» »

RIAA: Zakon je zakon. Mi ga bomo upoštevali.

RIAA: Zakon je zakon. Mi ga bomo upoštevali.

The Register - RIAA -- nas s svojimi izjavami preseneča. Redno. Tokrat pa je prišlo že do tako humoresknih izjav, da sem novico, ki jo je objavil TheRegister, preveril še na drugih spletiščih -- da, deluje avtentično.

Pretekli teden sem bolj v šali kot zares zapisal, kakšnih metod bi se RIAA v svojem legitimnem boju proti nelegalninam lahko poslužila. Očitno pa resnica ni daleč.

Kakor med drugim poroča tudi New York Times, naj bi vrli krožkarji spletnim uporabnikom ponudili kar 3 trojanske konje, vsi pa so povezani z grobim posegom v uporabnikovo koriščenje računala, ako program zazna prisotnost nelegalno pridobljenih glasbenih datotek. Prvi naj bi tako uporabnike usmerjal na strani, kjer je moč povsem zakonito kupovati glasbo; 'freeze' za nedoločen čas (minute -- ure?) zamrzne računalo, s čimer se ob trdem resetiranju pojavi riziko izgube podatkov. Tretji Zlobjek™ preišče trdi disk in izbriše sumljive datoteke -- problematično je le to, da njegov algoritem za ločevanje med legitimno in nelegitimno pridobljenimi vsebinami še ne deluje brez napak.

To pa še ni vse: razmišljajo tudi o pravcatem blokiranju oz. napadu na omrežje tistega, ki bi si glasbo drznil ponuditi v skupno internetno rabo... Verjetno res ni daleč čas, ko bo svežeodpuščeni delavec svojemu šefu potaknil Eminema, nakar bo v podjetju sledil internetni mrk.

RIAA: credo quia absurdum

p.s.: odgovorni poudarjajo, da se bodo poslužili le tistih metod, ki bodo delovale v okviru zakona--. Na vse skupaj nas je opozoril tudi svit.

34 komentarjev

mrTwelveTrees ::

j**** jim *****
sam nej probajo kaj takega...

tako kot so govorili, da naj bi dajal neke "pametne" čipe na osnovne plošče, ki naj ne bi pustili nelegalne prog. opreme... kje je zdaj to ?!

tha_man ::

Zastraševanje. Kolk jaz vem si lahko katerikoli originalen CD ki si ga lastiš zakodiraš v MP3 in ga poslušaš iz računalnika. Kako mislijo oni ugotovit ali imeš ti na polici originalen CD mi pak ni jasno...

Poleg tega bi bil prvi program (tisti ki te usmerja na strani) čistokrvni spyware, ostala dva pa čisto nič drugega kot navadna virusa. Mar ne grozi tistim ki pišejo viruse zapor?
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

OmegaBlue ::

Ne zdej pa grejo že predaleč.....
Da najdem njihov virus na mojem sistemu, jih grem pa tožit pa boli mene.. ;((
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Fury ::

lol.. kar naj.. nobenmu riaa-ovcu ne bo vec net delu.. 24/7/356 DDoS pa bojo mel... govedarji eni.

AtaStrumf ::

V ZDA je RIAA že uspešno tožila 2 študenta in jima naložila med $12,000-$17,000 kazni, ker sta šerala musko. In sedaj se počasi pripravljajo za masovni napad. Berite tole in se bojite, ker zgleda da resnično prihaja čas ko bo P2P progijem odklenjkalo, no .....vsaj glede muske. Sicer je vprašanje kako se bo vse skupaj razpletlo, ampak zaenkrat ne kaže dobro ;((.

l_jst ::

Mah nč se nau zgodil dokler so to posamezni primerki pa še usi v čezlužju je mogoče možn, če bi se pa masovno oni spravl na use k sherajo bi se pa tut kdo sparvu na njih. Bojo mogoče kej nardil sam ne še tolk kmal.

Trubadur ::

bwahahahaha:D :D :D
keri debili so ti američani:D :D :D
Berite Thomasa!

njok ::

Ce gre tako naprej se bo kaj kmalu poleg F@H in S@H ikonce vrtel se logo Slo-Tech RIAA DDoS Teama. :D

AtaStrumf ::

Vi se kar smejte, samo vsi DDoS-i na svetu vas ne bojo rešili pred globo. Pol bomo pa videli kdo se bo zadnji smejal. Tole je čist zares folk, a vam še ni potegnilo da RIAA ne jemlje ujetnikov ampak strelja vse povprek. Saj ne pravim, da boste jutri dobili v podpis sodni poziv, ampak v ZDA se bo to začelo postopno dogajati vedno večim, dokler ne bo folk nehal šerat, pol (ali pa že vmes) pa pridemo na vrsto še ostali.

Sid Izprijeni ::

Potem bojo pa res polovili vse in jih oglobili in se bojo nato prav butasto čudili, kako to, da se prodaja kljub vsem polovljenim gusarjem še vedno ni dvignila?

Bomo videli, kaj se bo skuhalo iz tega...
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.

Tr0n ::

To se ne bo zgodilo. Iz preprostega principa.

Svoboda interneta in informacij.

Ko bo enkrat to skrunjeno, bo pa hudic. Ampak potem bo RIAA potegnila kratko.

undefined ::

> Svoboda interneta in informacij.

TrOn, pa ti si še bolj utopičen kot jaz. :))

bf4ed ::

FTP>:D

Aggressor ::

Eh, saj njihovo početje ni v ničemer presenetljivo; kdor tega ni vsaj po malem pričakoval, očitno nima razčiščenih vseh stvari. Enostavno rečeno, koncerni in združenja bodo vlekli svojo, dokler je uspeh vsaj možen (tudi če ni verjeten) in sredstva za tovrstno udejstvovanje ne presegajo škode, ki jo imajo s po njihovem nelegalnim početjem. In tudi je povsem jasno, da bodo udarili prav na področju, s katerega so tegobe v prvi vrsti prišle in na način, ki takemu okolju pritiče. Pravi boj se sploh še ni začel. In pa, ne verjamem, da bo RIAA uspela (pa je RIAA šele začetek), ker bi njen uspeh de facto pomenil konec interneta kot svobodnega medija. enostavno je na svetu preveč ljudi, ki tega ne bodo zlahka tolerirali. Prišlo pa bo verjetno do določenih "korekcij", ki znajo biti zelo zanimive.

ender ::

...bo treba začet uporabljat freenet... stvar je sicer počasna, vendar zaradi načina kako dela ni mogoče ugotoviti kdo shara in kdo downloada...
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

Jeebs ::

Jst se morm ob takih novicah prov pošteno nasmejat. Da jst dobim kakšen njihov virus, jim bom jebu mater tko kokr še noben do zdej!
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

marS ::

:D Zadeve se spreminjajo:D ,
tudi RIAA se bo morala potolažit prav gotovo, če preberemo novico, da je legalni Apple servis iTunes prodal več kot milijon komadov že prvi teden delovanja, tukaj bolj podrobno.
...no more heroes...
https://ilbis.com/

necromncr ::

Dve misli:
- ameriski preventivni napad (shoot first, ask questions later)
- trojanci za.. windowse? linux: lmule (linux emule), mldonkey, limewire etc... :-)

lp!

Super Sonic ::

bolj bodo kodiral.. vec stvari bo dostopnih..
lukne v zakonih pa vedno so.

in bodo:D

frenk ::

sj veste kuko so madono napadl k se je zajbavala preveč...tko bo tud z RIO...glede slo-tech programčka za ddos-anje rie sm pa kuj za...sej veste kuko gre...napad je najbolša obramba>:D

flipflop ::

RIAA je verjetno društvo komikov.:\

MilkyWay ::

Tole je šele začetek. Raje si preberite tole in se zamislite :D.

darh ::

Prevelik poseg v privacy -- po moje...
naprimer
"Pirate software can be detected and deleted remotely"

Ampak mislim da to ni rešitev.. kreatorji tega Palladiuma in ostalih anti-pirat-fićrfull-sw&hw pač ne dojamejo da se da (zaenkrat) še vsako stvar zaobit...

Če jim rata.. naj potem samo še cene navijejo... :\
Excuses are useless! Results are priceless!

Super Sonic ::

to me spomne na Sony in njihov trud da neki kodirajo cd-je pred zlobneži in njihovo piratsko robo...
v ta projekt vložijo nevemkolkžemiljonov, nakar se izkaže, da se da zaščito uničt s alkoholnim flukijem:P
eh...

Fury ::

nekdo je nekoc dejal:

What can be read, can be copied.

To je vse kar je, ce bo pa digitalna zascita CDjev bos pa diskman prklucu pa koperu .. isto je z mp3ji.. tega ne bojo nikol ustavl pa ce se na glavo psotavjo... itak ne bojo sli pa vsakmu americanu dal kazen ker so pol sami seb nardil en velik burek in jim bo se en bombo kam postavu kokr so oni odbiti...

Poglejte pri nas... ce bi sla policija od vrat do vrat, kjer imajo comp v gospodinjstvu bi najdl piratske zadeve.. in kaj bo pol? sli bomo na sodisce 1000000 slovencev, prvih 10 bo najebal ostalim bo pa po parih letih zastaral proces.

Edini nacin da to ustavjo je da dajo zadeve preko neta, za malo denarja pa je.

Rippy ::

Hehe to sam nakladajo...žespet bojo jih dosal pa hackal 2 mesca pa bo jih minil...:D :D :D

DSmidgy ::

K je eden dal link do Paladiuma od MSja pa še ene hardwareske rešitve od Intela. Da nej bi ti na daljavo nadzoroval če maš piratsko robo in jo brisal, da ne boš mogu presnemavat CDjev, ... Slaba poteza za njih. Ker bomo potem pač Kitajsko + Tajvansko robo nabavlal. Me prov zanima kolko Intelovih CPUjev bi se prodalo če nebi mogu na njih mp3jev špilat.

globoko grlo ::

sej za enga domačga uporabnika, k mu je vseen al ma AMDja al pa Intla z friz čipom in mu je tud vseen al bo njegove dokumente lahko kdo drug bral al ne tcpa nima nobene zveze, tuki se pa tud neha

če boš hotu brat wordov dokument boš mogu met tcpa certifikat, za to boš rabu intlov proc ki ima friza integriranega v samem jedru in tko naprej

ista fora kot z wordom, ga maš zato ker ga majo skor vsi in ni problemov, ampak to je sam word, kok je še enih drugih aplikacij ki bodo zahtevale paladium in friza

uglavnem, če jim vse to rata bo to ena velka pizdarija

Ziga Dolhar ::

We needn't buy new systems and applications.

>:D
https://dolhar.si/

l_jst ::

Itq nau nč k bojo naletel na po moje zlo velik odpor pa ne sam v obliki napdou. Kaj mislte da bi se po svetu prodal tolk kablskih pa xDSL prklučkou kt se jih če se ne bi dal usega pol zaston poberat dol drgač je treba pa komu plačat, da ti posname. Ej sej od tega majo operaterji visoke profite pa velik so uložil v te tehnologije in hočjo tut velik profit vn povlečt. Te ferme majo pa tut dnarja glih tolk če ne več kt RIAA in bojo lohk tut BV tožarl use naokol.

Nemelk ::

sm prioti RIAA-ji, ker pač nimam tolk soldov da bi ski kr kupu vsak cd k mi je všeč in dal za njega pr nas (pa to ni nič odvisno od RIAA) 4k sit.
zato se veselim(:D ) dokler je na internetu še tko k je, kajti, nekdo je 1x reku: NIČ NI VEČNO in LEPO JE BILO, DOKLER JE TRAJALO... think
Nemelk ™

globoko grlo ::

Zigga sam verjetn ne boš 10 let fural enga in istga OSa

ender ::

TCPA/Palladium: pa ne da bo treba še v računalnike vgrajevat mod čipe? >:D
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

MilkyWay ::

Vprašanje, če se jih bo dalo dobit kar tako. Za tem stojijo podjetja kot so Intel, AMD, MS, VIA... Ne bo ravno lahko.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov zakon o piratsvu v Sloveniji (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Omrežja in internet
78461460 (32612) poweroff
»

Nizozemci bodo sprejeli zakon o obdavčenju prenosnih predvajalnikov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
888412 (6487) Ziga Dolhar
»

RIAA toži - spet (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
1279663 (7564) Dman
»

Prodaja glasbe v porastu

Oddelek: Novice / Ostale najave
102197 (2197) Pyr0Beast
»

RIAA: Zakon je zakon. Mi ga bomo upoštevali.

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
342346 (2346) MilkyWay

Več podobnih tem