» »

Windows 7 bo predstavljen v New Yorku

Windows 7 bo predstavljen v New Yorku

CNet - Podobno kot Windows Vista bo Microsoft tudi Windows 7 javnosti uradno predstavil v New Yorku. Kot verjetno veste bo do dogodka prišlo 22. oktobra, za katerega pa Microsoft upa, da bo postal vsakoletni običaj. Omeniti velja, da je predstavitev Viste vključevala uradno kosilo v restavraciji Cipriani, kaskaderski logotip ter obisk Best Buya za Stevea Ballmerja. Kako bo potekala tokratna predstavite pa bomo videli čez dva meseca.

Predstavitev čakata tudi Lenovo in Samsung oz. njuna netbooka, ki v sebi poleg Intelovega procesorja Atom skrivata še nVidiin čip. Po zakasnitvi Lenovovega IdeaPada S12 se je zdelo, da bo Samsung N510 prvi netbook na trgu, v katerem bo tekel Ion, a so se tudi pri Samsungu odločili počakati. Ker bosta opremljena z 12 oz. 11 palčnima zaslonoma bosta morala Lenovo in Samsung kupiti dražje licence Windows 7 Home, saj Microsoft verjetno ne bo dovolil namestiti Windows 7 Starter Edition. To verjetno pomeni še nekoliko višjo ceno, ki bi bila z okrog 600 dolarji že tako ali tako dokaj visoka.

A Windows 7 morda ne bo tako dobra izbira za netbooke, od katerih se dandanes pričakuje dolgo delovanje z uporabo baterije. Pri Laptop Magazine so se odločili stestirati nekaj prenosnikov in netbookov ter na njih primerjati delovanje Windows 7 in Windows XP SP3. Pri prenosnikih, pričakovano, ni bilo nobenih težav, a se je zato zalomilo pri netbookih. Največje težave so se pokazale pri Toshibinem malčku z imenom NB205, ki je v XPjih z baterijo deloval skoraj 9 ur in pol. Z zamenjavo operacijskega sistema za Windows 7 je le-to padlo na le 6 ur in četrt, kar je približno 30% manj. Manj kritično je bilo pri MSIjevem U123, ki je izgubil le dobre pol ure - namesto 8 ur in 15 minut je na bateriji z Windows 7 deloval 7 ur in 42 minut. Težavo sicer ne predstavlja sam operacijski sistem, temveč še nedodelani gonilniki za malčke. Do izida se bo verjetno situacija popravila, a z zahtevnejšim grafičnim vmesnikom bodo malčki na delovanju verjetno vseeno nekaj malega izgubili.

4 komentarji

smash ::

Največje težave so se pokazale pri Toshibinem malčku z imenom NB205, ki je v XPjih z baterijo deloval skoraj 9 ur in pol. Z zamenjavo operacijskega sistema za Windows 7 je le-to padlo na le 6 ur in četrt, kar je približno 30% man


a so izklopili AERO?

krneki0001 ::

Driverjev še ni, pol pa jokajo da manj časa dela. Sej bodo imeli čas testirat ob izidu (itak bo takoj ob izzidu že vsaj 50 popravkov na windows update) in bo zadeva bolje delovala.

Keyser Soze ::

Uf, mene pa bolj skrbi tistale cena Ion netbookov. Sem bil na začetku čisto navdušen, ker mi 12-13" pomeni ravno še prav mobilno zadevico, da lahko skenslaš velik prenosnik 15,4" in mali 9" netbook.

Ampak 600EUR+! je pa že tumač. Sej navržem še par stotakov pa imam konkretno makino, ki zmore še marsikaj drugega kot "pisarniško delo".

Ne vem no. Mal falirajo tale netbook razred. Sploh s price/performance razmerjem.
OM, F, G!

win64 ::

Ne vem no. Mal falirajo tale netbook razred. Sploh s price/performance razmerjem.

Pozabljaš pa, da nekateri iščejo na prenosniku avtonomijo in ne moči.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri netbook?! (strani: 1 2 3 442 43 44 45 )

Oddelek: Kaj kupiti
2230271483 (92041) MrStein
»

nettbok_tablica z windowsi

Oddelek: Pomoč in nasveti
193199 (2851) Lonsarg
»

Windows 7 ubija baterije (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
8620742 (16156) nekikr
»

Ubuntu 10.04 proti Windows 7 - drugi del (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
8718628 (15944) MrStein
»

Windows 7 s podporo ARMu?

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
384817 (3252) Senitel

Več podobnih tem