»

Microsoft SQL server 2005 in Visual studio

ZDNet - V nedeljo je Microsoft izdal novo verzijo svojega podatkovnega strežnika, "SQL server 2005". Izid je bil večkrat preložen, ker so Microsoftovi inženirji želeli program narediti kar se da varnega in stabilnega, kar naj bi na koncu naredili tudi na račun večine težko pričakovanih novih funkcionalnosti izdelka, ki so tako v zadnjih beta različicah izpadle iz te izdaje. Sočasno z izidom SQL strežnika, pa je Microsoft predstavil tudi novo različico Visual Studia, skupka orodij za izdelavo aplikacij.

Izid teh dveh izdelkov pomeni začetek burnega leta za Microsoft, ki se bo nadaljevalo z izidom novega Xbox-a in končalo z izdajama novega Office-a in nove verzije Windows-ev.

Podobno novico je napisal tudi uporabnik 3p, za njegov trud se zahvaljujemo.

No, pa da vidimo, kaj bo to leto prineslo.

16 komentarjev

Microsoft se je izkazal

Google News - Odkrita je bila nova varnostna luknja v operacijskih sistemih Windows XP in Windows Server 2003, ki jo je moč izkoristiti pri razčlenjevanju slik priljubljene vrste JPEG. Tako lahko do okužbe pride že pri pregledovanju slik z Internet Explorerjem, medtem ko Firefox, Netscape, Mozilla, Opera in drugi brskalniki teh težav ne dovoljujejo.

K sreči pa - sreča v nesreči.

Microsoft je namreč pokazal vso zavzetost in že ponudil rešitev za napako. Omeniti velja, da je prizadetih ogromno Microsoftovih aplikacij, če pa že imate Service Pack 2, ste varni! Mnogi poročajo ...

Le tako naprej, Redmond!

35 komentarjev

Kljukasti križ

Hm, je Microsoft res iskren?

PC Linux Online - Poznali so ga že v Mezopotamiji, Indiji ter stari Ameriki in Skandinaviji, močno pa se je razširil v budizmu, saj so z njim označevali stopala in odtis stopala Sidarta Gautame, pozneje in danes znanega pod imenom Buda. Svetovno prepoznavnost pa mu je omogočil krvoločni nemški diktator Adolf Hitler, ki je kljukasti križ izbral za simbol svoje nacionalistične oz. nacistične stranke.

Pred kratkim je na sceno stopil seveda še Microsoft, ki ni zadovoljen z dejstvom, da ni storil še ničesar za uveljavljanje in širitev omenjenega znamenja. Tako so novemu pisarniškmu paketu Office 2003 priložili pisavo Bookshelf Symbol 7, ki vsebuje dva kljukasta križa. V Redmondu sicer vztrajno...

20 komentarjev

Lindows nič več Lindows

Slashdot - LindowsOS, distribucija Linuxa namenjena nebolečemu prehodu iz okolja Windows, je tokrat izgubil svojo prvo pravno bitko, Microsoft pa pridobil prvi up, da bo morda le preprečil širjenje LindowsOS-a. Tako sta sodišči na Finskem in Švedskem odločili, da mora korporacija Lindows.com opustiti ime Lindows, saj naj bi strašno-in-oh-in-sploh spominjalo na Windows in bi s tem pomenilo kršenje Microsoftovih patentov. Seveda pa to velja le za omenjeni dve državi in ne za celoten svet. V Ameriki se bo sodišče, po tem ko je že dalo zeleno luč Lindows.com, še enkrat odločalo 1. marca 2004. Klik!

12 komentarjev

Microsoft v vsak avto

Yahoo News - Na začetku si je Microsoft zadal cilj priti s svojimi operacijskimi sistemi v večino računalnikov na našem planetu, kar mu je večinoma uspelo. Dick Brass pa je sporočil, da si je Microsoft zadal nov cilj. V vsak avto na Zemlji naj bi vgradili njihov operacijski sistem. Le-ta naj bi jih opozarjal na nevarnosti in prepreke na cesti in bi se nadgrajeval avtomatstko -- brezžično. Platforma je po poročanju Yahoo! News že v uporabi in sicer v 23 avtomobilih, kot so BMW serija 7, Citroen, Daimler, Fiat, Volvo, Hyundai, Mitsubishi, Subaru in Toyota.

TBox, kot se bo tehnologija imenovala, bo na voljo čez približno 12 do 36 mesecev (eno leto ali tri?). Namen tehnologije je predvsem to, da bo delo s prenosnimi računalniki in telefonijo v avtomobilih še lažje. Klik!

34 komentarjev

Microsoft ZamudaInZmeda™ 2003

Monitor - Kmalu po predstavitvi novega strežniškega operacijskega sistema Windows Server 2003 je iz Microsofta pricurljala vest o zamudi pri izdaji nove različice pisarniškega paketa Office 2003. Iz Redmonda so sporočili, da bodo kmalu izdali še eno razvojno različico, ki je rezultat uspešnega preskusa javne razvojne različice Beta 2. Končno različico lahko pričakujemo v tretjem četrtletju, torej nekje jeseni. http://www.monitor.si/s.nsf/vse/3105964...Klik!

Podjetje domnevno najbogatejšega Zemljana je razkrilo tudi načrte glede različnih paketov zbirke Office 2003. Ne boste verjeli, toda različnih paketov bo kar 7: Office 2003 Basic Edition, Office 2003 Standard Edition, Office 2003 Small Business Edition, Office 2003 Professional Edition, Office 2003 Professional Enterprise Edition, Office Students and Reachers Edition in Office Developer Edition. Opozoriti velja tudi na razlike med programi, ki so vključeni v posamezne pakete, saj bo v dražjih paketih npr. izboljšana podpora XML....

0 komentarjev