" monitor:)

CoolBits ::

darko pa pejt z opero mini/mobile na google wave da vidmo :D

Zato imam pa računalnik in pa 22" monitor:)


A v žepu?
1
2
3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zlobne spletne strani so brskale po iPhonih

Oddelek: Novice / Varnost
356390 (4110) MrStein
»

Apple tudi letos izgubil prototip iPhona (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
8225354 (21669) axee
»

Zakaj Apple? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
767254 (4240) bluefish
»

Po mnenju strokovnjakov so iPhone uporabniki prismode (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
19214689 (9643) powr
»

Predstavljen Verizon Droid, Googlova glasovna navigacija, druge napovedi

Oddelek: Novice / Android
233825 (3333) Mobidick

Več podobnih tem