» »

TV prenosi računalniških iger v ZDA

TV prenosi računalniških iger v ZDA

Slo-Tech - Nekateri med vami, ki se bolj zanimajo za kiberkulturo in vse, kar je z njo povezano, najbrž veste, da je ta v nekaterih azijskih državah, predvsem Koreji in Japonski, bolj razvita kot pri nas. Virtualno in resnično življenje posameznika sta bolj povezana, zelo pa je uveljavljen tudi virtualni šport oz. tekmovanje v multiplayer igrah. Pri nas je to še vedno zadeva navdušencev, medtem ko Korejci slavijo zmagovalce kot mi nogometaše in košarkarje, prenose tekem pa spremljajo po televiziji. In enako bi se znalo počasi zgoditi tudi na drugi strani Luže, v Združenih državah Amerike. Televizijska postaja DirecTV bo namreč začela svojim gledalcem nuditi prenose največjih svetovnih turnirjev v računalniških igrah, prva med katerimi bosta in CPL Winter Finals in pa Championship Gaming Invitational, poroča slashdot.

Naslednje poletje vam POP TV prinaša NEST.2007 v živo. Komentiral bo Miran Ališič.

13 komentarjev

PrimozR ::

O bohpomagej, sam Ališič ne!!!

galimim ::

bo bil nakoncu čist hripav:\ :\ :\
Born To Bleed, Fighting To Succeed, Built To Endure What This World Throws At Me

Bador ::

Kukr vem so letos ze prenasal Championship Gaming Invitational in je bla cela frka ker so krajsal standardne igralne case , da so ugodil TV prenosom.
S tem so jasno povzrocili masivno negodovanje igralcev , katerih taktike in predpriprave v igri , so bile unicene z eno potezo.

http://www.gotfrag.com/cs/story/33570/?...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Bador ()

Z-lot ::

Ehem, kaj pa prenosi GGL?

krucymucy ::

to smo imeli v sloveniji ze pred casom. se spomnite hugota :D

simnov ::

ja to bi moral rtv 3 predvajat ne pa parlament

steev ::

Men je nkedo reku da je meu siol tv včasih za svoj cs server to. Mejbi laže ...
:|

Aggressor ::

Erm, resnici na ljubo zadnjih nekaj let vsako leto kakšna ameriška TV hiša, spletne pa sploh, obljubljajo prenose. Za zdaj ni bilo še nič resnega, tako da bo treba še malo počakati.
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

Sba ::

Korejci slavijo zmagovalce kot mi nogometaše in košarkarje, prenose tekem pa spremljajo po televiziji.
Še malo pa jih bo še država začela sponzorirati kot prave športnike. Men se zdi tole pomilovanja vredno. Za nekatere pa je to le še en razlog več za čepenje pred računalnikom in TV sprejemnikom.
Those that claim that they're not showing off are drowning in denial!

CWIZO ::

Emm zakaj bi bilo pa to pomilovanja vredno? Igranje na profesionalni ravni zahteva veliko vaje, taktike in razmisljanja. Mogoce bi zadevo lahko primerjal s sahom. Tam tut "noben nc ne dela".
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

Izi ::

Igranje iger je vsekakor bolj kreativno kot buljenje filmov in nadaljevank, kar počne večina. V obeh primerih je telo zanemarjeno ampak pri igranju iger ti vsaj možgani ne propadajo z tako naglico kot pri gledanju vsakodnevnih nadaljevank >:D

Glede "športnih" TV prenosv iger pa se mi zdi ideja pozitivna.
Za gledalca je popolnoma vseeno ali gleda dirko Formule 1 med Shumacherjem in Alonsom ali pa med Mariom iz primorske in Janezom iz gorenske, seveda če bosta dirkala profesionalno kot se spodobi in se ne zaletavala v ograje.

Seveda si bodo morali tudi računalniški igralci pridobiti nek sloves preden bodo prišli na televizijo.
Javni nastop si lahko obetaš šele ko boš slaven, kar pa lahko traja leta treninga prav tako kot v real lifetu.

Dvoboji bi bili precej cenejši, ker ne bi bilo razbitih avtomobilov in poškodovanih ljudi. Poleg tega pa je lahko vse skupaj bistveno bolj zanimivo, ker se lahko zakone fizike malenkost prilagodi po potrebi.
Tako bi zopet lahko gledali boje na "življenje in smrt", ki so sedaj zaradi etike prepovedani.

In ne si misliti, da lahko sedaj pa kar vsak postane profi igralec. To še vedno zahteva leta vloženega dela in vsakodnevne treninge.

Looooooka ::

Igranje iger je vsekakor bolj kreativno kot buljenje filmov in nadaljevank, kar počne večina. V obeh primerih je telo zanemarjeno ampak pri igranju iger ti vsaj možgani ne propadajo z tako naglico kot pri gledanju vsakodnevnih nadaljevank

yeah right.

pr nadaljevankah pa nanizankah mas clo humor pa mogoce kj povezan z resnicnostjo pa se clo kj naucis.pr igranju igrc lahko poslusas 17letnike ki se jim zdi cool tipkat pa dret "n00b" 26x na dan...znanje anglescine itak z vsako uro igrce pada in po enem letu ne znas niti crkovat pravilno ker v spilih to itak ni potrebno ker so vsi pac obremenjeni sam s stem kako bojo neki ustrelil in zadevi pol besno napisal kako so jo "ownal".

yeaah zdrave igrice my ass.
za reflekse mogoce...za karkol drugega pa sploh ne.

Matevžk ::

Odvisno, kakšne špile igraš.
Filmi ti pa ustvarijo lažno iluzijo, da so bolj resnični od iger in potem otroci pogosto nekaj vzamejo za resnično, pa je morda dlje od resnice kot stvari v igrah ...
lp, Matevžk


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalniške igre

Oddelek: Igre
224703 (4029) atasmrk
»

Katera zvočna za proizvajanje MIDI glasbe?

Oddelek: Pomoč in nasveti
63069 (3069) Djuro
»

Microsoft Virtual Earth, naslednja verzija?

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
303734 (2442) darkolord
»

Imperij v trgovini s porcelanom (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
8121005 (927) roscha
»

Veliki Brat na internetu: tudi v Sloveniji (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
8811915 (11915) GBX

Več podobnih tem