» »

Kljukasti križ

Kljukasti križ

Hm, je Microsoft res iskren?

PC Linux Online - Poznali so ga že v Mezopotamiji, Indiji ter stari Ameriki in Skandinaviji, močno pa se je razširil v budizmu, saj so z njim označevali stopala in odtis stopala Sidarta Gautame, pozneje in danes znanega pod imenom Buda. Svetovno prepoznavnost pa mu je omogočil krvoločni nemški diktator Adolf Hitler, ki je kljukasti križ izbral za simbol svoje nacionalistične oz. nacistične stranke.

Pred kratkim je na sceno stopil seveda še Microsoft, ki ni zadovoljen z dejstvom, da ni storil še ničesar za uveljavljanje in širitev omenjenega znamenja. Tako so novemu pisarniškmu paketu Office 2003 priložili pisavo Bookshelf Symbol 7, ki vsebuje dva kljukasta križa. V Redmondu sicer vztrajno trdijo, da dejanje ni bilo namerno in da bodo kmalu izdali popravke, tako da se utegne ogorčenost njihovih (ne nacističnih!) strank umiriti še pred koncem aprila 2004. Klik!

20 komentarjev

ashi ::

Kako so ze rekli v tistem filmu? BIG SMILE?:D

BigWhale ::

Hja, zdaj pa vsi u jok pa na drevo, pa nikol vec dol... Geez...

Pa saj zvezda je tudi v marsikaterem fontu... tud davidova zvezda... Jaz bi na njihovem mestu dal med simbole se srp in kladivo...


Proletarci vseh dezel zdruzite se!

Poldi112 ::

ki ni zadovoljen z dejstvom, da ni storil še ničesar za uveljavljanje in širitev omenjenega znamenja


Od kje ti to ? Cel clanek je napisan tako, kot da MS zeli zaliti svoje stranke in siriti Hitlerjevo verzijo simbola.

V budizmu svastika predstavlja stopalo ali odtis stopala Bude, ne pa njegovih prstnih odtisov.

Pa mogoce bi Sidarta raje pisal Siddhartha. Ker prevesti ime, priimka pa ne je rahlo cudno. Ampak tole zadnje je verjetno precej nepomembno.

LoneWolf ::

Pred kratkim je na sceno stopil seveda še Microsoft, ki ni zadovoljen z dejstvom, da ni storil še ničesar za uveljavljanje in širitev omenjenega znamenja [kljukastega kriza, o.p.]

Zdaj pa zagrizeni Linux-asi ze pretiravate cez vsako mejo dobrega okusa. Ce bi bil jaz predstavnik Microsofta Slovenija, bi dobil avtor tele izjave na javnem mediju vabilo na sodisce na temo zalitve in obrekovanja, razen ce lahko svojo izjavo presneto temeljito dokaze.

mathjazz ::

Poldi112: popravljeno tisto glede stopala. Sem prehitro napisal.
Drugače pa glede novice: jaz sem mislil da je ton dovolj nenormalen, da se da razbrati, da NI MIŠLJENA RESNO in je ironija (pa ne na Microsoft!!!)
www.getfirefox.com

minmax ::

hik... stvar je bolj parodija kot obtožba MSja. mislim to da se pojavlja dvakrat je pa res že pikolovsko... :) dokaz da ma folk preveč časa

bolj moti slikca, ... ampak ta datira že davno davno nazaj... a je umestna je pa drugo vprašanje.
obstaja pa ena vzporednica z nacistično nemčijo ..., namreč microsoftova poslovna strategija je definitivno: "One World, One Web, One Program"... le na kaj to spominja?

drugače pa.. srp in kladivo in davidova zvezda pa menda morata v vsak spodoben font, poleg klingonščine seveda :)
še sreča da imamo Unicode da ne bo tako hitro zmanjkalo znakov... :)

mathjazz ::

minmax: "One World, One Web, One Program"... le na kaj to spominja?
Na Slo-Tech GNU/Linux? :D
www.getfirefox.com

Poldi112 ::

Jaz sem to novice bral ze prej. Ne vem zakaj sem jo tu se enkrat, ampak me je pac zmotilo, da je bila drugacna. Potem sem prebral se vir, in tudi na podanem viru ni bilo te "ironije", zato sem se odlocil to napisati.Meni osebno pac ni bilo jasno, da je to ironija.
To da nisem edini, mogoce prej pomeni, da je mogoce res, kot pa da imamo prevec casa, se ti ne zdi, minmax. Ceprav 2 ni ravno velika stevilka.
One World, One Web, One Program je pa mogoce res strategija od MS, ampak on teh besed ne uporablja. To si si ti izmislil, da bi ga lazje povezal z naciji.

mathjazz ::

Poldi112: a ti torej trdiš, da moramo govoriti tako kot govori Microsoft in da ne smemo imeti svojega mnenja? Niti ne smemo uporabljati sovjih izrazov, niti v narekovajih? Niti ne smemo napisati novičke, ki ne bi bila samo prevedena obnova izvirnega besedila? Če bi to bilo res, bi bil svet precej dolgočasen.

Maš kaj izkušenj z novinarstvom?:O
www.getfirefox.com

Poldi112 ::

Glej, jaz ne trdim da ne smes pisati po svoje. Samo povedal sem ti, da se meni ta nacin pisanja ni dopadel, ker v njem nisem prepoznal ironije. Se opravicujem ce te je to prizadelo.

>Maš kaj izkušenj z novinarstvom?
Ne

mathjazz ::

Poldi112, potem se jaz opravičujem tudi tebe, ker sem očitno tudi jaz tebe narobe razumel.
www.getfirefox.com

BSD-jas ::

mathjazz, malo bolj moraš paziti , kaj pišeš. "Slovenski" Micro$oft lahko od naših "pokončnih" oblastnikov zahteva, da se znova prepove ogrožanje lika in dela Billa Gatesa, zahteva ponovno uvedbo 133. člena (za malo mlajše: verbalni delikt) in doseže, da od Hrvatov najamemo kakšen nenaseljen otok za ureditev prevzgojnega "letovišča". Dokler so na oblasti Rupli in njim podobni, si lahko misliš, da bodo poskušali biti še ubogljivejši kot pri vilenski izjavi, farmacevtski zakonodaji, (ne)jedrskem slovenskem morju ipd.

Krofojed ::

Izvirni clanek ima en odlicen komentar:
I've noticed the letter K appears in many fonts, which if printed 3 times in succession is liable to cause offence to many people... In fact, with 26 such letters and the ability to arrange them in limitless ways, the potential for offense is enormous! Dangerous things, these fonts, perhaps Microsoft should remove them to make sure its products can't be used to offend. After all, the user's intent has nothing to do with it, has it?

MrStein ::

Krofojed me je učinkovito prehitel, ampak vseeno :

Predlagam tudi umik znakov 'E','H',I",'L','R' in 'T', ker bi se lahko nanizali v "Hitler", kar je nezamisliv zločin proti človeštvu...

para! ::

Ja, umaknimo razne znake iz zbirke pisav, da ne bo kdo slučajno užaljen. In da se temnopolti ljudje ne bodo čutili preveč ogrožene zaradi potencialne zlorabe črke K.

Komentar MrSteina je povsem umesten.

Drugače pa, čim več simbolov vsebujejo fonti, tem bolje. Četudi znajo ti fonti koga prizadeti. Who cares.

LP
Death before dishonor!

Spc ::

Glej pa res :D

undefined ::

Ah, patetični ste. Pisci novic, mislim. :\

mile ::

A ni to hindujski simbol?

Azrael ::

Hindujski in nacistični kljukasti križ sta si zrcalni podobi... Nacistični je obrnjen v smeri urinih kazalcev, hindujski pa obratno.

Razlikaje nastala, ko je Goering predlagal Hitlerju simbol za nacistično stranko in je imel v mislih hindujsko svastiko in mitologijo povezano z njo, samo tip je pozabil točno kako svastika izgleda.

V glavnem v pisavi sta nacistična kljukasta križa.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

Matri[X] ::

Ta znak ni samo kljukasi križ... poleg tega, zakaj ne odstranijo židovskega znaka, ki je za moje pojme bolj nevarjen zaradi NWO.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Domobranstvo 2013 (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
6415663 (14191) Primoz
»

Kljukasti križi po Ljubljani (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
14319080 (14835) bezerk
»

Prodajanje stvari z nacističnimi oznakami?

Oddelek: Loža
131351 (900) lonz
»

Il cuore nel pozzo - srce v breznu (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
16011584 (8358) Thomas
»

Kljukasti križ

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
207072 (7072) Matri[X]

Več podobnih tem