» »

DVD (video) rekorderji

DVD (video) rekorderji

janezl ::

Zadnji mesec ali dva, so se na tržišču pojavile DVD rekorder enote, ki poleg predvajanja znajo tudi snemati vhodni signal na DVD ali DVD RW. Trenutno te naprave stanejo okoli 100.000 SIT.
Zanima me nekaj: DVD ima polno ločljivost okoli 750x500 pixlov, dolžina posnetka je okoli 1h/disk. Glede na dejstvo, da TV signal, ki ga dobiš preko antene, niti pod razno nima take ločljivosti, je teoretično možno, da na normalen DVD disk spraviš časovno več. Proizvajalci rekorderjev pravijo do 6 ur, vmes je še nekaj stopenj. Katera stopnja je prava optimalna? Se pri shranjevanju zadeva poleg prvotno manjše ločljivosti še dodatno komprimira oz. znižuje ločljivost?
Moje mnenje: ko bo DVD rekorder čez kakega pol leta tudi del domačega kina in bo imel še firewire povezavo, morda ne bo manjkala ethernet povezava do MP3 skladišča na hard disku domačega računalnika, bo zadeva res zanimiva...

73 de Jani

bauci ::

Pred par dnevi sem postal srecni :D lastnik DVDR Philips 75. Doma mi je crknil videorekoreder in ko sem razmisljal kaj naj kupim, sem sam sebe preprical, da je pa mogoce nakup DVD rekorderja dober nakup. Cena 119.000 SIT. Posnel sem kar nekaj filmov iz TV ponudbe in prvi vtis je zelo dober. Ker nimam kabelske TV, se posnete zadeve tudi pri najslabsi posneti kvaliteti (na en DVD+RW 6 ur programa) ne razlikujejo od originalnega TV signala. Moznosti snemanja je vec (1 ura, 2 uri, 2.5 ure, 3 ure, 4 ure in 6 ur). Zadeva je enostavna in ce z videorekorderjem niste imeli problemov pri nastavitvah, jih tudi pri DVDR ne boste imeli. Predvaja DVD, DVD+R, DVD+RW, DVD-R, DVD-RW, VCD, SVCD, MP3, glasbene CD (originalne in doma posnete) - vse ze preizskuseno, snema pa samo DVD+RW in DVD+R. Ima tudi firewire vhod, ki pa ga se nisem preizkusil, naj bi pa omogocal tudi povezavo s PC - preko programa, ki omogoca tudi DV izhod.
Opozorilo ;( :
zadeva deluje sam z novejsimi TV, saj je ni mogoce instalirati, ce nimate SCART ali cinc povezave. Samo povezava na antenski vhod TV ne deluje.

CaqKa ::

zadeva deluje sam z novejsimi TV, saj je ni mogoce instalirati, ce nimate SCART ali cinc povezave. Samo povezava na antenski vhod TV ne deluje.
kdor ima dvd viderokorder ziher nima stare televizije.. oziroma ima na televiziji kamor ga bo priklopil vsaj činč ali pa scart priklop...

doma imamo sony gx7
snema + in -, ima fw vhod.
stopnje kompresije se dajo štelat kot že omenjeno od 1h-6h na ploščo.
pri stopnjah se spreminja kompresija in ne resolucija. ta ostane vedno enaka po dvd standardih.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[DVDR/divx] snemalnik in Divx predvajalnik (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
36863053 (15543) Buffy
»

VHS v Divx in podobno

Oddelek: Zvok in slika
426049 (3639) francek1
»

DVD snemalniki s trdim diskom in DVB-C (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
9522908 (10123) Yossarian
»

iz video na DVD in kvaliteta zajema TV tunerjev

Oddelek: Zvok in slika
162494 (1997) zcetrt
»

TV tunerji (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
507326 (5393) Tiash

Več podobnih tem