» »

DVD snemalniki s trdim diskom in DVB-C

DVD snemalniki s trdim diskom in DVB-C

1
2
»

Smeagol ::

In to naj bi finaliziral v komponenti? Jaz pri svoji nisem nic takega opazil. Tudi v navodlih ni nic pisalo o tem.

SavoS ::

Ja to moraš finalizirat na svoji DVD komponenti kjer si ta DVD posnel.

Dobro preglej navodila! ;)

Ponavadi, pa te vpraša pred začetkom snemanja, ali pa malo pred koncem.........
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SavoS ()

boris22 ::

Fantje res hvala. Sem že mislu da imam pokvarjen dvd rekorder. Stvar je taka, da medije dvd-r in dvd+r enota sama formatira na začetku, moreš pa ga zaključit če hočeš gledat na drugih enotah. Sony ga prebere tudi pred zaključitvijo. Takrat je tudi možno urejevanje odlomka, ki smo ga posneli. Ko pa enkrat zaključiš pa se ga ne da več urejevat. Pri dvd-rw in dvd+rw medijih pa je potrebno obvezno medij ročno formatirat.Greš na disk (info) nato daš format. Potem je medij pripravljen za snemanje. Če ga predhodno ne formatiraš rekorder javlja napako piše error. Pri teh medijih pa je potrebno povedat, da na koncu sam finalizira in ga ni treba ročno, medtem ko pri dvd-r in dvd+r enotah pa ga treba, če hočeš gledat na drugih medijih.Če sem kej narobe napisal naj me kdo popravi samo mislim da bo kar držalo.

s51as ::

Pozdravljeni,

kaj pa PHILIPS DVD/HD snemalnik - DVDR3330H?
Je vredu? Ima 160 Gb diska, snema mislim da na vse formate...
cena je 100kSIT

Kaj je iLINK?

lep pozdrav,
It's just me myself and I

Scit ::

iLink je vhod za povezavo digitalne kamere in rekorderja. Ponavadi se uporablja za presnemavanje/kopiranje posnetkov s kamere.
LP

s51as ::

Če prav zastopim prek tega vhoda ni možnosti povezave z PCjem, v smislu da bi DivX iz PCja skopiral na disk videorekorderja in ga od tam gledal?

lep pozdrav,
It's just me myself and I

Zorro ::

iLink = FireWire (IEEE 1394)

Mislim, da bi lahko to povezal, samo bi moral nastaviti stvar podobno kot se nastavlja npr. mrežno kartico (network).

s51as ::

Pa je to povezava videorekorder - PC v tem smislu da bi lahko DivXe, mp3-je in ostalo lahko prenašal med temadvema ali pa celo predvajal nek divx ali mp3 direktno iz računalnika preko videorekorderja na TV?

Če to ni to, ali to obstaja? (če to ni prava tema za to vprašanje (kar itak ni ker se mi še skoraj ni zgodilo da bi vprašanje postavil v pravo temo) mi prosim oprostite in odgovor vseeno posredujte)
It's just me myself and I

bauci ::

Ne, to je samo povezavo za kamero - ostalo ne gre skozi. Sem probal povezati PC na ni šlo.
Lp, Bauci

booster ::

ja preko usb na philipsu 3365 se da rač. priklopit na dvd rekorder

sloxl8 ::

Na sony.si sem zasledil, da ima Sony dva nova modela DVD snemalnikov, ki podpirata tudi predvajanje DivX-ov. Točneje sta to modela RDR-HX520 in RDR-GX220, prvi z 80GB diskom, drugi brez.

Ali kdo morda kaj več ve glede firmware-ja (ali DivX predvajalnik podpira slovenske podnapise)? Ali se da FW nadgraditi? Ali menite, da je za predvajanje DivX-ov bolje obdržati Yamado 6700 in kupiti Sony-jev snemalnik s trdim diskom in brez možnosti predvajanja DivX-ov?
Navsezadnje sta omenjena modela najverjetneje kompromis med "čistim" DivX predvajalnikom in "čistim" DVD snemalnikom.

Stepni Volk ::

DVD snemalniki bazirajo na drugih procesorjih, kot Divx predvajalnikih. Zato široke podpore, kot je npr. za MTK čipe še ni. Uporablja se več različnih procesorjev, kar je ponovno minus, v smislu neuradne podpore.
Sony poleg tega že v divx predvajalnikih uporablja "svoje" procesorje in posledično neuradne podpore ni. In prav neuradna podpora je tista, ki prinese uporabnikom največ "bombončkov".

Scit ::

Jaz podpiram teorijo, da je bolje imeti dve ločeni napravi. En snemalnik in en predvajalnik. Predvajalniki so danes že tako poceni in dodelani, da je lažje najti (in kupiti) odličen predvajalnik, ki ga boš lahko vsak mesec nadgrajeval kot kupiti vse v enem in biti zelo nesrečen, ker ne moreš imeti nekakšno malenkost, ki ti jo ponuja naprava za 15.000SIT. Posebej, če imaš majhne otrike, ki kar rinejo vrata, narobe obrnejo DVD, vstavijo spraskan CD in podobno.
LP

Nevihta ::

Evo še mene, sem pred nakupom novega DVD recorderja z diskom, ogledane imam sledeče modele:
Pioneer DVR-540H-S
Sony RDR-HX720/S
LG RH188S

Predvsem me zanima kvaliteta, ter podpora DivX-om in pa seveda podnapisom. V drugi vrsti je želja po črni barvi, HDMI, ...

Prosim za mnenja :ZA/PROTI, za posamezne modele

LP
Nevihta

Scit ::

Tudi jaz sem se zelo dolgo odločal med Sonyjem in Pioneerjem. Oba sta zelo v redu, imata zelo dobre ocene, kakovost itd. Na koncu sem se odločil za Sony, ker je imel dve leti garancije, zapisuje na + in - in ker zna iz teleteksta prevzeti naziv oddaje, ki jo snema. Za DivX pa sem kupil dodaten predvajalnik, ki mi ga ni žal dati otroku ali vzeti s seboj na morje.

Nevihta ::

Hvala za odgovor, zanime me pa kako je kaj z LG-jem, naj bi imel HDMI in vse ostalo, ali kdo poseduje podoben LG-jev model.

LP
Nevihta

Magic ::

Živjo,

ne morem se odločiti kateri dvd snemalnik kupiti. Izbiram med tema dvema:

Philips DVDR 3330H
Sony RDR-HX720

Mislim, da Sony snema na dvoslojne dvd-je, Philips pa kolikor vem ne. Poleg tega ima Sony 2 leti garancije, Philips le 1 leto. Vseeno me bolj vleče k Philipsu. Prosim pomagajte mi pri odločitvi.

Lp

tomko030 ::

Vsekakor ti priporočam Sony-a, sam ga imam v lasti, in povem zadeva je carska. Snemanje je enostavno - lahko si priključiš videorekorder na snemalnik in si posnameš posnetke z kasete direktno na disk, na DVD jih potem lahko daš pozneje, prav tako lahko nanj priklopiš kamero. Kvaliteto zapisa si lahko sam nastaviš, sam sem si nastavil na SP in kvaliteta slike je še vedno zadovoljiva.

Magic ::

Hvala tomko030, tudi sam si grem v kratkem nabavit Sony-ja. Ne morem verjeti kako so različne cene v spletnih trgovinah. Nekje ga dobiš za dobrih 90 jurjev, drugje pa za 110 jurjev. Itak se ve kje bom kupil... :)

Lp

Stepni Volk ::

tomko030 - tvoj nasvet je brezvezen, presnemavanje iz VHS rekorderjev na HDD znajo vsi tovrstni snemalniki. Da bi se človek odločil za Sony, bi ta moral pokazati kaj več. Kvaliteta zapisov pa je tako več (na Philipsih do 4 različne).
neobjavljeno.blogspot.com

Magic ::

Kaj to pomeni, da bi Sony moral pokazati kaj več? A ni vreden svojega denarja?

Lp

Stepni Volk ::

Ne, pravim, da tomco30 razlogi ne držijo. To znajo vsi HDD snemalniki.
Bistvene razlike so zapisane višje 2 leti garancije, DL, prevzetje oddaje iz teleteksta (pri čemer nisem prepričan, da to deluje tudi pri nas - naj pove, kdo, ki ga že ima).
neobjavljeno.blogspot.com

Zgodovina sprememb…

tomko030 ::

Stepni Volk,

priznam, da so bili predlogi že nekoliko zlajnani, fanta sem hotel navdušiti ane...:).
Prevzetje oddaje s teleteksta in VPS deluje vendar lahko pride do zamaknjenosti ;(( - ali ni začetka filma ali oddaje, ali pa na koncu zmanjka, nazadnje je možno da se sploh ne posname tako da se raje poslužujem "ročnega" timerja.

bozigor ::

izgleda, da je najcenejši dvd snemalnik z hdd model 1000 od Hyundaia. V testu v monitorju ga še kar pohvalijo (ima dv in usb), kakšenkrat pa je malo trokiral pri snemanju v najboljši kvaliteti. ima kdo kaj izkušenj s tem modelom? Cena je okoli sit 60 k.

ali se splača kupiti z hdmi-jem?

Mi lahko priporočite kakšnega drugega od bolj znane firme, ki je vreden svojega denarja? zadošča mi 80gb trdega diska.
Hvala za odgovore
lp
audentes fortuna juvat! - sreča je na strani pogumnih! pa lep dan še naprej!

UBR ::

Sam mam tudi RDR-HX720 in me motije predusem 2 stvari....prepocasni meniji in ne prebauljanje AC3 zvoka....kar upam da bojo s firmwarom popravli.

Drgace pa ja...je fajn, slika je dobra tko da sm zadovoljen.
77/82

Stajerc ::

Sam če bi kupoval ta snemalnik na trdi disk in dvd pekač bi zagotovo kupil mini pc in ga modificiral za ta namen in mislim da bi za 100K prišel boljše skozi.

Preprosto vse gre pomoje narediti in še več kot z originalnimi snemalniki le ustrezno programje bi moral poiskati in prepričan sem da obstaja s tem da ti dopuša dosti več prilagodljivosti kot namenske naprave.

Ker kaj drugega sploh so ti nameski snemalniki na trdi disk kot mini PC-ji le da so omejeni le na to za kar so namenjeni medtem ko mini PC nevem kako je z opremo in tv karticami programjem in podobnimi stvarmi ampak mislim da bi za isti denar dobil več.

Pač odvisno od človeka če ma rad da nekaj kupi pa dela pa uporablja kaj je dobil ali pa raje Do It Yourself princip uporabiš in si sam narediš nekaj po svoji meri in okusu ki je zmožno mnogo več za isti denar. Pa še če se naveličaš lahko stvar uporabiš za druge namene. Ampak možnosti ki jih bi dopuščal tak mini PC o pomoje napram tem snemalnikom neomejene.
Have a nice day.

tomko030 ::

Ali obstaja za Sony RDR HX720 - Dvd snemalnik kakšen FW? Rad bi imel slo podnapise pri predvajanju div-x, xvid filmov.

bozigor ::

v trstu sem kupil lg rh188h in dela odlično. tudi slovenski sičniki in šumniki so vsi že noter, tako da izgleda, da je v zadnji fw že lg vgradil vse noter....smo pač v evropi zdaj...
audentes fortuna juvat! - sreča je na strani pogumnih! pa lep dan še naprej!

Soni ::

Da, ne odpiram nove teme vas pa zdej vprašam, ali ima kdo izkušnjo Siol TV in DVD snemalnik. Namreč pravijo,(siol help desk) da imajo neki zaklenjeno, da ne moreš nastavit programov na dvd snemalniku in me zanima ali je komu že to uspelo kaj prenastavit,da bi to delal.:\

hvala za odgovore

bauci ::

Meni normalno snema iz Siola TV. Seveda snema samo tisti program, ki je trenutno nastavljen na Aminotu.
Lp, Bauci

Boky ::

Če kdo kupuje snemalnik, se po moje splača razmisliti o naslednji zadevi LINK .

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Boky ()

jambo ::

No, naj še jaz napišem nekaj na to temo...
Kupil sem snemalnik SONY HX 950 z 250 trdim diskom...
Kaj naj rečem, zadeva me je razočarala predvsem iz pogleda da USB ne omogoča predvajanje filma direktno z USB ključa, film tudi na trdi disk nemoreš posnet iz USB...tudi iz DVD če ima film kakeršnokoli zaščito... Poleg tega ne predvaja vseh formatov ...itd

Hvala bogu da ga lahko vrnem in vzamem pol cenejšega Philipsa DVDR3570H ki vse to omogoča,

Ali mogoče priporočate kaj drugega??

gregyk ::

Imam dvd/hdd snemalnik LG Rh-188s, kupljen v Big Bangu za 230€ in sem kar se snemanja tiče z njim zadovoljen. Sploh sedaj ko sem naložil neuradni firmware, ki omogoča tudi hitro kopiranje editiranih posnetkov na dvd (prej si moral če si npr. rezal iz filmov na hdd-ju ven reklame, snemati na dvd toliko časa kot film traja, zdaj pa je omogočena funkcija FAST copy, ki ti presname film na dvd v od 5-10ih minutah). Če ima kdo ta rekorder (prav tako je isti firmware za rh-177, rh-199 in rh-200), naj pobere nadgradnjo na http://gurus.atw.hu/.
Drugače pa sem bil primoran zraven rekorderja kupit še Philips dvp-5160 dvd predvajalnik (res odlična neuradna podpora), ker ima rekorder za moje pojme premajhne podnapise pri predvajanju divx filmov. Mogoče bodo kmalu hekerji ki predelujejo firmware to odpravili, potem se Philipsa lahko znebim.

Skratka da povzamem: za snemanje in predvajanje posnetega, ter dvd-jev in pogojno divx-ov (če imate dovolj velik tv - jaz imam samo 60 centimeterskega - tv mislim, ne kaj drugega ;) v redu zadeva in tudi cena je ugodna. Mislim pa da model s HDMI-jem stane kakih 50€ več.

Nevihta ::

@Gregyk ej stari rešil si mi život:) Ravno zaradi tega problema sem prišel do zasičenosti diska, ker se mi ni dalo presnemavati na DVD-je. Evo bom naložil ta firmware pa da vidimo.

Super, HVALA za take infote. Pa še naprej tako!
Nevihta

janezk999 ::

jaz pa kupujem HDD rekorder, ki bi omogočal kopiranje iz HDD na USB (disk). Če prav razumem: teli LG-ji sicer omogočajo kopiranje iz HDD na DVD, ne pa na USB. Hkrati me zanima, če LG 277/278 omogoča kopiranje MPEG4 iz HDD na DVD (ali samo MPEG2). hvala

Nevihta ::

Evo naložil firmware probal posneti en film iz HDD na DVD, pa se je stvar zataknila na 100%. Potem sem ugasnil (cez 20min) vendar DVD ni bil posnet.

A firmware upgrades po navodilih za original?

LP
Nevihta

Matko ::

Ali že obstajajo snemalniki z vgrajenim DVB-C sprejemnikom?

All ::

Glede na to da je IP-tv na pohodu, me zanima če obstaja kšn snemalnik ki to omogoča?
kukr vem nej bi kiss okol novega leta dau neki tazga vn....
ok alternativa..če obstaja...starejši kiss-i majo mrežn priklop , sicer za sremanje iz pc-ja..
bi se dal to ponucat za gledanje in snemanje IP TV??

recmo DB 558
al pa VR 558

gregyk ::

@Nevihta: ja, upgrade se naredi po navodilih:
Nadgraditveni postopek

--[Snemanje cd-ja v NERO-tu]
1) uporabi CD-R ali CD-RW;
2) ustvari ISO CD-ROM z samo eno sejo;
3) uporabi ISO-9660;
3b) izberi dolžino imena datoteke z 31 znaki;
4) imenuj CD "RH1000_UP" (brez narekovajev);
5) zapeči samo datoteko LG_HDR_UPDATE.004;
6) zapiši z DAO (disc-at-once) in zaključi (finalize) disk;
7) vstavi CD v DVD-rekorder;
8 ) pritisni tipko "Home" in pojdi na "Music > Disc"
9) sledi navodila, ki jih prikaže rekorder
10) ko je nadgradnja končana (POZOR to morate narediti obvezno!!), IZKLJUČITE in potem ponovno vključite rekorder.

In da dodam, meni dela fast kopiranje brez problema. Se pravi si ga najbrž ti nekaj polomil.

Lp

ManiManta ::

Zdravo,

tudi sam sem pred kratkim postal lastnik Sony-jevega DVD snemalnika RDR-HX750B in lahko rečem, da sem prezadovoljen.
Primerjava z Philipsom, ki ga omenjaš pa sem mi ne zdi ravno na mestu, ker omenjeni Philips nima HDMI priključka.

Moje izkušnje z Sony-jem
Dobre strani:
- zelo enostavna namestitev (navodil sploh nisem pogledal, razen ko sem nekaj zašuštral nastavitve)
- odlična kvaliteta snemanja
- odličen upscaling preko HDMI kabla na 720p kvaliteto (nimam FULL HD LCDja)
- odlično predvajanje originalnih DVD filmov (upscaling...)

Slabosti:
- ne predvaja filmov iz USB (predvaja samo MP3 in JPG) ampak je rešitev, da imaš DVD-RW, posnameš film na računalniku in lepo gledaš na DVD predvajalniku (res malo bolj zamudno, ampak učinkovito)
- ne omogoča slovenskih podnapisov, upam da bo se kmalu dalo kaj dobiti in posodobiti.
- podnapisi so malo premali pri DIVX predvajanju filmov

Seveda so to moje izkušnje in vsak ima svoje priritete. Meni je najprej pomembna dobra slika in enostavnost uporabe, medtem ko je drugim pomembno, da čimprej spraviš DIVX film preko eksternega HDDja ali USB sticka na DVD player. V grobem pa lahko rečem, da sem nad snemalnikom navdušen in ga vsekakor priporočam za nakup. Ocena 4 od 5.

Lep pozdrav,
ManiManta

Robert ::

Imam malo starejši HDD snemalnik LG RH7900MH in imam težave s predvajanjem DVD-R ter DVD-RW in DVD+RW formatov (filmi finalizirani), pa me zanima ali je možno na zadevo naložiti predhodni (prejšnji)firmware.

HyperGL ::

Zdravo

Doma imamo že nekaj mesecev sonyev HDD snemalnik RDR-HX 750 z 160gb diskom.
Zadeva je skoraj idealna, razen nekaj pomanjkljivosti (ki bi jih v nadaljevanju izpostavu)...

...zaenkrat imamo težave z high speed dubbingom iz HDD na DVD(rw). Namreč danes sem izgubil živce ko sem moral iz videokasete (v dodatno priklopljenem videorekorderju) moral presneti 3 ure posnetka na HDD in potem vse skupaj spravit na DVD, ker ni hotel sam formatirati DVDja (zakaj ne, nevem, ker je prvič to sam naredil). V glavnem, ko sem mislil, da bo zadeva po 3 urah šla relativno hitro naprej (upal sem na high speed dubbing), se je zataknilo, ker je moral spremeniti kvaliteto zapisa (primer: SP -> LP) in s tem se izgubi high speed dubbing!!!

ali obstaja kak novejši firmware za ta HDD rekorder?

dodatni minusi sonya:
- USB je zaklenjen samo za MP3 in fotografije, samo input, pravtako ne delujejo druge naprave kot pa ključki, diski ne delujejo, nekateri čitalci kartic tudi ne...
- DV je samo input...
- ni možno gledanje DVDja in hkratno snemanje na HDD...
- zgoraj napisana težava, močno dvomim, da stvor ne bi znal prekodirati vsega skupaj in potem naredit high speed dub na DVD, čas, ki bi ga stvor potreboval bi bil zagotovo za polovico krajši! ali mu res manjka toliko procesorske moči? oziroma kje po vaše tiči problem?


LP

hvala

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: HyperGL ()

Blisk ::

Ok, sem postavil novo temo, pa vidim da je že odprta nekaj v tej smeri.

Kupujem nekaj, kar ima vgrajeno disk in vse možne priključke od zvoka 7.1 do LAN in pa možnost priklopa TV na HD in ima hkrati DVD bralnik oziroma zapisovalnik. Predvajati pa mora znati tudi DVDje, DIVX in pa MP3 in možnost kopiranja iz DVD na Hard disk in obratno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Blisk ()

bizi72 ::

Jaz imam dvd rekorder Sony RDR-HX750,pa me zanima če kdo ve zanj za kakšno posodobitev,ker ima majhne podnapise pri dvx filmih.

Yossarian ::

No, zdaj pa bi jaz vprašal za kakšen dober DVD snemalnik s karakteristikami, kot jih je opisal blisk.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Yossarian ::

Zanima me tudi, ali obstaja kakšen DVDrekorder, ki ima vgrajen DVB-C tuner.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[DVDR/divx] snemalnik in Divx predvajalnik (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
36862021 (14511) Buffy
»

LG RH277H vprašanje

Oddelek: Zvok in slika
83037 (1364) DJ Beat
»

[divXvid] Sony predvajalniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5113186 (4787) Kocovan
»

Sony DVD rekorder problem

Oddelek: Zvok in slika
51006 (944) Amaterček
»

Kateri DVD HDD zapisovalnik/predvajalnik s podporo Divx?

Oddelek: Zvok in slika
212899 (2275) Calligula

Več podobnih tem