» »

DVD snemalniki s trdim diskom in DVB-C

DVD snemalniki s trdim diskom in DVB-C

«
1
2

bauci ::

Kupujem DVD snemalnik s trdim diskom in se ne morem odločiti ali vzeti Sony RDR HX 710 ali Pioneer DVR 530H (oba z 160 G diskom). Če ima kdo kaj izkušenj z omenjenima DVD snemalnikoma prosim za informacije. Predvsem me zanima kako je z glasnostjo Pioneerja, ker sem na na netu našel kar nekaj komentarjev, da je zelo glasen.
Hvala in lep pozdrav, Bauci
  • spremenil: podtalje ()

Scit ::

Jaz že več kot en mesec berem in primerjam lastnosti za ta dva modela in se še vedno ne morem odločiti katerega naj vzamem. Lastnosti so zelo podobne (Pioneer snema samo -(minus)), cena enaka (Merkur) itd... Prodajalci v Merkurju in Harvey Normanu so mi svetovali naj vzamem Pioneera, ker naj bi imel boljši laser. Po zdravi logiki bi tudi sam izbral Pioneera ampak ne vem zakaj me še vedno nekaj vleče k Sony-ju, kot da bi se bal vzeti Pioneer-ja. Ali kdo na forumu ima ali pozna katerega od ta dva modela in ali nam lahko svetuje. Drugač se mi bo zmešalo od tuhtanja (žena pravi, da morim vse po vrsti in da o tem ne želi več slišati, naj ga že enkrat kupim, da bo končno v hiši mir in da tamalemu lahko snemam Živ-Žav).

Lepo, lepo prosim za kakršenkoli nasvet.
LP

lalan ::

Tudi sam sem dolgo kolebal med tema dvema modeloma, na koncu pa sem pred kakšnim tednom kupil Panasonica DMR-EH60, tako da sem še v fazi spoznavanja možnosti, ki mi jih nudi.Risanke za sina pa se že veselo snemajo.
ATHLON 64 3200, 939DUAL,Ram DDR 2X 512 MB,gf 7600 gt,(120 GB, 7200 RPM),fiaGTR

bauci ::

Kupil sem Sony RDR HX 710 predvsem zato, ker podpira vse DVD medije (+ in -). Nastavitev je zelo enostavna, naprej pa mala znanost. Trenutno se zabavam s tem, da iščem posnetek (in ga nikjer na disku ne najdem), ki sem ga posnel pred pol ure. Navodila so, vendar so napisna brez repa in glave. Je pa zadeva zelo tiha oziroma neslišna. Več v naslednjih dneh.
Lep pozdrav, Bauci

CaqKa ::

če imate možnost poglejte še po kakem philipsu..oni so bli prvi na tem področju pa so za moje pojme najboljši.. naslednji bi potem bil sony.. za pioneerja pa nevem.. no jaz ga nebi vzel :)
bi ostal pri philipsu in + medijih. osnova za snemanje na disk je pa itak verjetno enaka kot ona za snemanje na dvd/rw.

boris22 ::

Bauci ti kar povej vtise o sonijevem dvd snemalniku.jaz ga tudi nameravam kupiti in to čez 2 tedna. pa nebi hotel zgrešit nakup. Dizajn mi je najlepši od vseh snemalnikov,glede kvalitete pa ga zelo hvalijo tudi po drugih forumih.

lalan ::

Pri nas se na Panasonica že kar veselo snema.Tudi žena, ki je bila malo skeptična okoli še enega daljinca, se ja kar hitro navadila.
Posnetke iz analog Hi8 camcorderja spravljam na hdd, kjer jih po potrebi obdelam (deljenje,spajanje,izrez nepotrebnih kadrov).Naredil sem poglavja in zapekel na DVD-r.
ATHLON 64 3200, 939DUAL,Ram DDR 2X 512 MB,gf 7600 gt,(120 GB, 7200 RPM),fiaGTR

timork ::

Kar se tiče Pioneer DVD snemalnika (DVR 5100H) sem z njim zadovoljen. Uporabljamo ga že dobro leto in z njim ni problema. Tudi kar se tiče glasnosti je ta enaka Sony-ju (RDRGX210), ki ga pa imam dobrih 14 dni. Zaenkrat me moti samo to, da iz Sony-evega ne morem snemati na računalnik medtem ko iz Pioneer-ja gre to brez problema.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: timork ()

Scit ::

Končno sem se odločil in kupil Sonyja. Stvar dela super. Najbolj všeč mi je, da ko posnamem kakšno oddajo s TV sporeda v Title listi dobim sezname z nazivi, ki jih pobere s teleteksta. Pioneer te funkcije nima ampak TV Guide+, ki pri nas itak ne deluje. Pa še dve leti garancije ima.
LP

AtaStrumf ::

Kolk in kje pa kaj tile Sony-ji, Pioneer-ji in Panasonic-i kaj stanejo oz. a kdo pozna kaj cenejšega, kar deluje kolikor toliko OK. Zadnjič je bil en zanimiv model v Hofer-jevi reklami in to zelo poceni.

CaqKa ::

kak je s temi ko imajo diske nevem.. ampak oni ko so sami dvd recorderi.. one dobiš že za pod 50ksit. poglej v info temo.

bauci ::

Sony RDR HX 710 po enem tednu uporabe. Kvaliteta snemanja zelo dobra - boljša kot pri Philipsu 75, ki sem ga imel prej. Nastavitev snemanja zelo enostavna. Kopiranje iz diska na DVD zelo hitro (nekaj minut), če je zadeva na disku posneta v taki kvaliteti, da gre posnetek na DVD. Drugače pri presnemavanju posnetek prekodira tako, da paše na DVD - je bolj zamudno. Edino kar me malo moti je, da zadeva ni tako neslišna kot sem napisal zgoraj. Če gledaš TV te ne moti, v tihi sobi se pa kar sliši (ko snemaš in TV ni prižgan). Če koga še kaj zanima bom z veseljem odgovoril.
Lp, Bauci

boris22 ::

Kako je z rezanjem reklam?Kako zgleda snemanje oddaj?Kaj označiš oddajo in ti jo snema oz začetka do konca ali pa moreš naštimat začetni in končni čas snemanja.

Scit ::

Jaz trenutno nastavim začetni in končni čas in se posname vse vmes. Tudi mene zanima kako nastaviti, da ne snema/predvaja reklame, ker v prospektih lepo piše, da snemalnik vsebuje "Comertial skip". A kdo ve kako to gre?

CaqKa ::

v navodilih si pogledal?

lalan ::

Naslovi, ki jih Sony pobere iz teleteksta in preskakovanje reklam deluje le pri VPS načinu snemanja, ki pa je nezanesljiv (mora biti res 100% signal tudi pri kabelski), zato sta ti dve funkciji deloma neuporabni.
ATHLON 64 3200, 939DUAL,Ram DDR 2X 512 MB,gf 7600 gt,(120 GB, 7200 RPM),fiaGTR

Aragorn ::

Zanima me če ima kdo izkušnje z Yamada snemalniki dvr 9100h in dvr 9300h,predvsem lahkost upravljanja(snemanje),kvaliteta tunerja.Uporabljal bi ga le za snemanje tv programa na hdd in kasnejše gledanje.Ne zanima me predvajanje dvd-jev,divx-ov,....
dvr 9100h (80gb disk,63400 sit na mimovrste)
dvr 9300h (250gb disk,93400 sit v jae)

Zanima me še če se da v 9100 zamenjati disk za večjega.

LP

Aragorn ::

Ali nima nihče teh rekorderjev?

LP

Zako ::

Jaz se tudi odločam za nakup dvd snemalnika, pa me zanima en dvd snemalnik, ki poleg vgrajenega diska ima še možnost branja divxov in slovenskih podnapisov, pa da so črke primerno velike.

Če kdo kaj pozna takega ali ima kaj izkusenj s tem pisi.

P.S. zdajimam Xoro 415, ki je odlocen divx player, bi pa rad se snemalnik.

LP
Zako je zakon!!!

Scit ::

Jaz mislim, da je boljše če imaš dve ločeni komponenti. DVD snemalnik z diskom za snemanje in kopiranje posnetkov na DVD ter DVD/DIVX predvajalnik. Posebej, če imaš majhnega otroka, ki bi rad gledal risanke in ženo, ki še vedno ne loči razlike med DVD-jem in CD-jem. Tamali lahko s predvajalnikom dela kar če, če se pa karkoli zgodi kupiš novega in se ne obremenjuješ preveč. Isto stvar so mi svetovali trije prodajalci (iz različnih trgovin), ker se baje v primeru, da veliko gledaš filme iz videoteke ali spraskane dvd-je laser na snemalniku razštela in je servis v tem primeru dražji kot novi DVD predvajalnik.
LP

Stepni Volk ::

Merkur prodaja Hyundai HDD-1000 DVD snemalnik z 80Gb HDD in možnostjo predvajanja Divx/Xvid za 69'990 SIT.

Malce več podatkov najdete tukaj

Iskal sem že po internetu, da bi ugotovil kateri procesor ga poganja. A zaman.
Hyundai in Ellion naj bi postala eno in isto, a tudi Ellion povezava ne dela več.

Kje je njihova domača stran?

Če si ga je kdo od vas že omislil, bi prosil za kaj več (tipi podnapisov pri Dvixih, velikost, šumniki...)

anchi79 ::

Pozdravljeni!

Jaz pa kupujem DVD snemalnik brez diska Philips DVDR 3305, pa me zanima v kakšnem formatu ti dvd snemaniki snemajo? Ali je potem to možno pregledovat na računalniku? A ma kdo Philipsa?

lp, Anchi

bauci ::

Imam Sony in Philips snemalnik. Pri obeh lahko posnete zadeve brez problema gledaš na računalniku in jih urejaš (krajšaš, deliš, brišeš, ...) brez problema z ustrezno programsko opremo na računalniku (to lahko delaš tudi s snemalnikom). Tako urejene posnetke lahko potem iz računalnika "zapečeš" nazaj na DVD in jih gledaš na DVD komponenti ali računalniku. Pazi pri nabavi DVD-ejev, ker Philips snema samo na DVD+/RW bere pa DVD+/RW in DVD-/RW.
lep pozdrav, Bauci

anchi79 ::

hvala za odgovor...za ta PHILIPS DVD SNEMALNIK DVDR 3305 piše da zapisuje na DVD +/- R/RW, tak d aupam da je to res....

lp, Anchi

danix1 ::

Snemalniki Sony, Pioneer in Panasonic so si zelo podobni - vsi so odlični, vendar Panasonic dela
malenkost bolj gladko pri previjanju posnetkov in je že sekundo po vklopu pripravljen na snemanje na HDD. Dela morilsko dobro in gladko. Tudi kvaliteta v XP načinu je še vedno
šokantno dobra.
Ni odveč čekirati tudi LG-ja RH7900, ki bere tudi DIvx (nadgrajen tudi slovenske podnapise:http://www.recordere.dk/forum/forum_pos...
ter omogoča presnemavanje divx-ov, mp3 in Jpeg na trdi disk. Ima 160 GB, 2 leti garancije in te košta 130 ksit. Ima še večjega brata z 250 GB HDD in HDMI izhodom - za ponosne lastnike LCD-jev in Plazem z HDMI/DVI vhodi.
V glavnem z nakupom recorderja priznanega proizvajalca (Panasonic, Philips, Pioneer, Sony,
JVC, Samsung, LG) verjetno ne moreš pihnit mimo.Je pa res da zaenkrat edino LG, Philips in Samsung prebavljajo Divx-e.
Bolje pa se je izogibat kakšnim Daewoo-jem, Hyundai-jem, Yamadam in podobnim cenenim zadevam, saj po večini nimajo kvalitetnih TV tunerjev in so tudi bolj tako-tako uporabniku prijazni in izdelani.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: danix1 ()

danix1 ::

@Anchi.

Novi modeli Philipso-v (DVDR 3305, 3355, 3365) snemajo na DVD+R/RW in na DVD-R/RW, kar prejšnje generacije Philipsov niso znale. Vendar pazi: model 3355 je samo 10ksit dražji in omogoča še sukanje divx filmov, plus i-link(firewire) vhod ima, model 3365 pa je 15k dražji in ima še USB vhod za tvoj fotoaparat ali mp3 predvajalnik

Stepni Volk ::

V zadnji reviji CHIP, je primerjalni test 14 DVD recorderjev s trdim diskom. K sreči obstaja tudi online verzija.

anchi79 ::

Hvala za odgovore....zdaj pa me še zanima ta model 3365, ki ima usb...če to pomeni, da lahko priklopim zunanji disk in sneman nanj? Pol pa me še zanima ali se vse to skupaj splaca za 65.000 ali pa naj si omislim Dreambox 7025? Bi prosila kak nasvet...

lp, Anchi

Cvrle ::

hvala za to informacijo..a slučajno veš kje se ga da dobiti...tega LG-ja

toplakd ::

No, da še jaz dodam nekaj

Bral sem malo tole debato, in ko sem šel v nakup dvd recorderja, sem mislil dat maksimalno 60ksit.
Na koncu sem prišel domov s Sony RDR-HX910/s

Nastavitev čisto enostavna za vsakega laika:
-pri prvem zagonu slediš navodilom na zaslonu in avtomatsko poišče vse programe
-kasneje sem programe postavil na kanalna mesta kot meni odgovarja
-sledilo je poskusno snemanje
-nato sem malo nastavljal timerje in sprobaval različne nastavitve kvalitete snemanja.
-kvaliteta snemanja je tudi v naslabšem možnem načinu zadovoljiva

Povprečnež, kateri obvlada vsaj malo angleško, ne rabi navodil niti pogledat.

Kasneje sem porabil 5 min, da sem ženski razložil kako se s stvarjo upravlja, kako se snema in nastavlja timerje (pa ni neki tehnični tip)

Edino fajn bi blo, če bi sony naredil kakšen update s SLO meniji.

LP Dejan

lalan ::

Imam Panasonic DMR-EH60 (200G HDD)in sem tuti pozitivno presenečen z uporabnostjo.
-setup enostaven in ti TV kanale razvrsti, kot so razvrščeni na TV-ju.Nastavitev časov snemanja je enostavna in začne snemati po 1,5 sec od pritiska na REC.
-po dveh tednih mi je žena rekla, zakaj imamo še videorekorder (prej neka manjša nasprotevanja hehe), pa tudi ni teh. tip.
-domače (analogni Hi8 format) video posnetke sem že prenesel na HDD, nekaj pa jih tudi obdelal (rezanje, deljenje, spajanje, brisanje kadrov)
To opravilo je hitrejše in enostavnejše kot na računalniku.
- zapisovanje iz HDD na DVD poteka 40krat hitreje kot je dolžina posnetka.
Menuji na DVD pa so žal osnovni in ni kakšnih posebnih opcij.Najbrže bodo te bonbončke vsebovale prihajajoče komponente.
ATHLON 64 3200, 939DUAL,Ram DDR 2X 512 MB,gf 7600 gt,(120 GB, 7200 RPM),fiaGTR

boris22 ::

Kaj ve kdo mogoče razliko med SONY RDR-HX 717 in SONY RDR-HX 710?

toplakd ::

re:Manc

Glede prihodnjih komponent, bo po možnosti dodana tudi kakšna funkcija ala snemanje v divx in podobne kompresijske formate.

Jaz na sony-u snemam v kvaliteti LSP in mi čisto zadostuje. Tak da če bi rad kater film shranil pol na DVD gre 2,5 ure brez problema gor.
Sem pa posnel en testni dvd z več clipi ker sem ga hotel sprobat na navadnem dvd/divx playerju, in ga je predvajalo brez vsakega problema, pa še lepe izbirne menije naredi.


Aja, glede cene: ženska me je sprva malo postrani gledala, ko je videla račun. Zdaj ko se je pa že malo navadila pa je vse ok


LP Dejan

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: toplakd ()

Scit ::

HX-717 je skoraj enak kot 710 s tem, da ima še podporo za TV-Guide, ki itak pri nas ne deluje.

Zdenc ::

Še en novi lastnik SONY RDR HX510.:))
LP Z

alsl ::

Približno en mesec imam Sony RDR HX 710. Snemalnik je enostaven za uporabo, ima mnogo raznih nastavitev, posnetki so odlični, pa še v črni barvi se ga dobi. Edina slabost, ki jo ima je, da se pri presnemavanju preko iLinka iz digitalne kamere izgubi informacija o datumu in času. Pri Philipsu 615, katerega sem imel prej, se je pa datum in čas posnel kot podnapis.

Zdenc ::

>>>>>Naslovi, ki jih Sony pobere iz teleteksta in preskakovanje reklam deluje le pri VPS načinu snemanja, ki pa je nezanesljiv (mora biti res 100% signal tudi pri kabelski), zato sta ti dve funkciji deloma neuporabni.


To ni res.
Naslove pobere tudi iz POP TV, ki nima VPS.

LP Z
LP Z

Scit ::

Se strinjam s tabo. Da bi znal pobirat podnapise je za vsaki kanal posebej potrebno nastaviti teletekst stran s sporedom. Drugač, v februarski reviji VIP je test nekaterih modelov DVD snemalnikov.

faca9 ::

Vidim, da se DVD snemalniki z vgrajenim HDD širijo.
Tudi sam si ogledujem JVCjev model JVC DR-MH300. Glavni razlog, da si ogledujem ta model je DV in/out. Ali ima kdo izkušnje s tem, ali podobnim modelom? Ali ima kak drug snemalnik v tem cenovnem razredu (cca. 500 EUR v Nemčiji) DV in/out?

LP,
David

toplakd ::

re: zdenc

Katero stran nastaviš pri popTV za spored, ker popTV nima celotnega sporeda na eni strani ampak na 3 (301-303) ?
Bil bi zelo hvaležen za info.

LP Dejan

Scit ::

Za POP-TV nastaviš 301, za A-kanal 201, za SLO1 201, SLO2 204 itd. Skraka, za vsako postajo na teletekstu preveri na kateri strani se začne TV spored za ta dan. Če je spored razdeljen na več strani vedno nastavi prvo. Upam da boš uspel in da ti bo delalo. Včasih se pojavi kakšna napaka če oddaja začne bistveno pozneje kot čas, ki si ga izprogramiral za začetek snemanja s timerom.

LP, M

s51as ::

Pozdravljeni,

ali ima kak DVD predvajalnik z trdim diskom tudi možnost priklopa na domače omrežje?
Da bi potem lahko gledal tudi na diske vseh računalnikov v mreži?

Pa še podvprašanje...
Ali se da na TV priklopit osebni računalnik tako da bi lahko snemal programe, predvajal DVDje, DivX-e in podobno?
It's just me myself and I

CaqKa ::

trenutno si v temi dvd SNEMALNIKI S trdim DISKOM

tako da se posluži: mini KAZALO oddelka Zvok in Slika, ter vprašaj v ustrezni temi. sicer imajo ene kiss komponente omrežni priklop. za podvprašanje pa uporabi iskanje in zgornje kazalo. pa poglej si kaj je to windows media center, ter kakšna flonix linux distribucija. pa temo xbox kot predvajalnik si še poglej.

toplakd ::

malokateri od dvd snemalnikov predvaja tudi dvx, od boljših niti en :)
za divx predvajat maš zadost poceni variant.

RE SCIT: ona stvar glede samodejnega poimenovanja iz teleteksta deluje odlično, hvala za info

Sem komaj včeraj ugotovil da si lahko nastaviš tedenski timer če snemaš kakšno oddajo katera je na sporedu vsak dan ob isti uri

bauci ::

Velikokrat se mi zgodi, da ko vstavim DVD plošček v DVD Sony HX 710 mi zadeva nekaj časa melje, potem pa napiše da je DVD umazan. Ali se to dogaja še komu? Problem je potem v tem, da nikakor ne morem dobiti DVD ven, ker mašina par minut ne reagira na noben gumb ampak stalno bere DVD in javlja napako, da je DVD umazan. To se mi dogaja samo pri DVD določenih firm (ki jih imam žal še nekaj na zalogi od prejšnjega snemalca). Katere DVD+-RW mi priporočate?
Hvala in lep pozdrav, bauci

boris22 ::

Danes sem kupil DVD Sony HX 710 in sem se lotil inštalacije in problemi so se začeli. Snemalnik imam povezan preko line 1 na tv in preko line 3 na satelitski sprejemnik kot piše v navodilih. Poženem easy setup in mi najde samo kanale preko navadne zemeljske antene tiste od satelitske pa ne?Zdej sem lepo uredil listo zemeljskih kanalov zdej bi pa še dodal v listo digitalne satelitske kanale? Kaj ve kdo mogoče kako se to naredi?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: boris22 ()

boris22 ::

Dobro kar sem spraševal zgoraj sem vse ugotovil, navodila delajo čudeže.Zelo me pa moti nekaj. Povsot piše da sonyjev snemalec piše na + in minuse.Včeraj sem posnel par oddaj in jih je lepo zapisalo na disk, potem pa sem hotel presnet oddajo iz diska na dvd+rw, pa ni hotelo, nato sem preiskusu še na 3 dvd+rw-jih vsi različne firme, pa ni hotelo delat. Uporabljam pa verbatinove in eproformance dvd+rw medije. Potem pa sem dal en dvd-r medij pa je posnelo, nato sem ta medij dal v yamado 6700 in ga ni hotelo prebrat, pa sem dal se v dvd-rom in dvd-rw enoti od računalnika pa ni hotelo zaznat oziroma na računalniku je pisalo kot da je prazen dvd. potem pa sem dal v sonyjev snemalnik in je lepo odprlo filem. Pa se nekaj bi poudaril.Določene dvd filme ( s tem ne mislim na dvix in xvid,avi...) ni hotelo na soniju predvajati ki mi jih je yamada 6700 z lahkoto. Katere dvd+rw oziroma dvd-rw medije uporabljate vi?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: boris22 ()

Scit ::

Ali so po kopiranju na DVD le-tega tudi finaliziral? Brez tega ne bo delalo prikazovanje na drugih predvajalnikih. O tej temi si bolj podrobno preberi navodila.
LP

Smeagol ::

Jaz imam xora s trdim diskom. Snemanje na disk je ok. Problem je, ko hocem zapeci na dvdje. Poskusil sem TDK DVD+R in nekimi no name DVD-R. Ce se ne motim mi jih enota sama predvaja, ne moram pa jih predvajati nikjer drugje.

Nero zazna sled ne more pa narediti nic z njo. Je problem samo v napacnih DVDjih? Sedaj bom poskusil se z DVD+RW. Bom videl, ce bo kaj bolje.

SavoS ::

Kot je že povedal Scit!-------> cd-je, dvd-je je OBVEZNO TREBA FINALIZIRAT - ZAKLJUČIT!!!!, če želite, da vam jih prepozna in prebere v " navadnih" dvd,dvix playerjih in računalniških optičnih enotah!!
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[DVDR/divx] snemalnik in Divx predvajalnik (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
36862189 (14679) Buffy
»

LG RH277H vprašanje

Oddelek: Zvok in slika
83050 (1377) DJ Beat
»

[divXvid] Sony predvajalniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5113219 (4820) Kocovan
»

Sony DVD rekorder problem

Oddelek: Zvok in slika
51011 (949) Amaterček
»

Kateri DVD HDD zapisovalnik/predvajalnik s podporo Divx?

Oddelek: Zvok in slika
212909 (2285) Calligula

Več podobnih tem