» »

Testo za hamburger

Testo za hamburger

Tr0n ::

Zanima me, ce ima kdo kak dober recept za peko testa za hamburger? Testo naj bo pac standardno s sezamom, se pravi za navadni hamburger.

Sims ::

pa ce lahko se za meso napisete ... :D

BigWhale ::

Recept za meso je priblizno taksen:

Vzames eno primerno veliko svinjo ali prasica. Z ustrezno velikim nozem se mu priblizas (dva cloveka naj mu drzita zadnje tace, eden pa naj tisci glavo k tlom), potem ga pod kakim kotom 20 stopinj zapicis v vrat ter mu prerezes glavne zile. Kri mora nujno vsa odtect! Lahko jo prestrezes v nek posodo in jo spravis potem za krvavice (ce delas krvavice je potrebno prej skuhati ustrezno kolicino ajdove kase in jesprena).

Ko odtece kri, je treba prasica dvignit na mesarsko mizo (po domace kozo, pa ne pozabit spraznit mehurja preden se ga dviguje). Sledi dokoncno obglavljanje in potem odiranje koze. Pri odiranju je jasno treba biti previden, da se koza ne prereze. Ko je koza odrta je potrebno s prasica porezat speh... Potem se lahko pricne z razkosavanjem prasica....

... a nadaljujem? ;>

Sims ::

lol , daj napisi se za kravo postopek ... pol bom pa zmesal 50-50 pa bom dobo ? ali pac?

Slowenc ::

Pa se za konja, da bos meu horseburger>:D
Skiny gate.

madmitch ::

Lahko pa postopek rahlo poenostaviš. V Merkatorju kupiš že pripravljeno maso, jo poljubno oblikuješ in spečeš. Med peko le te prerežeš prej kupljeno štruško jo nabašeš z vsem potrebnim in počakaš, da se meso speče.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

OZZY ::

Whale. Kar si pozabu napisat je, da ga je treba tud mal opart v koritu pa ščetine zdrgnt....
Go with the flow.

ali3n ::

yep.. krop seka... :D
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

BigWhale ::

ozzy: ma dej nehej... haranje pride sele potem, ko je stvar ze razkosana. Takrat se harajo usesa, parklji, rep in glava...

Gandalfar ::

BigWhale: prosim nadaljuj .. si bom lahko delal domace hamburgerje .. je menda bolj zdravo ^_^

OZZY ::

whale. Odvisno od tistega ki to dela. Ti pa povem, da sem še vedno vidu, da ko prasca fentajo ga prvo oparijo in šele potem razkosajo. Lahko pri teb delajo drugač.
Go with the flow.

||_^_|| ::

No, pri mojih dol je postopek malo drugačen:)

Najprej se svinjo zapne za gobec z nevemčim, se jo spravi ven iz štale in ob primernem trenutku se ji na čelo nasloni pištola (tista za pobijat žvali) in POK. Svinjo je treba pol še kr ornk držat ker nori (čeprav ma možgane sesute v 0). Potem se svinji prereže vrat da steče kri v posodo (za krvavice). Ko je to opravljeno in ko neha brcat se jo rukne v eno plehnato "kad":) in polije s kropom ter odstrani dlake & nohte. Pol se jo pa prpne za kite na zadnjih nogah in dvigne na kvajstvemkakosereče kjer visi z glavo navzdol. Za tem sledi obglavljenje in slačenje iz kože. Potem se odstrani drobovina (čreva se umijejo za klobase), ter se jo razpolovi po dolžini. Sledi še obdelava mesa in peka jetrc:)

Tr0n ::

Mene bi predvsel zanimal postopek za peko testa, torej kruhkov. Ce ima kdo kaj pametnega, naj prosim napise.

mchaber ::

Tu imaš recepte za kruh&co, potem pa še samo potrosiš s sezamom.
.

BigWhale ::

Pri cirkovskih kolinah se hara vedno kasneje... ;)

Drgac pa prasica obesis in razpolovis, ce hoces imet kotlete. Ce pa ces hrtis za juho, pol ga pa kar leze razkosas, ker hrbtenico celo ven potegnes... Nasekas in mas za zupo...

jetam ::

Madona kako tako tecen osebek postane se celo moderator BigW?


TrOn zate vem, da si pismen, zato ti bom recept pretipkal v izvirniku.

Hot Dog Buns (in variacije na temo; uporabljen je multipraktik)

3/4 to 1 cup warm water
1 tablespoon sugar
1 package(1/4 ounce) active dry yeast
2 3/4 cups all-purpose flour
2 tablespoons instant nonfat dry milk solids
1 1/2 tablespoons butter or margarine
1 teaspoon salt
1 large egg, beaten

1. Combine 1/4 cup of water, sugar and yeast. Stir to dissolve yeast and let stand until bubbly, about 5 minutes

2. Fit processor with steel blade. Measure flour, dry milk, butter and salt into work bowl. Process until mixed, about 15 seconds. Add yeast mixture; process until blended, about 10 seconds.

3. Turn on processor and very slowly drizzle just enough remaining water through feed tube so dough forms a ball that cleans sides of bowl. Process until ball turns around boel about 25 times. Turn off processor and let dough stand 1 to 2 minutes.

4. turn on processor and gradually drizzle in enough remaining water to make dough soft, smooth and satiny but not sticky. Process until dough turns around bowl about 15 times.

5. Turn dough onto lightly greased surface. Cover with inverted bowl or plastic wrap. Let stand 30 minutes.

6. Knead dough 3 to 4 times. Divide dough into 12 equal pieces. Shape each piece into bun 6 inches long and place on greased sheet. Cover loosely with plastic wrap and let stand in warm place (50C) until doubled, about 45 minutes.

7. Heat oven to 180C. Brush buns with beaten egg. bake until golden, 20 to 25 minutes. Remove immediately from cookie sheet and cool on wire rack.

Hamburger Buns: Prepare dough as directed for Hot Dog Buns and divide into 12 equal pieces. Shape each piece into a smooth ball and place on greased cookie sheet. Flatten balls with palm of your hand. Let rise and bake as directed for Hot Dog Buns. You can also sprinkle buns with sesame seeds after brushing with beaten egg.
Error on line: Object of type SIGNATURE expected

sketch ::

Fantje, dajte malo vrzt uc na naslov teme. Ce bi radi o kolinah, odprite novo - ne pa zacetniku teme le-to ugrabit.

lp
s.
Adapt and overcome.

Tr0n ::

mchaber: Kulinariko sem ze prechekiral pa ni nic pametnega. Prav tako g00gle.

Sem mislo, da si kdo od vas doma sam dela tole in ima tak domac, kewl recept. Tisto kar je na netu je bolj tak-tak.

iration ::

Probaj še tole.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

frenk ::

malo domišljije...improviziraj...nared testo za kruh ali pico, potem pa ga prilagodi

če hočeš mehko testo ne dodajaj preveč kvasa ampak vodo, poleg tega za mohko skorjico v pečico priloži še pisker vode, da bo v zelo vlažnem okolju, kar ne izsuši skorjice...glede okusa ti ne vem povedat veliko, boš moral sam probat...pravtako probaj z različno mogo(ostro, mehko, za vlečeno testo, itd)...mogoče ti pa celo uspe:)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Peka pizze (strani: 1 2 3 424 25 26 27 )

Oddelek: Loža
1341242156 (2005) alekskac
»

Rabim nasvet za popoln steak (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13322140 (14156)          
»

Slovenska tradicionalna hrana (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8722734 (21083) ales85
»

Metoda zakola živali v EU? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
508915 (8323) guest #44
»

Coca-cola in zakaj je vse še uporabna?

Oddelek: Loža
374283 (3047) poluks

Več podobnih tem