» »

TV tunerji

TV tunerji

«
1
2

Trancedeejay ::

HI ravno testiram TV tuner Cinergy 400 in ga mi softwer nekaj serje....npr. slika je bolj tko - pri Dscalerju je kar OK, vsake tolk casa mi zmrzne al zasteka, al pa mi pri preklapljanju nastavitev zvok zmanjka slika je se vedni, iz zvocnikov hresci. Kot ce npr iz Obmocja Slovenija nastimal na Germany oz. obratno, zvoka ni samo hresci.

Prej sem imel TV PCTV Pro in sem bil s sliko zadovoljen, vendar pa mi ni snemalo pri capturingu v mpeg 2 in druge formate ampak samo v en X format od pinnacla, tako da sem potem posneto zadevo gledal samo preko tunerja na svojem rac. Sicer so bile v programu opcije za DVD format, vendar so bile zamrznjene, tako da se jih ni dalo obkljukat.

Kartico pa imam na testiranju,ker se morm odloct ali jo bom vzel ali ne.

S kartico imam namen presneti druzinske posnetke z VHS(ki ze izgubljajo na barvi) na DVD(hocem svojim otrokom pokazat kaksen sem bil pri 12-ih letih) in pa s TV tunerja kaksne stvari na DVD-RW, da lahko potem na tV-ju preko HI-FI komponente gledam posnetke - kot je bil npr Eurosong ali kaj podobnega - namesto videorekorderja.

Moj rac:
Maticna K7S5A
Duron 1200
512Mb DDR rama
80Gb Diska
Geforce 2 MX 400
LG DVD rekorder 8X

Zanima me kaksne imate vi izkusnje s TV karticami, kaj priporocate.
Cinergy 400 mi je prodal en forumski udelezenec z moznostjo vrnitve, ce mi ne bo vsec.
Tako da bi se do ponedeljka odlocil.
Pa se nekaj, katere programe uporabljate za snemanje in podobno. Jaz imam trenutno samo stvari iz Terratecove strani,ker zraven nsem obil nobenega CD-ja.
Hvala za odgovore.
Have a nice Day

Matt

Trancedeejay ::

A se res nikomur nic ne sanja - ma sploh kdo TV tuner:) Kaksne so izkusnje,kater je za vas dober.
Have a nice Day

Matt

Vikking ::

do 20.000 SIT je edina izbira ATI TV WONDER! deluje na winxp-jih, deluje tudi če imaš drugo grafično kartico in ne atijevo! sam ga imam že 4 leta in ga ne zamenjam za nič drugega v tem cenovnem razredu!

nad 20.000 pa ATI ALL-IN WONDER (ki vsebije poleg grafe še tv tuner)

Če želiš prenašti iz vhs na dvd si probal z kakšno grafično kartico ki ima VIVO (video in, video out) in tako sploh ne rabiš tv tunerja'?

kar se tiče snemanja! poglej kakšno strojno kodiranje ti ponuja TV kartica! ker tako je najboljše da recimo posnameš z strojnim kodiranjem v MPEG-1 ali MPEG-2 in izvornim zvokom, sicer nanese na disku zelo veliko! Vendar imaš potem na izbiro celo paleto možnosti kako boš stvar naprej skompresiral! tako recimo 2G spraviš na 700MB z uporabo kodekov DIVX ali XVID in z uporabo kodekov za zvok recimo AC3 kodek!pa pri tem kvaliteta ne bo trpela!

vsekakor pa ne kupuj zunanjih TV TUNER-jev kar ti odsvetujem!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vikking ()

All ::

Cinergy ma philipsov chip saa7130 (se mi zdi) mono tv
sam mam fly 3000 (saa7134 stereo)
programi ki jih uporabljam pa so: WinDVR3, Fly 2000
tut cinergy dela z tem programom (vključno z daljincem)
Posnetke se da zelo lepo posnet v mpeg1, 2, divx formatu, tko da mislim da ni potrebe za kakšno kartici ki ima strojmo kompresiranje, katerih cena se začne pri 25k sit (fly 3000 = 10k sit)

btw: saa713x uporablja strojno AD pretvorbo zvoka, česar nima noben drug chipset, tako da če se uporabi to opcijo ne more priti do zamika med zvokom in sliko (to opcijo ima program fly 2000)

zanč je kle nekdo prodajal geniusa za 5 k sit (saa7134) , za ta denar več ne moreš dobit

edino procesor maš mal podhranjen za direktno kompresiranje v mpeg2 :-(

Fizikalko ::

Tkole: absolutno najboljši je Pinnacle Pro, ki si ga že imel. Novi driverji zanj so v k****, s starimi pa vse dela kot po maslu. Snamam v mpeg, pa nato pretvorim v divx z Virtual dubom. Kvaliteta slike je absolutno najboljša od vseh TV katric, kar sem jih imel (ATI, WinFast, pa ena no-name,...). Dobi si stare driverje in imej Pinnacle, torej.

K0K0 ::

Fizikalko kolk pa košta tale pinnacle pro?

Fizikalko ::

Okrog 26k (Mlacom).

All ::

V opozorilo
Pctv pro nima strojnega kompresiranja! tko da je potrebno za snemanje v mpeg2 met cca 2g procesor, baziran pa je na že precej zastarelem bt878 čipovju.
Za 26 k sit dobiš povprečno kartico z zvenečim imenom z nekaj programja iz domače hiše.

strle12 ::

Jaz ti povem da sem stestiral dosti tunerjev ampak najbolj se mi zdi WinFastov 2000
Dalinec dobro lovi in dober je za v roki držat. Slika ti nebo zaostajala.
Postati velik je veliko dejanje!!
Da si velik pa so le sanje!

Hair_Y ::

Cinergy 400 in dalje imajo Philipsov čip SAA-7134 !!!
Sam imam model 600 in sem zelo zadovoljen, čeprav
radija sploh ne uporabljam. Pač napaka pri nakupu.

Glede programja pač kakor se navadiš. Vsak hvali
tisto kar ima in je tega navajen. Sicer pa več jih
poskusiš, lažje boš našel tisto kar ti usteza. Eden
ti nudi to, drugi mogoče kaj drugega.

Sam sem se kar navadil priloženega programa; je
za gledanje in občasno snemanje (v Xvid) kar dovolj.
Zadnje čase preizkušam tudi program ChrisTV, ki
pri snemanju porabi dosti manj procesorskega časa!!!

Prej sem imal celerona 433, pa je tudi z njim šlo
kar dobro zajemati program.

Mislim, da nimaš kaj 'falit', če ga vzameš...

Vikking ::

zelo dobra stran v zvezi z tv tunerji je http://www.tv-cards.com/

Vsekakor pa sem najdu na strani več slabih stvari kot prednosti za Pinnacle PCTV!!!!

tintorel ::

TV tunerje vršte stran!
Nabavite tole:
http://www.canopus-uk.com/US/products/a...

Vikking ::

canpus, ah za obdelavo videa,,, pretvornik iz analogne v digitalnega....kaj češ s tem!!! če maš kamero že ponavadi tko ma pretvornik...

iro ::

Sam iščem tv tuner pa ne vem katerega bi vzel ,rabu ga bi pa sam za gledanje televizije in nič drugega. Kaj priporočate? Računalnik athlon, gf4 ti ....

MI5Ek- ::

Fizikalko: Mi lahko poveš na katero verzijo driverjev si mislil, da so dobri?

]_g_] ::

še jst da pristavim lonček;

doma mam matrox marvel g400, in s kvaliteto tv slike sem več kot zadovoljen, kar sem videl drugih tvtunerjev, je noben ne poseka..

edin 3d zmogljivosti so podn;((

Frenky ::

Jaz imam tudi eno vprašanje, pa ne bi rad ravno nove teme odpiral.

Imam Ati-jevo VIVO kartico. In me zanima, katere programe bi uporabljal za VIDEO IN (se pravi gledanje TV programov na PC). ATI-jeva Mulitmedija mi ne dela OK. Pa me zanima če mi lahko kdo pomaga.

Vikking ::

probaj program TV TOOL

ramb0 ::

Jaz sem tale Pinnaclov PCTV Pro posteno ozel, pa nisem bil bas navdusen.
Testiral na P4 2.4Ghz, 512RAM, Audigy SB in Gigabyte radeon 9200 128mb.

1. Prilozen software - za staro saro (Pinnaclov studio je neka zastarela 8.4 verzija, pa se to samo demo)
2. Prilozeno programje za gledanje slike je sicer dokaj vsecno, ampak pri izbiri formata za snemanje pa kr posiljuje z nekimi prednastavitvami, ki jih nisem mogel spremeniti (npr. nekodiran avi sem lahko snemal na max 320*240). Da ne omenjam, da se nikjer ni dalo pogledat, koliko bo video zasedel pri doloceni nastavitvah. Je zadeva resljiva z alternativnim programjem za gledanje TVja??? (Ne mislim na razne studie in premiere in podobno...)
3. Pri mpeg2 kodiranju pri 3mbps in kodiranju zvoka v mpeg2 na 128kpbs (torej kar zahtevnem kodiranju, ki ga v praksi se uporabljam) se je po kaksni uri in tricetrt zacela stvar malo podirat, zvok je zacel prehitevati. Tako sem moral snemati dva do trikrat (v povprecju), da se je stvar posnela, kot se sika. Ja, pa se to, prikaz tega, kar se snema, sem moral zmanjsati na 320*240, da je stvar dve uri lahko nemoteno tekla.
4. Ta njihov live preview je bolj teoreticne kot prakticne narave. Sicer dela, ampak ce se clovek prevec igra, zacne skripati pri zvoku - snemanje sicer brezhibno, ampak tekoc ogled ni mozen, ker zacne zezat zvok. Pa se rocno je treba vsakokrat prestavljati sound source, ker se sicer slisi vse - tako tisto, kar se predvaja v live in tisto, kar se predvaja z zamikom. Aja, preview filesize je bil nastavljen na 1GB.

Dobra stvar se mi je zdel zelo handy in solidno sposoben daljinec (6m brez problema) in majhna velikost kartice, tako da ne dela prevec guzve v kisti, ki se ze itak blazno greje.

Ker s tem, kar sem videl, nisem bil zadovoljen, sem vzel se Sapphirov AIW radeon 9200SE. Na software sem ze od prej navajen, tako da mi je bila stvar s te plati bolj vsec. Ceprav se mi je zdel tunerski del softwara pri pinnaclu skoraj boljsi - glede funkcij.
Za zacetek sem se posteno namatral, da sem ugotovil, da tuner ne dela zaradi neke napake pri xpjih v zvezi z directx9.0b. Ko sem patchal, je delalo.
1. Testirani komplet je bil seveda brez daljinca, pa to zame ni zivljenjskega pomena.
2. Zvok in slika - kot se sika.
3. Zajem videa v mpeg2 kvaliteti 3mbps, zvok mpeg2 128kbps - skozi mi je droppalo frame, damned. vedno je bilo droppanih pod 1%, tako da se pri predvajanju ni opazilo, ampak za ta denar (3k) bi lahko clovek pricakoval kaj vec (aja, pinnaclova karta sploh nima indikatorja droppanih framov, tako da lahko o tem samo ugibam...). Ni pa bilo tezav s sinhronizacijo, kot pri Pinnaclu.
4. Prilozen software se mi je zelo dopadel, pa kot sem ze omenil, nisem cisto objektiven, ker AIW starejse generacije uporabljam ze nekaj let.
5. Malo me je zacudilo, ker premore karta samo pasivno hlajenje. Pregrevala se sicer ni, ampak kdo ve...
6. Odlicna zadeva se mi zdi nacin priklopa externih naprav - iz karte iz enega vhoda in enega izhoda se potegneta dva kabla, ki ju lahko clovek namesti recimo na svojo mizo ali kaj taksnega, ki imata na koncu vse potrebne vtikace (s-video, chinch - video + avdio). tako ni treba vedno laziti za kisto (kar je pri meni precej tezavno).

Skratka, se vedno se nisem odlocil, kaj bi kupil, ker so me (slabi) rezultati zelo presenetili in me nobena stvar ni zares prepricala. Bom mogel se kaj testirati. Tuner na posebni kartici je nedvomno zelo privlacna zadeva, ker omogoca cenejse nadgrajevanje graficne kartice, ceprav se je pri meni po drugi strani izkazalo, da nadgradenj skoraj nikoli ne opravljam (financni razlogi...)

Nisem si se edino prisel na jasno s tem, kaksna je vloga graficne kartice pri samem kodiranju videa. Ce prikaz med samim zajemanjem videa nekoliko sepa, me ne moti, glede ostalih zmogljivosti kartice pa ne nameravam pretiravati pri nakupu (beri: financni razlogi).
Navidez se zdi, da bi s Sapphirovo AIW 9600PRO, ki med drugim podpira tudi strojno kodiranje v mpeg2, lahko dosegel zeljene rezultate, vendar nisem cisto preprican.

Kaksen nasvet, mnenje, izkusnje z vase strani???
Predvsem me zanima vloga graficne kartice pri samem kodiranju videa!

EMET ::

Jaz delam že 4 leta na Winfastovo TV2000, prej samo XP zdaj pa še XP Deluxe verzjo in deluje quasi BP.

Ima s-video vhod v katerega lahko naštepaš videorekorder (zvok gre itak v zvočno).
Ima daljinc za radio in TV
Ima solidno snemanje, morda malenkost preveč basov na radiu.
Ima program, ki ga naštelaš za snemanje as U wish ...
Podpira snemanje v MPEG1, MPEG2, WMV, pa še kup ostalih formatov, možnost štelanja kompresije, resolucije, ...

Skratka za gledanje TV-je je super, za ostalo (neprofi delo) je pa jako dobra kartica ...

pivmik ::

DOBRI alternativni programi za gledanje TVja na računalniku:
DScaler (samo gledanje)
FlyVideo 2000 (gledanje in snemanje)
UiVCR (posebej za snemanje)

Vsi ostali programi so smeti, gnile, piškave smeti, odpadki - vsi po vrsti!
LP, Gregor GRE^

joze28 ::

kater TV tuner naj jest kupim za 466Mhz celerona?
in v katerem operacijskem sistemu naj jo uporabim?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: joze28 ()

Myles ::

Jaz mam Winfast 2000xp Expert,in sem zlo zadovoln s to kartico.Prej sem imel Pineacle pctv fuj sam stran od nje.Prednosti winfastovke so zlo prijetne. Dobr dalijinec,video zajema v mpg4 formatu,kompresiraš po želji,ima stereo radio, dobr sprejemnik,softwar res deluje tko k je treba brez zaje... Pa še cena je nizka. V mimovrste pride 12.638 SIT. ODLIČNO razmerje cena-kakovost.

AtaStrumf ::

Kaj pa pravte na SAPPHIRE Theatrix PCI TV tuner, v Mlacomu (če ga sploh imajo) stane 20k? Kar sem uspel razbrati ima odličen hardware in qur*** software, ampak se da priti okoli tega in za Win MCE dela baje super.

Ali pa TV TUNER HAUPPAUGE WinTV-PVR 150 PCI(Stereo) Certificiran za Media center 2005, Hauppauge WinTV-PVR-250 je dobil kar dobro oceno, samo vprašanje kolk je zdaj tu razlike.

Zgodovina sprememb…

kiFni ::

Vem da to ne spada sem, ampak ko ravno poteka debata o tunerjih. Meni se samo prah nabira na njemu, če ga kdo potrebuje. SZ me. Upam da mi nau zbrisu posta.

Jaz sem posnel nekaj dokumentarnih oddaj z pinnacle pctv pro. Moram rečt da zem zadovoljen s kvaliteto slike sliko. Odvisno je oa tud kakšen signal imate na anteni. Na kabelski je zelo lepa slika. S kakšno sobno anteno pa ne bo ravno kvaliteta. Tudi VHS se da lepo posneti. V virtualdub je cel kup filtrov s katerimi popraviš sliko.

Spock83 ::

Pinnacle PRO je že stara zadeva, dobiš že boljše in sodobneješe Pinanclove TV kartice...

Če kdo rabi, zrihtam za precej ceneje (seveda kontaktirajte me ZS)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Spock83 ()

bozigor ::

o tunerjih je bilo pred nekaj meseci v reviji Monitor veliki test in dobiš vse noter lepo napisano (pojdi iskat v knjižnico ali pa preko neta poberi dol...)
sta pa bila najbolje ocenjena (po več parametrih) saphire kot notranji in haupauge kot zunanji tuner..
še mimogrede eno vprašanje: kako bi lahko na prenosniku, ki ima samo usb 2.o vhode priklopil dv vhod za videokamere (tv tunerji nimajo dv vhoda),... ali je edina možnost presnemavanje z kamere na dvd snemalnik in nato dvd plošček v prenosnika in nadaljnja obdelava...
adapter stane 25k sit + stroški dostave iz ZDA in je po moje malo pretirana cena. za ta denar dobiš skoraj že snemalnik dvd, ki dela še kaj drugega ...
audentes fortuna juvat! - sreča je na strani pogumnih! pa lep dan še naprej!

Spock83 ::

No sej tukaj dobiš Pinnacle Studio 500 USB, ki te stane 25k (zunanja USB2 naprava + software)

bozigor ::

kaj ta pinnacle studio 500 usb ima na škatli firewire vhod za dolvlek z kamere in v škatli to predela in nato pošlje iz škatle ven na prenosnika po usb-ju?
audentes fortuna juvat! - sreča je na strani pogumnih! pa lep dan še naprej!

Spock83 ::

Tako je

lojze8 ::

Imate izkušnje z Hauppauge WINTV PVR, ki ima tudi radio, cena pa je okoli 15.000 sit kot sem gledal po trgovinah. Rabil bi za presnet VHS kasete v prvi vrsti.

nokia6310 ::

Naj mi nekdo prosim pove kakšni se mu zdijo tv tunerji od Hauppauge?
Baje da so dosti vredu pa če se da kakšna primerjava s pinaclom narediti kateri ima več funkcij bolši zvok lepšo sliko pa seveda price performance, čeprav slednje niti ni tako pomembno?

bozigor ::

še enkrat... poglej si v revijo Monitor (mislim da je novemberska številka 2005 ali kasneje), kjer so naredili test tv kartic z vsemi možnimi preglednicami, primerjavo kvalitete zajema slik, stabilnostjo programov..... poglej na njihovo stran in poberi si pdf številke dol ali pa pojdi v knjižnico pogledat revijo....
mimogrede: če vzameš dvd snemalnik za 37k sit v comtronu (model CILO C-105), ki ima spredaj fw, usb prikop, s-video in analogne priključke dobiš dober sistem za zajem slik z vhs na dvd.... problem je samo, da na internetu ni dobiti nič ifnormacij o tem modelu in kakšne so z njim izkušnje... ali ga je kdo že kupil in lahko kaj pove o njem?
audentes fortuna juvat! - sreča je na strani pogumnih! pa lep dan še naprej!

bozigor ::

sorry...
sem pogledal in je članek objavljen v dvojni številki JULIJ/AVGUST 2005 Monitorja...
audentes fortuna juvat! - sreča je na strani pogumnih! pa lep dan še naprej!

;-) ::

@lojzek al ka pač si

Hauppauge WINTV PVR je vredu kartica...ja pač neka takega ko WinFast2000Expert al kak že (to mam zaj not) Hauppauge pa sem mel prej..v kvaliteti ne vidim razlike-pri presnemavanju,sam jaz itak presnemavam kr standardno...na videurekorderju dam scart not al pa anteno pa na kartico... SIMPLE.

mislim pa nekateri nekak drugače to delajo.

lojze8 ::

Sem že kupil kartico Hauppauge WinTV PCI-FM in jo tudi vgradil, nastavil sem TV in radio programe, do presnemavanja video kaset pa še nisem prišel. Pri nastavitvi TV programov sem uporabil autoscan, ki je našel vse programe, ki so na kablu, fino nastavitev pa sem vpisal ročno po spisku frekvenc, ki sem ga dobil od Telemacha. Vse frekvence namreč autoscan ni našel čisto natančno, po popravku pa je slika odlična na vseh kanalih. Za presnemavanje video kaset pa sem nameraval uporabiti kar antenski vhod. Precej je tudi možnosti zapisa in ne vem v kateri format naj shranim, da ne bo preveliko vse skupaj, saj potem nameravam zapeči na DVD. Dobrodošla bi mi bila kaka izkušnja tistega, ki je to že delal, naj na kratko opiše kako naj se lotim tega.

Fizikalko ::

Jaz pa se ogrevam za kak zunanji tuner. Kakšni predlogi? Pomembna mi je predvsem kvaliteta slike...

luli ::

Analogne kartice so out!
Omisli si kakšno DVB kartico, ki omogoča snemanje z zamikom, neposredno snemanje v MPEG (brez nepotrebne pretvorbe med analognim-digitalnim signalom). Tvoja izbira je
KABELSKA : DVB-C
SATELITSKA : DVB-S
ZEMELJSKA DVB-T

Zemeljska (DVB-T) je zaenkrat zanimiva samo, če si doma blizu Italije, pa tudi Hrvati že oddajajo digitalno. Naši zaenkrat še samo testno.

Druga prednost digitalne je število kanalov. Kablski operaterji pri nas oddajajo okoli 80 programov nekodirano (vsi na analogni + priboljšek) in nekaj kodiranih. Analogno pa samo okoli 40 programov. Situacija na Astri je digitalki še bolj v korist.

L.P.

All ::

luli hpčeš povedat da je možen pri naših operaterjih sprejem dgitalnih programov brezplačno?.kateri opraterji?

bmen ::

Katero (poceni) DVB-C kartico se da dobiti v Slo ali EU ? Lahko PCI ali PCIe.
... B ...

SasoS ::

Antenski izhod je najslabši na videorekorderju. Za arhiv se splača povezat direktno s scart kablom.

lojze8 ::

Video rekorder ima scart, tv kartica pa ne. Ima pa tv kartica še en vhod S-Video input. Ali se dobi kabel, ki ima na eni strani scart, na drugi pa tistega za v kartico?

luli ::

CableStar2 + daljinec = 19.900 SIT
Technotrend Premium C-2300 Hybrid (DVB-C + analog) = 29.990 SIT

drugače pa je trgovina na www.dvbshop.si

luli ::

In ja kabelska ima DVB-c signal v kablu, potreben je samo reciver!

SasoS ::

@lojze8: ja dobiš vse vrste konverterjev. Verjetno pa imaš tako na vcr kot kartici činč konektor tako da lahko povežeš tudi z navadnim činč kablom.

itak37 ::

Obstajajo scart kabli z S-video in kompoz. video prikljucki.

luli ::

Fizikalko : sicer ne vem, zakaj se ogrevaš za zunanjega amoak : Technotrend Connect USB C1200 je zunanja kartica, ki se priklopi preko USB stane pa 24.000

roli ::

Izkušnje imam samo z dvemi TV kartami.
Prvi,ki sem ga kupil je bil Fly TV 3000 (15 jurjev).Delal je na 166Mhz pentiumu in 32 MB RAMa (tudi snemanje).Ima še daljinec in radio kar mi je vsekakor všeč.Kvaliteta slike je bila zelo OK.Vendar ne morem povedati natančno,ker pri večini programov nimamo čiste slike (slab signal).Je pa odlična.

Drugi tuner je pa neka pinnaclova zadeva vendar ne vem modela,ker sem ga prodal,ker dveh kartic ne rabim.Bil je pa zraven računalnika.Ogaben software,zelo slaba kvaliteta slike,slabo in potratno snemanje (ni strojno kot pri Fly TVju).... Vsekakor ne priporočam.

Je bil pa v prejšnjem PC formatu supertest TV kartic in zlato medaljo je dobil ATI TV woonder (ali nekaj takega.Vem samo,da je samo TV kartica),neka kartica za prenosnik (pinnacle ali winfast) in še ena winfastowa kartica se mi zdi.
http://www.r00li.com

Fizikalko ::

@luli: Zaradi prenosnika! Kje pa si videll to kartico? Maš kak link na specifikacije?

luli ::

«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

TV tuner - sočasno gledanje enega in snemanje drugega kanala

Oddelek: Kaj kupiti
74521 (3442) sokel
»

Katero TV kartico kupiti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
509834 (7643) edublin
»

Katero TV Katico(tuner)? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
17918941 (11981) Izi
»

TV Tuner - TV Kartica! Katera je najbolša!

Oddelek: Kaj kupiti
172364 (1886) nadzorni
»

Nakup TV tunerja

Oddelek: Kaj kupiti
372131 (1492) zdravc

Več podobnih tem