» »

Lindows nič več Lindows

Lindows nič več Lindows

Slashdot - LindowsOS, distribucija Linuxa namenjena nebolečemu prehodu iz okolja Windows, je tokrat izgubil svojo prvo pravno bitko, Microsoft pa pridobil prvi up, da bo morda le preprečil širjenje LindowsOS-a. Tako sta sodišči na Finskem in Švedskem odločili, da mora korporacija Lindows.com opustiti ime Lindows, saj naj bi strašno-in-oh-in-sploh spominjalo na Windows in bi s tem pomenilo kršenje Microsoftovih patentov. Seveda pa to velja le za omenjeni dve državi in ne za celoten svet. V Ameriki se bo sodišče, po tem ko je že dalo zeleno luč Lindows.com, še enkrat odločalo 1. marca 2004. Klik!

12 komentarjev

alyo ::

... opustiti Lindows ime, ki naj bi strašno-oh-in-sploh spominjalo na Microsoft ...

se mi zdi da je namesto microsoft windows ...
Talk is cheap because supply exceds demand.

Pyr0Beast ::

Bodo spremenil iz Lindows v Linsoft, ali pa v MicroLin
Kaj pa majo z imenom Microsoft povezave
:D
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

nicjasno ::

Potemtakem bodo tudi v linuxu morali spremenit naziv X-windows okolju. :)

WhiteAngel ::

Hehe, ja, še sploh zarad tega, ker so bili M$ Windowsi res fuuul pred Unixovimi Xi zunej :)).

boom-bar ::

Kako lahko sploh Malimehki registrira ime ''wdovs''
Legalizirajte mehke droge!!!

BigWhale ::

Ko imas trademark na neko ime, ga _moras_ braniti, drugace ga izgubis. Tudi vse taksne in drugacne podobnosti s tvojim imenom moras preganjati.

norvalk ::

ce se novicka nanasa na: "InfoWorld reports that Lindows, a distribution of Linux and other software designed to emulate Windows, has been ordered to drop their name after Microsoft won a preliminary injunction yesterday from judges in Finland and Sweden." - se ne gre za sprejetje koncne sodbe! sicer nisem pravnik, vendar, ce prav razumem pomen preliminary, gre tu za zacasno odredbo, ki velja za vmesni cas do glavnega sojenja. finsko/svedsko sodisce je z razliko ameriskega pac ocenilo, da se mikromehkemu povzroca vecja skoda, ce bi se dopustilo se nadaljno rabo "spornega" imena lindows, kot podjetju, ki izdelek trzi, ce se slednjemu zacasno prepove taksno pocetje...

v tem oziru je torej doticna novicka netocna, zavajujoca in pretirano senzacionalisticna! ;)

undefined ::

Že sam koncept Lindows je zgrešen. Open Source software se prodaja za ceno Windows sistemov.

Thumbs up for Microsoft on this one! :)

norvalk ::

zelo ocitno ne razumes koncepta odprtokodnega modela druzbe - kar s svojimi izjavami tudi nenehno potrjujes...

undefined ::

Pejt si ti bildat svoj ego kam drugam, ker pri meni ne boš mel dost uspeha.

U glavnem, da si more nekdo sposodit ime za svoj izdelek of veleznane bogate kroporacije, je že dovolj patetično. kar pa je še bolj patetično, pa je, kot sem že omenil, da zastonj stvari prodaja za ceno sistema, katerega dotični ljudje dejansko zgradijo sami (Microsoft). :)

boogoo ::

IceMan še enkrat si dokazal da ti res ni para >:D !

OK, podobnost z imenom je, če je MS lahko patentiral naziv Windows, je to pač problem patentnih uradov in ne MS, če drugi to zlorablja pa je problem sodišča, da določi če je resnično zlorablja ali ne.

Pa še IceMan nekoliko za tebe, če je sistem OpenSource še ne pomeni da more biti zastonj. To je ZELO velika razlika. Korporacija Lindows.com, je pač zapikarala odprtokodne tehnologije tako da bi naj ble Windows veščemu uporabniku čim bližje, ter seveda za vsem še stoji njihov tech support. In to se plača, ne pa razvoj. In ni nič zgrešenega pri tem, če se ti zdi da bi raje mel odprto kodo, pa so ti linuxi tuji, in bi rabil kakšno pomoč pri stvari ter lažjo instalacijo programov, pol če ti je za plačat delo drugih kupiš Lindows. Nič ni slabega na tem.

Sej podobno je pri večih odprtokodnih projektih, plača se support in ne programska oprema. MySQL je za navadne uporabnike 4 free, če pa želiš support pa bo treba plačat. Tako pač je, če pa se tebi ne zdi to fer, pa pač ne boš plačal. Tako kot se meni ne zdi vredu da bom plačal 30+ kSIT, da bom dobil sistem, ki mi bo delal lepo 1 mesec, nakar mi bo začel pit kri. Raje vložim več časa (ki je denar) da se naučim dela z linuxom, ki ti da znanje o delovanju računalnika, ko pa ti da to, pa lahko nardiš kaj se ti sprdne in več nisi suženj, MS oknom, njihovim security patchom in magičnim sesuvanjem....

undefined ::

Boogoo, če si ti bogi na umu, ti jest ne morem pomagat. :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dve pomembni zmagi za Lindows.com nad Microsoftom

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
152254 (2254) Dr_M
»

Nvu 0.1

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
82968 (2968) BSD-jas
»

Želite brezplačen LindowsOS?

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
82146 (2146) mathjazz
»

Lindows nič več Lindows

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
122616 (2616) norvalk
»

Mozilla + Daniel + Lindows.com = Nvu

Oddelek: Novice / Brskalniki
92787 (2787) undefined

Več podobnih tem