» »

Slovenija 1984

1 2 3
4
»

tomaz321 ::

@TESKAn

Vsa cestnina bi bla pri bencinu vključena (avtocesta+ostale)- tut ob registraciji je ni treba posebej za regionalke računat -(tut to zdej ni fer, ko mamo vsi isti pavšal za regionalke)

Razdelit denar, ki bi ga celotna država nabrala v ta namen naj pa res ne bi predstavljal takega problema (a mislš, da zdej pa je več denarja namenjenega odseku Lj-Vrhnika, ker se tam ful ljudi pelje???? - že sedaj razdelijo tko kot mislijo da je prav)

Jaz samo pravi, da bi s tem, ko bi bila cestnina vključena v bencin, bilo pravičnosti zelo dobro zadoščeno (čisto lep približek). Jaz bi npr. prej uvedel pravičnost pri plačevanju zavarovalnine, ki lepo preskakuje po razredih npr. če imaš danes avto s 100kw in 1.799 kubika, plačaš občutno manj kot tisti s 101kw in 1.801 kubika - A je to FER???- in tu bi se veliko lažje in enostavno dalo pravičnost uvest kot pa z nekimi GPS sprejemniki za cestnino.

Še enkrat pravim, vedno je treba gledat stroške v zvezi s koristnostjo (tu pa vi obravnavate, kot da se regionalna cesta sploh ne vzdržuje- ne boš verjel, glih tok jo obrabiš, kot avtocesto, če se pelješ po njej).

Pyr0Beast ::

Cwizo, tudi to bi se dalo odpravit. Recimo ti dajo na meji obrazec, vpišeš noter trenutne kilometre, se poštemplja, ob prihodu nazaj se naredi isto, pa imaš dokaz, koliko si prepotoval zunaj države. Za preprečevanje zlorab ima pa država dovolj podatkov - če ne drugega ima DURS verjetno podatke o tem, kdaj si delal, hkrati bi pa še NPR. zahtevali potrdilo od delodajalca, da si takrat imel dopust. Bistvo je, da je na tebi večina bremena dokazovanja, da si nekje bil in si tako upravičen do olajšave.

Greš potem kar na letni dopust 'iz' države po državi in preden te oberejo preprosto greš na carino in vzameš potrdilo za tok pa tok km.
Sicer .. kako bi pa to zaračunavali tujcem ?

TESKAn ::

Dalo bi se. Je pa, kot pri vsaki ideji, kup problemov, ko začneš enkrat o podrobnostih razmišljat...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

darkolord ::

Sprotno pobiranje je v bistvu še najboljše 8-)

perci ::

Za mene je še najboljš zaprt sistem cestninjenja z obveznim nakupom ABC že ob registraciji vozila. Sicer pa zdej itak že zavarovalnice šenkujejo te čipe.

Za tujce pa pač isti sistem kot do sedaj.

vidi ::

Re:Perci
Imaš prav, ker ni lepšega od tistih bajtic in zastojev na avtocesti, pa še en kup bi jih moral postavit, če bi želel zaprt cestni sistem - res poceni in učinkovita rešitev. Kako bi pa rešil, da bi regionalke bol pravično plačevali ??? (a tam je pa pavšal v redu???)

Edina pametna rešitev je kot so že nekateri dejali, da se to obračuna pri bencinu- več prevoziš, več plačaš - s tem mislim, da bi bilo potrebno tudi cestnino ob registraciji za ostale ceste ukinit, pa še več folka bi uporabljalo avtoceste namesto regionalk, kar je res bistvo vsega - kot so že eni dejali "zakaj jih pa pol mamo". Odstotek se da hitro določiti- veš približno porabo bencina in veš koliko rabiš za vzdrževanje vseh cest, država pa bo že razporedila kot je treba (sej to je že zdej tako).

Eni tujci bojo tu polno tankali, eni nič, ampak v osnovi se mi zdi , da se bo kr izenačilo (če so trenutno cene goriva pri nas še vedno malo nižje od naših sosedov, pa bi bile potem prb. enake)

Tiste ideje o popisovanju števcev, pa čipiranju vseh avtomobilov (da ne govorim, kako se bo to tujcem delilo čipe, pa da ne omenim morebitnih zlorab, ki so tu zadaj mogoče....) je pa res le priložnost, da eni na ta način močno obogatijo, mi uporabniki pa bomo na koncu plačevali kvečjemu več, ker bo ves ta sistem potrebno tudi vzdrževati in upravljati..........

Pa dejte mal logike uporabt, pa ne takih neumnosti klobasat, kot jih nekateri o pravičnosti.Zgleda da Slovenc raje plača 20EUR več, da bo 100% prepričan, da je plačal pravično ceno, kot pa da bi plačal manj in bi obstajala le 5% verjetnost, da je mogoče sosed zaradi sistema zaračunavanja cestnine pri gorivu privarčeval kak EUR v njegovo korist - to ti je tista butasta logika. Kot je že tomaz321 napisal- zakaj se pol ne začnete že pri zavarovanju buniti, da se lestvice spremenijo (npr BMW 525d in Audi 2.7TDI sta na papirju skoraj identična stroja, pri registraciji in zavarovanju pa ju loči meja 130kw in 2.5litra prostornine - rezultat je več kot 1000EUR razlike na letni ravni ---- pa nej mi reče en da je to fer??- tu bi se hitreje dalo ukrepati in to z zelo zelo majhnimi stroški, pa bi bilo pravici bol zadoščeno.

Zagotoviti pravičnost na ta način, da bojo lahko še zmeraj zastoji (cestninske postaje) ali pa s sistemom satelitske kontrole, kjer bodo stroški takega sistema zelo visoki, zakompliciranost lahko še večja (tujci) in dobiček se bo stekal v žepe nekaj kao "iznajdljivih" pomembnežev, ki vas farbajo z idejo o pravičnosti in žanjejo milijone,
namesto da bi uvedli zelo zelo preprost sistem, ki zagotavlja ogromno pravičnost (mogoče še boljšo, ker težji stroji, ki več obrabijo cesto običajno tudi več plačajo), in je zelo enostaven in poceni, ki ga uporabljajo npr. nemci in američani, ki jim prometni sistemi niso tuji.

Lepo vas prosim, uporabite glavo vendar. Očitno je dejstvo, da smo slovenci tako majhni, da imamo sami s sabo preveč dela (če ne verjamete pojdite malo zakonodajo brat- da bi bilo zadoščeno pravičnosti se ene stvari dotika vsaj 30 različnih zakonov in aktov....- skratka super zakompliciran "pravičen sistem"

Skratka še 1x- bodite pametni in razumni vendar.
Prodajam bučke!
Dej kup si liziko!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: vidi ()

BigWhale ::

What he said! :)

Dalec najbolj preprosto je obracunavanje pri bencinu. Koliko bi izgubili na racun tujcev, ki ne bi tankali pri nas? Manj, kot izgubimo sedaj pri tistih, ki se placilu izognejo. :)

driver_x ::

Jaz pa več bencina porabim za dirkanje (nikoli po cestah!!!) kakor za vožnjo z avtomobilom. Za dirkanje uporabljam eurosuper 95.

driver_x ::

Aja, vidi in BigWhale: mislim da logika in poštenost obračunavanja cestnine nista dejavnika, ki bi v praksi igrala kakšno pomembno vlogo.

MrStein ::

Hmm, trenutno tujci hodijo k nam tankat, tak da to ni problem. ;)
Razen tega, koliko tujcev pa gre čez naše ceste ? Koliko od njih ne tanka v državi ?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

vidi ::

Re:sammy73

Logika še nikol ni bila domena cestarjev,policajev.....skratka tistih, ki krojijo cestno infrastrukturo.

Pazi to logiko: Joj, prišlo je do hude prometne nesreče ---> dejmo fajn kazni povišat- to bo zihr pomagal (ne to, da bi rajš kak kilometer preden se cesta razcep za kraje to označal- ker je to bilo označeno zgolj na samem mestu......); a nismo mel že prejšnja leta povišanja kazni - zakaj št smrtnih žrtev narašča?????

A je že kdo vidu policaja mert na mestu, ki je nevaren - jaz jih namreč večinoma videvam na mestih, kjer je cesta popolnoma pregledana, brez prehodov za pešce in je morda le prišlo do napake pri tablah, ki bi že zdavnaj lahko povišale dovoljeno hitrost (pa da ne bo pomote- imam izpit že več kot 10 let- brez nesreče in brez ene same kazni- da ne boste mislili da jaz zagovarjam divjanje- tuki govorim o logiki)

Problem pri nas je, da se nihče ne ukvarja s tem, kako preprečiti hitrost tam kjer je to potrebno, kje so mogoče table butasto postavljene, ali so kakšni odseki nevarni in jih je potrebno spremeniti (dnevno se peljem po LJ severni obvoznici od Tomačevega proti Domžalam, pa samo gledam, kako ljudje zaradi napačno napravljenih križišč, kjer so na dvopasovnici semaforji, ki nimajo posebej intervala za zavijanje levo, prečkajo kot muhce nasprotna dva pasova - tukaj je bilo že n-nesreč z zelo veliko smrtnimi izidi, pa še nikoli enega policaja z radarjem nisem videl al pa da slučajno ne bi kdo prišel na idejo, da bi moral biti poseben dolg pas za zavijalce, ki bi imeli posebej interval samo za zavijalce - kot je to v trzinu, ko zavijaš za Mengeš......skratka ni logike - glavno je,da te oni ulovijo - to pa je tm, kjer ti zgradijo avtocesto, dajo tablo 40, in pol čakajo, komu se bo zdelo, da bi tam šel lahko hitreje)

Jest vidm logiko tuki: če čez naselje nekdo prehitro pelje - mu tega ne dopustit (v avstriji majo velikokrat pred kraji take fajn rondojčke, da več kot 40 sploh ne morš prpelat, kjer so pa prehodi pa daš še ležeče policajčke - pa sem ziher da to pomaga)

Skratka logika- men je vseeno, če povečajo kazni, ampak če želijo imeti učinek morajo poskrbeti za varno cestišče, signalizacijo, urejenost, ki ne sme dopuščati npr. zavijanja levo čez dvopasovnico, ki prileti izza ovinka ali pa peljanja v naselju 120.....

Pa da mi ne bo rekel kdo, da na kratek rok je to edini možni način (povečanje kazni), ker pol bom pa znoru, ker poznam krizna področja, kjer vsak dan gledam nesreče pa bi se dal samo z drugačnim semaforskim režimom mariskaj popravit, pa se v 20 letih ni nič zgodilo.
Prodajam bučke!
Dej kup si liziko!

Pyr0Beast ::

Jaz pa več bencina porabim za dirkanje (nikoli po cestah!!!) kakor za vožnjo z avtomobilom. Za dirkanje uporabljam eurosuper 95.
Itq ... samo besede so te ... za dirkanje si raje nabavi mešanico nitrometana in visokooktanskega bencina., ... aja, po travnikih se furaš a ne ?

...zakaj št smrtnih žrtev narašča?????
Zaradi dejstva, da je folk čist heppy ko se izogne policajem. Aja, naj mi ti superpolicajci povejo, koliko nesreč se je dejansko zgodilo zaradi hitrosti (verižna trčenja) in koliko zaradi neupoštevanja signalizacije in znakov (ne znakov za omejitev) (polkrožno obračanje). Si upam stavit, da je odstotek zelo različen od tistega, ki je trenutno v 'akciji'. Sicer je pa hitrost itq 'kriva' za vse, drugače se nebi trčenja dogajala ... no pa sej tut če se po 'jajcih' voziš lahko zadeneš drug avto (oz. v kombi en dan nazaj na parkirišču) ... seveda to ni bilo prijavljeno .. in takih primerov je še VELIKO, ko se osebki 'zmenijo' brez posredovanja policije.

Jest vidm logiko tuki: če čez naselje nekdo prehitro pelje - mu tega ne dopustit (v avstriji majo velikokrat pred kraji take fajn rondojčke, da več kot 40 sploh ne morš prpelat, kjer so pa prehodi pa daš še ležeče policajčke - pa sem ziher da to pomaga)
Jst tukej logike ne vidm ... veš kako hecno je čez take stvari hodt .. še posebej u temi, tile ta mali policajčki ki so povrh vsega še kratki pa kolesu sploh godijo ne, 10 na uro pa tut ne bom šu čez, grem rajš na pločnik pešce terorizirat. Če pa imajo delavci na voljo malce več betona pa lepo naredijo malce daljšega policajčka, katerega pa lepo prevoziš z biciklom, za avto je pa muka in folk dejansko zmanjša hitrost, medtem ko miniCOPe prevozi po dolgem in po čez.
InstaGIB policaji (montažni) so pa tut druga zgodba, saj jih naši pridni, delavni in družbeno zavedni 'cestarji' vsako leto lepo splužijo :D
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Zgodovina sprememb…

vidi ::

Re: PreOBeast

Policajčki ni bilo mišljeno majhne ležeče policaje, pa rondojčki tut ne pomen tist k pr legokockah dobiš :) Govorim pač o tem, da če ne želiš da folk nekje hitr pele mu prepreči to fizično, ne pa da mu avtocesto postavš pol pa 40 napišeš- pol pa čudno gledajo da folk tm tiši. Z ljudmi je treba kot z ovcam -nč ne misljo- jih je treba prsilt in cesta mora bit narejena "trotel ziher" - ne sme dopuščat bedakom da bi obračal tam ko ni treba in divjakom, da bi peljal hitro - ne pravm, da se da povsod to nadziratat, ker pol bi lahko spet nazaj makedamske ceste uvedl, ampak v naselju je pa boljša rešitev uničt cesto do mere, da ti ne dopušča hitrosti, kot pa postavlat plavce s pištolam, k stojijo na nerizičnih območjih in so veseli da kakšnega zaj...bejo.
Prodajam bučke!
Dej kup si liziko!

driver_x ::

vidi:
Logika še nikol ni bila domena cestarjev,policajev.....skratka tistih, ki krojijo cestno infrastrukturo.

Nisem mislil na logiko policajev (???), ampak tistih, ki se odločajo za nabavo raznih sistemov za GPS cestninjenje. Drugače se pa strinjam s tabo.

aja, po travnikih se furaš a ne ?

da, v glavnem po travnikih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: driver_x ()

MrStein ::

heh, nikjer ne kaže, kak pristanejo. Sicer malo na koncu vidiš :D
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Pyr0Beast ::

@sammy73
Taki, kot ste vi bi lahko še vedno uveljavljal nadomestilo ali karkoli že ...
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

MrStein ::

MrStein:
Matrin:

> Se samo meni zdi, al pa folk full preveč da na neko veliko hitrost.
> V avtu se mi to ne zdi nekaj posebnega, ne vidim tako grozne razlike med 130 in 160,


Večja hitrost, krajši čas. (boste jemali tam nekje v šestem razredu ... ;) )


Hmm, se posipam s pepelom.
Sem probal na svoji 60 km furi, ki traja okol 40-50 minut.
Sem se držal omejitev kot pijanec plota in prišel v 40 minut !
Pol sem probal vozit z 160 km/h amapk ni ravno šlo, zaradi prometa. Mi pa je vseeno ratalo prit v 35 minut.
Naslednji dan pa mi je uspelo vozit skoraj po celi črti z 160 , ampak sem rabil 37 minut. Kak to ?
Zato ker večino časa zgubim na :
- mejnem prehodu
- cestninski postaji
- semafori v mestu

Torej z 160 km/h napram 130 km/h (jaz osebno na tej relaciji) pridobim :
- minuto-dve časa
- večji stres zaradi slaloma med počasnejšimi vozili
- večjo porabo bencina (tak 10 l/100km namesto 7 pri 130 km/h)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

driver_x ::

MrStein: imaš prav, če na avto in vožnjo z njim gledaš ekonomično. Ampak meni se vse bolj dozdeva, da sta avto in vožnja z njim nekaterim potrebna za kompenziranje raznoraznih kompleksov in frustracij. 0K, saj je ne rečem, da ni fino dirkati, ampak o tistih, ki to počnejo po običajnih cestah, imam zelo slabo mnenje.

driver_x ::

Taki, kot ste vi bi lahko še vedno uveljavljal nadomestilo ali karkoli že ...

Hm, nadomestilo za uporabo neregistriranega vozila, s katerim se uradno skoraj nikjer ne smeš voziti ...

Pyr0Beast ::

Hm, nadomestilo za uporabo neregistriranega vozila, s katerim se uradno skoraj nikjer ne smeš voziti ...
Sej ne rečem, da žre 20L/h ...
Ok, mislim da zaradi tega ne boste glih bankrotirali.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

BigWhale ::

> Ok, mislim da zaradi tega ne boste glih bankrotirali.

Eden ne bo, se bo pa naslo 20 takih, pa bodo takoj zaceli hujskati ostale, kako jih drzava okrog prinasa in sluzi zaradi njih.

Potrebno bi bilo poskrbeti za vse.

driver_x ::

Sej ne rečem, da žre 20L/h

kakšnih 100 litrov na vikend, sicer pa odvisno od razmer.
Ok, mislim da zaradi tega ne boste glih bankrotirali.

Bankrotira pa tudi pri sedanjem načinu cestninjenja nobeden, tudi ne verjamem, da si kdo ne more privoščiti avtomobila zaradi plačila cestnine.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: driver_x ()

Pyr0Beast ::

kakšnih 100 litrov na vikend, sicer pa odvisno od razmer.
Tja najbrž peš prideš ?

Sicer bi se pa sigurno našlo kaj podobnega ...

Hm, nadomestilo za uporabo neregistriranega vozila, s katerim se uradno skoraj nikjer ne smeš voziti ...
Kaj pa traktorji, kosilnice in podobna šara ? Vse bi se dalo z eno vlogo lepo rešit ...
.. sam kaj ko naša država še zase ne zna poskrbet, kaj šele za njene državljane ..
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

tomaz321 ::

To ni res! Enim pa res ni pomoči. Če se bo pa ta boj v zvezi s pravičnostjo in uvedbo gps cestninjenja uresničil, namesto da bi enostavno rešili to s ceno becina, pol se bom pa jaz začel pritoževat vsepovprek:

1. žeton in mesečne (hočem, da se plača točno po prevoženih kilometrih ne pa tko neki povprek- pa si dejte čipe še u riti montirat, če jih že v avtomobilih hočte met)
2. Gps čip v avtomobilh naj ima višjo tarifo za težje avtomobile ( ne bom jaz v cliotu enako plačeval kot eden v enem tuaregu - kje ti je tuki pravičnost - to bi bilo bolj pravično pri cestninjenju v ceni bencina)
3. Hočem čisto sorazmerje glede plačila registracije in zavarovanja - pa plačujmo točno po kilovati, kubikih, vrednosti , teži........ (ne pa da je zdej 180 konjev isto kot 550 in 2.600 kubikov isto kot 5.700........)
4............................a hočte da še naštevam al ste razumel point- vsaka uvedba pravičnejšega razporejanja stane denar in ni vedno smiselno uvajati kakšnih high tech stvari (gps namesto bencinsko cestninjenje)

A vam še zdej ni jasno, da gre tuki predvsem za dobičke tistih, ki so si že sedaj zagotovili, da bodo imeli ta sistem v rokah. Zakaj na primer ne uvedejo pravičnosti pri registraciji in zavarovanju (da bi plačevali točno na kubike, konje in vrednost) - zadeva je simpel - določiš količnik oz. kakršenkoli način izračuna in samo množiš s konji, kiolvati....- bilo bi bolj pošteno - mar ne??? Ampak zakaj se tu nihče ne razburja??- ker vas noben ne bo v to prepričeval, ker nihče ne bo nekega novega sistem postavljal in s tem mastno zaslužil. Na koncu bojo še vedno pobrali enako količino denarja, samo bolj pošteno bi bilo glede plačil - ampak koga to briga, če pa ne more en obogatet s tem.

To je isto kot reklame, ki te prepričujeo,da brez tega pa ne gre (jaz bi tut tako prodajal, če bi mel kaj od tega).

edge540 ::

>>A vam še zdej ni jasno, da gre tuki predvsem za dobičke tistih, ki so si že sedaj zagotovili, da bodo imeli ta sistem v rokah

Seveda nam je jasno. Pa kaj naj? Vzamem motorko, vdrem v parlament na sejo državnega zbora in razžagam člane naše vlade? (kar mogoče niti ni tako slaba ideja)

Če so si vtepli v glave da bodo to vpeljali pač bodo. Kdaj pa je še naša vlada gledala na to kaj je dobro in pravično za koga drugega razen za njih?

para! ::

A se men sam zdi, al je GPS s stališča zasebnosti POPOLNOMA NEPRIMERNA TEHNOLOGIJA ZA UPORABO NA PRIMERU CESTINJENJA??????

lp
Death before dishonor!

Ted ::

Glede idej o cestnini vključeni pri ceni bencina. V Avstriji je na nekaterih črpalkah bencin že zdaj cenejši, v primeru bistveno dražjega bencina bi se pač v Avstrijo zapeljal napolnit tank (in dodatno posodo:D ). Glede na to, da ogromno prebivalstva v Sloveniji živi nedaleč od meje bi bil pozitiven neto efekt vplačanega denarja vprašljiv...
Mah...

MrStein ::

Raptor001, lahko narediš tole. Ko/če se to uvede, zavrneš instalacijo GPS na svojem vozilu. Sprožiš ustavno presojo zadeve (bi blo itak pametno to naredit čim prej). Se voziš brez GPS. Zaprejo te in igraš mučenika. Po potrebi stvar pripelješ do višjih instanc (EU, ZN itd.)

Upajmo, da ne bo potrebno ...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Matevžk ::

Bo brezplodno.
GPS cestninjenje je, kolikor razumem, ideja celotne EU. In kompatibilnost --> ease of use. Fino, a ne? :D
lp, Matevžk

Tic ::

IMHO tudi ne bo prav težko exploitat to. Ali se motim? Ker to je pa višek viškov.
persona civitas ;>

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tic ()

Pyr0Beast ::

Tako kot s pasoši ...
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

MrStein ::

Matevžk, EU ima tudi ustavno sodišče.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

jype ::

MrStein> Matevžk, EU ima tudi ustavno sodišče.

Na podlagi česa pa sodi, glede na to da EU nima ustave?

MrStein ::

Nisem mislil dobesedno.
Ma pa sodišče za človekove pravice in podobno.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

perci ::

EU NIMA sodišča za človekove pravice.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

MrStein ::

Hmm, sem že pri prvem sporočilu pomislil na to, ampak sem prej "Pošlji" kliknil.

Torej:
Za dlakocepce : Ne vem točno kaka sodišča in institucije ima EU. Če kdo rabi dočrkovna imena in naslove in ne vem kaj teh institucij, lahko odgugla na spletne strani EU in dobi vse detajle.

A bo zdaj OK ?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

perci ::

Ne, ne bo. Mi ne vemo, kaj si ti mislil. Vemo samo, kaj si povedal. In tudi sedaj, ko si dodatno obrazložil, še vedno ne vem kaj si mislil.

EU nima sodišča, ki bi karkoli lahko reklo na "zasebnost v zvezi z GPS" cestninjenjem - če si imel to slučajno v mislih. Pa naj se imenuje Ustavno, za čl. pravice, Sodišče ES ali pa Sodišče prve stopnje.

mafijash ::

>> Boeing >> V praksi to pomeni, da bi vlada lahko določila obvezno plačevanje cestnine na "stari cesti" Ljubljana - Koper ali "stari cesti" Ljubljana - Kranj.


V praksi to pomeni, da plačujem dvakrat eno in isto stvar - prvič pri registraciji (cestni sklad) in drugič za vsako, ko to cesto dejansko uporabim.

Kar pa je v sporu z ustavo in zdravim razumom nasploh, tako da tudi če ostane pri tem določilu in tudi če je zakon sprejet v tej obliki, bo slej ko prej padel na ustavnem sodišču, na tem in na večini ostalih določil. Ergo, sekirancija je odveč.




Čimprej se moramo znebit te najbolj nesposobne vlade v slovenski zgodovini. Tolk pizdarij v tako kratkem času ni sposobn nardit niti otroški vrtec z neomejenimi pooblastili.

Pravzaprav v primerjavi s temi desničarskimi skrajneži zgleda otroški vrtec namesto zdejšnje vlade čisto razumna poteza.

---

Word!

Thomas ::

Nič ni slabšega od "desničarske" vlade, razen kakšna "levičarske". Ta je šele podn.

Zato trpi naprej!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Pyr0Beast ::

Zakaj, če ni treba ?
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
1 2 3
4
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vinjeta

Oddelek: Na cesti
385171 (2019) Furbo
»

Kazen za (ne)uporabo vinjete (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9120330 (15513) darkolord
»

Folija za vinjeto (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10635812 (32974) pegaso
»

Vinjeta - jo že imate? (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Loža
81256589 (26591) Mare2
»

Slovenija 1984 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
18917021 (11187) Pyr0Beast

Več podobnih tem